смяна основен цвят автомобил

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

смяна основен цвят автомобил

Мнение от nikolae » 31 Мар 2014, 19:24

Здравейте

В другите теми така и не стана ясно а и са доста стари.
Как стоят нещата с промяната на цвета на автомобила.
Например ако е бил черен да стане бял ?
Може ли някой който го е правил или е запознат да каже каква е процедурата ?

Трябва ли колата да е разкостена цялата, има ли вероятност да се пребоядиса
и после "да не признаят" новият цвят в кат и разни др. въпроси, които ви хрумват :-)

Благодаря !

Аватар
Кара: BMW ♥
Мечтае да кара: Harley Davidson V-Rod
Детайли за колата: E34 , Е30 скоро.

Re: смяна основен цвят автомобил

Мнение от Българският Орел » 31 Мар 2014, 19:55

Oтиваш в кат с вече пребоядисана кола попълваш документи за смяна на цвета на автомобила после минаваш на каналите след това отиваш да си вземеш новия талон където пише вече новият цвят на колата. :bchug:
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: LKW
Мечтае да кара: PKW

Мнение от AutoGAD » 31 Мар 2014, 19:55

По спомени мисля ,че в Кат взимаха 20лв понеже трябва да сменят талоните. При мен в Кат нямаше никакви проблеми. Що се отнася до разглобяването ,то си зависи от теб как да стане.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1982 Corvette
Детайли за колата: WBS...

Мнение от XaH-kpyM » 31 Мар 2014, 19:59

Ако искаш да стане като по учебник, разкостваш цялата боядисваш и си ти.
В КАТ искат да видят колата и само сменяш талона.
Няма за какво да се притесняваш, ако документално е наред колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 31 Мар 2014, 20:41

Може ли ако колата е сива да се пръсне бяла, но под уплътнения, около мотора и на други места да остане сива ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 31 Мар 2014, 21:00

Старата х3 я боядисах от зелена на бяла,за да стане като хората я разкостиха цялата. Само коша оставих зелен. Излезе ми около 4000 лв и,ако не е скъпа кола,според мен не си заслужава. В КАТ минаваш каналите и си готов.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 31 Мар 2014, 22:29

Колега, най-добре направи като мен не бързай да купиш кола, а просто изчакай докато не ти изпадне кола в твоя цвят и се твоето желание за екстри. Това с пребоядисването не е вариант никога не е като да е фебрично боядисана, другото което е че трябва да се разглоби до най-малкото болтче за да се направи като хората, но после все нещо ще се обърка и няма да е като да е фабрично и третото нещо е че излиза прекалено скъпо.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 31 Мар 2014, 23:57

red_bull92 написа:Колега, най-добре направи като мен не бързай да купиш кола, а просто изчакай докато не ти изпадне кола в твоя цвят и се твоето желание за екстри. Това с пребоядисването не е вариант никога не е като да е фебрично боядисана, другото което е че трябва да се разглоби до най-малкото болтче за да се направи като хората, но после все нещо ще се обърка и няма да е като да е фабрично и третото нещо е че излиза прекалено скъпо.

Така де, но това ако си купил колата скоро. А какво правим ако си я караш вече 3-4-5 години и решаваш че няма смисъл да боядисваш отделни детайли, а направо цялата - за да е 1 цвят? Тогава се замисляш и за нещо различно, като ще се боядисва поне резултата да е оптимален.

В крайна сметка колко излизат разправиите в КАТ, смяната на талона и колко се чака за новия талон? :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 01 Апр 2014, 0:08

nikolae написа:Може ли ако колата е сива да се пръсне бяла, но под уплътнения, около мотора и на други места да остане сива ?

Може, те такситата са така. Вънка жълтичко, отваряш вратата и оооо бяло/червено/синьо :mhihi:

red_bull92 написа:Колега, най-добре направи като мен не бързай да купиш кола, а просто изчакай докато не ти изпадне кола в твоя цвят и се твоето желание за екстри.

Кола на старо да се избира приоритетно по цвят е все едно да отидеш в техномаркет и да си купиш първия телевизор, чийто кашон ти е в люмия цвят. :winky:
А, за съвпадението цвят и екстри си е късмет въпроса с чакането.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 01 Апр 2014, 9:07

[quote="ogata"]
Може, те такситата са така. Вънка жълтичко, отваряш вратата и оооо бяло/червено/синьо :mhihi:

Затова питам някой дали го е правил да сподели наистина.
Просто информативно, при положение, че за 1000-1200лв ще ми пръснат цялата кола
от-до, но искам да знам дали няма да имам проблеми.
Дори си мисля до кат да отида и да се опитам да попитам :-)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Апр 2014, 20:49

Какво ще питаш бе колега, казаха ти, че такситата са така. Аз лично съм пребоядисал поне 5 коли, които са си оставали вътре сиви, черни, бели, да не ти говоря, че по пиацата ако всички отворят вратите, ще ти се стори, че сам не си виждал толкова цветове през живота. :mhihi: Никой не го интересува какъв цвят ти е колата вътре, в коша, в багажника и т.н. Важното е каква е вънка.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 01 Апр 2014, 21:52

Окей Благодаря :-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 01 Апр 2014, 22:56

BMW Power ACM написа: Никой не го интересува какъв цвят ти е колата вътре, в коша, в багажника и т.н. Важното е каква е вънка.

Така, разбира се. Никой не го ебе дали имаш сифилис или кариеси, щом прическата ти е на 6. :winky:

Нали се сещаш, че тази кола ако тръгнеш да я продаваш някой ден и попаднеш на някои като мен, колкото и добре да е поддържана, като видя прагчетата че са в различен цвят, първото дето ще ми мине през акъла е че си мърляч и ще имам едно на ум за разни замаскирани жокери. Да не говорим, че точно 2 минути по-късно ще почне да ме гложди каква е била истинската причина тая кола да е била боядисвана и общо взето разговора ще приключи или с голям коментар на цената или с пожелания за "успех в продажбата". ;)

Ако бюджета ти е 1200 и е наложително пребоядисване - по-добре заложи на оригиналния цвят.
Ако държиш на смяна на цвета, по-скоро събери още малко и го направи качествено.
Все пак не го правиш през седмица.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: BMW ♥
Мечтае да кара: Harley Davidson V-Rod
Детайли за колата: E34 , Е30 скоро.

Мнение от Българският Орел » 03 Апр 2014, 13:45

Абе пич боядисвай я само от вън и не се занимавай с глупости.
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 24 Сеп 2014, 2:24

И като я боядиса от вън само като отваря вратите или капака циганска работа аре моля ти се или се прави как се прави или кибичиш със старият цвят виж сега ако си такси по добре със фолио я облепи после нема да те е яд кеф ти и го махаш ама си е пара и то скоро време и аз трябва да пребоядисвам цялостно частично не си е работа колега :banghead:

Следваща

Назад към Основен Форум