Нови гуми

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Нови гуми

Мнение от kay » 03 Юли 2003, 13:03

Най-после, заплата, и дойде реда на БМВто да получи нови гуми :) Yokohama AVS dB 205/60 VR15. За сега съм минал само около 100 км на тях, така че очаквам подобрение откъм поведението им в близките няколко дни, но до момента съм силно впечатлен. Главното нещо което ми направи впечатление е по-здравата стена в сравнение с гумите, с които купих колата - Falken. Наистина е вярно, че са тихи, но като цяло това се усеща само при 120+ км/ч на хубав път, така че за мен не е особено предимство.

Използвах случая и да ги напомпя с Азот, евтино е и допълването е безплатно до края на живота на гумата. Главния плюс е че сервизите които го правят имат специална прецизно калибрирана цифрова апаратура, а проверки са нужни едва всеки 3 месеца, ако сте мързеливи като мен ще се изкефите :)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 03 Юли 2003, 20:44

Аз също съм се спрял на Yokohama. Харесъл съм си AVS Sport, но нямат 15" или поне в сайт-а на официалния вносител на Yokohama за България. Тези, които ми харесват са А539... Дори мислех да пускам тема дали някой от форума е карал с такива или въобще впечатления от Yokohama, но понеже още не е назрял момента на закупуването замълчах. Сега обаче ще използвам темата, колегата kay да сподели как са. Мой приятел в USA беше си взел, но забравих модел (спортна гума), та каза, че били невероятни като сцепление, но каучука бил много мек и заминавали два пъти по-бързо от другите известни марки .. :roll:

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 04 Юли 2003, 10:18

За съжаление AVS Sport се произвеждат само в размери 17" и нагоре :( Аз също исках А539 - имат много добър вид, и са по-спортни според една матрица на сайта на Yokohama, но дилъра твърдеше че А539 се заместват от AVS dB. Колко е вярно не знам, на мен лично не ми се вярва защото главния им фокус се разминава - спорт / комфорт.

Вчера имах възможност да ги изпробвам по един криволичещ път :twisted: Адреналин!!! Загубата на контрол е прогресивна и не е трудна за коригиране, естествено това второто е повече заслуга на колата. Няма място за сравнение със старите гуми, тези държат здраво по завоите. Надявам се след още няколко дни да се отпуснат още малко обаче :)

Чел съм че този модел специално издържа 25 - 30 000 км, но доколко е вярно... :roll: Разпитах професионалистите в магазина, тяхното мнение беше че след Pirelli и Michelin, Yoki са най-доброто. Според пича в магазина Pirelli дават леко по-дълъг пробег (ставаше въпрос за 6000, срещу Michelin Green-X). За мен определящ фактор беше и цената, просто супер за този размер. А спортните модели на Pirelli и Michelin също са меки, особено в комбинация с някой дебел ///М автомобил много бързо се изпаряват :)

Главното предимство на Yokohama е че са #1 при изместването на вода, т.е. предотвратяване на аквапланинг. Просто нямат равни при каране на мокро :) Последните модели (AVS серията) имат силициев двуокис в каучука (Michelin Green-X също ползват подобна технология), за която твърдят че удължава живота на гумата доста, и намалява съпротивлението при търкаляне което води до по-нисък разход. Колко е вярно... :roll:

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 04 Юли 2003, 14:31

Скоро избирах гуми и в крайна сметка се спрях на Гудиър Вектор 5.
Ето един сайт който ми беше полезен при избора:
http://tyretest.com/ - това са впечатления от потребители, а не от разни списания със съмнителна обективност или реклама от производителите.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Юли 2003, 14:36

Аз в момента на Golf-а съм с Michelin Energy XT2 смея да твърдя, че са велики гуми (за класа си). На мокро и сухо нямат пускане въпреки, че не се водят високоскоростни гуми... За Rover-а мисля да си взема нещо по-спортно, но не ми изнася по 280лв на гума за Michelin Pilot Sport, така че ще отправя запитване за А539 (и на мен ми изглеждат много добре)да ме светнат с ценоразпис.. Има време преди да се хвърля да купувам, тъкмо ти ще споделиш впечатления! Michelina изкараха около 40 000км отпред имайки предвит, че не съм почитател на въртенето на гуми, още повече, че Golf-чето не е предназначено за тези неща, но в завой определено не връщам газта. Задните има много хляб още в тях. Сега купих 2 нови Michelin-ки същите отпред и така като гледам ще свършат на едно със задните..
Четох за технологията на Yokohama наречена Зерума, която с химически катализатор кара молекулите на силиката идеално да се разпределят в каучуковата смес на гумата ... ако не ме разочароват с цени и ако не заминават много бързо гумите ... Yokohama ще е ;)

старши ентусиаст
Аватар

преди два

Мнение от Любо Мегов » 04 Юли 2003, 17:36

преди два дни се оборудвах с четири броя DUNLOP SP9000 225/40/ZR16 и усетих разликата на първите 20 метра по-ниска гума от досегашните ама как вози само.... :lol: :lol:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 05 Юли 2003, 6:14

Аз съм на 50 и не мисля да слизам по-надолу (поне на тази кола), защото съм само очи като карам да не отнеса някоя дупка ... то не, че има такива в България ..

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Юли 2003, 14:52

Моите предни са Yokohama AVS Sport а задните са DUNLOP SP9000 225/45 ZR17. За Yokohama мога да кажа че са много здрави - съвсем буквално :lol: След зверски удар в една дупка джантата ми се спука :shock: :x а на гумата и нямаше нищо. Иначе имат хубав борд който предпазва джантите /до определена степен :lol: :lol: /

kay написа:Главното предимство на Yokohama е че са #1 при изместването на вода, т.е. предотвратяване на аквапланинг. Просто нямат равни при каране на мокро :)

напълно съм съгласен

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 05 Юли 2003, 16:03

Как са с износването?

Потребител
Аватар

Мнение от Tami_BMW » 05 Юли 2003, 19:36

Mishelin Pilot Sport са много добри при взимането на завой сас висока скорост. За Yokohama още нищо не знам.
Air is free , get some !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 M5

...

Мнение от RS-MAD » 06 Юли 2003, 20:07

Аз карам с Nokian NZRi 225/40/18 .... честно казано не са най-добрите гуми , понеже са доста шумни , но ина4е държат здраво а на мокро са незаменими ... но за цената си са направо 6+ .. някои има ли представа от цените на Yokohama , че ме мързи да проверявам ?

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 06 Юли 2003, 22:19

Здравейте!
Имам въпрос. Бива ли ги good уеаr ултра грип 4? Защото баща ми продължава да кара бмв-то с такива. Ушким смени задните зимни Мишлин (найстина много качествени) с тези за лятото. уместна постъпка ли е това? Аз много много внимание не обръщам, защото като взема да я карам десния ми крак става много тежък.
Колкото до предните - Топ Спийд 15 цола адски добри ми се струват. Не твърдя, че съм голям разбирач ама по поведението на колата при високи скорости на сухо или на мокро (както вчера из големия дъжд когато аз карах малко) нямаше ядове.
Дайте някакъв съвет за марката гуми... независимо каква цена (колата е държавна и парите не ги даваме от семейната касичка).
Мерси предварително :)

П.П. Имах и друг въпрос извън темата... кажете някой сървър, на който да сложа снимката на БМВ-то за да бъде видима и от посетителите на форума извън БГ. Мерси Ви.
Изображение

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 07 Юли 2003, 8:48

Ние скоро си купихме за предни LASSA IMPETUS 50 205/60/15(еднакви по шарка са със Bridgestone Potenza,те иначе са по лиценз на Bridgestone),задните са ни LASSA IMPETUS 60 мисля че бяха 225/60/15,и са много добри,не става аквапланинг,устойчиви са в завоите,ама можеше да са по-ниски задните,защото сега се клати малко

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 07 Юли 2003, 15:25

Аз да ви кажа преди 24 часа направих един много сериозен тест на Toyo 205/60/15 ама модела точно не помня пътя беше София-Бургас
колата беше БМВ 318, а времето 3часа и 30 мин. Добър рекорд
Гумите се държат невероятно добре а шума е много минимален
при резки изпреварвания с завъртане на волана малко повече от необходимото на ляво после дясно и обратно колата не помръдваше а скоростта беше около 120-130 км/ч
абе не разбирам толкова от тракция и други подобни щуротии
ама само знам че гумата ме закара жив и здрав до там, а удоволствието беше несравнимо :):):)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Юли 2003, 16:23

Turturelo написа:Как са с износването?

износването клони към нула - нали са предни
за задните - не питай :lol:

мисля че щяха да изкарат повече но след удара в дупката е трябвало веднага да мина през стенд, а аз не го направих
сега са изядени малко от вътрешния край
ще търся нови
иначе според мен са малко шумни, но това може би е нормално за гума 225

Следваща

Назад към Основен Форум