Убиха ли БМВ значението "М" с пускането на "M Performance"?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Убиха ли БМВ значението "М" с пускането на "M Performance"?

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Авг 2012, 21:59

Пускам тази тема заради зародилите се спорове в темата за F10 М5, сравнявайки го с М550d, спорове дали има нужда от такъв дизел с означение М и заради други такива в множество теми.
Мисля ще е интересно да се разбере мнението на Българските ентусиасти.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Убиха ли БМВ значението "М" с пускането на "M Performanc

Мнение от Nickelback » 25 Авг 2012, 22:16

Според мен конкретно за "М" баджа в означенито на "един дизел" е чиста проба опит за плавен преход... Преход към близкото бъдеще, където си мисля, че в скоро време ще сме свидетели на дизелов спортист :dunno: Аз лично го приемам като разширен М-пакет. Досега имахме оптичен пакет, окачване, интериор... Сега добавят и лек тунинг по мотора и го наричат "M Performance" 8)

Иначе за момента "Мx" все още си е "Мx", там не смеят да пипат :mhihi: Нямат смелост да напишат M5d, поне на тоя етап :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Авг 2012, 22:28

Така де, аз затова написах "значението "М", а не М3, М5 или нещо такова.
Хм, на мен единственото логично обяснение, което ми идва на ум е, че наистина искат да ни подготвят за излизането на дизелова М-ка в недалечното бъдеще, може би още с новото М3. :shock: Защото ако изведнъж ни я праснат, това би било като човек да си легне на 20 и да се събуди на 65! Би си теглил ножа сигурно, а с времето по-леко приема нещата. Иначе не виждам друг смисъл за това М550д. Защото казваш пакети и разни там. Ами какво му пречи на човек да си поръча Ф10 с най-големия дизелов мотор, с М-пакет и окачване, да си го мапне и да получи същото като М550д, но на значително по-ниска цена? Та и аз съм на това мнение - подготвят пазара за дизелова М-ка или по-скоро гледат дали ще има достатъчно мераклии за нея.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Авг 2012, 23:40

Светът се променя постоянно и тогава защо тази буква трябва да се свързва единствено и само с едино единствено гориво ( бензин ). Ако ще и с вятър да се движи има ли динамичните характеристики ( предполагам не говорим за купе ) подобаващи за М двигател защо да няма това означение. И не виждам сравнение с други дизели като тук за пръв път се използват три турбини . Аз нито М-ка съм карал нито тритурбо двигател па макар и дизелов тъй че не виждам пречка сравнявайки само характеристики .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Авг 2012, 8:30

нека има разнообразие,нищо не се е променило.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Авг 2012, 8:43

То както е тръгнало скоро ще има М и на батерии или на водород та не мисля че света е толкова консервативен както преди 10-15 години.Сега би се приела такава идея доста по леко.Въпреки това Европа в момента я тресе яко екологичната вълна и малко тоя дизел не се връзва с модата в бранша по простата причина че дизела "цапа " повече но да видим каква ще я свърши рекламата.Може пък таргета на модела да не е европейския пазар :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 26 Авг 2012, 8:49

Според мен това е опит ///М да се появи на багажника на колите и на по-обикновенните хора, които търсят не само стортен дух но и практичност, което е един добър ход за компанията ..... НО за мен М ще си остане само и единствено бензинов дзвер .. пък и някак си не си представям да карам зад някоя напомпена баварка и да прочета отзаде Мхd и вместо да ме изкефи до смърт кат натисне гаста да ме опуши до смър .... НЕ ВЪРВИ НЯКАК СИ ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 26 Авг 2012, 16:42

Поосакатиха значението на буквичката "М" и хвърлиха сянка върху иконата за истинския ентусиаст. Това за мен стана още с пускането на Х5/Х6М. Наистина брутални могат да бъдат само 3-ката и 5-цата с бензинови мотори, другото е маркетинг. Айде турбото ще го преглътнем заради икономията и екологията, но дизеляци и джипки... :nono:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 26 Авг 2012, 21:40

Много хора ще кажат класиката не се пипа тя си е неподлежаща на промени ...

Според мен обаче една компания трябва да се развива във всеки аспект.
Освен излизането на нови модели и нови продукти трябва да се подобрява и разнообразява гамата на предлаганите в момента продукти.

Дизелът с бадж М не омаловажава буквата и нейното величие, не омаловажава труда на инженерите в този департамент - той им докарва повече работа и им поставя нови цели.
Според мен от този ход на БМВ можем да очакваме само интересни и добри резултати !
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Авг 2012, 21:55

Аз сигурно ще се повторя , но още от преди 10-12 години БМВ поеха по различен път . БМВ вече не е хардкор производител , който не пуска седани с по-малко от 6 цилиндъра , отрича турбото , АВДто и дизеловия мотор . Баварците искат да са авангарда на автомобилостроенето , да бъдат част от всички модни тенденци , независимо че това разваля голяма част от харизмата им .
Всичко това щеше да бъде неприятно , ако всички останали производители не го правеха :mhihi:
Мерцедес , като масовия производител с най-висок имидж пуснаха грозен мини ван , че даже и негови клонинги (А класа / Б класа / Р класа) .
Ягуар окончателно скъсаха със визията си на Е34ка и минаха на копия на Лексус .
Та предвид тези факти , ситуацията с БМВ си е цвете . Излиза зелен суперспортист , след него и истински супер-спортист . М550хД ще последва пазарния "успех" на Кю7 6.0 ТДИ и белкем тогава се сетят че с печка , спортист не се прави :smoke:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Авг 2012, 7:01

Ама то имало q7 6.0 тди...? :shock: :mhihi:
Кой болен мозък ще си купи това при положение, че те и 4.2 тди в този хамбар почти не купуваха?
Иначе някой нагоре писа за М Х5/Х6. Според мен на второто донякъде му отива заради все пак спортната визия за такъв сегмент, та затова специално М Х5 ми се струва доста по-скромно на визия за спортни претенции.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Авг 2012, 7:54

Има Кю7 В12 ТДИ . Цената му е само със 60 000 лева над тази на Х5М , като разбира се е доста по-тромаво , вероятно заради базовото тегло от 2700+ кг :mhihi: Но поне не го кръстиха СКю7 .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 27 Авг 2012, 12:08

acho.rs написа:Аз сигурно ще се повторя , но още от преди 10-12 години БМВ поеха по различен път . БМВ вече не е хардкор производител , който не пуска седани с по-малко от 6 цилиндъра , отрича турбото , АВДто и дизеловия мотор . Баварците искат да са авангарда на автомобилостроенето , да бъдат част от всички модни тенденци , независимо че това разваля голяма част от харизмата им .
Всичко това щеше да бъде неприятно , ако всички останали производители не го правеха :mhihi:
Мерцедес , като масовия производител с най-висок имидж пуснаха грозен мини ван , че даже и негови клонинги (А класа / Б класа / Р класа) .
Ягуар окончателно скъсаха със визията си на Е34ка и минаха на копия на Лексус .
Та предвид тези факти , ситуацията с БМВ си е цвете . Излиза зелен суперспортист , след него и истински супер-спортист . М550хД ще последва пазарния "успех" на Кю7 6.0 ТДИ и белкем тогава се сетят че с печка , спортист не се прави :smoke:

BMW като всяка компания търси печалбата дали ще я постигне с М-ка дизел едвали 8) Но да ползва името "М" като "М performance" или "М technik" e чиста проба рекламна статегия с цел по голяма печалба(нещо като AMG пакета на MB) ! Когато видя Ламборгини или Ферари на дизел тогава и аз ще подкрепя М3 М5 на нафта :bchug:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Авг 2012, 14:00

Като търсят разширяване, да направят един суперкар. УБЕДЕН съм, че ще го направят с едни гърди по-добър от този на конкурентите, както стана с пистака. Просто компанията има огромен потенциал и възможности.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 27 Авг 2012, 15:11

BMWPOWERRR_ACM написа:Като търсят разширяване, да направят един суперкар. УБЕДЕН съм, че ще го направят с едни гърди по-добър от този на конкурентите, както стана с пистака. Просто компанията има огромен потенциал и възможности.

Само дето от суперкар не се печели....Често пъти разходите за разработка/тест и производство превишават приходите от печалби щото реално са 2% от пазара на коли. Така ,че по скоро биха го направили като реклама на компанията.

А по темата подкрепям мнението на Ачката, БМВ ще сложат М не на това което му отива, а на това на което каже маркетинговия отдел.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Следваща

Назад към Основен Форум