Като ще е кирилица...
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Като ще е кирилица...
Първо искам да отбележа че аз проблем да пиша на кирилица нямам - винаги съм го правил. Обаче защо НИКОВЕТЕ са все още на латиница?! След като проблемът с кирилицата е толкова наболял лицемерно би било никовете да се изписват на латиница. Необяснимо ярсотно се налага да се пише само на кирилица - тогава логично е и никовете да са на кирилица! От тук нататък очаквам да запчнете да си превеждате никовете на кирилица иначе цялата тази кампания би била безсмислена...
:mha: :mha: Ако не съм прав някои би ли ми обяснил защо трябва да се пише само на кирилица? Със сигурност не е от носталгия по азбуката ни. Моето лично мнение е че така форумът става по официален. За пълното разграничаване от най-обикновен форум обаче е нужно да се спазва изцяло конвенцията
.
Мен сега ме мързи и ми се спи но ще си редактирам профила при първия удобен случай. ПЕШОВЕЦ - това звучи ГОРДО :mha:. Не завиждам обаче на хора с никове като Куик Хзоле или Мад Петьо :mha: :mha:. Ако това не се приеме на сериозно обаче ще си остане загадка защо по другите форуми НЕизползването на кирлица водеше до саморазправа(например Страхотни истории). Същото трябва да се отнася и за моделите на колите които караме - например вместо ВМ* -> БМВ
. И наи накрая - дайте някакво обяснени защо кирилица?! Ако е заради посочената от мен причина значи приемате моята теза и трябва да действаме
. Мен лично много ще ме израдва
Какво ще кажете?

Мен сега ме мързи и ми се спи но ще си редактирам профила при първия удобен случай. ПЕШОВЕЦ - това звучи ГОРДО :mha:. Не завиждам обаче на хора с никове като Куик Хзоле или Мад Петьо :mha: :mha:. Ако това не се приеме на сериозно обаче ще си остане загадка защо по другите форуми НЕизползването на кирлица водеше до саморазправа(например Страхотни истории). Същото трябва да се отнася и за моделите на колите които караме - например вместо ВМ* -> БМВ

кое си сака оно си требе
обяснение
ей ся че ти дам един пример...
ej sia che ti dam edin primer...
ei sq 4e ti dam ....
предполагам че си схванал идеята? като е кратък текста се чете ок, ама като е по-дълъг си е направо като разчитане на йероглифи:)
общо взето всеки си пише липсващите на латиница кирилски букви, по свой си начин, примерно ш = sh, 6, [; ъ = a, y, ~; и прочие
да ти кажа честно на мене преди известно време не ми правеше впечалтение, дали е на латиница или кирилица (е много съм се чудил, на някои странни решения, за заместители на кирилски букви), но като е на кирилица, особено за по-дълъг текст, не трябва да се гадае, за разконспириране на смисъла
което води до по-гладко четене и концетриране върху написаното, а не върху разчитането....
ej sia che ti dam edin primer...
ei sq 4e ti dam ....
предполагам че си схванал идеята? като е кратък текста се чете ок, ама като е по-дълъг си е направо като разчитане на йероглифи:)
общо взето всеки си пише липсващите на латиница кирилски букви, по свой си начин, примерно ш = sh, 6, [; ъ = a, y, ~; и прочие
да ти кажа честно на мене преди известно време не ми правеше впечалтение, дали е на латиница или кирилица (е много съм се чудил, на някои странни решения, за заместители на кирилски букви), но като е на кирилица, особено за по-дълъг текст, не трябва да се гадае, за разконспириране на смисъла

<br>
br
br
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
еми,проблема е там ,че докато администраторите не сложиха "Кредора",аз не писах на кирилица точно затова,защото в моя клуб няма кирилица.Затова ако се променят "никовете"аз например няма да мога да се регна точно по тази причина.Мисля че който от началото е държал ника да му бъде на български се е регистрирал така от самото начало

- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
[quote="3C"]:lol: kak li shte se prevede "3C"
?
А може би "Трици"?
Nо оffence, dude.

А може би "Трици"?

Nо оffence, dude.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Re: Като ще е кирилица...
peshovec написа:Първо искам да отбележа че аз ...
Колега, регистрацията във форума става на латиница, потребителските имена на всички участници са на латински - има такива, които могат да се пишат на кирилица, като твоето, моето и много други такива, но има такива, които са трудни за пресъздаване на кирилица?! Преминахме САМО към кирилица, 1во защото сме българи и 2ро поради удобството от четене на родна реч! Точно поради трудностите и разнообразните пресъздавания на разни думи от всеки потребител - на български те се пишат по един и същ начин! Друг е въпроса за езиковата култура на някой потребители.. Нагледах се на прекрасен правопис. Това е също любопитен факт, защото потребители изказващи компетентни мнения реално им липсват първите 4-5 години образование и имат нужда от букварче до клавиатурата... Когато изискваш да се пишат потребителските имена ми става много любопитно как ще се обръщаме към колегата © ?? Предполага се, че преди да задължим има няма 400 човека към употребата на кирилица, сме стояли и сме го премисляли няколко пъти, как да е най-удобно за използване от Вас... Нито аз, нито LandShark в ролята на администратори, нито някой от модераторите форумите е отказал помощ или отговори на въпроси на Вас потребителите! Това, че някой неможе да се оправя с компютъра и с родния си език мисля, че не налага променяне на приетите правила! Най-лесния начин да напишеш един nick е double click с мишока в/у името - сopy/paste. Когато пуснахме постовете за преминаване на кирилица написах "ps. Разбира се nick-ове, термини, заглавия на песни и въобще всичко, което е известно на латиница си остава така. Мисля, че ми схванахте мисълта ". Отеделно написах един пост при фонетична клавиатура по-нестандартните букви къде се намират, отделно като кликнеш с десния клавиш на мишката в/у символа на EN/BP/BG излиза схема с разположението на всички букви. Колегата july's, незнам как не му омръзна да го пише на всеки един, който се затрудни въпреки, че има теми написани по въпроса! Пак за Ваше удобство! Така, че ако някой има излишна енергия може да хване да помогне с нещо за развитието на този форум, не да търси обяснения на обяснени неща!
ФОРУМА Е НА КИРИЛИЦА, ЗАЩОТО СМЕ БЪЛГАРИ! Потребителските имена са на латиница, защото сме се регистрирали на латиница и всеки е избрал някакво име, което е преценил, че си му харесва на латиница и според мен е обида да си бъркаме имената (случая с Мегов).
- 3C
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW/ Mercedes
- Мечтае да кара: Porsche
Re: Като ще е кирилица...
Turturelo написа:peshovec написа:Първо искам да отбележа че аз ...
Това, че някой неможе да се оправя с компютъра и с родния си език мисля, че не налага променяне на приетите правила!
Turturelo,
dude ako go podhvurliash tova po gore napisano za mene veche vuv vtori post (niamam problem, i ne ti se obijdam) no vse pak puk ne sum vidial PC ot vchera, a da podskacham m/du trite nachina mi stava malko dulgo i ne praktichno kogato po cial den pisha na American English.
PS:
btw po tozi nachin NE SE OTRICHAM CHE SUM BULGARIN !
© няма еквивалент на кирилица защото е символ а не буква от нечия азбука.
.....
Мегофф == Megoff
ФОРУМА Е НА КИРИЛИЦА, ЗАЩОТО СМЕ БЪЛГАРИ!

Потребителските имена са на латиница, защото сме се регистрирали на латиница...

...и всеки е избрал някакво име, което е преценил, че си му харесва на латиница...

.....

Мегофф == Megoff

кое си сака оно си требе
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2