казус за безколан и акт
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
казус за безколан и акт
абе да ви питам днес ми писаха акт за без колан.мръсните ушеви копелета.обаче писах възражение че имам рани по рамото и корема и поради този факт не съм носил колан.писах че ще приложа мед.бележка при обжалването.та мисълта ми е има ли смисъл да обжалвам.горе долу съм запознат с тия работи,но мисълта ми е дали някой е имал подобен случай.мерси и успех
ИИИ ДА УМРАТ ВСИЧКИ МРЪСНИ КУКИ п**** им ленина умрела и всички онези които налагаха с пакли по време на мача левски цска да го духат.
ИИИ ДА УМРАТ ВСИЧКИ МРЪСНИ КУКИ п**** им ленина умрела и всички онези които налагаха с пакли по време на мача левски цска да го духат.
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================
======================
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
вместо да псуваш хората по-добре си слагай колана и не се прави на интересен, затова са тия закони!!!
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Според закона за да кара6 без колан трябва да носи6 с себе си специален медицински документ за това право
еййй тука някой да иска помощ и вие братче ще го изядете..
първото което е имам наистина синини по рамената и гърдите,защото бях на пеинтбол а на вчера на мача отнесох малко пакли.в последствие разбрах че трябвало мед.документ и за това ще си изкарам.НО МАЙКА МУ СТАРА питам ДАЛИ някой е срещал подобен проблем и да ми ПОМОГНЕ,а не да ми разправяте да си слагам колан или да им давам пари.
първото което е имам наистина синини по рамената и гърдите,защото бях на пеинтбол а на вчера на мача отнесох малко пакли.в последствие разбрах че трябвало мед.документ и за това ще си изкарам.НО МАЙКА МУ СТАРА питам ДАЛИ някой е срещал подобен проблем и да ми ПОМОГНЕ,а не да ми разправяте да си слагам колан или да им давам пари.
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================
======================
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
сложна работа е тва с обжалването. Аз едвам си оправих един акт дето някакъв караще назаден ход по витошка и ме удари (бил съм отзад да се оправям) два месеца ходене по мъките. Според мен нищо не ти пречи да опиташ, на мен ми беше за първи път и успях, затова атакувай КАТ и тва е стискам палци

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
и да обжалваш файда няма ,просто си слагай колана ,а това за синините е твърде наивно дори за куките
освен това за да ти друснат акт за такова дребно нещо сигурно си се понапрайл на интересен нещо ,куките не ги обичат тез работи ...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
без колан - повечето пъти пишат фиш...
та колегата Alexi май май е много прав!
за обжалването, ако имаш нерви и ти се разправя... лошо няма!

та колегата Alexi май май е много прав!
за обжалването, ако имаш нерви и ти се разправя... лошо няма!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Обн. ДВ. бр.20 от 5 Март 1999г., изм. ДВ. бр.1 от 4 Януари 2000г., изм. ДВ. бр.43 от 26 Април 2002г., изм. ДВ. бр.76 от 6 Август 2002г., доп. ДВ. бр.16 от 18 Февруари 2003г., доп. ДВ. бр.22 от 11 Март 2003г., изм. ДВ. бр.6 от 23 Януари 2004г., изм. ДВ. бр.70 от 10 Август 2004г., изм. ДВ. бр.85 от 28 Септември 2004г., изм. ДВ. бр.115 от 30 Декември 2004г.
Чл. 183.(4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) Наказва се с глоба 40 лв. водач, който:
1. неправилно преминава през пешеходна пътека;
2. неправилно преминава покрай спирка на превозни средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус;
3. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;
4. управлява пътно превозно средство, което не е моторно, без необходимите светлоотразителни елементи;
5. управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;
6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му;
7. не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска;
Чл. 184.(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) С глоба 20 лв. се наказва пътник, който не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска.
Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки съгласно наредба №-139 от 16 септември 2002 г.
17. За неизпълняване задължението за използване на предпазен колан или носене на каска. /чл.183, ал.4, т.7 ЗДвП/ - 10 к.т.
Батка, да ти кажа мноооого си го закъсал. А и не съм убеден, че възражението ще мине. Явно доста си ядосал полицаите, защото обикновено за това се минава само с фиш.
И да ти кажа това:
не ти прави чест. Да те бяха спряли за превишена скорост без да са нулирали радара или, че си минал на червено (по тяхна преценка), щях искрено да ти съчувствам. Но сега просто си затрай и си понеси наказанието. Моето мнение за коланите е, че до 50 км/ч са излишни, а след това са даже и вредни (моя позната имаше 3 строшени ребра и ключица изкочила на сантиметри от врата и). Но законът е ясен аз го спазвам (е, поне когато съм извън населени места. Всъщност си слагам колан, защото са ми казали, че после си съвсем като живичък
)
Обн. ДВ. бр.20 от 5 Март 1999г., изм. ДВ. бр.1 от 4 Януари 2000г., изм. ДВ. бр.43 от 26 Април 2002г., изм. ДВ. бр.76 от 6 Август 2002г., доп. ДВ. бр.16 от 18 Февруари 2003г., доп. ДВ. бр.22 от 11 Март 2003г., изм. ДВ. бр.6 от 23 Януари 2004г., изм. ДВ. бр.70 от 10 Август 2004г., изм. ДВ. бр.85 от 28 Септември 2004г., изм. ДВ. бр.115 от 30 Декември 2004г.
Чл. 183.(4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) Наказва се с глоба 40 лв. водач, който:
1. неправилно преминава през пешеходна пътека;
2. неправилно преминава покрай спирка на превозни средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус;
3. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;
4. управлява пътно превозно средство, което не е моторно, без необходимите светлоотразителни елементи;
5. управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;
6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му;
7. не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска;
Чл. 184.(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) С глоба 20 лв. се наказва пътник, който не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска.
Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки съгласно наредба №-139 от 16 септември 2002 г.
17. За неизпълняване задължението за използване на предпазен колан или носене на каска. /чл.183, ал.4, т.7 ЗДвП/ - 10 к.т.
Батка, да ти кажа мноооого си го закъсал. А и не съм убеден, че възражението ще мине. Явно доста си ядосал полицаите, защото обикновено за това се минава само с фиш.
И да ти кажа това:
agopsi написа:...
не ти прави чест. Да те бяха спряли за превишена скорост без да са нулирали радара или, че си минал на червено (по тяхна преценка), щях искрено да ти съчувствам. Но сега просто си затрай и си понеси наказанието. Моето мнение за коланите е, че до 50 км/ч са излишни, а след това са даже и вредни (моя позната имаше 3 строшени ребра и ключица изкочила на сантиметри от врата и). Но законът е ясен аз го спазвам (е, поне когато съм извън населени места. Всъщност си слагам колан, защото са ми казали, че после си съвсем като живичък

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Раните и синините не те освобождават от задълженито да поставяш предпазния колан, презумцията тук е, че ако съществуват обективни пречки да се возиш или шофираш, то не бива да го правиш.
По твойта логика мога да си извадя бележка, че клякам с 200 и по тая причина имам тежък крак, та мога да карам със 100 в града щото не мога леко да натисна педала.
А въпросната бележка постфактум издадена не ти върши работа, със задна дата трудно ще намериш някой да ти издаде.
По твойта логика мога да си извадя бележка, че клякам с 200 и по тая причина имам тежък крак, та мога да карам със 100 в града щото не мога леко да натисна педала.
А въпросната бележка постфактум издадена не ти върши работа, със задна дата трудно ще намериш някой да ти издаде.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
TheBoss написа:... Моето мнение за коланите е, че до 50 км/ч са излишни, а след това са даже и вредни (моя позната имаше 3 строшени ребра и ключица изкочила на сантиметри от врата и)...
С това просто няма как да се съглася. Щото ако ги няма коланите при над 50 км/ч освен, че ще си със счупени ребра, може и доста други "повреди" да имаш.
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
vicho написа:без колан - повечето пъти пишат фиш..![]()
Eeeеее това е некЪв прецедент.....за такова нещо...такова не се пише определенооооо

да
Стандартната процедура е да ти каже ченгето - остави на колегата дето е в колата някой лев по твоя преценка... В 100% от случаите е така... Но ако е имало псувни и закани за уволнение и др. подобни тогава няма начин да не ти напишат акт... Имал съм случай при пътуване с мой познат да го спрат за завиване в обратна посока и те си му казаха - дай 5 лева, ама той се направи на тарикат и вика - никакви пари не давам, пишете ми акт ... И те какво да направят - написаха му...
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Мен пък няколко пъти поред ме спират точно за това - без колан и минавам само със загубени 20тина минути да им слушам и гледам цирка наречен "доброто и лошото ченге":
-Колега, да му пишем ли акт сега на това момче?
-Еее дай да не му пишем виж го то е свестно, студентче ала-бала
-Неее ще му напишем, да се научи, още 2пъти го спираме без колан и му зимаме книжката директно
-Не му пиши бе той ще се научи сега и вече ще си го слага
.. и т.н. и т.н.
И ми се правят на интересни да ме питат разни работи от рода на с кво се занимавам къде живея къде отивам, кво уча кой курс съм..
Аз си стоя спокойно отговарям им учтиво на всеки глупав въпрос с по 3-4 думи и всеки път ме пускат с приятна вечер примерно и така

-Колега, да му пишем ли акт сега на това момче?
-Еее дай да не му пишем виж го то е свестно, студентче ала-бала
-Неее ще му напишем, да се научи, още 2пъти го спираме без колан и му зимаме книжката директно
-Не му пиши бе той ще се научи сега и вече ще си го слага
.. и т.н. и т.н.
И ми се правят на интересни да ме питат разни работи от рода на с кво се занимавам къде живея къде отивам, кво уча кой курс съм..
Аз си стоя спокойно отговарям им учтиво на всеки глупав въпрос с по 3-4 думи и всеки път ме пускат с приятна вечер примерно и така

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4