казус за безколан и акт

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

казус за безколан и акт

Мнение от agopsi » 01 Авг 2005, 15:25

абе да ви питам днес ми писаха акт за без колан.мръсните ушеви копелета.обаче писах възражение че имам рани по рамото и корема и поради този факт не съм носил колан.писах че ще приложа мед.бележка при обжалването.та мисълта ми е има ли смисъл да обжалвам.горе долу съм запознат с тия работи,но мисълта ми е дали някой е имал подобен случай.мерси и успех
ИИИ ДА УМРАТ ВСИЧКИ МРЪСНИ КУКИ п**** им ленина умрела и всички онези които налагаха с пакли по време на мача левски цска да го духат.
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 01 Авг 2005, 15:28

вместо да псуваш хората по-добре си слагай колана и не се прави на интересен, затова са тия закони!!!
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

Потребител
Аватар

Не така

Мнение от Дедо Мраз » 01 Авг 2005, 15:30

И защо не им даде 5 - 10 лева, та да не ти пишат акт ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 01 Авг 2005, 15:32

Според закона за да кара6 без колан трябва да носи6 с себе си специален медицински документ за това право

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

Мнение от agopsi » 01 Авг 2005, 15:41

еййй тука някой да иска помощ и вие братче ще го изядете..
първото което е имам наистина синини по рамената и гърдите,защото бях на пеинтбол а на вчера на мача отнесох малко пакли.в последствие разбрах че трябвало мед.документ и за това ще си изкарам.НО МАЙКА МУ СТАРА питам ДАЛИ някой е срещал подобен проблем и да ми ПОМОГНЕ,а не да ми разправяте да си слагам колан или да им давам пари.
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 01 Авг 2005, 16:22

сложна работа е тва с обжалването. Аз едвам си оправих един акт дето някакъв караще назаден ход по витошка и ме удари (бил съм отзад да се оправям) два месеца ходене по мъките. Според мен нищо не ти пречи да опиташ, на мен ми беше за първи път и успях, затова атакувай КАТ и тва е стискам палци :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 01 Авг 2005, 17:01

и да обжалваш файда няма ,просто си слагай колана ,а това за синините е твърде наивно дори за куките :mhihi: освен това за да ти друснат акт за такова дребно нещо сигурно си се понапрайл на интересен нещо ,куките не ги обичат тез работи ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Авг 2005, 18:30

без колан - повечето пъти пишат фиш...
та колегата Alexi май май е много прав!

за обжалването, ако имаш нерви и ти се разправя... лошо няма! :roll: ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 01 Авг 2005, 18:40

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Обн. ДВ. бр.20 от 5 Март 1999г., изм. ДВ. бр.1 от 4 Януари 2000г., изм. ДВ. бр.43 от 26 Април 2002г., изм. ДВ. бр.76 от 6 Август 2002г., доп. ДВ. бр.16 от 18 Февруари 2003г., доп. ДВ. бр.22 от 11 Март 2003г., изм. ДВ. бр.6 от 23 Януари 2004г., изм. ДВ. бр.70 от 10 Август 2004г., изм. ДВ. бр.85 от 28 Септември 2004г., изм. ДВ. бр.115 от 30 Декември 2004г.

Чл. 183.(4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) Наказва се с глоба 40 лв. водач, който:
1. неправилно преминава през пешеходна пътека;
2. неправилно преминава покрай спирка на превозни средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус;
3. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;
4. управлява пътно превозно средство, което не е моторно, без необходимите светлоотразителни елементи;
5. управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;
6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му;
7. не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска;
Чл. 184.(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) С глоба 20 лв. се наказва пътник, който не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска.

Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки съгласно наредба №-139 от 16 септември 2002 г.

17. За неизпълняване задължението за използване на предпазен колан или носене на каска. /чл.183, ал.4, т.7 ЗДвП/ - 10 к.т.

Батка, да ти кажа мноооого си го закъсал. А и не съм убеден, че възражението ще мине. Явно доста си ядосал полицаите, защото обикновено за това се минава само с фиш.
И да ти кажа това:
agopsi написа:...
ИИИ ДА УМРАТ ВСИЧКИ МРЪСНИ КУКИ п**** им ленина умрела и всички онези които налагаха с пакли по време на мача левски цска да го духат.

не ти прави чест. Да те бяха спряли за превишена скорост без да са нулирали радара или, че си минал на червено (по тяхна преценка), щях искрено да ти съчувствам. Но сега просто си затрай и си понеси наказанието. Моето мнение за коланите е, че до 50 км/ч са излишни, а след това са даже и вредни (моя позната имаше 3 строшени ребра и ключица изкочила на сантиметри от врата и). Но законът е ясен аз го спазвам (е, поне когато съм извън населени места. Всъщност си слагам колан, защото са ми казали, че после си съвсем като живичък :uups: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Авг 2005, 18:47

Раните и синините не те освобождават от задълженито да поставяш предпазния колан, презумцията тук е, че ако съществуват обективни пречки да се возиш или шофираш, то не бива да го правиш.
По твойта логика мога да си извадя бележка, че клякам с 200 и по тая причина имам тежък крак, та мога да карам със 100 в града щото не мога леко да натисна педала.
А въпросната бележка постфактум издадена не ти върши работа, със задна дата трудно ще намериш някой да ти издаде.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 01 Авг 2005, 20:10

Ами ако много те дразни колана, слагаи по една щипка отгоре да го спира да не дърпа назад ;) иначе оправия с куките няма. Никакви медицински няма да ти свършат работа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 01 Авг 2005, 20:12

TheBoss написа:... Моето мнение за коланите е, че до 50 км/ч са излишни, а след това са даже и вредни (моя позната имаше 3 строшени ребра и ключица изкочила на сантиметри от врата и)...

С това просто няма как да се съглася. Щото ако ги няма коланите при над 50 км/ч освен, че ще си със счупени ребра, може и доста други "повреди" да имаш.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 02 Авг 2005, 3:15

vicho написа:без колан - повечето пъти пишат фиш.. :roll: ;)

Eeeеее това е некЪв прецедент.....за такова нещо...такова не се пише определенооооо ;)

Потребител
Аватар

да

Мнение от Дедо Мраз » 02 Авг 2005, 10:56

Стандартната процедура е да ти каже ченгето - остави на колегата дето е в колата някой лев по твоя преценка... В 100% от случаите е така... Но ако е имало псувни и закани за уволнение и др. подобни тогава няма начин да не ти напишат акт... Имал съм случай при пътуване с мой познат да го спрат за завиване в обратна посока и те си му казаха - дай 5 лева, ама той се направи на тарикат и вика - никакви пари не давам, пишете ми акт ... И те какво да направят - написаха му...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 02 Авг 2005, 11:07

Мен пък няколко пъти поред ме спират точно за това - без колан и минавам само със загубени 20тина минути да им слушам и гледам цирка наречен "доброто и лошото ченге": :lol:
-Колега, да му пишем ли акт сега на това момче?
-Еее дай да не му пишем виж го то е свестно, студентче ала-бала
-Неее ще му напишем, да се научи, още 2пъти го спираме без колан и му зимаме книжката директно
-Не му пиши бе той ще се научи сега и вече ще си го слага
.. и т.н. и т.н.
И ми се правят на интересни да ме питат разни работи от рода на с кво се занимавам къде живея къде отивам, кво уча кой курс съм..
Аз си стоя спокойно отговарям им учтиво на всеки глупав въпрос с по 3-4 думи и всеки път ме пускат с приятна вечер примерно и така
:lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Следваща

Назад към Основен Форум