Niakoi ot vas slagal li si e klima

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Niakoi ot vas slagal li si e klima

Мнение от Harry Potter » 16 Апр 2002, 9:17

Niakoi ot vas slagal li si e klimatik?BMW-to mi niama i vse poveche i poveche go useshtam tova s nablijavane na toploto vreme.Koe e po dobre da si vzema-vtora upotreba original ili nov niakakav drug-ima razni italianski i nemski.Niama da vi se razsardia ako mi kajete kade eventualno moje da tarsia dobri novi ili vtora upotreba na kakva cena i dali e mnogo trudno montiraneto.Thanx predvaritelno

ентусиаст
Аватар

отг::Niakoi ot vas slagal li si e klima

Мнение от PARADOX_sf » 16 Апр 2002, 15:05

Ami da ti kaza navremeto 93' tateto kypi edna Croma 1.9 TDI s klimatik, no dopulnitelno slozen. Znachi tova koeto ne mi haresa e che kogato se vkluchi klimatika oborotite leko padaha i kolata pochvashe da trese na prazen hod. Spored men problema beshe v avtomatichnia smukach ili ne znam kak se kazva, no koito povdia oborotite na prazen hod ili sled natiskane i otpyskane riazko na gasta motora da ne gasne ne srabotvashe s tozi klimatik. Problema moze da e bil v montaza ili klimatika. Ne znam. Po-dobre si slozi originalen. Ako ne togava gledai da ne te metnat s niakoi slab za da izleze po-tunko i posle da ne ti vurshi rabota. Pri segashnata kola koiato e s fabrichen klimatik kato se vkluchi oborotite padat za moment i vednaga se zadeistva ystroistvoto kato gi vrushta kum normalnite.
Imai predstava che moshnosta na kolata pada pri vklucvane. Kakva ti e kolata? Kolko konia? Vish dali tozi moment s padaneto na RPM pri prazen hod ste moze da se preodolee za da ne se nalaga da gi promeniash v zavisimost ot sezona.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E81 123d, E70 3.0d
Мечтае да кара: Alpina B10

Мнение от Bergayos » 16 Апр 2002, 23:58

1-vo tova koeto se griji za oborotite ne e avtomati4niqt smukach a procesora i syotvetno raznite mu tam periferni ustroistva:)))
i 2-ro ,ne che se zaqjdam ama stava vypros za BMW a ne za fiatche:))

a otnosno klima-ta mislq che nqma da ima problemi da se sloji,poznavam chovek koito go e pravil,ostava da si izberesh dali stara ili nova instalaciq-zavisi parite koto ti se davat :)

Пристрастен към БМВ
Пристрастен към БМВ
Аватар

Мнение от Роската » 17 Апр 2002, 10:26

Поръчковия убиец е прав,твоята кола няма нищо общо с тази на парадоксалния и съвсем успешно ще се справи с въртенето на компресора.Оборотите на празния ход са си компютърно заложени и щом от RPM датчика постъпят данни че оборотите at IDLE намаляват под зададеното, щоргерета си ги компенсира.Да не говорим ,че сигурно въртящият момент на твоя двигател в малки обороти е сигурно колкото на фиатчето максималния.Така че няма да усетиш никакъв дискомфорт в работата на мотора.Е , при вкл. климатик ще имаш минимална загуба ,но тя се прежалва в жегите.
Относно монтажа,не се лъжи да си взимаш друг освен баварски и то от твоя модел.Сам разбираш че ако не е така , ще се наложат доста побългарявания (рязания на пласмаси,силиконизаций,пробиване на разни отвори и дупки) от които щете заболи сърцето.Абе грубиянска история , изобщо не ти я препоръчвам.
Ако пък си намериш истински , трябва да ти го слага много верен човек,щото да няма после поскръцва ми таблото по дупки,потраква ми нещо вътре и тн.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Harry Potter » 17 Апр 2002, 11:01

Thanx mnogo za infoto.Sega chakam oferta da polucha ot Impas56-te slagat niakakvi italianski klimatici ma neznam dali sa stoka.A inache kolata mi e E36 320 24v 150 konia.Viarvam che niama da zagubi mnogo ot uskorenieto si

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 17 Апр 2002, 17:52

Zaiadlivci! Opitvam se da my pomogna na choveka a vie se podigravate... Kakvo da vi kaza... I da vi go kaza pak niama da go razberete!
FIATCHE a? Croma... Mozebi Fiatishte... Verno Disel ama kakvo da se pravi. Dobre ama lova bas che 93 godina sigyrno i ladi ne ste karali!
95% sum sigyren che BMW-to posocheno ot Harry... na prazen hod ima po-maluk vutriasht moment ot fiata! Mozebi dori imoshnost! Toi si vurveshe na 4-ta bez da my se pipa gasta! Sega ste se zaformi edin spor kolko veliki sa bili BMW-tata i t.n. Ama na koito my se chete ste vidi che sum napisal DISEL, a disela na niski oboroti ima goliama moshtnost i vurrtiasht moment. To na vsichkoto otgore TDI ama pri 1100rpm na dali raboti Turbo-to.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimd00d » 17 Апр 2002, 19:37

Shte zagubish okolo 10% moshtnost w naj-loshia sluchai obache shte spechelish stud prez liatoto, koeto si e jiwa dalawera :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimd00d » 17 Апр 2002, 19:48

90hp e wyprosnoto Fiatche...sorry Fiatishte. Wyrtiashtia moment ne mojah da go otkria no sys sigurnost e po-nisyk ot tozi na 320i.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Апр 2002, 21:11

Първо се извинявам за отклоняване на темата от BMW-тата, но се придържам към темата Impas56,искаха ми 3000лв за такъв италиянски климатик за Golf3. Един познат си сложи точно на BMW, при което след пускане на климатика му се изпотяваха прозорците прилчно, и въбще беше му се объркало цялото парно.. Според мен най-добре си е да сложиш клима от някой бутурясан баварец, за да знаеш, че си е original blend :) и няма да имаш подобни проблеми!

Аватар

Мнение от DA WOLF » 17 Апр 2002, 22:35

ne gubia 10% moshtnost ta ako shte v ada da si karam kolata!!! Ako pak moje po-toplo da mi stane ama da znam che shte imam 10% poveche moshtnost, niama nikakvi problemi - shte tarpia!!! :-)

E30 318iS '91

Аватар

Мнение от DA WOLF » 17 Апр 2002, 22:39

Kvato i shte Croma da e nemoe da e po-moshtna ot 150HP...shtoto prosto niaa takav model....

E30 318iS '91

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Harry Potter » 18 Апр 2002, 8:13

Vchera zvaniah v Impas 56-Tia sa luudi :)Klimatika za moiata kola s montaj i palnene bil 4300 lv i sam polzval niakakva otstapka ot 10% i stavalo 3800 lv.Ludi hora-4000 lv za nekakav smotan italianski klimatik deto i ne go znam kakav e .Iasno e -shte tarsia vtora upotreba originalen.Ako na niakoi mu izpadne neshto-moje da svirka

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 18 Апр 2002, 8:35

А ти през 1993 си ходил прав под масата и си казвал "ди-ди-ди-ди-зелче" :-)

Що за твърдение? Верно, че аз през 1993 съм карал трабантче, ама все пак тук има хора, които са по-възрастни от тебе и от мене, ако не си забелязал...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 1.8TQ, C3204M, mk7.5 4M

re:Niakoi ot vas slagal li si e klima

Мнение от HITMAN » 18 Апр 2002, 10:48

Niakoi ot vas slagal li si e klimatik?BMW-to mi niama i vse poveche i poveche go useshtam tova s nablijavane na toploto vreme.Koe e po dobre da si vzema-vtora upotreba original ili nov niakakav drug-ima razni italianski i nemski.Niama da vi se razsardia ako mi kajete kade eventualno moje da tarsia dobri novi ili vtora upotreba na kakva cena i dali e mnogo trudno montiraneto.Thanx predvaritelno

Zdrasti, edin ot shefovete mi e maniac na tema BMW .. karashe 318 e36 ako ne se luzha beshe modela[izglezhda kato na fxmaker kupeto s tezi farove i stopove], koeto beshe bez klimatik i toi si slozhi v Impas56 kato rezultat ot tova se poluchi:
1. Slozhiha nov po-goliam radiator otpred, za da imalo hubavo ohlazhdane.
2. Leko spadane v moshtnostta.
3. Pri gradsko karane liatoto na 30 gradusa sled 15 min pochvashe da duha ne osobeno hladen vuzduh.
4. Kolata trepereshe na svoboden hod.
5. 2 puti mu pulniha klimatika za 1 godina [neznam zashto]
6. Cena obshto s vsichki nastroiki i gluposti nad 5500 leva spored nego.
Lichno moe mnenie: ili si slozhi orginalen klimatik ot nekoe udareno BMW ili po-dobre nedei si slaga taralezh v gashtite s Impas56 i izobshto nefabrichen klimatik.
(__]==OOOO==[__)
WWell BE COOL
HITMAN

кандидат ентусиаст
Аватар

отг::re:Niakoi ot vas slagal li si e klima

Мнение от Harry Potter » 18 Апр 2002, 10:57

Thanx za infoto :)
Niama prosto nikakav nachin da dam 4000 lv za klimatik.Za tia pari shte si vzema dve blondinki da mi duhat studeno :)))

Следваща

Назад към Основен Форум