НЕМСКА КНИЖКА

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er E46 N42 2003
Мечтае да кара: X6 hamann tycoon

НЕМСКА КНИЖКА

Мнение от PESCHO » 16 Юли 2005, 1:16

абе много ми е интересно,дали с немска книжка в БГ ще имам яко проблеми с куките... БГ книжката ми е в немското МВР,а талона ми го вzеха куките преди около 7 месеца в бг и досега не сам се 3анимавал с плащане на глоби ала бала ходене по РПУта и тн.,вапроса ми е- ще ме гледат ли странно наще 4енгета с DEUTSCH книжка и ако да ще ме ра3ки4ват ли с пове4е от колкото трябва..

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 16 Юли 2005, 1:27

Бъди спокоен - ще ти разкатаят фамилията :winky:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PESCHO » 16 Юли 2005, 1:46

в такав слу4ай поне трябва да ме светнете как стоят нещата по отношение "нарушения-kинти 3а 4енгетo",имам предвид да ре4ем колко е нормалната сума примерно zа превишена скорост с 20 или 30 км/4,zа неправилно иzпреварване и т.н.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 16 Юли 2005, 2:00

PESCHO написа:в такав слу4ай поне трябва да ме светнете как стоят нещата по отношение "нарушения-kинти 3а 4енгетo",имам предвид да ре4ем колко е нормалната сума примерно zа превишена скорост с 20 или 30 км/4,zа неправилно иzпреварване и т.н.

Гледаи по това с колко нашивки е :mhihi: :mhihi: има ли нещо като подобие на болчета от 20 нагоре :mhihi: :mhihi: ако е с лентички може и 10 да му дадеш и да си искаш ресто :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PESCHO » 16 Юли 2005, 2:20

BOBSI написа:
PESCHO написа:в такав слу4ай поне трябва да ме светнете как стоят нещата по отношение "нарушения-kинти 3а 4енгетo",имам предвид да ре4ем колко е нормалната сума примерно zа превишена скорост с 20 или 30 км/4,zа неправилно иzпреварване и т.н.

Гледаи по това с колко нашивки е :mhihi: :mhihi: има ли нещо като подобие на болчета от 20 нагоре :mhihi: :mhihi: ако е с лентички може и 10 да му дадеш и да си искаш ресто :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

батенце грам не ми е смешно :| ве4е свикнах на тукашното раzки4ване което става предимно с 4еститка по пощата,в която има снимка на баварката ми,в която ясно се вижда 4е съм а3 и сумата е "лeko" по голяма

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 16 Юли 2005, 2:31

Аз карах 6 месеца с Австралийска книжка без проблеми. Като те спрат, и кажат ще пишем акт, викаш ок и чакаш.

90% шанс че няма да го напишат и направо ще ти върнат книжката.

Бъди много учтив и добричък и ще мине номера ;).

Най много да ти напишат един акт и да си го платиш кат излизаш от държавата.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 16 Юли 2005, 8:31

WeiSTD написа:Най много да ти напишат един акт и да си го платиш кат излизаш от държавата.

как?
ако не е дошъл дотогава?
на границата как разбират, че имам акт?
откъде знаят колко пари трябва да платя, при условие, че акта се "оценява" в КАТ а не на място?
ако съм направил нарушението предния ден или малко преди да излеза, какво става с акта?

давайте отговори, че ми се чете ... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Deyanski » 16 Юли 2005, 10:02

Да караш с вносна книжка е позволено в рамките на 3 месеца,твърдят едни,а други полицаи говорят за 6.Трябва да си носиш паспорта,откъдето е видно кога си влязъл в Бг.Аз лично карам с английска книжка и досега не съм получавал фиш или акт.В повечето случаи ме разпитват какво работя в Англия и т.н. и с това се приключва.

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 16 Юли 2005, 11:43

Карай си спокойно с чуждата книжка и ми повярваи че ще имаш по малко проблеми отколкото ако си с балгарска.

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 16 Юли 2005, 12:18

Говоря теоритично. На практика шанса да ти направят нещо е много малък.

Номера с паспорта е да не си го носите. Така те не знаят кога сте влезнали в държавата. И като питат защо не го носиш . . . "Ми не знаех че трябва да го нося. Съжалявам" От кога си тук? "Ми от 2 месеца." Това е ако ще седите повече от 3 месеца де. ;)

Ако толкова искат рушвет ще си го поискат, но трябва да згафиш нещо доста яко за да се стигне до там.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 16 Юли 2005, 15:23

Според мен могат да те кванат за оная работа като си с немска книжка.Немската книжка важи в БГ иначе защо ще ти прибират българската книжка . Бяха ни писали акт като бяхме с един авер в БГ и те викат кажете адрес и той си измисли един в Гер. и те мигат на парцали . Ми да като ще ни таксуват като чужденци и като немците искат да си плащаме всичко в Гер. като немци така ще е . Немци сме и тва е , на никоя граница по път не ни спират само на БГ си знаем 2-3 часа и се ебават все търсят под вола теле . Ма като им говориш на немски да видиш как се пулят ..... :mhihi:

П.С. Друг е въпроса ако искаш да нямаш главоболия отиваш в РПУ-то и викаш загубих си книжката и ти издават нова и си готов имаш си две ;)
Най-мразя да съм прав!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 17 Юли 2005, 0:38

По една случайност идният вторник ще се явявам на изпит за немска книжка, че от две години и половина нямам право да карам с БГ книжката ми където съм в момента, а си купих кола та не ми се ходи пеш вече....

Това, което разбрах от един приятел, който пък от 2 години кара с австрийска книжка в София е следното: НЯМАТ право да ти вземат книжката по какъвто и да е повод. Не само в БГ, ами в нито една друга държава НЕ членка на ЕС. Независимо дали си фиркан до козирката или си направил най-грубото нарушение в квартала. За съжаление това грам не означава, че можеш да се разминеш с наказанието си. Парични глоби можеш да трупаш, но не съм чул някой да са го накарали на границата да си ги плаща... Въпреки това ми звучи редно да е така, тоест да ни карат най-късно там да си ги плащаме.

Също така закона гласи следното:
1во - един гражданин няма право да притежава повече от една шофьорска книжка
2ро - при непрекъснат престой в чужбина повече от 6 месеца в една държава нямаш право да караш повече с чуждестранната ти книжка. Това важи с пълна сила и за чужденци в БГ!

Казаха ми, че ако искам да си взема някой ден БГ книжката обратно, защото няма да седя повече в ДЕ да дойда при тях, да си предам немската книжка и те ще ми върнат българската. Аз мисля обаче да не нервирам ченгетата излишно и да си обявя българската книжка за изгубена и да си взема нова... Питах изрично тук: на никого няма да оповестят в БГ, че са ми задържали БГ книжката. На въпроса какво да отговарям ако се заядат с мен: да ни пратят писмено запитване как седят нещата в частен случай при лицето Х и ще им отговорим с удоволствие.

Това да си носиш заграничния паспорт в себе си за мен е АБСОЛЮТНА лудост, глупост и опасно ако щеш. Ако го загубиш и си в чужбина - сметай какви главоболия можеш да си нанесеш. А ако имаш читава виза в него, издадена от чуждестранни власти извън БГ, и го загубиш в своята си държава - ела па гледай тогава майтап! Който толкова държи да разбере кога точно си влезнал за последно в държавата да ти даде писмено заявление да се явиш в еди какъв си срок некъде си и да им занесеш спецялно паспорта си да се снимат с него като толкова им е зор.

Така че до една степен може да е предимство, но до колко точно не знам... Скоро ще разбера лично :D
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emdless4 » 19 Юли 2005, 0:50

WeiSTD написа:Аз карах 6 месеца с Австралийска книжка без проблеми.

Та по тоя повод днес минавам до английското посолство, и пред мен спира червено Ферари, кабрио, с британски номер, на който пишеше ... ВЛАДО. С български букви? Към него се приближи един катаджия, който явно го чакаше, и двамата тръгнаха към посолството, като чух думите "... сега ще видим...". Останах с впечатлението, че явно катаджията се е заял заради номера, и са тръгнали да проверяват в посолството истинска ли е регистрацията.. много странна работа....

Назад към Основен Форум