Boi s 4uka - ili kak se kaliavashe BMW-to

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Boi s 4uka - ili kak se kaliavashe BMW-to

Мнение от bip » 17 Мар 2003, 16:00

E li normalno ? ? ?
reshih da smenia "liav v~nshen nakrainik" otpred i lager na zadna liava :
i dvete ot 4ista proba perfekcioniz~m : moje da mi e shibnata vratata : ama izv~tre vsi4ko triabva da e perfectno :wink:
dosega ne biah pris~stval na izbivane na lager : takova BU'ANe be biah vijdal : za nakrainika : da ne govorim ; sobstvenika na serviza v koito hodia : mi vika : ama samo taka moje : :shock:
- hvanah edin lost i go nadignah : izleze si kato 4e sega e slojen.
no vse pak predi tova otnese pone 15 zverski udara.
za lagera da ne govorim : vikat : ammm4i siga kak sha go svalim tova :to sha triabva i nosa4a da se svalia : etc. etc. vikam im : shto ne si sednete na g~za po4etete malko pa togava da mi experimentirate s kolata " ? ?? :shock: napraiha se na mnogo otvoreni ; nie li ne znaem kak be : " ? :wink:
ne mojaha da go izbiat lagera ve4erta : po4naha da go 4upiat : no ne stana : 4ak na drugia den : s telopodavashto go nagriaha do 4erveno i uspiaha da go izbiat : i to shtoto se vkliu4i 4oveka zaradi koito vs~shnost hodia v toia serviz : i edinstveno "nemu doverie imam". briah 4e prostotia : slojihme gumite : platih i te b~rzat da si tr~gnat : nito s~m testval kolata ... :roll:
kato se ka4ih : prednicata beshe dosta zle : ne znam oshte kakvo no shte hodia pri tiah : i volana izkriven : ama tova mai sam si go napravih kato butnah edna gaika na kormilnata shtanga ...
anyway :
mnenie za BUANETO : taka li se pravi : za lagera iasno : presa
ama za nakrainika ... ?
shte si napravia serviz da mi e mirna glavata
~karmapa chenno~

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 18 Мар 2003, 5:23

Da ti kaza chesno aman ot poznati maistori...Po dobre xobi pri nepoznati da pone da mozesh da se razpraviash s tiax kato xorata.

Inache ne se pravi taka. Davam ti slednia primer: na moayata E30 kato i se prechaka kardana, tochno zaradi edin takav poznat maistor tyka v montreal (mamichata my) i tragnah da go smenia v Toronto parvo pri edni drygi poznati. Ta te vidiaha kakvo e i mi kazaha che ste se opitat s tiahnite instrymenti da go smenia pak ako ne stane...ste se opitvat da gi vzemat ot dealara na BMW za Toronto che imali poznati tam. Ta zapochna se s yako chykane i az im kazaha da sprat predi da sam ostanal savsem bez kola, ta otne im 3 dena i vse pak vzeha instrymentite ot BMW. S tiah stata tochno za 15min kato cheli razglobiavaha i zglybiavahe chisto nova kola. No tezi instrymenti stryvat dosta $$$ i malko maistori gi imat, za BG da ne govorim. No tyka kato izlezesh ot takav remont imash garanchia, pak i ako neshto ti se slychi i prichinata e ot texnia remont te nosiat otgovornost. Ta nakraya me pratiha v BMW da mi chentrovat Kardana i da mi dadat sertificat ot BMW che te ne smeeha nishto che sa mi priateli.

Inache onzi spechilist ot montreal em mi e priatel, vika dai da ti smena tamponite na zadnoto okachnvane za 1200$Can che ot tam bila tazi vibrachia pri yskorenia....te tamponite si biaha napalno zdravi i do den deshe pochti 2 godini sled tazi slychka si zdravi.....Ta aman ot poznati maistori. Do tyka v BG sam smenil pone 10 maistori, do sega samo edin svesten, toi kato kaze che neshto ne moze ne go pravi, ne e kato povecheto deto vsichko mogat. Ama sigyrno ste triabva da go smeniam kato smenia kolata che toi pravi samo vazrastni koli...za sazelenie ne pravi BMWveta. Az pri nego si opraviam edna fiesta.

Nadiavam se kolata da ti e OK...pak po dobre nameri dryg serviz, pichovete ot foruma sigyrno znayat dobre servizi za BMW v BG.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bip » 18 Мар 2003, 11:51

mersi za s~4uvstvieto KGB
~
prednicata vibrira mnogo silno pri 170km/h
shte se razbera s pi4ovete : shte si opraviat bakiite :
a za sledvashti remonti po oka4vaneto shte ima :

p~rvo tri-p~ti misli ~ posle lageri smeni
:wink:
~karmapa chenno~

Аватар

Re: Boi s 4uka - ili kak se kaliavashe BMW-to

Мнение от DA WOLF » 18 Мар 2003, 15:06

bip написа:
4ak na drugia den : s telopodavashto go nagriaha do 4erveno i uspiaha da go izbiat :

:mha: :mha: :mha: Или ти не си разбрал нещо или тия са били ебахти тъпанарите! С микмак да нагряват :?: :dunno: ТАкова нещо за първи път чувам... :mha:

По принцип се нагрява с "резак" (оксижен) (с повече пропан и по-малко кислород) за по-малки неща може и с различни видове газови горелки/лампи, НО да нагряваш лагер, дори и с резак (обикновенно цементация над 28 единици и прецизна термообработка) тфа е абсолютна глупост!!! По скоро ще се нагрее вала но не и лагера... Кажи им на тия че не са в час ни с химия ни с метали ни с коли!!! И по-добре повече не ходи там :lol: (личен съвет) :wink: Също може да ги попиташ дали са чували за скоба за вадене на лагери. :mha: :mha:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bip » 18 Мар 2003, 15:14

niama greshka da wolf
niamaha oksijen
inak go obs~dihme 4e bi bilo po-dobre.
grozna istoria beshe naistina :roll:
~karmapa chenno~

Аватар

Мнение от DA WOLF » 18 Мар 2003, 15:31

bip написа:niama greshka da wolf
niamaha oksijen
inak go obs~dihme 4e bi bilo po-dobre.
grozna istoria beshe naistina :roll:

Е мога да си представя.... :lol: :evil:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pafone » 19 Мар 2003, 23:02

stari injineri :):) engineers
BMW е колата :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 20 Мар 2003, 3:04

Oste edin primer:

Na moyata Fiesta v BG i smeniah tamponite ne prednoto okachvane (na nosachite) tochni 4 pati sega sa pak za smiana...tova e zastoto dvigatelia e mnogo tezak za tova malko kype i okachvane (no pak sam kato iztrebitel na patia inache :lol: ) ta im vikam na tia moete maistori dai da kypime novi nosache ot Moto-Phoe 130lv. edinia ama izkarvat po 100 000km. Toest 260 za dvata i tiah moga i sam da si gi smenia...niama namesa na chyk i blaskane kato za svetovno..ako znaete samo kak gi izkarvat tia tamponi vseki pat az oshte se chydia tia nosachi kak izdarzaha..do tyk za tamponi sam dal pone 500lv s ramonti ako ne i poveche...a tia tamponi pak sa tragnali.
Vtori primer: Ste tragvam az za Athina minalia may meseche za leten semestar. Vikam my na moya "maistor spechialist" opravi mi perkata na radiatora che datchika e lyd i tia ne se vklcyhva kakto triabva...ne che forda zagravia de...no v athina vlaznosta e savsem razlichna...sled tova vikam my opravi mi alternatora ili dai napravo nov da vzemem che tozi vednaz go opraviha, a ne iskam da ostane bez toka v Garchia. Pak i svetlinite na tabloto savsem slabo premigvaha na visoki oboroti.

Ta toi idva s kolata yzkim gotova bila...vikam my perkata Dyha li? Dyha vika i osthe kak!!! A altornatora kak e?..e alternatora go poprvaihme i daze ti spestiah niakoi lev!!!

Prodalzenieto: Stigam az kam 12 vecherta v Athina, (za prav pat sam tam) popadam v zadrastvane i kakvo mislite....oooppa kolata zagrya...izklychvam az dvigatelia zasoto niamashe daze kade da parkiram(biah popadnal iz malkite ylichki na Pirea do pristanishteto na Athina) i za moi kasmet po edno nanadolnishte...ta leko leko s rachna i skorost spirah...Kasmet...A perkata dyha li..NE...Sled oste malko po nanadolnishte i farovete izchezvat bavno no slavno...toest i altornatora ne e zarazdal....Za moi kasmet vsichko zavarshi Ok...no v edin moment mislih da xvarliam kolata v moreto no imashe stenichka....a ta kolata kakvo e vinovna,,che onya reshil pak chak i pari da mi spesti...e toi ot priatelski chystva de...ama kato ne razbira da ne go pravi...

Izvodat: Vsichki chasti na novo, ama obsolytno vsichki...ta da ti e mirna glavata...che inache niakolko pati go pravish, nito vednez ne e kato novo, pak i na kraya poveche pari davash.
Изображение

Назад към Основен Форум