Дизел-ленд!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Дизел-ленд!!!

Мнение от Vasilen » 16 Май 2005, 21:28

Мдааа имало и такава страна ... Белгия, по статистиките потвърдени от местните хора над 80 % от автомобилите по пътищата са дизелови :shock:
Иначе хубава страна, има още една особеност всички междуградски пътища и магистрали разделението между насрещно движещите се коли са бетонни стени :shock: ниски към 70 см но бетонни ...
А снимката долу е от вътрешноста на Е65, действието се развива в подземен гараж в центъра на Брюксел и до него потриващ доволно ръце пристъпяше от крак на крак моя милост :mhihi: очаквайте още снимки както и серия с Е63 645 и грозната ми мутра ;)
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 16 Май 2005, 22:01

Евгени, жалко, че чак сега откриваш истината за дизеловите коли в Белгия. Аз бях там през 1999 г. и е направо рай. Със сигурност от марките Ауди, БМВ и Мерцедес там се намират най-запазените дизели. Нямат нищо общо с швабските, които са карани като за последно. :twisted: Ако имате познат човек, който живее там и малко повечко време, обичате и искате дизелово БМВ ще си го намерите на най-добра цена в съотношение състояние/качество. И си пропуснал едно нещо: Там автомагистралите нощем са изцяло осветени, като Цариградско шосе. :D :D :D
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 16 Май 2005, 22:10

730d или 740d е това?

740d vs. 745Li до 200км/ч вървят абсолютно едно до друго, от 200 до 250 745Li е много малко по-бързо .. бях станал прав на педала за газта в 745Li и неможех да повярвам как върви дизелака, при положение, че по данни отвсякъде е по-слаб?!!

740d e V8/3901cc/258bhp/2090кг
745Li е V8/4398cc/333bhp/1985кг

Карах и новото Е65 745d LCI, но нямах възможност да го настъпя .. :(

btw. 730d/745Li се пързалят като ненормални .. :twisted: питайте Fast&Furious :mhihi:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 16 Май 2005, 22:43

ето и мойте изпълнения с 745Li .... някъде около Мюнхен преди около месец ... :mhihi:
Изображение
Изображение

идната седмица съм в очакване на дрифт с 645 ... ще видим дали Евгени ще я качи първи :D

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 16 Май 2005, 23:02

дай още газ бе .. стрелката отива до 260 .. въпреки, че е ограничено на 250!

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 17 Май 2005, 0:00

Turturelo написа:дай още газ бе .. стрелката отива до 260 .. въпреки, че е ограничено на 250!

аз бех на кормилото а жена ми я хвана страх и скри апарата :mhihi:
имаше за жалост и много движение ... ама най-готино е ускорението от 100 км/ч ... и ужасените физиономии на GTI драйверите ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

още нещо ме изкефи максимално - масажа на седалката ... нищо чудно БМВ тата след 2-3 години и свирки на правят в движение :mhihi: :mhihi:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Май 2005, 0:08

CheGevara написа:още нещо ме изкефи максимално - масажа на седалката ...

стига бе .. мен ми изтръпва задника .. виж вентилацията е готско!

м/у другото като гледам си се кордисал в 7ца LCI :winky: с комфорт достъп .. ама е сбъгясала нещо :mhihi:
Последна промяна Turturelo на 17 Май 2005, 0:13, променена общо 1 път

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 17 Май 2005, 0:11

Turturelo написа:
CheGevara написа:още нещо ме изкефи максимално - масажа на седалката ...

стига бе .. мен ми изтръпва задника .. виж вентилацията е готско!

точно такова беше - с фейслифта !!! :yes:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Май 2005, 0:15

знам аз .. ;) черпя бира ако някой каже как познах!

Да видя какви сте ентусиасти ..

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 17 Май 2005, 2:28

Първо как да я настъпи като гумите са му до 210км/ч :mhihi:
и второ определено си познал по погледа на шофьора на тира който е в отсрещното платно :mhihi:
ти си спеца по колите с цилуфани(и не само) , аре казвай плийз !

П.С. :idea: The new iDrive telematics system from Microsoft :idea:
а и духалките и копчетата между тях са други . . .

Та каква е наградата ?
Най-мразя да съм прав!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 17 Май 2005, 6:58

Turturelo написа:...

познал си по мартеницата на ръката на шофьора :mhihi: :mhihi:
абе на вас кой ви дава да карате такива коли? искам и ааааааааааааззззззз :uups: :bowdown:

а ся по темата:

защо в Белгия колите били 80% дизели ? някви преференции ли имат или кво ?.. ква е причината?

тва с бетонните огради дали предпазва от заслепяване с тия 70см или е само да не навлезеш в насрещното?
мен лично идеата с високите растения по ми допада май...
или пък бетонна ограда, обаче обрасла с растения та да не се вижда... би било супер :)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Май 2005, 9:16

bravo написа:Първо как да я настъпи като гумите са му до 210км/ч :mhihi:

бе то и като си я ограничиш от iDrive-а до няква скорост мрънка ама си я подминава .. :D

bravo написа:П.С. :idea: The new iDrive telematics system from Microsoft :idea:

да, ама тук не се вижда това ..

bravo написа:а и духалките и копчетата между тях са други . . .

еднакви са ..

bravo написа:Та каква е наградата ?

Turturelo написа:черпя бира ако някой каже как познах

Айде играта продължаваааа .. бирите са вече 2!

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 17 Май 2005, 9:27

според мене има разлика в волана-скоростите могат да се управляват като във Ф1 с копчета на волана ... може би има разлика и в ключовете, новата въобще не трябва да и слагаш ключа ... само натискаш "старт". Тя автоматично разпознава от около 1,5 м собственика (притежателя на ключа). И на снимката много ясно се вижда, че няма ключ в дупката :mhihi:
между другото това го карах март месец - беше още опаковано, за да не се вижда фейслифта ... и вече не си спомням какви други разлики има ... ама разбира се има опция с която мога да спечеля бирата - просто ще се обадя на колегата който ми я докара :mhihi:
Първо как да я настъпи като гумите са му до 210км/ч muhihihihi

колата е тестер и по default има такава лепенка, но се сещаш, че пичовете от БМВ не си държат крака вързан :mhihi:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Май 2005, 9:48

CheGevara написа:според мене има разлика в волана-скоростите могат да се управляват като във Ф1 с копчета на волана ...

и старата е така, два отпред и два отзад на волана

CheGevara написа:може би има разлика и в ключовете, новата въобще не трябва да и слагаш ключа ... само натискаш "старт". Тя автоматично разпознава от около 1,5 м собственика (притежателя на ключа). И на снимката много ясно се вижда, че няма ключ в дупката :mhihi:

това е опция - комфорт аксес. Като е заключена и си наблизо с ключа дърпаш веднъж дръжката на вратата, тя се отключва, дърпаш втори и се отваря.

CheGevara написа:между другото това го карах март месец - беше още опаковано, за да не се вижда фейслифта ...

мдам и е било студеничко навън ..

CheGevara написа:ама разбира се има опция с която мога да спечеля бирата - просто ще се обадя на колегата който ми я докара :mhihi:

не не, ти не участваш, аз също! Остави да видим кой колко се интересува от BMW. Май ще го направя традиция това.. загадки с награден фонд, хем ще научат нещо, че има доста боси хора с претенции, хем ще пият на аванта бири.. BMW AG ще ми покрие разходите похарчени по викторината .. Веднага се сетих за следващата тема с награден фонд, но нека да даде някой правилен отговор на тази.. като гледам участието е слабо . Защо ли???

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 17 Май 2005, 11:16

Аз викам че волана е триъгълния и той се появи заедно с фейслифта :winky:
Познах ли? :lol:

А прибиращите се огледала да не вървят в комплект с комфорт достъпа?
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум