BMW X6 M vs ...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

BMW X6 M vs ...

Мнение от raduslaf » 11 Яну 2010, 10:47

Когато ставаше въпрос в няколко теми за BMW X6 M, много от нас си задаваха въпроса какво би се случило при драг с Cayenne Turbo.Here's the answer :winky:

http://www.youtube.com/watch?v=ataU87N5nI0

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: BMW X6 M vs ...

Мнение от barabqga » 11 Яну 2010, 11:47

е вместо инфинити щеше да е интересно с мл63 амг , или някой друг американски TRUCK :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 11 Яну 2010, 11:51

barabqga написа:е вместо инфинити щеше да е интересно с мл63 амг , или някой друг американски TRUCK :mhihi:

И аз това си помислих!Победата щеше да е знакова :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gregorian » 11 Яну 2010, 12:33

Едно клипче ит от мен :wave: http://www.youtube.com/watch?v=80mqj5ahIas
Това е Х6 3.5i,но пак размазва Cayenne Turbo :yes:
По-добре най-бавното BMW,отколкото най-бързият Golf

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 11 Яну 2010, 12:59

gregorian написа:Едно клипче ит от мен :wave: http://www.youtube.com/watch?v=80mqj5ahIas

Оо, колега, ти си с X6 M-ката, а? :) Я кажи, верни ли са тия слухове за 4.7 до 100? :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gregorian » 11 Яну 2010, 13:17

Ами, не знам!Още не съм я пробвал въпреки,че вече е малко над 5000км.Когато я взимах ми казаха преди 7000км да не я "натискам много",затова не съм и пробвал,но едвали може да бъде постигнато много лесно,защото зависи от много неща.Пробвал съм Е92 М3 да направим ускорението от 0-100 което дават и от "хилядите" опити разликата пак беше с поне от около 1 секунда :),но всепак когато М-ката се разработи напълно ще направя някой-друг опит :D
Работни показатели и разход на гориво на BMW X6 M:
Среден разход на гориво (ЕС стандарт): 13,9 литра/100 км -да бе,ама на място :D :D :D
По-добре най-бавното BMW,отколкото най-бързият Golf

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Яну 2010, 15:13

gregorian написа:Едно клипче ит от мен :wave: http://www.youtube.com/watch?v=80mqj5ahIas

Колега , нали не вярваш , че действително 35и ще опъне Кайен Турбо ? Тва клипче беше коментирано широко тук и е ясно , че шофьора на Кайена трябва или да е задремал или да е ... жена :mhihi:
Този тест силите бяха супер неравни - Инфинитито с 390 коня изобщо не е за тази категория а за Рейнджа е ясно , че е аутсайдер при спорта.Кайен турбо е на цената на Х6М и може да се приеме за конкуренция , но все пак има и Турбо С . Жалко наистина , че нямаше Турбо С и МЛ63 АМГ за да може победата на Х6М да триумфална . . . Което и да бие , стане ли въпрос за визия -Х6 минава с едни гърди напред :driving:
За 0-100 , може и да свалиш под 5 , защото Х6 е доста тежък и е 4х4 - сцеплението ти ще е многократно по-добро от на леката М3ка със задно .

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 11 Яну 2010, 15:32

Напълно съм съгласен с Ачката.На всичко отгоре новия фейс на кайен турбо С предлага 550 к.с. и поне по хартия 4.8сек до 100,което никак не е за подценяване.В показания клип заигравка,а не истински тест може да има само между Х6 и кайена,другите две машини са абсолЮтни аутсайдери.
Виж по визия,там вече няма спор кой е красавеца.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 11 Яну 2010, 23:57

Като вървеж кайена се доближава до х6м,но на цената на космически разход на гориво със сравнение на бмв-то.Все пак това също не е маловажно.Бмв винаги са се стремяли да не е най-бърза колата на всяка цена,както някои други марки.Мощните двигатели,съчетани с нисък разход,комфорт,качество и не на последно място красота правят марката толкова харесвана по цял свят.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW M? :)

Мнение от 320i_coupe » 12 Яну 2010, 12:16

Последните 10 - 15 секунди от клипа най си заслужават!! :bowdown:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 12 Яну 2010, 13:58

Dpy написа:.Бмв винаги са се стремяли да не е най-бърза колата на всяка цена,както някои други марки.Мощните двигатели,съчетани с нисък разход,комфорт,качество и не на последно място красота правят марката толкова харесвана по цял свят.

Това "болднатото" ако наистина го мисли, значи не си карал някоя друга марка с идентична до твоята кубатура.
БМВ започнаха да мислят "икономично" едва през 2000г. с Д моторите и новото поколение бензинови мотори.
Всички други са бензинояди яки в сравнение с другите коли.
Е не могат да се мерат с лакомията на Порше Кайен (то какви ли не митове се носят за някви разходи около 40л ...)

Иначе Х6М си е безспорен лидер в момента, едва ли МЛ63 ще може да се мери с него на драг, да не говорим на писта или доускорение.

Но в БГ доста (силно казано) се навъдиха Кайен Магнум и Гембала и т.н. тунери.... Интересно ще ми е такова сравнение с някоя Х6М пипната я от Хартге, Хаман или Алпина (ако има такава някога де...)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Яну 2010, 14:41

то какви ли не митове се носят за някви разходи около 40л

Порше Кайен Търбо С 521 коня - при вмакс 270 км/ч , разход - 76 л на 100 км - няма лъжа няма измама :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Яну 2010, 14:47

kriso85 написа:
Dpy написа:.Бмв винаги са се стремяли да не е най-бърза колата на всяка цена,както някои други марки.Мощните двигатели,съчетани с нисък разход,комфорт,качество и не на последно място красота правят марката толкова харесвана по цял свят.

Това "болднатото" ако наистина го мисли, значи не си карал някоя друга марка с идентична до твоята кубатура.
БМВ започнаха да мислят "икономично" едва през 2000г. с Д моторите и новото поколение бензинови мотори.
Всички други са бензинояди яки в сравнение с другите коли.
Е не могат да се мерат с лакомията на Порше Кайен (то какви ли не митове се носят за някви разходи около 40л ...)

Иначе Х6М си е безспорен лидер в момента, едва ли МЛ63 ще може да се мери с него на драг, да не говорим на писта или доускорение.

Но в БГ доста (силно казано) се навъдиха Кайен Магнум и Гембала и т.н. тунери.... Интересно ще ми е такова сравнение с някоя Х6М пипната я от Хартге, Хаман или Алпина (ако има такава някога де...)

Не си прав,за разхода и на по-старите бмв-та и много се лъжеш,че съм карал и имал само е36 :mhihi: Но не искам да споря.Сори за офф-а

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 13 Яну 2010, 15:15

Ако трябва да сме коректни истината за "митовете за Кайен-а" е малко по-различна...
Некви "зелени последователи" в Германия подхванаха кампания срещу модела преди години, под предтекст, че едва ли не, Кайен е единственият и най-виновен модел за всички злини на планетата. После дойде един глупав репортаж на Ауто Билд, където се показваше разход от 40/100 при макс газ (все едно други тежки СУВ са по-различни...) и тотално си такова мамата с имиджа в тази посока...
Към момента да караш Кайен в Германия е цяло мъчение: псуват те, получаваш средни пръсти от разни шофери на Приус Хибрид, драскат ти колата пред МОЛ-а и т.н и т.н. Много клиенти си продават Кайените и минават на по-незабележими коли, точно по тази причина. Под незабележеми, разбирайте дори и Х5М, защото цялата страна е пълна с дизелови Х5 и малко хора обръщат внимание... Мога да пиша много по темата, но няма смисъл...

Конкретно Х5/6 М си харчи мъжки по едни 21, 23/100, което си е еквивалентно на Кайена при същите условия... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 13 Яну 2010, 15:44

За разхода мисля че единственият човек, който може да даде точен отговор е колегата gregorian, тъй като май е единственият собственик на такава прекрасна машина в форума. Относно гонката, мисля че ще е най-интересно с G55 AMG и ML63 AMG. Първият вариант съм го виждал на божурище да дава 14.00 от първия опит, което според мен е впечатляващо за джип и ще е много интересно да застане с Х6М или Х5М.

Следваща

Назад към Основен Форум