И мен ме "честитиха"!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

И мен ме "честитиха"!!!

Мнение от Eli » 13 Апр 2005, 21:18

Снощи докато се разхождах из нощтна София си бях паркирала колата на синята зона на хотел България и като се прибирах вече към колата - какво да видя - липсваше ми стъклото на дясното огледало. Ей така просто го нямаше. Нищо счупено - работата свършена като от хирург. Който е изпадал в подобни ситуации разбира за какво става въпрос!?...
Първо мислех да ходя до районното да пусна една дописка или каквото там се казваше срещу неизвестен извършител, но беше доста късно и се отказах. Чудя се дали в Булинс въобще ще го признаят като щета. После целия ден звънях телефони на приятели да видя колко ще ми струва ново и накрая ме заболя главата.

Звъннах в Камор и там с усмивка и доста вежливо ми казаха да заповядам и срещу скромната сума от 204 и едиколко си стотинки не запомних колко с ДДС ще се сдобия с ново. После в Аутоплюс имам познат и там ново огледало ел. и отопляемо с допълнителна лупичка или както там се казва за мъртвата точка мога да си закупя цяло ново за 245лв., но нали трябва да го боядисам та сигурно около 300лв ще отидат. А само стъкло за 150лв. С Дару не успях да се свържа затова там цената не знам каква е. А в един магазин може по евтинко но с поръчка и чакане около месец всичко ще е точно. Цената малко ме озадачи и ми се стори нереална - само 50лв. Сигурно тогава на някой от вас ще му липсва въпросното стъкло. :D :D :D :D :D

И накрая не знам какво да правя? Моята приятелка работи в Ауто Италия АД и може би афектирана от инцидента и звъня и я питам как така цените на частите в магазините на официалните вносители винаги са по-високи от където и да е било другаде, а тя какво ми отговори: Ами на фактурата ще ти пише че си си купил частите от Камор например в моя случай! :) Разбира се шегувайки се. Имидж или нещо такова, което явно моята малка главица не разбира. Ама аз да не си осребрявам някъде фъктурата.

Така че който има някаква идея да я сподели, защото мойте нерви се изчерпаха, а утре сигурно ще го обърна и на майтап.
Изображение

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 13 Апр 2005, 21:30

Пробвай в Горна Баня там май имаше едно такова разкостено БМВ може и да е останало стъкло или цяло огледало!
БулИнс няма да платят при кражба без бележката от полицията!
Плащат само щета на паркинг-т.е. ако е блъснато от друг на паркинг-може да го изфабрикуваш ама е трудхо-ако ти се занимава ЛС.
Ако не отвай за служебната бележка и нямаш грижи!
Успех!

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Апр 2005, 21:38

:shock:
и при мен излиза толкова цената - ~150лв с подгряване , оргинално.
шокиран съм, че едно огледало/само стъклото/ може да струва толкова... явно Е46 още не е за мен :confused:

поне докато не започне да ги има частите по моргите :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Апр 2005, 21:46

може би за успокоение проверих колко струва оргинално стъкло за Е36 - 131лв :)
:mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 13 Апр 2005, 23:10

В моргата в Гевгелийски ще има със сигурност :idea:
Адреса е кв. Гевгелийски бл.1, в подземния паркинг ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 14 Апр 2005, 0:13

Блока е №5 :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Апр 2005, 0:55

1 e блока и да ...там почти сигурно ще има ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Апр 2005, 1:24

Мани тия огледала по стотин левове, а освен това на няколко пъто вече се убедих, че по моргите искат повече пари отколкото струва ново в Дару :shock: , както и по форумите де :mhihi: (някакъв смешен вчера ми писа СМС да ми продадял капачка за резервоара за 50лв.. че тя в Дару нова е 42 бе :roll: )
Та идеята ми е да си земеш едни смешни огледала дето се продават по магазини за авто аксесоари, един такъв има на сточна гара като отиваш от театър София към мивката на радиал и веднага след паркинга дето е по средата на пътя свиваш в ляво, магазина е там на 10- 20м. Зимаш от там едно огледало от 5- 6 или 10лв някъде мисля са и го лепиш ама хубаво. После му играеш една яка тупаница да се строши и гордо отиваш в Бул Инс ;)
Колата не си я прави в техен сервиз, а вземи пари от екпертна оценка.. ще се прекараш с някой лев ама така няма шанс да разберат за измамата :)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Апр 2005, 6:57

там ли е била тази морга...
много съм слушал за нея :D
ценна информация е адресът и :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 14 Апр 2005, 9:55

БУЛИНС няма да ти платят - цели части не се плащат, ако ще и писмо от папата да имаш, но може примерно да му теглиш един шут, така, че да се откачи половината огледало и ще ти платят цялото (заедно със стъклото)

ако ти е валутна застраховката носиш фактури от камор за 199491994 лева и те си плащат :) което е прекрасно

иначе - толкова са цените, да

На баща ми колата, Нисан Примера, му свиха дясното огледало, пак така, без да се реже, без да се къса - културно го откраднаха, 150 кинта някъде беше само огледалцето, 1 месец се чака поръчка.. абе сладка работа, аз тая кола я карах 1 път без огледало щях да се пребия - не е работа да се кара без огледало
No bling at the Ring

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

Мнение от agopsi » 14 Апр 2005, 12:38

аз съм бачкал един ден в тази морга:)точно след като се бях прибрал от морето.има яко части 8)
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

кандидат ентусиаст
Аватар

Колеги, недейте така!

Мнение от 5етко 5етицата » 14 Апр 2005, 13:32

Искрено се надявам, че никой от нас не участва в подобни "занимания"... :nono:

На мой познат му взеха едното огледало на 730и, като другото крадецът не е успял да го свали и само го е счупил.

:dummy:
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

Потребител
Аватар

Мнение от Michael » 14 Апр 2005, 13:46

Такива са цените на частите за БМВ, но както казва един познат не е задължително карането на такава кола. :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 14 Апр 2005, 15:09

agopsi написа:аз съм бачкал един ден в тази морга:)точно след като се бях прибрал от морето.има яко части 8)

само за BMW ли?

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 14 Апр 2005, 15:11

Не само,но основно.
Изображение
Driver's Racing Team

Следваща

Назад към Основен Форум