BMW ACTIVE E - Айде на електричките :)))

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

BMW ACTIVE E - Айде на електричките :)))

Мнение от LizarD » 17 Дек 2009, 17:54

Изображение
http://news.automedia.bg/read/8550.html
BMW 1 Series ActiveE
Или BMW i Megacity 2.
Изображение

Това е второто електрическо возило на баварците, след MINI E. Базирано е на Серия 1 купе и обозначено като BMW
Второто возило от проекта i Megacity може да превозва четирима пътници и разполага с багажно отделение с обем 200 литра.

За BMW Concept ActiveE е разработен нов електромотор, който доставя 125 кВт (170 к.с.) и 250 Нм. Способен е да ускори електрическото возило от място до 100 км/ч. за 9.0 секунди и да развива скорост от 145 км/ч.(електронно ограничена).

Акумулаторите са литиево-йонни, разработени от BMW Group и SB LiMotive (Bosch и Samsung SDI). Доставят пробег от 160 км. и се зареждат в електрическата мрежа. Около 3 часа са необходими за пълното им презареждане в Европа и около 4.5 часа в Северна Америка. Интегрирана е и система за регенериране на енергията - Вrake Energy Regeneration.

От информацията става ясно, че електрическото возило предлага перфектно пътно поведение, което не отстъпва по нищо на бензиновите или дизелови коли на марката. Това е така, защото Concept ActiveE може да се похвали с нисък център на тежестта и перфектно й разпределение в съотношение 50/50.
BMW 1 Series ActiveE
Помислено е и за комфорта в колата. Климатичната инсталация на електрическото возило се захранва от батерия. Чрез системата BMW ConnectedDrive, отоплението може да бъде стартирано от разстояние с използването на мобилен телефон или да се стартира автоматично в определен час.

Новата технология ще бъде представена по време на международното изложение в Детройт, което ще се проведе през януари 2010 година.

Моят коментар по темата е, че автомобила е доста приятен и ще има голям успех :) Предпочитам го пред хибридите.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Opel
Мечтае да кара: BMW 525

Re: BMW ACTIVE E - Айде на електричките :)))

Мнение от VNM » 17 Дек 2009, 18:43

Но пък изглежда супер.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 17 Дек 2009, 19:24

За градска кола е добре. Ама иначе с тези 160 км пробег... :confused:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 17 Дек 2009, 20:38

Feanor написа:За градска кола е добре. Ама иначе с тези 160 км пробег... :confused:

И аз съм на мнение, че за градски автомобил си е много добре.
А ето и снимки с висока резолюция:

http://www.netcarshow.com/bmw/2010-activee_concept/

И едно много кратко видео:

http://bmw.tv/com/article/BMW+Concept+A ... hannelID=3
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 17 Дек 2009, 22:58

Feanor написа:За градска кола е добре. Ама иначе с тези 160 км пробег... :confused:

Те ще я осъвършенстват, 100%.

Иначе - единичките винаги са ми били присърце, тази не прави изключение. :) За градска количка е перфектна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 18 Дек 2009, 0:41

Екстериора е много добър! С това синьо и бяло :) Дано колата има успех! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 18 Дек 2009, 8:45

С тези технически данни колата е повече от перфектна за хората използващи автомобила си, за да изминат разстоянието до работното си място и обратно. А това е доста голям процент от хората, за съжаление е непрактична за тези, които си изкарват парите с автомобил, но няма как всички да са доволни...
Между другото вчера гледах по DW за Passat Bluemotion и казаха, че е с 1400евро по-ксъп от 2.0TDI и се замислих, че и при другите компании "green" автомобилите са им по-скъпи от останалите естествено поради технологиите вложени в тях, но по този начин демотивират част от купувачите. Та ако тази единица бъде пусната на една по-добра цена от 118d наистина ще има шанс да се превърне в пазарен хит.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Mr_Spirit » 18 Дек 2009, 9:59

vesko06 написа:Екстериора е много добър! С това синьо и бяло :) Дано колата има успех! :)

:!:
Цяла България под едно небе с една марка автомобил - BMW !!! bmwpоwer-bg.net

Калоян Христов

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 18 Дек 2009, 11:01

Joro_Paveto написа:С тези технически данни колата е повече от перфектна за хората използващи автомобила си, за да изминат разстоянието до работното си място и обратно. А това е доста голям процент от хората, за съжаление е непрактична за тези, които си изкарват парите с автомобил, но няма как всички да са доволни...

На мен по-скоро проблемът ми е друг... Да, до работата и обратно всеки ден би ми вършила чудесна работа, но ще е просто задължително да имам друга кола за да мога да се кача на нея и да отпраша нанякъде когато ми щукне. А две коли вече са ми... малко множко. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 18 Дек 2009, 12:58

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Оглежда се за някое сносно BMW
Мечтае да кара: М3 Е90

Мнение от sexpodmosta » 18 Дек 2009, 13:34

160 км пробег е много добро разстояние към момента. Освен това презареждането става относително бързо. Например на електрическото volvo C30, което също се засилва за Детройт, времето необходимо за 100% чардж е 8 часа. Разликата е огромна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Дек 2009, 20:46

а цената ?

More importantly than any of this is what the ActiveE represents. BMW, as a company continues to develop its Megacity low-consumption vehicle and with plans for building a sub-brand for efficient cars. What this new brand will eventually look like is uncertain, but they've admitted the ActiveE gets them one step closer.

е това вече ми харесва... винаги съм смятал, че им трябва друг бранд.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vzm » 18 Дек 2009, 21:58

Бъдещето според мен е на електромобилите и тези с горвна клетка (водороден двигател). 0% замърсяване и 0% зависимост от петролните залежи, постоянен въртящ момент и изключителна икономия на енергия - системата за зареждане на батериите при спиране. Бих си купил при първа финансова възможност. Ех мечти... :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 19 Дек 2009, 0:23

Перфектна работа би ми свършило в работата ми - на ден минавам 120-150км в София, което като пари ми е 27-34 лв. Колкото и да харчи ток (много смешно звучи :mhihi: ) няма как да ми струва толкова. Това е добра идея и искренно се надявам да стане серийно. Аз честичко пътувам, но рядко по далеч от 150км демек и за извънградското ми върши работа.
Вече се замечтах за това БМВ и обмислям вариант да си го купя като излезе в продажба :lalala:

И нещо ми изникна - как ще определят мощността на тези БМВ-та? Едни ще карат 2.0 Киловата, а тези със спортен дух 4.2 КВ :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 19 Дек 2009, 10:51

Мощността си се определя по същия начин... за това горе пише 125 kW. :)
За пътуване извън града... допускам, че на моменти ще ме дразни електронното ограничение на скоростта... :)

Следваща

Назад към Основен Форум