КАТ - масова проверка за А П Т Е Ч К И

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

КАТ - масова проверка за А П Т Е Ч К И

Мнение от turboto » 06 Апр 2005, 13:40

Ей т'ва ми го метна един познат... :shock:

Всеки шофьор в страната ще бъде проверен дали има в автомобила си аптечка с годни за употреба лекарства.

Мащабната акция на КАТ започва от днес, предаде "Стандарт". Причина за проверките са стотиците сигнали за фалшиви аптечки, подадени в "Пътна полиция". В тях липсват задължителните стерилни марли и памучни кърпи за превръзка. От КАТ съобщиха, че целта на акцията е да засекат негодните аптечки, но няма да налагат жестоки глоби. Всеки шофьор обаче, който няма в автомобила си годна за употреба аптечка, ще плаща акт от 10 лв.

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 06 Апр 2005, 14:43

Даааам мен вече се опитаха да ме"глобят" :mhihi: ,ама аз нали и резервна гума нямам(нямам гъде да гу държа :shock: ) съвсем ги обърках и си мианх с предупреждение :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 06 Апр 2005, 14:56

Cobra написа:Даааам мен вече се опитаха да ме"глобят" :mhihi: ,ама аз нали и резервна гума нямам(нямам гъде да гу държа :shock: ) съвсем ги обърках и си мианх с предупреждение :D

Странна ми беше причината поради която правят проверката при шофьорите а не при продавачите. :evil: :shock: :!: :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Re: КАТ - масова проверка за А П Т Е Ч К И

Мнение от Turboman » 06 Апр 2005, 14:58

[quote="turboto"]Ей т'ва ми го метна един познат... :shock:

Всеки шофьор в страната ще бъде проверен дали има в автомобила си аптечка с годни за употреба лекарства.

По БДС вече няма лекарства в аптечките

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 06 Апр 2005, 15:00

К'во да кажа - нямам думи, чудят се какво ново да измислят. Вместо да ни оправят пътищата се грижат, ако стане злополука да сме подготвени - типично по български
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: КАТ - масова проверка за А П Т Е Ч К И

Мнение от Eli » 06 Апр 2005, 15:04

Turboman написа:
turboto написа:Ей т'ва ми го метна един познат... :shock:

По БДС вече няма лекарства в аптечките

Абсолютно точно си го казал, защото в моята се съдържат само марли и бинтове и различни превързочни материали за евентуални кръвоспирания, друго едва ли може да се направи, недай си боже ако се случи птп. И те не знаят какво по-точно искат
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 06 Апр 2005, 15:18

Всъщност нямаме лекарства в аптечките си, защото законът не го изисква изрично (знайно е, че в тази страна всичко, което не е забранено, е разрешено) и всеки се опитва да мине по най-тънката лайсна, а продавачите - съответно с най-лесна печалба...

Аптечката - както и пожарогасителя, и триъгълника - си я взех навремето точно за да мине колата прегледа при регистрация в КАТ. Да не дава Господ, с това нейно съдържание не може да се помогне никому при евентуална злополука. Има два бинта накръст.
You will find adventure
or the adventure will find you.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 06 Апр 2005, 15:39

Cobra написа:Даааам мен вече се опитаха да ме"глобят" :mhihi: ,ама аз нали и резервна гума нямам(нямам гъде да гу държа :shock: ) съвсем ги обърках и си мианх с предупреждение :D

OFF TOPIC:
резервна гума нали не е задължително!? ... щото тия с Е90 ще плащат доживот глоби :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 06 Апр 2005, 15:53

А някъде има ли описано какво трябва да има в една аптечка?
Да купувам 2 марли от аптеката и да си карам :)

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 06 Апр 2005, 16:06

абе вие се молете да не ви поискат "устройство за изкуствено дишане", че не познавам човек, който да го има в колата. А се изисква по ЗДП. (аз лично имам някъде в къщи, изглежда много еротично-визирам Ани и Ели :mhihi: :mhihi: :mhihi: )

Ето и линк онези двете белички тръби се слагат една в друга и стават по-дългички ;)
http://brcvt.hit.bg/ured2.gif
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 06 Апр 2005, 16:23

Вече яко офтопик, но откога за изкуственото дишане трябва устройство? :) Методът уста в уста е по-естествено еротичен, все пак :mhihi:

Картинката не ми се отваря, но подозирам, че това е третото съдържимо на типовата аптечка освен двата бинта (не съм сигурна, поглеждала съм в нея веднъж).
You will find adventure
or the adventure will find you.

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 06 Апр 2005, 16:25

Този уред си е баш за "уста в уста" самоче се слага с цел да не се заразиш с някоя гадост от този на когото прилагаш "услугата" :mhihi:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 06 Апр 2005, 16:59

Тия братя от Мюнхен си знаят работата. Моята аптечка е слава богу неупотребявана до сега и в нея има както споменах само превързочни мат.: Бинтове, марли (стерилни и нестерилни), малки, големи, лекопласт и др. такива и една ножица за бинтове. Срокът им е пет години, но апарат за изк. дишане няма.

Може би като казват, че трябва да има лекарства имат предвид някое стресоуспокояващо да пием по едно, ако случайно не издържим на гледката...
Изображение

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 06 Апр 2005, 17:01

:mhihi: Вие след малко ще се фаните за трабите ми се струва?! :mhihi:
А иначе , аз си минах прегледа в КАТ , при регистрацията , без триъгълник, аптечка , пожарогасител :uups: ..иначе ми се правят
на стриктни пф
да им скачам на законите :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Boce » 06 Апр 2005, 17:16

Абе аре бе сега пак и антибиотици и инжекции ли искат да си нося,некка ме спират имам си аптечка пък квото има в нея тва!!!!

Следваща

Назад към Основен Форум