Гадно е да има теглич !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Гадно е да има теглич !!!

Мнение от filipf » 11 Мар 2005, 10:39

Понеже от скоро съм член на форума и все още разглеждам темите върху които сте дискутирали, ми стана интересно в една тема " въпрос за акт " косвено беше засегнат въпроса за леко ПТП между две коли от които предната е с теглич, та в тази връзка изкам да ви видя мнението ви, а именно според вас правилно ли е да се монтира теглич като предпазна мярка на колата против леки удари??? Моето лично мнение е че това е върха на селянията и аз лично никога не съм слагал теглич на колата си, даже напротив свалял съм. Според мен тегличът пази само от много леки удари, но при такъв удар да имаш или да нямаш теглич все тая, е най много да ти ужулят бронята, но на задната кола и се ма...а. Започваш от броня радиатор и стигаш до хилядите пласмаски които след това трябва да сменяш. Попадал съм и вдвете ситуации с 5цата, първо един не можа да спре и се натресе отзад с Опел кадет в мене счупи фар, изкриви калник и т.н. а аз нямах теглич но на мен ми нямаше нищо на колата - леко изкривено бомбе под стопа и ужулена задна броня, а ако имах теглич най-много да не ми беше изкривил леко бомбето. Във втория случай аз натресах един Опел кадет такси, то беше с теглич но на мене ми се размина заштото само ми падна предният номер а оня стана комби. Не знам как се получи но е истина - виждал съм какво причиняват тегличите но ми се размина а таксито вместимостта на багажника му се намали с 50%. Та отново на въпроса защо слагат теглич - според мене го слагат под претекста че ще им пази колата, ама скрито си викат абе тоя дето би ме ударил отзад ще е по-зле от мене и си го заслужава! Да ама тоя дето го удря не го прави нарочно, защо трябва да страда допълнително от някакъв си тегрич? Ами ако си сложа отпред на колата метални рогове за тия с тегличите ? :twisted:

Назад към Основен Форум