Помощ за избор между Е36-Е34 и АУДИ В4
Модератор: Общи модератори
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Помощ за избор между Е36-Е34 и АУДИ В4
Мой приятел търси да си купи кола, колебае се между Е36 и АУДИ В4 след разговора ни се замисли и за Е34 заради возията, та въпроса ми е как бихте описали + и - на Е36 и същите такива на АУДИ В4, в чисто практически дух ... например: багажника на В4 е далеч по малък от Е36 и подобни, често срещани технически проблеми или пълно отсъствие на такива.
Е34 е друг клас автомобил и въпроса там повече е до подръжката и слабите и силни места там.
Надявам се и колегите от АУДИ форума да се включат.
Моля без лични пререкания и заяждане не тема марка всички знаем предпочитанията ни тук както и на АУДИ феновете!
Благодаря на всички предварително!
Е34 е друг клас автомобил и въпроса там повече е до подръжката и слабите и силни места там.
Надявам се и колегите от АУДИ форума да се включат.
Моля без лични пререкания и заяждане не тема марка всички знаем предпочитанията ни тук както и на АУДИ феновете!
Благодаря на всички предварително!
May the BMW force be with you!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ми мога да предложа един тдс-комби 95 г Е-34.....ама е краден

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Като бивш собственик на Ауди В4 2.6 quattro мога да споделя малко опит сравнено с Е36 и Е39.
Аудито ми струваше по съпо за поддръжка(може би заради 4х4), след около година каране мои стил доиде време за сегменти и гуми4ки и т.н.
Като цяло стабилна кола,но за мен Е36-цата сега ми е по стабилна в завои.
Разход на Аудито за този мотор си беше доста добър но за бървене БМВто ми пак е фаворит за кубиците си.Просто Аудито ми вървеше до 4,5к оборота и нагоре се заораваше(имал съм и 80ка преди и пак беше така)Докато ряза на БМВ си е предимство но и от там и разхода.Комфорт-пак БМВ,скорост пак БМВ,Аудито имаше доста по голиам багазник въпреки 4х4 и по висок стоеж в самата кола.
По мое мнение между В4 и Е36-Е36 на 100%
Успех
Аудито ми струваше по съпо за поддръжка(може би заради 4х4), след около година каране мои стил доиде време за сегменти и гуми4ки и т.н.

Разход на Аудито за този мотор си беше доста добър но за бървене БМВто ми пак е фаворит за кубиците си.Просто Аудито ми вървеше до 4,5к оборота и нагоре се заораваше(имал съм и 80ка преди и пак беше така)Докато ряза на БМВ си е предимство но и от там и разхода.Комфорт-пак БМВ,скорост пак БМВ,Аудито имаше доста по голиам багазник въпреки 4х4 и по висок стоеж в самата кола.
По мое мнение между В4 и Е36-Е36 на 100%
Успех
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
в4ера едно мом4е с б4 комби доиде в сервиза ревеше 3 път сменя ланда сонда а та е 180 кинта, питам го аз как е доволен ли си мом4ето каза да но не много, много се трошела на месец хвърля аки кинти за нея а колата е супер запзена и е много капризна е 34 можеш са да му кажеш предимствата за е 36 покажиму на цанков и да си прецени сам но определно бмв ще муе по евтино като си4ко като подръжка пак и сие по готно
(стига плака оправихти името
)
(стига плака оправихти името

Последна промяна dizelboy на 14 Дек 2004, 1:23, променена общо 1 път

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
dizelboy написа:... цанкоф ...
AAAAAAAAAAAAAAAAA Ще пребия ве научи се да пишеш

А иначе по темата според мен .. Аудито има един ... според мене доста голям проблем - с предно е

R.I.P Landikar
Както много пъти сме си говорили тук, двете марки са с напълно различна концепция... Зависи какво търси човекът - като казваш практичност, за мен В4 е по-практичната кола з всекидневна употреба... Доколкото знам, поддръжката ще е по-ефтина от на Е36, както и зимата ще е по-лесна за каране /особено ако е quattro/.
От друга страна БМВ-то предполагам ще доставя повече удоволствие при карането, особено ако е от 320 нагоре, и особено лятото...
Като обобщение - зависи за какво ще се ползва колата, както, според мен, зависи и от това, какво е карал човекът преди... Лично аз, ако съм изправен пред тази дилема, ще избера Е36 и то купе, просто защото разлика между В4 и моята 90-ка почти няма, а аз обичам разнообразието.
Поздрави и успех в търсенето 
От друга страна БМВ-то предполагам ще доставя повече удоволствие при карането, особено ако е от 320 нагоре, и особено лятото...
Като обобщение - зависи за какво ще се ползва колата, както, според мен, зависи и от това, какво е карал човекът преди... Лично аз, ако съм изправен пред тази дилема, ще избера Е36 и то купе, просто защото разлика между В4 и моята 90-ка почти няма, а аз обичам разнообразието.

- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Според мене, спрямо цената на колата, най изгодно и най евтино в най добро състояние ще е Е34 ката, за нея няма да пиша ти знаеш как е, но е важно изискванията, все пак какво иска от колата, и всеки си има вкус, но наистина Аудито има по скъпа подръжка, и ще е по скъпа на пазара като покупка, а за икономичност може да се спре и на е36, все пак има и по малки двигатели... 

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
С брат ми си споделяхме ауди 90 и едно кадетче(още ме е жал за него , размаза се в един комбайн), та за аудито-нямаше никакъв багажник, няма да му простя как ме предаде срещу една калибра, и небеше по-икономично от колите, кито караме в момента-525тдс(моята) и 520 24вентила! Разликата в полза на Е34-ките е доста осезателна! Просто по -висок клас автомобили, а задното предаване при БМВ ти помага максимално да се насладиш на удоволствието от управлението на тези колици, потеглянето на едно BMW не може да сесравни с нищо на този свят!

зависи какво се очаква от колата
ако е спортен дух - само БМВ може да го предложи, ако е нещо друго - може би Ауди... Е36-цата в истинския смисъл на думата е удоволствие от шофирането. Никоя друга кола която съм карал не може да те накара да изпиташ подобно нещо ... разбирате че съм пристрастен, но често карам А4 2,6 и Голф GTI понякога и мога да кажа с чиста съвест че винаги предпочитам да пътувам с Е36цата
Освен това според мен е мит, че подръжката на БМВто е по скъпа. До сега А4 бие по скъпотия всички части на БМВ-то Лошото при е36-ците е че трябва да се взема от 318ис нагоре. Иначе се губи смисъла. А тогава нека се приготви за среден разход над 10/100
Стана малко като сравнение с А4ка но все пак ако търси по практична кола за ежедневието може би Аудито B4 също е добър избор.
.
ако е спортен дух - само БМВ може да го предложи, ако е нещо друго - може би Ауди... Е36-цата в истинския смисъл на думата е удоволствие от шофирането. Никоя друга кола която съм карал не може да те накара да изпиташ подобно нещо ... разбирате че съм пристрастен, но често карам А4 2,6 и Голф GTI понякога и мога да кажа с чиста съвест че винаги предпочитам да пътувам с Е36цата
Освен това според мен е мит, че подръжката на БМВто е по скъпа. До сега А4 бие по скъпотия всички части на БМВ-то Лошото при е36-ците е че трябва да се взема от 318ис нагоре. Иначе се губи смисъла. А тогава нека се приготви за среден разход над 10/100
Стана малко като сравнение с А4ка но все пак ако търси по практична кола за ежедневието може би Аудито B4 също е добър избор.
.
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
tsvet40 написа:особено ако е от 320 нагоре, и особено лятото...

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
tsvet40 написа:Това е вярно, само че само за 90-ката... В4 е с резервоар под багажника и самият багажник е огромен
Гледал съм 80-ки всичките са с багажник само за една чанта

Казваш огромен

May the BMW force be with you!