Относно темата за откраднатата Е36 на ZealoT

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Относно темата за откраднатата Е36 на ZealoT

Мнение от Madmax » 12 Дек 2004, 15:16

Написах последващото като отговор за откраднатата Е36, но мисля че темата е супер актуална и е по-добре повече хора да си кажат мнението, затова пускам същото като нова тема.

Приятели,

Аз може би малко късно се включвам, но отдавна искам да напиша нещо във връзка с крадените BMW-та в този форум. Темата почти не се застъпва и коментира тук, като че ли такова нещо не съществува в БГ. Аз съм може би малко повече афектиран от другите тук, защото вече имам 3 откраднати коли - две Е34 и едно Е32. Може причината е, че не ги застраховам срещу кражба и го правя нарочно, защото не го признавам тоя легален рекет. Не виждам смисъл от това. Като ми я откраднат и ми платят мизерната сума, какво от това? Кой ще ми плати на мене времето, прекарано под нея и усилията, за да стане тя на ниво техническо състояние, достойно за марката? Или допълнителното време, прекарано в разсъждение по даден технически проблем, набиране на литература и информация в интернет и т.н. Преди като малко по-млад работех в един сервиз за ударени автомобили. И там съм запомнил, майсторът казваше: Ударена кола - е**на пу**а (има предвид при първия път!), т.е. никога не може да стане както е била. Мисля, че същото важи и за крадената и след това върната от крадците кола. Тя вече не същата 'осквернена' от мръсните им ръце, с изпотрошени ключалки, изкормени пластмаси, един куп сменени части с нищо не ставащи такива. Така че, ZealoT, в никакъв случай не се връзвай да плащаш откупи, защото колата ти няма да е това, за което плащаш. Досега за съжаление никой не ми се е обаждал за откуп, макар че здраво ги бях пуснал за издирване. Казвам за съжаление, защото бях заредил два пистолета и само се молех някой да ми се обади, за да ида да му пръсна мозъка в центъра на София, който и да бил той, не ми пука. Всъщност, крадците ми свършиха и услуга, защото по този начин съм принуден да сменя колата, което при обикновени обстоятелства трудно би станало, прекалено се привързвам и влагам в нея.
Така че сега като си говориме за крадени автомобили и при това BMW, предлагам да се направи нова рубрика във форума със заглавие WANTED, където при кражба да може да се публикуват снимки и информация за търсената кола, за да могат всички, които имат желание да се оглеждат по гаражи, улици, села, морги, а и да се подкрепи по този начин човекът, който е един от нас, доживотните фенове на марката. Надявам се да ме подкрепите.
А също искам да споделя едно наблюдение, като искам да подчертая, че няма нищо лично и не искам хора тук да се засягат. Виждам, че така нареченият Явор продава доста части във форума и може да намери почти всичко. И се питам постоянно какъв е техният произход. Пак повтарям, не го познавам, нямам нищо против него. Ако всичко е наред при него, желая му здраве и дълъг живот. Обаче ако не е неред и го надушиме аз и още двама мои приятели с подобни изживявания като моите... Не давам продължението. Извинявам му се още от сега, ако се чувствува засегнат, не съм го искал. Но той ще се засегне само, ако има защо, така мисля аз. Просто пласирането на крадени части няма място в това свято място на ентусиасти, това не е форум на мутри. А ще бъде удоволствие за мен да се запозная с него и с другите активисти на форума.

Peace...

Madmax

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 12 Дек 2004, 15:22

:wtf:

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 12 Дек 2004, 16:58

Напълно подкрепям колегата МадМакс, още повече че в много отношения мисля по същия начин!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Дек 2004, 17:43

Да, каското си е жив рекет. Ако изтече и не платиш, няма да си намериш колата сутринта. С огромно нежелание си направих застраховката.

Обаче:

1. Паркирам си колата пред блока без да я гледам от прозореца на всеки пет минути.
2. Ако докато е паркирана някой ме прасне и си замине, щетата ми се плаща.
3. Когато катастрофирах преди няколко месеца половината от ремонта ми го покри застраховката, което никак не е малко при щета близо 800 лева.

За съжаление застрахователните компаний в България все още са на ниво сенчест бизнес.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 12 Дек 2004, 18:21

Наскоро говорих с мои приятели от застрахователния бизнес (но не от сенчестия). Та идеята е Каското да изчезне като застраховка както е в Европа. Щети само по гражданска. А иначе сам си плащаш. И има известна логика, защото народът ще почне да мисли как кара. А сега какво е? "Абе нали имам каско. Я гааааааааааааз." И не му пука на човека за тенекиите. А като трябва да си плати сам - ще мисли. А "Кражба" нека си има, за да си спиме спокойно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 13 Дек 2004, 10:17

така е.... mad_max е прав като цяло само че... не съвсем... щото дори и да не е същатата колата пак е по-добре да я има отколкото да изечезне безследно... вярно е че каско-то е рекет... но е по добре да си купиш спокойствието околкото да трепериш над колата ден и нощ... още повече че има разни "шофьори" дето даже и да паркират не могат... мойта е30ка като я взех я спрях 2 пъти пред университета (имам предвид не на платения паркинг) и ми накривиха и двете брони... "играта" си има някви създадени правила... а от нас зависи само доколко добре ще се впишем в тях и как ще я "изиграем"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 13 Дек 2004, 10:41

Madmax, добро изказване!

Defleppard, извинявай, но мисленето ти е овче - готов си да си купуваш спокойствие, което ти се полага по дефолт, така ли?
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 13 Дек 2004, 10:49

ей , ела с приятелите ти да видиш колко крадени съм събрал :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 13 Дек 2004, 11:45

Babuna написа:Madmax, добро изказване!

Defleppard, извинявай, но мисленето ти е овче - готов си да си купуваш спокойствие, което ти се полага по дефолт, така ли?

сФИнен си :) :P ама смятам, че е по-добре да си купя спокойствието отколкото да ми свият колата... някак си ми се струва че 500лв. годишно е по добре отколкото 6-7000 за друга кола (примерно)
+тва ако толкоз те е яд че си им дал 500лв. (примерно) си блъсни колата в края на годината и си прибери парите обратно :twisted:
щото едно е тая година да си спиш спокойно и като ти се включи алармата да не подскачаш да ходиш да гледаш коя котка я е задействала ами да кажеш "майната й" и да се наспиш...
може да си мислиш че ти се полагга спокойствие "по дефолт" ама такова нещо, в тая държава - НЯМА... тук въпроса опира дали ще имаш спокойствие или не....
или пък някой наркоман като ти счупи прозореца да ти свие панела на цд-то да се бръкнеш за нов прозорце и цд... (макар че ако си оставил панела там няма да ти платят цд-то)
или като те блъсня някой шибан таксиджия за да му платиш ремонта (като мене) да не бъркаш в джоба за ремонат а да ти го платят те и т.н.
а като ти я свият и ти поискат подкуп да можеш да им кажеш "еби си майката ще си прибера парите от застраховката" (пак примерно) и т.н.
аз това го възприемам като част от поддръжката на колата... както сменяш масло и накладки, така е и застраховката... в такава държава жевеем просто

а да тръгнеш да ги търсиш да ги стреляш и т.н. е тъпо и безмислено (не искам да обиждам никой) щото ще изхабиш много повече нерви, време, а може и да се сдобиеш с досие, или пък затворническа килия и т.н.

щото да ти откраднат/блъснат/повредят колата ми се струва много по-голям и гаден рекет отколкото да си платиш едно каско
баща ми и той казва "ако плащам каско след 10 години все едно са ми откраднали колата" ама досега са ни разбили всички коли най-малко по веднъж (без новите, засега...) 3 пъти апартамента, безброй пъти "базата" (производствен цех за дървени и метални детайли, мебели, догграми и т.н.)и съм 100% сигурен че сме загубили поне 3 пъти повече отколкото ако имахме застраховки.... и мисля на следващата кола въпреки него да си напрая каско!

може би като изкараш 1 година без каско и без да ти се случи нищо на колата (поздравления ако е така) и си казваш "ехааа победих шибаните рекетьори!" (примерно) ама тва е Пирова победа... щото си спестил един пари, но си изхабил много нерви, лишил си се от спокойствие, скъсил си живота си не се знае с колко и т.н. (дори и без да се случва неприятност) пък ако и се случи (което пък е мнооооого вероятно).... помисли си коя победа е по-добра и кое е по-важно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 13 Дек 2004, 12:55

DEFLEPPARD - бъркаш много основни положения :!: НИКОЙ не негодува срещу каското, колкото и да ти е чудно това. Каското е ИЗБОР!

Ще пораснеш и ще разбереш, че автокаско има по цял свят. То не е българско изобретение. И по цял свят предлага същите условия - при щета я прокрива (например).

НО :idea: :arrow: само в БГ (и останалите соц. страни) автокаското се е превърнало в официален рекет. НЕ на последно място следва да се отбележи заслугата на дЪржавата в това - първо с преМЪЛЧАНИЕТО си, 2ро с това, че полицаи участват в мафиотските структури на всякакво ниво, 3то с липсата на какъвто и да е контрол (освен ако няма собствена изгода).

Въпреки, че не съм привърженик на приказката "Не е виновен, който яде баницата, а който му я дава" в този случай важи на 100%. Защото народа е стадо, което има нужда от тояга (изпълнителна власт) за да се води.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 13 Дек 2004, 15:35

Абе хора ясно е че е рекет, ама как да се преборим с тва, да си купим по една Жигула и да и лепнем емблема на БМВ и да викам аиде крадете се, хем нема да е застрахована, хем жигулско БМВ карам. Е ми нестава, явно рекета е неизбежен, щото при истинският рекет като те изнудват имаш 2 варианта, плащаш или отиваш в полицията, а при застраховането къде е вторият вариант а? Може би след 1000г. като станем Европейска държава това няма да е рекет и всеки ще има равен избор, но за сега е така. И както се каза по нагоре по лесно ми е да плащам и да я паркирам където искам от колкото на всяка улична котка дето ми задейства алармата да подскачам като ужилен и да хуквам към колата с пушката! Здравето и нервите преди парите нали така, аиде PEACE!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Дек 2004, 19:36

аз мисля че от многото детайли някои не виждат голямата картина- а тя е- застраховка трябва да има и тя струва пари. дали парите се дават на легитимна застрахователна компания със 100 години история или на "сенчестия офис" - лукса да спиш спокойно струва пари. казвам "лукса" а не "правото" защото- "право" може да бъде само във едно идеално общество- което не мисля че съществува никъде по света.

със други думи- гледа се крайния резултат- всяка година трябва да се дават пари за да си "купиш" спокойствието.

трябва да си застрахован така че ако пречиниш щети на друг, да има кой да плати.

допълнителна застраховка за кражба и тн.. е по желание- риска съществува- ако искаш го поемаш и не плащаш или си плащаш.

така е по целия свят. нищо ново няма смисъл да измисляме.

друго няма. другото е... шум във системата.

а за форума- "откраднати" - напълно съм съгласен че трябва да има. ще пусна тема във подходящия форум за това.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 13 Дек 2004, 20:43

alx написа:така е по целия свят. нищо ново няма смисъл да измисляме.

Това е проблемът - не е по целия свят така.... Никъде го няма това, ако не си застраховаш колата, тя да изчезне, преди да си имал възможност да я застраховаш... Веднъж застрахована в правилната компанция, можеш спокойно да не я заключваш - експериментирал съм - по цяла седмица в цяла София няма кой да я пипне... Като дойде обаче време за следващата застраховка, брокерите ти се обаждат, за да те подсятат.. И знаеш ли защо? Защото, ако каското изтича на 1.12.2004 г., колата изцхезва на нощта срещу 2.12.2004 г. :mhihi: Ако опиташ да смениш "правилната компания", резултатът е същият...Колата изчезва...Тук има няколко възможни изхода, в най-благоприятния вторите застрахователи ти изплащат някаква сума след месеци... А ядовете са си за твоя сметка, не дай Боже да имаш някакви сантиментални чувства към машината - тях никой не може да ти ги възстанови...
Та така... Размисли в случаен ред ;)

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 13 Дек 2004, 20:55

Абе вие кви сте такива бе :shock: Влиза тука некав охлюв и почва да фърля по Явор камъни и безпочвени обвинения а вие си стоите и се подсмихвате :evil: Ма като ви опре яйцето на газо и хоп Яворе тва Яворе онва :evil: Евала ви праим на сичките 8)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Дек 2004, 21:01

да, доста тъпо е да обвиняваш някой без дори да го познаваш. Не прави прибързани изводи за това кой какво продава
още повече, че той също е част от този форум, повечето го познават и е вън от всякакво съмнение.
Може би ще е добре да му се извиниш

Следваща

Назад към Основен Форум