Проблем: КРАЖБА в опасна близост

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Проблем: КРАЖБА в опасна близост

Мнение от [Georgi] » 05 Ное 2004, 23:32

Вчера на един съсед му открахнаха колата от паркинга пред блока. Беше паркирал през 3 коли от мен. Машинката му беше Ауди 80. Става въпрос са Гео Милев, доста близо до 1-во районно. Човека каза, че ще пусне малко връзки да я намерят, но се чудя какво да правя аз.

Тезата, че "гръм не пада 2 пъти на едно място" не ме успокоява и се чудя как да се предпазя. Наблизо няма платен паркинг и няма да ми е удобно ако трябва сутрин и вечер да бия доста път до паркинг за да си взема/оставя колата...

Мисля си за 2-ра аларма. Какъв съвет бихте дали ?

Аватар

Мнение от MASTERA » 05 Ное 2004, 23:46

зна4и ако не се лъжа сам 4ел за това ауди във форума на ауди във другия форум ре6иха 4е има ре6ение с капани но както каза кражби във опасна близост не ти препора4вам този на4и /4е мани каде 6е ти откраднат колата ами и 6те те бият / по добре му сложи някои от :bgflag: за6тити /ритни го отзаде,отвори вратата и тн./това засега е наи доброто ре6ение според мен

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 06 Ное 2004, 0:51

ЦК - прекъсвач на запалването - само ти си знаеш къде е, колата дава симптоми все едно няма гориво, струва само към 2.50 (материалите за ключето)
Приготовление - ЦК-ключе, малко проводник и идея къде да го скриеш (най-готино е на някой от копчетата по таблото, които не използваш).
Има два начина:
1. Спартански - решеш кабела на запалването на две, връзваш проводника с двата му крайща, режеш по средата проводника и поставяш ЦК-ключа.
2. Нормален - същото като горното, само че не режеш ами хващаш от удобно съединение ток. Недостатък: ако им се позанимава ще проверят за такъв прекъсвач и най-напред ще проверят възловите места.
Същото това може да направиш не само с кабела на запалването, а и на други важни агрегати - бензинова помпа, стартер.
Има едни като разклонители за + на акумулатора по магазините - поставени те имат две степени на захват, които се регулират посредством превключвател - едната степен е за нормално ползване, другате служи при продължителен престой (зимуване) да осигури минимален ток (борд-компютър, радио с памет, часовник), но недостатъчен такъв, за да бъде запален автомобила. Понякога видното нещо е най-скрито.
Но аларма кола не пази, само и единствено застраховката, все пак и крадците не спят.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavel » 06 Ное 2004, 0:57

"Автокаско" - му се вика май. :D

Аватар

Мнение от MASTERA » 06 Ное 2004, 1:15

Pavel написа:"Автокаско" - му се вика май. :D
ти си застраховаи твоито в автокаско пък като ти я откраднат 6те видиме колко 6е ти дадът

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 06 Ное 2004, 2:56

MASTERA написа: ...

мисля, че е време да престанеш с тези компетентни исказвания по всяка тема а? пробвай системата " по-малко пиши, повече чети". далеч не е лоша в случаи като твоя.
застраховай си колата в БулИнс и въобще и няма да се стигне до подобни кахъри колко ще ти дадът за нея като я откраднат, защото просто никой няма да я открадне
Изображение

Аватар

Мнение от MASTERA » 06 Ное 2004, 3:08

Engi написа:

мисля, че е време да престанеш с тези компетентни исказвания по всяка тема а? пробвай системата " по-малко пиши, повече чети". далеч не е лоша в случаи като твоя.
застраховай си колата в БулИнс и въобще и няма да се стигне до подобни кахъри колко ще ти дадът за нея като я откраднат, защото просто никой няма да я открадне
написах това за6тото едно приател4е има6е такъв слу4аи и не му дадахо то4ната сума

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Ное 2004, 3:31

Engi батка и аз така си мислех но ... , нямам новината да видиш тука как разбиха гаража на един .. опитали да му гепат Ауди .. олл роад некаф последен модел единствен в окръга май .. , спасило го че се събудили съседите ..и познай къде било застраховано .. така че плювни си в пазвата ;)

Аватар

Мнение от MASTERA » 06 Ное 2004, 4:14

мммммм
Последна промяна MASTERA на 06 Ное 2004, 12:03, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metody » 06 Ное 2004, 9:49

На един познат му откраднаха буса (пълно каско )- искаха му откуп , като той разбира се им отказа. Следствие - еми сега буса си е пред тях с блокирал двг. бяха му сипали нещо и го оставили да работи докато не блокира :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 06 Ное 2004, 10:27

metody написа:На един познат му откраднаха буса (пълно каско )- искаха му откуп , като той разбира се им отказа. Следствие - еми сега буса си е пред тях с блокирал двг. бяха му сипали нещо и го оставили да работи докато не блокира :evil:

Захар в бензина! :twisted:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 06 Ное 2004, 10:59

Ати е прав, най добре е с прекъсвач, ама сложи копчето на майната си из купето, дето трябва да си изрод за да се сетиш

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 06 Ное 2004, 10:59

Ати, мерси човече. Ще пробвам някоя от идеите които ти спусна. Изглеждат ми доста ефективни (доколкото може да се противодейства в такива ситуации).

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 06 Ное 2004, 11:45

за миналата година БулИнс имат 3 откраднати автомобила и трите са намерени за не повече от 2 дни;) а застрахованите при тях са около 90 000, ако не се лъжа. така че това кой какво се е опитал да направи, нищо не значи !
а ти вземи си купи две моделчета на БМВ и почни да си играеш с тях, и да се гониш у ва по пода, защото освен да пълниш форума с глупости по цял ден, друго не правиш :!: това не е чат :!: тук не си пишем просто за да напишем нещо :!: една твоя смислена тема не видях, един смислен пост, в който казваш нещо полезно. ако се огледаш, ще забележиш, че само твойте теми постоянно се заключват и активистите негодуват срещу безмислиците ти. колкото по-рано се усетиш и се кротнеш, толкова по-добре. помисли върху това, което ти пиша. не го приемай като заяждане. ако трябва го прочети 5-6 пъти, за да можеш да го осъзнаеш.
Изображение

Аватар

Мнение от MASTERA » 06 Ное 2004, 12:01

Engi написа:

за миналата година БулИнс имат 3 откраднати автомобила и трите са намерени за не повече от 2 дни;) а застрахованите при тях са около 90 000, ако не се лъжа. така че това кой какво се е опитал да направи, нищо не значи !
а ти вземи си купи две моделчета на БМВ и почни да си играеш с тях, и да се гониш у ва по пода, защото освен да пълниш форума с глупости по цял ден, друго не правиш :!: това не е чат :!: тук не си пишем просто за да напишем нещо :!: една твоя смислена тема не видях, един смислен пост, в който казваш нещо полезно. ако се огледаш, ще забележиш, че само твойте теми постоянно се заключват и активистите негодуват срещу безмислиците ти. колкото по-рано се усетиш и се кротнеш, толкова по-добре. помисли върху това, което ти пиша. не го приемай като заяждане. ако трябва го прочети 5-6 пъти, за да можеш да го осъзнаеш.
и аз не искам да се заяждам ама ти ако мисли6 4е застрахователите не знаят кои краде колите жестоко се лъже6 има слу4аи които са правени с цел да доидат нови клиенти за6тото когато на тебе ти открадната колата/примерно/ и след 2 ден ти я върнат без никакви поражения мисли6 ли 4е е работа на крадци :?:

Следваща

Назад към Основен Форум