Питане отностно обжалване на акт
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Питане отностно обжалване на акт
Днес 16 октомври 2004 ми написаха акт за превишена скорост , при позволена 50, били ми засекли 106
Написах отдоло че тази скорост не е на мойта кола за свидетел написах приятелката ми която се возеше до мен.
Питането ми е ако някой знае да каже от тук нататък какво да правя трябва ли да чакам по пощата честитка или аз трябва да се разходя до КАТ и евентуално какво става понататък в тази сутуация???

Написах отдоло че тази скорост не е на мойта кола за свидетел написах приятелката ми която се возеше до мен.
Питането ми е ако някой знае да каже от тук нататък какво да правя трябва ли да чакам по пощата честитка или аз трябва да се разходя до КАТ и евентуално какво става понататък в тази сутуация???
Моят случай не беше точно същия , но мисля
че процедурата е една и съща.
САМО ДА КАЖА ЧЕ АЗ СЕ БЯХ ПОДПИСАЛ ПОД АКТА ТОГАВА
(става дума за катастрофа и се бях стреснал и не четях въобще кво пишат)ТА НЕ ЗНАМ ДАЛИ КАТО СИ НАПИСАЛ ЧЕ НЕ СИ СЪГЛАСЕН
ДАЛИ ИМА НЕКВИ РАЗЛИКИ В ПРОЦЕДУРИТЕ.
Но ще ти разкажа какво правих.
Значи отиваш и обжалваш в Полицията (КаТ).
(в рамките на една семица след акта най-много мисля че бе.)
Носиш молба в която е описано какво е станало (твоята позиция). Вероятно ще я отхвърлят.
На мен една дебела леличка, тип изиспана свиня-майка
ми бе казала че нямало смисъл да обжалвам.
След като ти откажат най-вероятно в няколко дневен срок,
имаш право в рамките на 3 ли 5 ли дена бяха да обжалваш в съда.
И общо взето там шансовете ти за успех са големи.
Плащаш такса 11 лв. (толкова бе 2000 г.) и даваш и жалбата.
И се насрочва дело за някаква дата и съдията те излсушва
като е повикано и ченегето което е подписало акта.
Тва е общо взето.
Дали си заслужава ти прецени.
Успех!
че процедурата е една и съща.
САМО ДА КАЖА ЧЕ АЗ СЕ БЯХ ПОДПИСАЛ ПОД АКТА ТОГАВА
(става дума за катастрофа и се бях стреснал и не четях въобще кво пишат)ТА НЕ ЗНАМ ДАЛИ КАТО СИ НАПИСАЛ ЧЕ НЕ СИ СЪГЛАСЕН
ДАЛИ ИМА НЕКВИ РАЗЛИКИ В ПРОЦЕДУРИТЕ.
Но ще ти разкажа какво правих.
Значи отиваш и обжалваш в Полицията (КаТ).
(в рамките на една семица след акта най-много мисля че бе.)
Носиш молба в която е описано какво е станало (твоята позиция). Вероятно ще я отхвърлят.
На мен една дебела леличка, тип изиспана свиня-майка
ми бе казала че нямало смисъл да обжалвам.
След като ти откажат най-вероятно в няколко дневен срок,
имаш право в рамките на 3 ли 5 ли дена бяха да обжалваш в съда.
И общо взето там шансовете ти за успех са големи.
Плащаш такса 11 лв. (толкова бе 2000 г.) и даваш и жалбата.
И се насрочва дело за някаква дата и съдията те излсушва
като е повикано и ченегето което е подписало акта.
Тва е общо взето.
Дали си заслужава ти прецени.
Успех!
Мене веднъж ме тресна един манаф.......докато попълвах некви листи кво е станало, ония явно бутна нещо на ченгетата и ония пендели ми писаха акта на мен....адски се вбесих, писах че НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН....Киро Бавареца се подписа за свидетел
трябваше да обжалвам в 3 дневен срок......аз мислех че става вапрос за 3 работни дни но НЕ 3 дни от ПТП-то или каквото е нарушението......но все пак тази на гишето ме съжали и прие жалбата /2 страници + / След месец ми върнаха наказателното постановление : - 9 точки и - 100 лв Бях бесен, дори не обясниха някой гледал ли е тази жалба или просто като малоумен си писах пред кат 1 час...........абе нямам дума , няма държава с по голяма бюрократщина
Луд не се и занимавай....най-много още точки и по-голяма глоба да ти лепнат копелетата

quixzole написа: Луд не се и занимавай....най-много още точки и по-голяма глоба да ти лепнат копелетата
Тук не си прав...Ако отиде на съд, има голяма вероятност да спечели... Особено, ако е с горе-долу компетентен адвокат...
Има адски много пропуски в закона, но КАТ се възползват, защото много малко хора се разправят да ги съдят...
Пример:
При съставянето на акта можеш да им искаш документ, че радарът е минал на преглед /не помня през колко дни трябва да минава на такъв, те го правят 1-2 пъти в годината

Това, което знам със сигурност е, че над 80% от жалбите пред съд се печелят от жалбоподателя

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
tsvet40 написа:quixzole написа: Луд не се и занимавай....най-много още точки и по-голяма глоба да ти лепнат копелетата
Тук не си прав...Ако отиде на съд, има голяма вероятност да спечели... Особено, ако е с горе-долу компетентен адвокат...
Има адски много пропуски в закона, но КАТ се възползват, защото много малко хора се разправят да ги съдят...
Пример:
При съставянето на акта можеш да им искаш документ, че радарът е минал на преглед /не помня през колко дни трябва да минава на такъв, те го правят 1-2 пъти в годината/, заповед на шефа на КАТ, че този патрул в този ден трябва да е на точно това място / и това не го правят/. На мен са ми казвали, че ако поискаш едно от тия неща, почват да гледат
и те пускат много бързо... Незнам дали работи, не съм го пробвал...
Това, което знам със сигурност е, че над 80% от жалбите пред съд се печелят от жалбоподателя
ще опитам пък да видим какво ще стане
Re: Питане отностно обжалване на акт
Направи както ти казва CS.
Само не изпускай сроковете - отиди в понеделни в КАТ и проучи какво се прави и го направи (възражение).
Аз заведох и спечелих дело (при това без да се явявам в съда).
КАТ са длъжни да докажат провинението ти като отидат на съд. Ако не го докажат - акта пада.
Само не изпускай сроковете - отиди в понеделни в КАТ и проучи какво се прави и го направи (възражение).
Аз заведох и спечелих дело (при това без да се явявам в съда).
КАТ са длъжни да докажат провинението ти като отидат на съд. Ако не го докажат - акта пада.
ludiagsm написа:Днес 16 октомври 2004 ми написаха акт за превишена скорост , при позволена 50, били ми засекли 106![]()
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
На мене в Бургаз ми писаха акт че колата преди 15 минути била спряна на забранено. Аз се разправях полвоин час и тоя видя, че не е прав и реши да ми върне документите докато не се появи приятелката ми която каза "Или пиши акта или си заминавай" и той пак извади листа с актовете. Както и да е написа ми акта. Аз се обадих на един приятел в КАТ и го писах, сега аз какво да правя, да се подписвам ли, да не се ли подписвам и той каза следното: Ако не се подпишеш ти взимат талона и не ти дават акта. Т.е. не можеш да караш защото нямаш нито талон нито акт. Това че под свидетели са се подписали неговите хора, е добре защото ако се подпишат мойте все едно потвърждавам неговото твърдение или нещо от сорта. Написах възражения колкото се събраха на листа и се подписах. Записах и служебния номер от карата НЕ ОТ ЗНАЧКАТА на тоя въпросния, и той мого се здуха (Това трябва ако после ще се съдите, ама май и без него може). После в три дневен срок отиваш в районното от което са били полицайте и подаваш допълнителни възражения. Не че помагат нещо но е хубаво да има. След това си чакаш решението. Излиза ти решението и принципно може да излезне с допълнителен лист на който да пише как са взети в предвид възраженията ти и акта се отменя като не дължиш нищо и служителите на кат ала бала и т.н. или си излиза по нормалния начин 6 точки и 80 лв
. След това в седем дневен срок имаш право да подадеш жалба по-акта. Ето тък вече е важно да си подал допълнителни възражения защото след подаване на жалбата акта отива дирекнто в съда и от там го гледат ти съдята и адвокат, не знам дали присъства тоя дето ти го е писал..
След това ако си с добър адвокат, адвоката доказва че не са били прави и че във времето в което са ти писали акта си кандидатсвал за работа, но не са ти приели само защото не си бил с чиста шофьорска книжка. Хубаво е да имаш и доакзателства за това най-добре от някой познат. После ти подигаш обвинение и можеш и пари да им вземеш .. Това досега не съм чул да е минало но съм чувалд а са пробвали
Иначе Луд за тая скорост не искам да те плаша но ще ти отрежат главата ...

Иначе Луд за тая скорост не искам да те плаша но ще ти отрежат главата ...
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
tsvet40 написа:quixzole написа: Луд не се и занимавай....най-много още точки и по-голяма глоба да ти лепнат копелетата
Пример:
При съставянето на акта можеш да им искаш документ, че радарът е минал на преглед /не помня през колко дни трябва да минава на такъв, те го правят 1-2 пъти в годината/, заповед на шефа на КАТ, че този патрул в този ден трябва да е на точно това място / и това не го правят/. На мен са ми казвали, че ако поискаш едно от тия неща, почват да гледат
и те пускат много бързо... Незнам дали работи, не съм го пробвал...
Добре, а защо ако реша да се заяда по тези въпроси и респективно те решат да се заяждат с мен! И в крайна сметка нищо, че нямат нищо не им пречи да си изкарат с задна дата? само размишлявам, но взимайки факта, че книжки се взимат само с пари, че се трият разни данни от компютрите им с едно щракане на пръсти, колко му е да си изкарат въпросните документи за съда или за пред КАТ където ще обжалвам?
Луд, обжалвай бате.
Това е моят съвет. А снощи ти казах да си прецениш сам,
защото с обжалването ще си загубиш няколко часа в няколко дни от годината. А има хора които не могат да си позволят да губят време или не им се занимава.
Общо взето както е казал tsvet40 шансовете за успех са големи.
На моето дело ченгето закъсня 10 мин. и съдията се изнерви яко
(едни младо пичлеме бе 7-8 г. по-голямо от мен) почна да му вика
че било неуважение към съда, че следващия път щял да прати ченгета да го доведат ей такива неща.
След тва ще ви пита какво е станало (теб и него-ченегето) и
ще вземе решение. А й най-вероятно дело ще ти го насрочат
за след време т.е. няма да е веднага, а след половин година примерно.
защото с обжалването ще си загубиш няколко часа в няколко дни от годината. А има хора които не могат да си позволят да губят време или не им се занимава.
че било неуважение към съда, че следващия път щял да прати ченгета да го доведат ей такива неща.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
CS написа:Луд, обжалвай бате.
аха това ясно а талона кога 6те ми го върнат и когато подам жалбата в кат , те ли ще ми кажат кога да проверя резултата или ??
пп: питам за да не ме подведат
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Много добре си направил, че си обжалвал. Иначе никакъв шанс нямаш. Моето мнение е да не стигаш до съд. За да не се разправят с тебе ще минеш с фиш и без отнети точки. И знаете ли това създаде у мен следния въпрос (ако сте снимани). 1993 г. едно копеле караше служебната кола, снимали го на Цариградското и после мене ме хванаха, като шеф на фирмата и ме тряснаха най-лекият акт. Понеже бях много зает плюх и майната му, но сега кажете как да се оправим в такава ситуация

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
Ми за талона честно да ти кажа не се сещам.
(караш с акта)
Иначе за жалбата отиваш с написана такава и я подаваш и
те трябва да те уведомят по принцип по пощата обаче аз много вера на пощите нямам. И затова питай там леличката като подаваш жалбата
в колко дневен срок ще има отговор (най-вероятно бързо щото сигурно няма и да я разгледат) и отиваш след това
в съда и си плащаш таксата (важно е да спазиш срока,
след като са ти отхвърлил жалбата).
Все пак София има много много повече прозишествия и жалби
и въобще име по натоварено на катаджиите и там може срока да е по-голям в смисъл срока в който да ти кажат НЕ на жалбата от Кат
Да те подведат за срока не мисля,
по-скоро ще се опита да те обезсърчи някоа дебела леличка че нямало смисъл от тая работа (жалба до кат и до съда).
Ако си любезен все пак едва ли ще ти откаже инфо или ще те подведе
за това каква е процедурата и къв е срока.
(караш с акта)
Иначе за жалбата отиваш с написана такава и я подаваш и
те трябва да те уведомят по принцип по пощата обаче аз много вера на пощите нямам. И затова питай там леличката като подаваш жалбата
в колко дневен срок ще има отговор (най-вероятно бързо щото сигурно няма и да я разгледат) и отиваш след това
в съда и си плащаш таксата (важно е да спазиш срока,
след като са ти отхвърлил жалбата).
Все пак София има много много повече прозишествия и жалби
и въобще име по натоварено на катаджиите и там може срока да е по-голям в смисъл срока в който да ти кажат НЕ на жалбата от Кат
Да те подведат за срока не мисля,
по-скоро ще се опита да те обезсърчи някоа дебела леличка че нямало смисъл от тая работа (жалба до кат и до съда).
Ако си любезен все пак едва ли ще ти откаже инфо или ще те подведе
за това каква е процедурата и къв е срока.
Талончето си го получаваш когато ти излезе наказателното постановление и отидеш да си го вземеш в КАТ. Тогава ти дават талончето и постановлението. Ако не са уважили възражението получаваш наказателно постановление. След това в 7 дневен срок завеждаш дело в съда и по нататък ти го описаха подробно кво се прави.
14 мнения
• Страница 1 от 1