"Групови" покупки

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

"Групови" покупки

Мнение от alx » 18 Авг 2004, 14:50

Идеята е проста и се практикува отдавна със голям успех:

Има 2 начина:

1. Чрез форумите/лични срещи/емейл и тн хората решават че имат нужда от нещо определено. Примерно 205/15/50 гуми. Или накладки. Или джанти. Или съединители, или тунинг за входяща/изходяща генерация... Договарят се и установяват че могат да съберат примерно 10 човека. И пост-ват във определен форум (примерно "групови покупки") че Х човека искат да си закупят определен размер гуми/накладки и тн..

2. Някой има сериозна връзка със определен снабдител/магазин и тн. И се е уговорил че ако може да събере достатъчно желаещи за Х броя от нещо- може да им го продадат със У% отстъпка.

Идеята не е нова. По цял сват форумите организират такива неща.

Така печелят всички- и снабдителя защото продава на по-едро, и феновете заради цената.

Допълнително по-нататъка може да се дава преимущество на снабдители които са спонсори на сайта/клуба.

Обикновено практиката е да се отдели форум за такива поръчки където хора да търсят други желаещи и тези със "връзката" да пост-ват какво могат да оферират. При някой сайтове е по-строго- ако снабдителя не е спонсор- не може да участва във мероприятието. Но това е въпрос на организация и други неща...

Просто случайна мисъл.
алекс
трабант 601с
разни други возила

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 18 Авг 2004, 15:18

Много ми харесва като идея, въпреки че, не е нова.

Надявам се и тук скоро да се реализира...дори и да знам, че няма да има голям "успех".... :roll:

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 18 Авг 2004, 15:35

Идеята е перфектна и според мен, надявам се да успеем да бъдем най-организирани как винаги и да я реализираме скоро ... че трябва да сменям маслото 8) 8) 8)
May the BMW force be with you!

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 18 Авг 2004, 16:34

Според мен идеята е много добра и даже довечера ще направя отделна секция на форума затова.

Май ще започнем с масло защото и аз като Василен съм за смяна :wink:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Авг 2004, 16:40

а пък за масло е особено удобна... 10в30 примерно- фаштате се 5 човека - ето ти 25 литра. колкото повече- толкова по-малко :)

по-нататъка може да направите подобно нещо и за бензин... някоя бензиностанция със по-нисък оборот... "бензинен ден"- всеки от клуба/форума със бмв отива и пълни със примерно 10% отстъпка. не знам само колко е базисната цена на бензина и колко мегдан има за отстъпки.. ма идеята е ясна...

въпрос на малко организация е. ма като видите ползата- много бързо ша са организирате за в бъдеще...

по принцип всяка покупка си има организатор които събира парите (или капаро) и контактува със снабдителя... този човек обикновено е и притежателя на определената тема във форума... също така той определя сроковете за "подаване на заявки" и датата на изпълнение на транзакцията. очевидно.

друго за което се сетих е антифриз, крушки за фарове, антени, като начало мислете неща които са еднакви за различни модели бмв-та...
Последна промяна alx на 18 Авг 2004, 16:54, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 18 Авг 2004, 16:44

В кампанията за малото участвам и аз ... даже като видиме колко литря ще трябват .. ще говоря с моя човек от Репсол ... да видя каква цена ще обяви .. ако и другите искат разбирасе !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 18 Авг 2004, 21:10

Според мен точно за двигателното масло е неприложимо. Сто човека сто марки и модели .... Надали ще има повече от двама, ползващи едно и също масло с един и същи визкозитет :wink:

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 18 Авг 2004, 23:01

Аз знам поне 20 човека, които карат с наливен кастрол от Вари така че е приложимо, но все пак нека не разводнваме темата плс.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acrimonious » 19 Авг 2004, 8:27

Евала за идеята!

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 19 Авг 2004, 8:57

Имам идея за бензиностанция 8) нова е на около година, няма много оборот а пък е с голямо паркинг. Ще разпитам за собствениците и ще опитам да договоря "бензинов ден" :idea:
May the BMW force be with you!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2004, 14:30

това с различните масла не би трябвало да е вярно. за повечето хора и начина им на каране (разбирай всичко по-леко от всяка предавка на прекъсвач и така през цялото време) до колкото маслото е смислена марка (мобил, кастрол, валволин и тн.) и е верния вискозитет- без значение е какво е. а аз си мисля че валволин 10в30 е примерно приложимо за 75% от феновете.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 19 Авг 2004, 18:58

Валволина в БГ е яко менте :!: :!: :!:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 19 Авг 2004, 19:57

готина идея но е почти неприложима според мен... основните проблеми са
1. организацията
2. че сме пръснати из цялата страна... щото ако след създаването на организацията която нерядко струва пари, се постигне някаква отстъпка, много е вероятно тя да е по малка от пощенските разходи, или ако все пак излиза малко по евтино дали си заслужава усилията за да спестиш 2-3-5лева примерно ?

Щото при цена 20лв за 4 литра масло не виждам кво точно ще спестите като си смените маслото...
ми джантите ? добра идея.... ама ако има 50лева отстъпка (което е мноооооого сериозна отстъпка) и 20лева пощенски разходи + 10лв за бензин или за таксита докато си прибереш джантите от пощата + риска да не ти харесат или да са дефектни... и спестяваш една смешна сума от 20лв примерно....
не виждам точно смисъла на идеята ква е... :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Авг 2004, 15:04

горната идея е много приложима- вярвай ми... иди виж какви неща се заформят във форума "Масови Покупки"... мисля че е добро начало... допълнително като се "затворят" 2-3 сделки хората бързо ще разберат къде е изгодното...

иначе доводите са ти логични и звучат вярно. но просто всичко трябва да се върши във верния контекст и тогава ще е успешно.. :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 20 Авг 2004, 15:41

Мисля, че също така може директно да се говори с фирми и да се направи списък с отстъпките, които те могат да предоставят за Х човека. Примерно

Масла:

Фирма, марка на масло, % отстъпка при наличието на Х купувачи

Накладки:

Фирма, марка, %..................

Един вид не е нужно първо да проимаме нужда и след това да се интересуваме. Можем при удобен случай да поразпитваме тук там за условия и след това да споделяме мнения. Идеята е чудесна! ( Имам предвид тази за груповите покупки, не моята :) )
човек се учи докато е жив...

Следваща

Назад към Основен Форум