Кампания: ПУСКАЙТЕ МИГАЧИ!
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Кампания: ПУСКАЙТЕ МИГАЧИ!
Не се ли дразните, когато при маневра, потегляне, престрояване и въобще на пътя, не ви пускат мигачи?
:x
Убеден съм, че с каквато и скорост да се движим, всеки от нас може да реагира, ако дори само за миг види сигнал от колата пред/до/зад него.
Ако не сте съгласни, моля, пишете.
В тази връзка прдлагам:
1.Трите М: МИСЪЛ, МИГАЧ, МАНЕВРА:
-МИСЛЕТЕ преди маневра, престрояване, спиране и т.н.
-Пускаите МИГАЧИ.
-Тогава МАНЕВРА!
2.Да даваме пример и да пускаме мигачи дори за най-малко отклонение, напр. избягване на дупка без смяна на платното.
3.ТОЛЕРИРАЙТЕ тези, които искат да се престроят с пуснат мигач.
Например може да иска да мине от ляво в дясно, за да завие, спре и т. н.
Ако е нахален, притискайте го!
Но ако пуска мигач, пуснете го.
Те и без това разумните не са много, няма да ни забавят.
Или ако е на светофар и вече е в непрекъсната лента:
Не толерирайте нахлници, които просто се ръгат.
Когато сме в колите ние си "говорим" със светлините.
Нима не предпочитате в заведение да ви кажат "Мога ли да мина?", отколкото да ви блъскат.
Е, знаете, че сблъсък на пътя е най-малкото неприятен...
ПУСКАЙТЕ МИГАЧИ!

:x
Убеден съм, че с каквато и скорост да се движим, всеки от нас може да реагира, ако дори само за миг види сигнал от колата пред/до/зад него.

Ако не сте съгласни, моля, пишете.
В тази връзка прдлагам:
1.Трите М: МИСЪЛ, МИГАЧ, МАНЕВРА:
-МИСЛЕТЕ преди маневра, престрояване, спиране и т.н.
-Пускаите МИГАЧИ.
-Тогава МАНЕВРА!

2.Да даваме пример и да пускаме мигачи дори за най-малко отклонение, напр. избягване на дупка без смяна на платното.
3.ТОЛЕРИРАЙТЕ тези, които искат да се престроят с пуснат мигач.
Например може да иска да мине от ляво в дясно, за да завие, спре и т. н.

Ако е нахален, притискайте го!

Но ако пуска мигач, пуснете го.

Или ако е на светофар и вече е в непрекъсната лента:
Не толерирайте нахлници, които просто се ръгат.
Когато сме в колите ние си "говорим" със светлините.
Нима не предпочитате в заведение да ви кажат "Мога ли да мина?", отколкото да ви блъскат.
Е, знаете, че сблъсък на пътя е най-малкото неприятен...
ПУСКАЙТЕ МИГАЧИ!

- steppenwolf
- Потребител
-
Re: Кампания: ПУСКАЙТЕ МИГАЧИ!
Да, много хубава тема.За голяма част от шофьорите мигачите са излишен лукс! Аз също процедирам по този начин- даде ли ми мигач човека-пускам го,но не ми ли даде-нема пускане! И много мразя ако не тръгна веднага, още на жълто да ми пибиткат! 

- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
К'ъф мигач бе, аз тука живея!!!
Така ми отговори един "бабаит", когато пред мен тръгна да завива вляво (!) без мигач и без да се огледа (!!!), а аз бях тръгнал да го изпреварвам. В резултат на мойта бибитка, се дръпна, аз влязох в двора му, а той си разшири портата, без да ме удари. И на всичкото отгоре ми претендира да му плащам фара и калника. Като му казах "Айде да викнем КАТ" и веднага омекна.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- RS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: скрап
Мммммммммдааааа бая народ има коли с електромери!!!
А то е скъпо 2 мигача по 21W и един от 10W много голяма сметка за ток
!!!
Иначе сериозно моето лично мнение е че марката която карам ЗАДЪЛЖАВА да се дава пример за възпитано и колегиално шофиране!!!
Браво за темата колега
А то е скъпо 2 мигача по 21W и един от 10W много голяма сметка за ток

Иначе сериозно моето лично мнение е че марката която карам ЗАДЪЛЖАВА да се дава пример за възпитано и колегиално шофиране!!!
Браво за темата колега
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Ще ви кажа в тази връзка един мой пресен случай .. В Русе съм по работа и асфалтираха едното платно по булевард Липник ,адска лудница..и на едно кръгово си чакам кротко реда когато без мигач и изпреварвайки ме отдясно се вклини преди мене една Астра .. Знам аз че всички Астри много вървят и се някви нерваци ги карат ама тоя беше тежък случай
Затвотих го и му показах класически за такива случаи среден пръст..И отвътре слезе един бабаит с дървена бухалка и тръгна към колата
Оказа се че е по - бавен от Реното Канго на първа ,но го цапна с бухалката отзад и сега си личи малко
Идиот 

Ооо да. В неделя така щтях да намлатя една астра отзад дето не даде мигач че не е истина направо. Няква мадама както се движеше с 50 реши че трябва да прави обратен завой без мигач от най-дясно.
Направо купон.
Преди кат ми бибитнат на светофар гася колата и отварям предния капак
Мамата им се е...
)) Напоследък обаче не ми се е случвало.
Направо купон.
Преди кат ми бибитнат на светофар гася колата и отварям предния капак

Legba написа:Ооо да. В неделя така щтях да намлатя една астра отзад дето не даде мигач че не е истина направо. Няква мадама както се движеше с 50 реши че трябва да прави обратен завой без мигач от най-дясно.
Направо купон.
Преди кат ми бибитнат на светофар гася колата и отварям предния капакМамата им се е...
)) Напоследък обаче не ми се е случвало.
аз бих добавил - пускайте верния мигач. Такси от най-дясната лента пуска ДЕСЕН мигач и прави обратен завой пред мен. Сещате се какво се случи... добре, че имах застраховка и застрахователите бяха добри

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Е тва е Legba и аз така се ебавам с тея дето напират да тругна още на жълто, не че понякога не го правя, особено на ляв завой
, ама ша знаеш тва е начина да отучим наглите българи по пътищата, а те да ти кажа не са малко, особено пък тея дето не дават мигач.

Хубава тема...ама ако само мигачите ни бяха кусура...
Вече няколко пъти ходя до морето и какво забелязвам....
1.Масово разни Идиоти не си пускат фаровете до като не почнат нищо да не виждат дори таблото на колата си...
2.Настигаш някой и му даваш мигач, че ще изпреварваш и идиоти ти какво правя....минават максимум в ляво и почват да дават газ....Само около 20% от хората минават по в дясно и намаляват за да можеш да ги изпревариш лесно и безопасно и това са два типа хора....тези с много нови коли и възрастните дривери.
3. Има такива малоумници дето като ги изпревариш и почват да се опитват да те догонят и да те изпреварят. Един такъв гений за малко да се метне с една 206тица в пропаста на завойте между сл.бряг и обзор.
4.Каране нощно време;...охо това е едно незабравимо преживяване в БГ...всички с стари коли карат на дълги....50% от колите са с не регулирани фарове и естествено заслепяват....за маркировка да не говорим....Заради един такъв кретен едно момче се заби челно в една стена с мотор....на пъта Бургас-София....за радост се размина само с няколко счупвания...Другото което ме изуми в този случей беше, че само една кола спря да помогне освен мен и колата коята беше заедно с мотора (но тя дойде малко по късно).....Явно в Бг вече много хора са убезомяли до толкова, че човешкия живот е нула за тях...Абре нямам думи....Евала на Хората от КАТ и Бърза Помощ, хората отреагирха супер бързо и професионално. Хората дори се разсърдиха за това, че се опитахме да им дадем някой лев да се почерпят за здраве...за разлика от Софийските лекари и Полиция.
Малко минах офф-топик....но още един призив...когато видите ПТП и то тежко като това където ставаше въпрос за човешки живот спрете и помогнете, може да се окажете решаващ фактор за спасяването на нечий живот.

Вече няколко пъти ходя до морето и какво забелязвам....
1.Масово разни Идиоти не си пускат фаровете до като не почнат нищо да не виждат дори таблото на колата си...
2.Настигаш някой и му даваш мигач, че ще изпреварваш и идиоти ти какво правя....минават максимум в ляво и почват да дават газ....Само около 20% от хората минават по в дясно и намаляват за да можеш да ги изпревариш лесно и безопасно и това са два типа хора....тези с много нови коли и възрастните дривери.
3. Има такива малоумници дето като ги изпревариш и почват да се опитват да те догонят и да те изпреварят. Един такъв гений за малко да се метне с една 206тица в пропаста на завойте между сл.бряг и обзор.
4.Каране нощно време;...охо това е едно незабравимо преживяване в БГ...всички с стари коли карат на дълги....50% от колите са с не регулирани фарове и естествено заслепяват....за маркировка да не говорим....Заради един такъв кретен едно момче се заби челно в една стена с мотор....на пъта Бургас-София....за радост се размина само с няколко счупвания...Другото което ме изуми в този случей беше, че само една кола спря да помогне освен мен и колата коята беше заедно с мотора (но тя дойде малко по късно).....Явно в Бг вече много хора са убезомяли до толкова, че човешкия живот е нула за тях...Абре нямам думи....Евала на Хората от КАТ и Бърза Помощ, хората отреагирха супер бързо и професионално. Хората дори се разсърдиха за това, че се опитахме да им дадем някой лев да се почерпят за здраве...за разлика от Софийските лекари и Полиция.
Малко минах офф-топик....но още един призив...когато видите ПТП и то тежко като това където ставаше въпрос за човешки живот спрете и помогнете, може да се окажете решаващ фактор за спасяването на нечий живот.

- 54321
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 316 m43b19
мдааа, чакам си аз за десен завой и колата дето се задава по пътя с десен мигач да влиза в мойта пряка , минавам аз пред нея и ...клаксони,дълги. Викам си баси какво ти става бе!Тя женицата отде да знае от кога кара на мигач и що всички се ръгат да минават пред нея????
- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Да бъдем и великодушни!
Благодаря на всички за отзивчивостта!
Наистина е добра идея, когато не си даваме зор, и само си се возим, наслаждаваме се машината, гаджето и гледката, както се казва ridin'n'slidin', особено извън населени места, да пускаме ДЕСЕН СИГНАЛ НА ЗАДНИТЕ.
Много приятно впечатление ми направи в Гърция, че когато иска да те пусне, ти отзад нямаш видимост, а той отпред има, пуска десен мигач, което е знак:
"Давай, минавай, аз не бързам, а и отсреща няма никой."
Знаете, че разни притеснени хорица като видят БМВ отпред и не смеят да те задминат, че ни мислят за много страшни.
Познаваме машините си, ние можем да бъдем великодушни, а и с пускането на десен мигач се избягват недоразумения от рода на:
"Е, 'са тоз' с БйеИмВейту, как шъ гу издухам".
Наистина е добра идея, когато не си даваме зор, и само си се возим, наслаждаваме се машината, гаджето и гледката, както се казва ridin'n'slidin', особено извън населени места, да пускаме ДЕСЕН СИГНАЛ НА ЗАДНИТЕ.
Много приятно впечатление ми направи в Гърция, че когато иска да те пусне, ти отзад нямаш видимост, а той отпред има, пуска десен мигач, което е знак:
"Давай, минавай, аз не бързам, а и отсреща няма никой."
Знаете, че разни притеснени хорица като видят БМВ отпред и не смеят да те задминат, че ни мислят за много страшни.
Познаваме машините си, ние можем да бъдем великодушни, а и с пускането на десен мигач се избягват недоразумения от рода на:
"Е, 'са тоз' с БйеИмВейту, как шъ гу издухам".

-
истина си е че в нашата държава има мн гениални шОфери с любимите ми астри - нека никои не се обижда /нищо против/ ама когато съм се заяждал с някой по пътните ни мрежи в 90% е било с астра..та малко се отнесох...
за морето миналата седмица когато пътувах, един с въпросния опел дава десен мигач за да го изпреваря безопасно /аз карах с около 130, без видимост напред, тъй като идваше завой/ и тръгвам аз да го минавам, след като той ми е дал сигнал че нищо не идва/вече разгледахте този топик за десния мигач/ и в момента в който се изравнявам с него, оня настъпва газта на макс за да не ме пусне а остреща започват да се задават коли....ами добре че имам що годе мощна кола и нерви та на 3та едвам се вмъкнах пред него...
идеше ми да тръгна да го засичам и спирам но бях само с приятелката си, а вътре в опела бяха някви 3ма изроди та разума надделя...
ей тва е Българската колегиалност! Хвала на такива граждани!
за морето миналата седмица когато пътувах, един с въпросния опел дава десен мигач за да го изпреваря безопасно /аз карах с около 130, без видимост напред, тъй като идваше завой/ и тръгвам аз да го минавам, след като той ми е дал сигнал че нищо не идва/вече разгледахте този топик за десния мигач/ и в момента в който се изравнявам с него, оня настъпва газта на макс за да не ме пусне а остреща започват да се задават коли....ами добре че имам що годе мощна кола и нерви та на 3та едвам се вмъкнах пред него...
идеше ми да тръгна да го засичам и спирам но бях само с приятелката си, а вътре в опела бяха някви 3ма изроди та разума надделя...
ей тва е Българската колегиалност! Хвала на такива граждани!
- ludiqdancho
- младши ентусиаст
-
Мигачите............
Ами те дет забравят да ги включат а пък на някой въобще не работят.
Да не говорим за разни рейсърчета с наточени голфове опели и др.с затъмнени задни стопове ама затъмнени до такава степен че трябва да е пълен мрак за да разбереш дали свети нещо. :x
Ами те дет забравят да ги включат а пък на някой въобще не работят.
Да не говорим за разни рейсърчета с наточени голфове опели и др.с затъмнени задни стопове ама затъмнени до такава степен че трябва да е пълен мрак за да разбереш дали свети нещо. :x

Alexi написа:Ще ви кажа в тази връзка един мой пресен случай .. В Русе съм по работа и асфалтираха едното платно по булевард Липник ,адска лудница..и на едно кръгово си чакам кротко реда когато без мигач и изпреварвайки ме отдясно се вклини преди мене една Астра .. Знам аз че всички Астри много вървят и се някви нерваци ги карат ама тоя беше тежък случайЗатвотих го и му показах класически за такива случаи среден пръст..И отвътре слезе един бабаит с дървена бухалка и тръгна към колата
Оказа се че е по - бавен от Реното Канго на първа ,но го цапна с бухалката отзад и сега си личи малко
Идиот
значи освен аптечка,пожарогасител и триъгълник вече по новия закон на джунглата трябват също: газов пистолет,бухалка и/или полицейска палка не от КАТаджийските а от тези които използват полицайте за "охлаждане" на страсти при въпросни бабайти...аз от тези нося бухалка,полицейска палка и една щанга...нека ми слезе някой да ми се прави на интересен...ще ме пишат по новините

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2