Добавка за покачване на октановото число?
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
Добавка за покачване на октановото число?
Искам да питам следното: Някой интересувал ли се от читава и наистина хубава добавка за покачване на октана в Бензина.
Ако някой знае от къде може да се купи и знае произхода и качеството
моля да ми каже
Ако някой знае от къде може да се купи и знае произхода и качеството
моля да ми каже

--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
- dr-who
- ентусиаст
-
- kay
- просветлен
-
Това са индустриални разредители, както сигурно знаеш. Виж дали можеш да намериш някой голям склад/продавач - обикновено тези дето продават бои и железария имат. Това е най-евтиния възможен начин за покачване на октана. Повечето комерсиални високооктанови бензини - като състезателните примерно - имат 1-3% толуол. Знам че някои хора смесват 93 октан 1:1 с толуол и твърдят че получават над 100 октан гориво.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Аз лично не бих пробвал да си долея разредител за боя в бензина
Не и на моята кола .. но поощрявам евентуални проби 

- kay
- просветлен
-
Какво сипваш в твоя резервоар си е твоя работа, но ако се разтърсиш ще намериш в интернет % съдържанието на толуол в комерсиалните горива - щом Шел, Бритиш Петролеум, и Петробрас го използват като добавка, значи не е чак толкова страшно. Може би дори си ползвал такъв бензин без да знаеш 

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Alexi написа:Аз лично не бих пробвал да си долея разредител за боя в бензинаНе и на моята кола .. но поощрявам евентуални проби
То и ТNТ е ТриНитроТолуол, но ти сигурно не се страхуваш когато си боядисваш вратите

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
в бг вече се продава бензин със октаново число 100. вместо да си бъркаш сам разни магии от които не е ясно точно какво ще излезе- сипвай си такъв бензин- скъп е, но ако имаш колата която да го "разбере"- си струва.
ако искаш по-голямо октаново число (106 примерно), тогава колата ти не е за бг така или иначе.. мисълта ми е че в бг има много много малко коли които биха се възползвали от нещо повече от 100 ... говориме за голямо турбо/ компресор, много налягане и много много коне...
ако искаш по-голямо октаново число (106 примерно), тогава колата ти не е за бг така или иначе.. мисълта ми е че в бг има много много малко коли които биха се възползвали от нещо повече от 100 ... говориме за голямо турбо/ компресор, много налягане и много много коне...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
сори , но сигурен ли си че е такьв,а не 98....щот тука почти сичко си е жмел....примерно имах познат който бачкаше на доста пристижна верига бензиностанции,и ми вика...сипвай 92,щот цистерната с 95 е пьлна сьс сьщия....или обратното .продават ти 92, а той в действителност е 95....аз за туй от криминалните сипвам...95 лукойлски на 1.30....и си е такьвalx написа:в бг вече се продава бензин със октаново число 100. вместо да си бъркаш сам разни магии от които не е ясно точно какво ще излезе- сипвай си такъв бензин- скъп е, но ако имаш колата която да го "разбере"- си струва.
.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- 54321
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 316 m43b19
--
мдам..съгласен съм за октаните...аз пък подочух - само слух разбира се от вносител на горива, че с времето искали да изтеглят "числото 98" от пазара и да си бъдат 92,95,100 ... обаче тва 100 в повечето случаи си било жив 98 бензин с някаква уж подобрена формула за по-малко вредни емисии.просто целта била да си го продават по-скъпо с зарибявка че е 100 октана....за хора като съседа ми например, който кара Астра 1.6 и твърди че с ЕКО 100 Кинитрон колата "вървяла мн повече" - еми щом казва хаха!
или напримвер, тъй като аз карам Дизел, сипвах известно време от Шел, В-пауър дизел..сега не знам как е при другите фенове,които карат дизел, ама лично не можах да усетя никаква разлика...освен наистиан леко-по малия разход..ама той като е с 20ст литъра повече от обикновения пак няма сметка....
и тъй като заговорихме за горива - тук някъв дилър твърди че Нафтата от локомотивите била мн добра...мнения?
или напримвер, тъй като аз карам Дизел, сипвах известно време от Шел, В-пауър дизел..сега не знам как е при другите фенове,които карат дизел, ама лично не можах да усетя никаква разлика...освен наистиан леко-по малия разход..ама той като е с 20ст литъра повече от обикновения пак няма сметка....
и тъй като заговорихме за горива - тук някъв дилър твърди че Нафтата от локомотивите била мн добра...мнения?
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Би ли ни светнал каква е колата с октаномер, защото и аз съм чувал подобни легенди, но за 22-те години шофьорлък още не съм виждал такова чудо. Всъщност съм виждал една лаборатория във ВХВП - Пловдив, но това беше преди доста години, пък и тя едва ли би се събрала в една кола.

- dr-who
- ентусиаст
-
[quote="alx"]в бг вече се продава бензин със октаново число 100. вместо да си бъркаш сам разни магии от които не е ясно точно какво ще излезе- сипвай си такъв бензин- скъп е, но ако имаш колата която да го "разбере"- си струва.
Това 100 октаново число е пълна имитация, това е H98 преименуван на 100
когато сипвах 98 на ОМВ и сега като сипа 100 няма никва разлика, дори Шел V-Power като сипа върви повече колата и се усеща на всичкото отгоре доста повече от това менте 100!
защо ОМВ спряха 98? за да го прекръстят на Супер 100 :mha:
Това 100 октаново число е пълна имитация, това е H98 преименуван на 100
когато сипвах 98 на ОМВ и сега като сипа 100 няма никва разлика, дори Шел V-Power като сипа върви повече колата и се усеща на всичкото отгоре доста повече от това менте 100!
защо ОМВ спряха 98? за да го прекръстят на Супер 100 :mha:
--