Недоумение !?!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Недоумение !?!

Мнение от Dimitar » 10 Юли 2004, 9:18

Появи се вчера една темичка тук, в която беше започнало да се обсъжда един наболял въпрос. Появил се е обаче и един администратор или модератор дето без да си прави труда да даде някъкво обяснение я е затрил. Не, че има нещо лошо в това, но се чудя до кога някой хора ще се правят, че нищо нестава и ще продължават да си заравят главата в пясъка.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 10 Юли 2004, 12:12

Май ще ми се наложи да ти обясня в основния форум някой неща независимо, че мисля че е адски глупаво.
1: Аз изтрих темата - изтрих я защото вместо да се пише по нея и да се мисли какво може да се направи за по-доброто на форума се започна оффтопик и то от теб :!:
2: Доколкото си спомням ти не си член на клуба а и не си заявявал желание затова :!: При това положение откъде на къде даваш акъл къде трябва да е президента, как нещата не вървяли и т.н. неща който беше написал вчера :?: Омръзнало ми е да слушам как всеки дава акъл а никой не си мърда пръста за нищо и за твое сведение този форум, клуб, събори и т.н. се издържа от членския внос на членовете, който са доста малко и от волни пожертвования от всеки един от същите. Ти лично от година си в този форум и аз поне досега не съм чул да си направил нещо, но акъл знаеш да даваш. Казваш наболял въпрос :shock: Какво му е наболялото на въпроса за теб :?: Когато станеш член на клуба и с това изразиш съпричастноста си към него и започнеш да помагаш с всичко възможно за добруването му ще те изслушвам с удоволствие и ще ти давам подробни обяснения -> дотогава моля те занимавай се само с форума и не ни давай акъл, защото всеки от нас освен с форума се занимава и с работата си и нямаме нито сили нито нерви да слушаме недоволството на хора, който с нищо не са допринесли за клуба :!:

П.П. с този пост не искам да кажа че всеки, който не е член не е помагал на клуба има хора на който свалям шапка независиомо че не са членове.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 10 Юли 2004, 12:34

Fast-and-Furious написа:1: Аз изтрих темата - изтрих я защото вместо да се пише по нея и да се мисли какво може да се направи за по-доброто на форума се започна оффтопик и то от теб :!:

Доброто за форума според мен минава през доброто за клуба, ако се почне дискусия за доброто на клуба, там ще се стигне и до това кое е добро и за форума, но щом мислиш, че тези дискусии са оффтопик - няма проблем.
Fast-and-Furious написа:2: Доколкото си спомням ти не си член на клуба а и не си заявявал желание затова :!:

Това, че ти не си спомняш, незначи че аз не съм изявявал желание. Напротив - правил съм го многократно - Engi и Turturelo са ми свидетели за това.
Fast-and-Furious написа:При това положение откъде на къде даваш акъл къде трябва да е президента, как нещата не вървяли и т.н. неща който беше написал вчера :?:

Ами мое мнение си е, че един президент на клуб едва ли може да си изпълнява задълженията по този начин.
Fast-and-Furious написа:Омръзнало ми е да слушам как всеки дава акъл а никой не си мърда пръста за нищо и за твое сведение този форум, клуб, събори и т.н. се издържа от членския внос на членовете, който са доста малко и от волни пожертвования от всеки един от същите.

Като ти е омръзнало - просто не ни слушай - това си е твой проблем. А за малкото членове - точно това ми беше мисълта, че докато са толкова малко и постоянно се жертват за всеобщото благо нещата ще вървят трудно.
Fast-and-Furious написа:Казваш наболял въпрос :shock: Какво му е наболялото на въпроса за теб :?:

Ако за теб форума работи перфектно - има доста хора, на които не им харесва да се мъчат по няколко пъти, докато мнението им се появи или пък докато им се отвори някоя страница, и повярвай ми това не е, защото тяхната интернет връзка е калпава.
Fast-and-Furious написа:дотогава моля те занимавай се само с форума и не ни давай акъл, защото всеки от нас освен с форума се занимава и с работата си и нямаме нито сили нито нерви да слушаме недоволството на хора, който с нищо не са допринесли за клуба :!:

Ами като ти е толкова сложно и трудно - откажи се бе човек, никой не те кара насила да се занимаваш с каквото и да било.

ПП. И накрая - едва ли си мислиш, че всичко което правиш е правилно и понеже ти е адски трудно да го правиш - всички трябва да ти свалят шапка за това и да не те критикуват.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 10 Юли 2004, 13:10

В случая заставам зад Fast&Furious и приканвам ВСИЧКИ ентусиасти в този форум пълни с идей и желание да помогнат да станат членове на BMW Клуб България! Срещу скромната сума от 5лв на месец ще допринесат за развитието на този клуб, ще могат да избират президент, ще могат да решават бъдещето на този клуб/форум и ще се чувстват основателно съпричастни към идеята ... ХАЙДЕ!!!

Ако направим този форум платен колко от хората, които дават акъл и се пишат активисти ще извадят някой лев, за да продължат да го правят?

Макар и напоследък да не ми остава време за Клуба съм готов ако трябва да претседателствам една специална сбирка или събрание за приемане на нови членове!

пс. Dimitar нищо лично към теб, принципно обаче съм на страната на Fast&Furious ... колкото и грубо да звучи, който плаща, той поръчва музиката...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 10 Юли 2004, 13:16

Turturelo написа:Ако направим този форум платен колко от хората, които дават акъл и се пишат активисти ще извадят някой лев, за да продължат да го правят?

Аз ще съм първия - още отсега ме брой.
Turturelo написа:... колкото и грубо да звучи, който плаща, той поръчва музиката...

Абсолютно съм съгласен. Точно това имах предвид във изтритата тема.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 10 Юли 2004, 13:25

Dimitar написа:
Turturelo написа:Ако направим този форум платен колко от хората, които дават акъл и се пишат активисти ще извадят някой лев, за да продължат да го правят?

Аз ще съм първия - още отсега ме брой.

Лошото е обаче, че от 1000 потребителя имаме 50 официални члена ... Съответно от 1000 потребителя, хората, които ще плащат пари, за да посещават този форум ще бъдат 62ма човека ... Всеки размишлява по забития български начин - "Ммм за какво да им давам на тез' пари, да им чета простия форум .. с тез' BMW-та.., че немоа' си купа' хромиран накрайник за ауспуха на колата? К'во кат' изгние другия месец? С другия членски внос 'си зема' нов ... " И така на всички нива в тази държава = welcome to Bulgaria!
Dimitar - стани член?!

Мисля да го обсъдя другата седмица с останалите в управителното тяло на Клуба и да пуснем един месец срок за подаване на молби, след края на срока да направим едно извънредно събрание, да приемем новите членове ... и всеки недоволен след това да го банваме от форума ... :D шегубвам се! Сериозна ми е идеята - начина да покаже даден ентусиаст, че милее за този Клуб и за тази марка да се изразява чрез членски внос ... стига сме се били в гърдите и сме си трошили нервите да обясняваме на този и онзи какво влагаме тук ... Ред на хората, които вземат активно участие във форума да започнат да вземат и финансово участие в Клуба, така ще разберете защо толкова много нерви трошим ... защото ПАРИЧКИТЕ НИ ОТИВАТ не за друго ... да не мислите, че ни пука за BMW-тата ...? :D :lol: Пак се шегувам ..

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Юли 2004, 13:31

Turturelo написа:Мисля да го обсъдя другата седмица с останалите в управителното тяло на Клуба и да пуснем един месец срок за подаване на молби, след края на срока да направим едно извънредно събрание, да приемем новите членове ... и всеки недоволен след това да го банваме от форума ... :D шегубвам се!

Ще чакаме за развитие :idea: :wink: Аз лично съм заинтересован, надявам се да не остане пак само идея това :idea:
Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 10 Юли 2004, 13:42

Aз също отговорно заявявам, че ще подам молба веднага ... марак и да съм малко зле финансово покрай колата ... :!:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 10 Юли 2004, 13:54

Dimitar написа:Доброто за форума според мен минава през доброто за клуба, ако се почне дискусия за доброто на клуба, там ще се стигне и до това кое е добро и за форума, но щом мислиш, че тези дискусии са оффтопик - няма проблем.
Прав си, но все пак се започна тема за закопуване на машина за форума а не за клуба и всъщност се започна за да се види колко хора са готови наистина да помогнат, защото както каза и Владо на българина като му бръкнеш в джоба и изведнъж става незаинтересован.
Dimitar написа:Това, че ти не си спомняш, незначи че аз не съм изявявал желание. Напротив - правил съм го многократно - Engi и Turturelo са ми свидетели за това.
Тогава браво на теб, въпреки че ако имаше наистина сериозно желание щяхме да знаем всички от управителния съвет и контролната комисия и вероятно щахме да сме те приели вече. Въпроса тук е, че много хора говорят а никой не действа -> кажете 5 човека искам да съм член и не ме интересува нищо и ще свикаме събрание заради вас и ще ви благодарим.
Dimitar написа:Ами мое мнение си е, че един президент на клуб едва ли може да си изпълнява задълженията по този начин.
Донякъде си прав, НО нали не мислиш, че на президента някой му плаща заплата 1000лв. за да се грижи само за клуба. Любо има жена и дете за който трябва да се грижи и естествено, че ако има възможност да подобри стандарта им на живот ще замине не за дубай а за китай ако трябва.
Dimitar написа:Като ти е омръзнало - просто не ни слушай - това си е твой проблем
Много сериозно бъркаш това не е мой а твой проблем, защото за да съм Админ и Член на КК на клуба, явно съм се доказал с нещо и не е лошо да се вслушваш поне малко в това което казвам ако не за друго то поне заради това, че съм в тази общност от началото и знам какво говоря.
Dimitar написа: А за малкото членове - точно това ми беше мисълта, че докато са толкова малко и постоянно се жертват за всеобщото благо нещата ще вървят трудно.
Тук съм напълно съгласен и мога да ти кажа същото ка Владо СТАНИ ЧЛЕН тогава ама не само на приказки, защото ако стъаваше с приказки досега да сме 150 члена -> просто съм се наслушал на празни обещания.
Dimitar написа: Ако за теб форума работи перфектно - има доста хора, на които не им харесва да се мъчат по няколко пъти, докато мнението им се появи или пък докато им се отвори някоя страница, и повярвай ми това не е, защото тяхната интернет връзка е калпава.
Не определено не ми харесва и точно затова се заговори за нов хост и нова машина, НО ти реши да обсъждаш клуба вместо да кажеш аз ще дам 10лв. щото съм пич.
Dimitar написа:Ами като ти е толкова сложно и трудно - откажи се бе човек, никой не те кара насила да се занимаваш с каквото и да било. .
Не ми казвай от какво да се откажа ако обичаш и недей да говориш преди да си бил на каквото и да било място в този клуб за да знаеш найстина дали е трудно или лесно. Нищо лично към теб просто си голословен и изобщо нямаш представа за какаво говориш.

Dimitar написа:ПП. И накрая - едва ли си мислиш, че всичко което правиш е правилно и понеже ти е адски трудно да го правиш - всички трябва да ти свалят шапка за това и да не те критикуват.
Определено не мисля, че всичко което правя е правилно всеки греши, но поне аз правя нещо и то го правя от няколко години за разлика от теб :wink: За свалянето на шапка определено не желая никой да ми сваля шапка (ако ме познаваше щеше да го знаеш) даже когато се запознавам с хората от форума си казвам името а не ника за да не ме приемат като админ а като редови ентусиаст. Сигурен съм че дори и ти незнаеш кой съм въпреки че сме се запознавали даже ти връзвах багажника когато те удариха на околовръстното.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 10 Юли 2004, 14:16

пак преиграхте ... не се излагаите по умния отстъпва ма маи и двамата нямате акъл :lol: :lol:
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 10 Юли 2004, 15:38

stjoker написа:пак преиграхте ... не се излагаите по умния отстъпва ма маи и двамата нямате акъл :lol: :lol:

Ами .. такива сме си - преиграваме ... може и глупави да сме и затова да преиграваме, но проблема ни е, че се занимаваме с този клуб, вършим го с много сърце, трошим много нерви и отскачаме веднага при подобни спорове! Акъл дали имаме ... на кого му пука, важното е, че форума и клуба са си наша рожба, не носим на майтап и си го браним, защото знаем как сме го постигнали?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 10 Юли 2004, 17:34

Fast-and-Furious написа:......

Да, наистина не се сещам кой си, въпреки, че според теб сме се запознавали (просто сме толкова много хора, че винаги когато сме се срещали и сме се запознавали - след това трудно си спомням и половината, но мисля че това е нормално и с времето все ще стане така, че да се запомним). А за това, че си се отзовал да помогнеш, когато ме удариха - искренно ти благодаря, както и на всички други момчета и момичета, които бяха там. Тази неприятна случка, която ме сполетя беше повод за мен да съм горд и много радостен от това, че този клуб съществува, и за това, че знам, че ако пак нещо се случи мога да разчитам на сериозни хора, както и всеки друг би разчитал на мен ако това се беше случило с него.
Що се отнася за вчерашните ми писаници - искам да ти кажа, че веднага бях готов да се отзова на призива да се съберат средства за нова машина (въпроса беше обсъждан надълго и нашироко в лични
разговори). Но в един момент се сетих точно за мисълта на Turturelo, че "..който дава кинтите - той поръчва музиката..." и от там, че е доста тъпо да караш юзерите на форума да събират пари за нова
машина и след това да им налагаш ограничения какво да пишат, защото видите ли ние сме били официален клуб и сайт, имаме си спонсори и т.н. и т.н. ОК - тогава, питам къде са тези спонсори в този
момент - явно ги няма, или пък ги има но начинанието не е по силите им. Даже ако питаш мен - идеята за платен форум ми допада най-много, но нали се сещаш тогава, че наистина ще бъдем 62-ма човека.
Та затова реших да повдигна въпроса за клуба и приемането на новите членове - и още съм абсолютно убеден, че това не беше оффтопик от моя страна, а си беше точно на място - но дори и така да е било - трябваше да изтриеш моите мнения, а не цялата тема, която и ти самия признаваш, че е била нужна. И въобще - мисля, че преди предприемането на такива действия, е добре темата първо да бъде
заключена, да има някъкво обяснение и после да бъде изтрита. Защото иначе е доста тъпо, а и се подиграваш с доста хора, които са си направили труда да напишат своето мнение по въпроса, пък и
дори да не е на 100% по заглавието на темата.
Въобще не си прав, че само на приказки съм се опитвал да стана член, а реално нищо не съм правил - напротив многократно съм предприемал някакви действия в тази посока - било ми е обещавано нещо и после нищо не е ставало. Съгласи се, че колкото и да искам - немога да се самоприема във въпросния клуб. А и докато тези събрания за приемане са един път в годината - нищо няма да стане, или поне няма да се получи така както всички искат. Мое мнение е, че тази процедура трябва да може да се прилага по всяко време и възможно най-опростено. Да може клуба да се разраства с по-бързи темпове, да има по-голям избор на качествени хора, които да се занимават и достатъчно събран членски внос, че да не се налага да обсъждаме такива неща, като събирането на 200 лв. за машина на старо за форума.
Това е от мен - нищо лично против теб, просто изказвам публично някой неща, които са ми в главата, но ми прави впечатление, че винаги когато някой каже нещо лошо за ръководството на клуба - излизаш ти и започваш да обясняваш как не искаш да слушаш такива като мен, щото нищо не били направили, а само давали акъл. Как ти било много трудно хем да работиш, хем да се занимаваш с проблемите на клуба и форума (неискам да кажа, че е много лесно - не ме разбирай погрешно). И така всичко си остава по старому до следващото повдигане на някой подобен въпрос.

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 10 Юли 2004, 18:16

За да спрете да водите този спор публично :) ще ви поразсея с информация за необходимия компютър на който да се хост-не форум-а ! Отделих малко време и нерви и се поразрових в сайтовете на фирмите предлагащи PC-та .. и след изневсно лутане из елементите сглобих следната конфиргурация! Не искам да чувам от разни "капацитети" че има и по хубаво ! Аз сам знам че има по хубави машини но като се вземе предвид финансовото състояние на клуба ... мисля че това е една що годе поносима сума ! Пак казвам че за това начинание са нужни ПАРИ и ще ви призова отново да отделите някъкви средства на следващата сбирка ! Прилагам файл с конфигурацията Ако някой има някъкви смислени предложения отнсоно конфигурацията, ще се радвам да ги чуя ! Пак казвам че ИМА и по добри конфигурации но всичко е въпрос на пари !

Благодаря !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 10 Юли 2004, 19:49

сега не разбирам защо тук се харат хора, които сме от една и съща страна на барикадата. всички, писали в тази тема, наистина имат желание да помогнат на клуба, ок. Димитър НЕ ЕДИН ПЪТ е изявявал желание да стане член на клуба, и просто чака да дойде момента с приемането на нови членове, за да го направи :!: това, мисля че е общоизвестно, защото не веднъж го е заявявал и във форума, и на живо. иначе, наистина не виждам да се расправяте, при положение, че всички гледаме в една насока. иначе, аз също съм против триенето на теми, без предопреждение, че е минато офтопик или поне да се напише кой и защо е истрил мненията.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 10 Юли 2004, 21:07

Engi - абсолютно съм съгласен на 100% с теб приятелю. И точно, защото сме "от една и съща страна на барикадата" искам да се опитаме да намерим правилния път за развитието на нещата. Този клуб и форум са ми дали много повече от колкото аз на тях, тук съм срещнал сродни души и доста нови приятели, с които ми е супер приятно да се срещаме и да разговаряме. И докато с тези хора няма да ми прествалява никакъв проблем да продължа да се срещам и да комуникирам по един или друг начин, ще е доста жалко и форума и клуба да спрат да се развиват, защото на някой не му пука, или пък му харесва сегашната ситуация. Не визирам никой конкретно, но пък доста от вас ще се съгласят, че имаме проблеми. Затова мисля, че е крайно наложително да се започне една широка дискусия и в крайна сметка всички да бъдат доволни от решенията, до които ще доведе тя. А, те посоките мисля, че са ясни на доста хора - клуб с масова насоченост, добре организиран и поддържан сайт, сериозни хора, които да се заемат с ръководството и организацията. Просто имаме крещяща нужда от промени - най-малкото и заради многото качествени и истински ентусиасти, които ни напуснаха, или поне сведоха своята активност до минимум.

Следваща

Назад към Основен Форум