РЕЗУЛТАТИ-Формула "БМВ Клуб България" - 1 и 2 кръг

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

РЕЗУЛТАТИ-Формула "БМВ Клуб България" - 1 и 2 кръг

Мнение от LandShark » 02 Дек 2002, 19:59

Добре, гледам че никой не се осмелява да пусне резултатите, а има любопитни. Мероприятието се проведе на 1 декември 2002 г. в закритата картинг писта в София и благодарение на съдействието на Ати и председателя на Боксер клуба използвахме известно намаление - за по 10 лв/човек вместо стандартните 12 обиколки направихме състезание от квалификация (3 обиколки) + състезание 15 обиколки. Понеже много ни хареса половин-един час след това направихме й втори кръг от шампионата.

Първо да ви разкажа повече за квалификациите: те се провеждат на един и същ картинг (за да няма съмнения), всеки участник прави по 3 обиколки сам, от които 2-рата се засича с хронометър и на основа на това се подрежда стартовата решетка.

Ето таблицата с резултатите от квалификацията на 1-ви кръг от шампионата (посочил съм и реда на извършване на квалифицирането, понеже някои вярват че реда има значение за представянето):

Код: Избери целия код
КВАЛИФИКАЦИЯ - Формула БМВ Клуб България - 1 кръг

-[ # ]-----+----[ име ]-------------------+--[ време ]-----+----[квал.ред]----
    1            L.S.Montoya (LandShark)      30.52 sec              4
    2            Ralf Utah                    30.96 sec              5
    3            MadVanio Barikelov           31.55 sec              2
    4            Mad-Shumi   (madPetio)       32.35 sec              1
    5            Minderdi-Alpina              33.34 sec              3
-----------+------------------------------+----------------+------------------

Забележка: не всички време са абсолютно точни, моля ако някой от участниците има възражения нека да ми прати ЛС..

След квалификацията дойде реда на същинското състезание. Започва със подреждане на стартовата решетка, всеки сяда в карта си, семафора свети червено, когато всички сме готови от 'боксовете' ни дават сигнал да се съсредочим и малко след това светва 'зеленото'!! Екшъна започва. Трябва да отбележа че част от участниците след това се оплакваха от картове, и може би имат основание, защото част от картовете не са били използвани по-дълго, съответно са студени, а двигателите им една-две обиколки кат' че ли прекъсват? Така че предлагам следващия път да направим както е във истинската Формула: да започнем с една загряваща обиколка, в която да няма изпреварвания а всеки да се започнае с карта си и да му даде възможност да загрее. След тези дълги лирични отклонения ето и финалните резултати:

СЪСТЕЗАНИЕ - Формула БМВ Клуб България - 1 кръг

-[ # ]-----+----[ име ]-------------------+--[ точки ]-----+
    1            L.S.Montoya (LandShark)       10
    2            Mad-Shumi   (madPetio)         6
    3            Ralf Utah                      4
    4            MadVanio Barikelov             3     (+1 обиколка)
    5            Minderdi-Alpina                2     (+1 обиколка)
-----------+------------------------------+----------------+

Забележка: може и да има грешка, моля заинтересуваните лица да пращат възражения като ЛС.

Дотук добре. Отбора на БМВ-Клублямс се представи блестящо срещу отбора на мадФерари... Алпийските Минарди също се представи не толкоз лошо, като се има пред вид килограмите и липсата на опит. Да трябва да си признаем че след първия кръг някои се оплакаха от картовете, а други от теглото. Така че трябва да имате предвид че L.S.Montoya всъщност не е толкоз добър, той просто е един стандартен чийтър, който със зверски диети и минималното си лично тегло, с тези сенокосачки от 200 кубика със своите едва 6.5 к.с. летеше по завоите. ППак за протокола ще отбележа че нашите репортери подочуха един от представителите на водещите мад-отбори да се оплаква че не е коректно да се прави надпревара със сенокосачки оборудвани с мотори на ХУНДА (да, става въпрос за същия известен Японски производител на джобни ножчета). Но това са непотвъдени клюки, аз не съм го писал, а и вие не сте го прочели. Така. Да минем по същество понататък.

Тъй като духа и адренали се разгоряха много след първото състезание и понеже се появиха нови участници който закъсняха за първия кръг, спонтано решихме да направим втори такъв. Спазвайки същия регламент като първия път, ето ви и резулатите от квалификацията.

КВАЛИФИКАЦИЯ - Формула БМВ Клуб България - 2 кръг

-[ # ]-----+----[ име ]-------------------+--[ време ]-----+----[квал.ред]----
    1            L.S.Montoya (LandShark)      30.34 sec              5
    2            Mad-Shumi   (madPetio)       30.60 sec              4
    3            приятел-на-Да-Улф              30.98 sec              2
    4            MadVanio Barikelov           31.00 sec              6
    5            Da Wolf                      32.46 sec              3
    6            Minderdi-Alpina              34.13 sec              1
-----------+------------------------------+----------------+------------------

Забележка: не всички време са абсолютно точни, моля ако някой от участниците има възражения нека да ми прати ЛС..

Коментара тук може да е отново в стил - теглото си каза думата, или както бе дочут да се заканва един от представителите на догонващия обтор - квалификацията още нищо не означава. Затова да преминем и към резултатите от същинската част, който сами говорят за себе си:

СЪСТЕЗАНИЕ - Формула БМВ Клуб България - 2 кръг

1            Mad-Shumi   (madPetio)         10
    2            MadVanio Barikelov              6
    3            приятел-на-Да-Улф                 4
    4            Da Wolf                         3
    5            L.S.Montoya (LandShark)         2
    6            Minderdi-Alpina                 1     (+1 обиколка)

Забележка: може и да има грешка, моля заинтересуваните лица да пращат възражения като ЛС.

За да задоволя до известна степен любопитството ви и да посоча защо класирането е точно това - ами разбира се че има повече от 1 обяснение (по-точно вероятно 6 обяснения, защото всеки от участниците си има своя версия) и затова най-добре би било независите журналистически екипи от медиите "Костенурка-на-Разходка" и "Кандадски-технологии-в-България" да представят своя рапорт, то все пак аз ще ви посоча моята не чак толкоз безпристрастна версия: състезанието започна добре, но явно монтойко, на който може би му беше пораснала работа след първия кръг, показа истинските си възможности и след 5-6 обиколки безпощадна борба, беше изпреварен (е, може би все пак малко му помогнаха отзад да се помести от пистата), а и след това в борбата за 1-2-3 място и при застигането на представителя на Миндерди, се получи известен калабалък, поради което Л.С.Монтойко завърши сред едни гуми и трябваше доста да се бори за да се измъкне от там. Вярно че накрая се май се оплакваше от болки в кръста и натървания в ребрата, но нали знаете - "на куцо магаре, космоса му крифф". Удари се случват така или иначе, вярно може да се помисли как да се организира така че участниците сами да се стремят да ги избягват.

В крайна сметка, накрая, отбора на по-бързите заслужено направи своето триумфално класиране 1-2, с което не само изравни резултата на своите претенденти от БМВКлублямс, но и изведе лудия отбор на първо място.

Ето ви накрая и общото класиране, след проведените първи два кръга от шампионата. Дали ще има още? Разбира се! Такава забава не е за изпускане!

Формула БМВ Клуб България - Класиране по пилоти след 2 кръг

1            Mad-Shumi   (madPetio)         16 (2 съст)
    2            L.S.Montoya (LandShark)        12 (2 съст)
    3            MadVanio Barikelov              9 (2 съст)
    4            Ralf Utah                       4 (1 съст)
    5            приятел-на-Да-Улф                 4 (1 съст)
    6            Minderdi-Alpina                 3 (2 съст)
    7            Da Wolf                         3 (1 съст)

Формула БМВ Клуб България - Отборно Класиране след 2 кръг

1            madFerriri                   25
    2            Bmw-Klubliams                16
    3            останалите отбори              10

В заключение искам да кажа че лично за мен, цялата работа беше голяма забава. Не знам как е било от гледна точна на зрителите на това шоу, но мисля че и те не бяха разочаровани, просто нещо си мълчат (но се надявам да излезат от бърлогите си и да на понатрожат малко клавиатурите си, няма само аз да чупя пръсти!). Мисля че трябва да го направим отново и отново и отново. Колкото до това писание, призовавам участниците описани тук да не го взимат твърде навътре, а ако имат нещо против - да изкажат гледната си точка.

И вече съвсем запоследно: искам още веднъж от таз публична трибуна (или беше тригуна? май съм вече много гладен) да изкажа както от свое, така и от името на целия клуб огромните благодарности на собственика на пистата, който прояви разбиране и съдействие, така и на Боксер клуб София е лицето на неговия любезен председател.

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 02 Дек 2002, 20:32

медия костенурка на разходка,а?!!!!!!
добре,добре,ще видиш ти,когато следващият път има има и коментари по време на съзтезанието :D :D :D
значи ето го и моето скромно и най-вече странично мнение:шоуто е пълно и отстрани,горещо се надявам обаче следващият път и аз да съм на пистата,но при условие,че спазите правило номер 4: не се разрешава задминаването на участник с бутане!!!!!:)
защо го пиша ще видите по-следващата неделя,когато се надявам да ни пуснат (където и да сме) в някое заведение да изгледаме всички заедно филмовия материал(обещал съм,да не го гледам дотогава).
като цяло на мен страшно много ми хареса всичко и найстина това е само началото,предстой продължение....
:D :D :D

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 02 Дек 2002, 20:42

ati написа:медия костенурка на разходка,а?!!!!!!

Е, ся, не го 'зимай толкоз навътре... просто бях в такова настроение, кат' писах. Със всички и с всичко се пошегувах. Иначе теб определено трябва да те номинираме за кандидат на приза "Винаги с вратите напред"... то бива, то може... ама с костенурка не бях го виждал!!! :-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 02 Дек 2002, 20:47

:? :? :?
Освен да ви завиждам друго не знам какво да правя ?!?!
Яд ме е, че съм в дълбоката провинция :(.
Ей, нали има и пловдивчани тук ?!
В Пловдив също има картинг, нали така ?
Пловдивчани аре да се съберем някои weekend, за да ви покажа кой е най-добрия (никога не съм карал картингг :)) !
А след като се позабавляваме ще предизвикаме софиянци .
Ще си направим цяло първенство ... Дрийм Тийм Пловдив срещу Аматиорите от София :).
Който пловдивчанин е навит да пише в тази тема .
Аре чао.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

Аватар

Мнение от ati » 02 Дек 2002, 21:09

LandShark написа:
ati написа:медия костенурка на разходка,а?!!!!!!

Е, ся, не го 'зимай толкоз навътре... просто бях в такова настроение, кат' писах. Със всички и с всичко се пошегувах. Иначе теб определено трябва да те номинираме за кандидат на приза "Винаги с вратите напред"... то бива, то може... ама с костенурка не бях го виждал!!! :-)

абе няма никъв проблем,аз се скъсах от смях,когато прочетох това за медията(сега пак ме напущшва смях :D :D :D продължавай в същия дух,много е забавно:)
доколкото виждам успях да ви изненадам на светофара,а:)

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

КАРТИНГ КАРТИНГ КАРТИНГ

Мнение от MadVanio » 02 Дек 2002, 22:20

За мен е трудно да споделя мнение,но ще драсна някои ред,може да се каже че които не може да премери сили из улиците в сф го прави на картинга :)
надявам се скоро да имаме и снимков или видео материал с които да задоволим и любопитсвото на тези които не бяха сред присъстващите на картинга,такава лудница От Луди Ентусиасти си е истинска Забава на четири колела...
The Ultimate Driving MACHINE

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 02 Дек 2002, 22:39

Ати поне за мене ти беше "върха на сладоледа" на тая сбирка ,както каза Андро се бях виждал ама костенурка да се суче на завой не бях :D :D :D :D :D
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 02 Дек 2002, 23:43

Babuna написа::? :? :?
Ще си направим цяло първенство ... Дрийм Тийм Пловдив срещу Аматиорите от София :).
Който пловдивчанин е навит да пише в тази тема .
Аре чао.

Ще ви скъсаме, ей!!!!!!!!
В първенец ви скъсахме и на картинг също :-)

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 03 Дек 2002, 8:51

Андро това Мадотбора ми хареса :lol: :lol: :lol:
ati ти братче ни разби с таз костенурка с вратите напред басиииий тва не се вижда често!!! Очакваме аудио-видео материала
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetoslav » 03 Дек 2002, 14:47

Opredeleno v Sofia e bilo interesno,no v P-v sa6to stavat interesni sasterzanij.Da vi kaja mnogo sam zapalen i pone 2 pati v sedmicata hodia na otkritata pista <poniakoga i na zakritata> i stava ludo juro.
Oba4e trapkata da plazga6 profesionalen kart ne moje da se sravni sas ni6to drugo.Opredeleno za nego triabva da ima6 seriozna fizi4eska podgotovka.
Mejdu drugoto idejta za sastezanie P-vb sre6tu Sf. zvu4i dosta primamlivo.Opredeleno 6te pokaja na sofianci kak karame v P-v. :lol:
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Plovdiv vs. Sofia

Мнение от LandShark » 03 Дек 2002, 18:32

Svetoslav написа:Mejdu drugoto idejta za sastezanie P-vb sre6tu Sf. zvu4i dosta primamlivo. Opredeleno 6te pokaja na sofianci kak karame v P-v. :lol:

Добре, ръкавицата е хвърлена... София срещу Пловдив... кой е с мен от наш'те?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Plovdiv vs. Sofia

Мнение от Ivan » 03 Дек 2002, 19:04

LandShark написа:Добре, ръкавицата е хвърлена... София срещу Пловдив... кой е с мен от наш'те?

az az! :oops: :shock: :D
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди

ентусиаст
Аватар

Мнение от fxmaker » 03 Дек 2002, 19:56

LandShark написа:Добре, ръкавицата е хвърлена... София срещу Пловдив... кой е с мен от наш'те?

дай да им покажем на пловдивчани как се кара карт :mha:

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 03 Дек 2002, 20:14

Закритата писта в панаирното градче бачка ли още? Там ми беше за първи път. (да карам картинг)...

Аватар

Мнение от ati » 03 Дек 2002, 20:17

LandShark написа:
Svetoslav написа:Mejdu drugoto idejta za sastezanie P-vb sre6tu Sf. zvu4i dosta primamlivo. Opredeleno 6te pokaja na sofianci kak karame v P-v. :lol:

Добре, ръкавицата е хвърлена... София срещу Пловдив... кой е с мен от наш'те?

независимата медия "сучеща се костенурка" също е на линия :D :D :D
момчета,радвам се,че съм ви създал приятни емоции,и за мен беше удоволствие :D

Следваща

Назад към Основен Форум