ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318I 2000г.

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от poluhin » 25 Мар 2011, 12:10

Здравейте колеги!
Незнам колко от вас са имали контак с въпросните господа от така наречения "съюз на българските автомобилисти" моя опит е следния:

Преди Нова година отивам в офиса им с молба да ми помогнат тъй като вече се бях запознал с дейноста им и знаех какво предлагат а именно

Редовните Членове на Български Автомобилен Съюз използват неограничен брой напълно безплатно за 1 година:
- БЕЗПЛАТНО - Адвокат и защита в Съд в цялата страна
- БЕЗПЛАТНО - Изготвяне и внасяне на жалби, молби и възражения
- БЕЗПЛАТНО - Правна консултация по актове и постановления
- БЕЗПЛАТНО - Становища по казуси свързани с постановления
Ние ще Ви помогнем да потърсите правата си за всеки съставен Ви Акт за Нарушение на Закона за движение по пътищата, за всяко издадено Ви Наказателно Постановление напълно БЕЗПЛАТНО. Нашите адвокати са на ваша страна!

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГИ

Те съответно казаха че няма проблем, плати си таксичката ще те обслужим, казаха също че може да се направят много неща да се заведе дело и т.н. . Плащам си аз, и техния адв.Нанова след още три четири ходения защото все я нямаше мо-та мо ми написа една бележка да си свърша работата.До тук добре. След няколко месеца нямаше никакво развитие по моя въпрос а, и на никой не му пука нали съм си платил вече ;).
Отивам аз пак след няколко обаждания, защото ако не е по болест то е в заседателна зала или поради някаква друга причина няма време (говоря за обаждания от срок на една седмица всеки ден ).
Най накрая успях оговорихме се да се видим след половин час бях в техния офис. Стана така че по моя казус трябва да се заведе едно дело(няма да ви въвеждам в подробности). Делото е в София, и тъй като не може да го ползват това клише че ако делото не в София трябва да си плащаш за пътни или нещо такова. Те измислиха НОВО не било никъде писало че те трябва да представляват по Граждански дела. И за това трябвало да си платя 200лв. След кратка разправия се оказа че можело да ми приспаднат таксата на членския внос от такста на хонорара т.е. да си доплатя още 100лв.
Аз се съгласих, и познайте развитие нула по моя въпрос. Това беше на 08.03.2011 Оговорката беше да ме потърсят за да кажат как върви процедурата(трябваше да пуснат едни писма, все си мисля че трябва да е станало нещо).
Искам да подчертая че като ми взимаха таксата никой не си направи труда да разясни че няма да те представляват в съда "БЕЗПЛАТНО" както изрично пише на тяхния сайт.
С този пост искам да покажа с какво съм се сблъскал аз, а вие сами да си направите заключение дали да станете техни членове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Мар 2011, 13:36

Темата е хубава и полезна, но с тази разлика, че bau.bg, вече влиза все по-рядко и не отговаря на всички въпроси, а само колкото да съществува темата. Отделно има грешки при консултациите, които дава в темата.
Честно казано при тези обстоятелства не виждам с какво може да са полезни! Предпочитам да има такава тема и да коментираме с колегите във форума, отколкото някой да симулира помощ и да ми обяснява колко безплатно било.....

Потребител
Аватар

Мнение от Pavel Marinov » 28 Мар 2011, 15:27

Колеги,знаете ли какво е наказанието
за нарушаване на пътен знак Г-1...
Завой на ляво,при знак-само на право...
Благодаря...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 29 Мар 2011, 20:34

Днеска получих снимка с превишена скорост 50 извън градско. Въпроса е, че колата е фирмена и дали, ако отиде собственика ще му вземат точки? Или ще трябва да заплати само тези 200 лева? Това е според новия закон.
Работата е там, че той вчера получи пак за превишена скорост и искат да му вземат книжката за 2 месеца според стария закон. Но тъй като е фирмена пак ли ще му вземат книжката? Те и 2-та акта са писани на негово име, защото колите са фирмени?
Да търсим ли някой да отиде вместо него, че на него да му вземат книжката или да прати някой да отиде да ги плати?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 29 Мар 2011, 21:24

Когато е фирмена колата, се вземат точки, книжка и налагане на глоба на шофьора. Т.е. който отиде. Ако никой не си "признае", тогава автоматични налагат наказанието(глоба, точки, мочки квото е нарушението) на материално отговорното лице на фирмата. Тва е от опит ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Toneloker » 29 Мар 2011, 22:16

Dpy написа:Когато е фирмена колата, се вземат точки, книжка и налагане на глоба на шофьора. Т.е. който отиде. Ако никой не си "признае", тогава автоматични налагат наказанието(глоба, точки, мочки квото е нарушението) на материално отговорното лице на фирмата. Тва е от опит ;)

Ще се търси някой да отиде на негово място. :mhihi: Желаещти?

Ама книжката на собственика ли се взема? Че то така той с години може да не види книжка....
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 30 Мар 2011, 6:54

Toneloker написа:Ама книжката на собственика ли се взема? Че то така той с години може да не види книжка....

Взима се книжката на този, който отиде, т.е. който се предполага, че е карал. Ако никой не отиде в определен срок, на него ще му праснат актовете и съответно на него ще му вземат книжката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 30 Мар 2011, 10:30

MCar написа:
Toneloker написа:Ама книжката на собственика ли се взема? Че то така той с години може да не види книжка....

Взима се книжката на този, който отиде, т.е. който се предполага, че е карал. Ако никой не отиде в определен срок, на него ще му праснат актовете и съответно на него ще му вземат книжката.

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 30 Мар 2011, 12:25

Toneloker написа:Днеска получих снимка с превишена скорост 50 извън градско. Въпроса е, че колата е фирмена и дали, ако отиде собственика ще му вземат точки? Или ще трябва да заплати само тези 200 лева? Това е според новия закон.
Работата е там, че той вчера получи пак за превишена скорост и искат да му вземат книжката за 2 месеца според стария закон. Но тъй като е фирмена пак ли ще му вземат книжката? Те и 2-та акта са писани на негово име, защото колите са фирмени?
Да търсим ли някой да отиде вместо него, че на него да му вземат книжката или да прати някой да отиде да ги плати?

Пращай някой който има книжка, но няма кола и не ползва книжката, плати му глобата и ше му върнат книжката след 2 месеца и така ;)
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Toneloker » 30 Мар 2011, 14:05

Според новия закон не взимали нито книжка, нито точки извън населено място. Така, че фиша ми е 140 лева, а за другата книжка ще се праща жена. :mhihi: Проверено от полицай. Даже на документа пишеше електронен фиш. Интересното е, че не камера ме е снимала а патрулка, защото си спомням, че се зачудих защо не ме спряха.
Друго, че на снимката отстрани пише, че скоростта ми е била 144 пък на фиша пише 140.
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 30 Мар 2011, 14:32

Toneloker написа:Според новия закон не взимали нито книжка, нито точки извън населено място. Така, че фиша ми е 140 лева, а за другата книжка ще се праща жена. :mhihi: Проверено от полицай. Даже на документа пишеше електронен фиш.

Да, вярно, че сега го промениха закона. Обаче много малко ми се вижда 140 лева. На какво ограничение са те снимали?

Toneloker написа:Интересното е, че не камера ме е снимала а патрулка, защото си спомням, че се зачудих защо не ме спряха.
Друго, че на снимката отстрани пише, че скоростта ми е била 144 пък на фиша пише 140.

Не съм сигурен, нека и други колеги да пишат, но при такаа неточност може би можеш да обжалваш.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Toneloker » 30 Мар 2011, 14:50

MCar написа:
Toneloker написа:Според новия закон не взимали нито книжка, нито точки извън населено място. Така, че фиша ми е 140 лева, а за другата книжка ще се праща жена. :mhihi: Проверено от полицай. Даже на документа пишеше електронен фиш.

Да, вярно, че сега го промениха закона. Обаче много малко ми се вижда 140 лева. На какво ограничение са те снимали?

Toneloker написа:Интересното е, че не камера ме е снимала а патрулка, защото си спомням, че се зачудих защо не ме спряха.

Не съм сигурен, нека и други колеги да пишат, но при такаа неточност може би можеш да обжалваш.

90 на аварийното летище на магистралата към Варна. Не знам дали има смисъл на фиша пише с 4 км отдолу, от колкото на снимката. :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 30 Мар 2011, 22:47

колега здр.тези 4км са допуска на видеоконтрола за отклонение което е допуска на техническото средство от производителя.такава е процедурата по издаване на електронен фиш.

а за сега тези юристчета от BAU.BG.те са абсолютни кожодерчета и тези парички от членски внос след като ги приберат тогава идват и подробностите за разни измислени от тях таксички и подробности около някое дело.Аз преди време имах малък спор тук с тях но се одрапнах навреме,защото се издразних на някои от техните талкувания на ЗДв.П.
колеги нека не забравяме че те все пак са юристи демек адвокати и там няма нищо безплатно,ама нищо безплатно.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 31 Мар 2011, 12:46

Да споделя и аз като потърпевш:
Днеска отивам в полицията и ми показват снимка
как съм карал с 143км/ч някъде до с.Малиново.
при ограничение 40км.Снимката е от 30.10.2010г.
Сетих се кога съм минавал от там ама не се сещам да съм
видял знака :confused: .Та полицая ми вика 5 месеца без книжка и
към 250-300лв.глоба и 15т.. :shock: :shock:или да му доведа друг човек който има книжка ама не кара много и все едно той е карал колата и да го отнесе той. .Дали има варянт да отърва
поне вземането на книжката,или да водя баща ми(ще му се стъжни като му кажа).
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 01 Апр 2011, 8:15

mashina написа:Да споделя и аз като потърпевш:
Днеска отивам в полицията и ми показват снимка
как съм карал с 143км/ч някъде до с.Малиново.
при ограничение 40км.Снимката е от 30.10.2010г.
Сетих се кога съм минавал от там ама не се сещам да съм
видял знака :confused: .Та полицая ми вика 5 месеца без книжка и
към 250-300лв.глоба и 15т.. :shock: :shock:или да му доведа друг човек който има книжка ама не кара много и все едно той е карал колата и да го отнесе той. .Дали има варянт да отърва
поне вземането на книжката,или да водя баща ми(ще му се стъжни като му кажа).

Е виж малко по-горе кво съм писал
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум