ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
bau.bg написа:Веселин|Василев написа:Има ли закон който да задължава КАТ при наличието на затъмнени предни стъкла да го измерят и тогава да пишат акт, а не на око да преценяват? Някъде упоменато ли е каква е процедурата при измерване, смисъл от вътре на вън или обратното, тъй като в закона пише, че е забранено ограничаването на видимостта на водача към пътя пък има фолио което от вътре на вън си е с 99% пропускливост, но от вън на вътре е примерно с 50% пропускливост?
Закона е изричен - нямаш право да намаляваш видимостта дори с 1%.... в случая полицая може да каже - аз така прецених, съответно има свидетел по акта......а ти ще трябва да докажеш че не си ги затъмнил...... но първо трябва да минеш на преглед , за да пуснеш колата в движение, съответно да свалиш фолиото - ако има такова....
Добре де да кажем затъмнение са ми предните стъкла, спират ме съставят ми акт. Аз се прибирам свалям фолиото и на другия ден отивам и обжалвам и казвам че нямам фолио.....какво се случва тогава? И като цяло нали в закона пише че нямат право да спрат колата от движение освен ако няма подписана заповед от шефовете на патрулите....
Дали може да разясните точно как седят нещата, защото и аз вече започвам да се замислям дали да не си лепна на мойте прозорци фолио. Ебах ги у глупавите куки...ше се разправяме щом трябва...
Иначе относно колегата който са го спрели и са го тарашали само да му кажа, както и на всички останали, че по закона на МВР при извършен обиск трябва да ви се представи протокол за него и ако не намерят нищо имате право да подадете жалба, защото полицаите са си превишили правата...ето го закона:
Чл. 68. (1) Полицейските органи извършват обиск на лице:
1. задържано при условията на чл. 63, ал. 1;
2. за което съществуват данни, че носи опасни или забранени за притежаване
предмети;
3. заварено на място, където е извършено престъпление или нарушение на
обществения ред, когато има достатъчно данни, че у него се намират вещи, които са свързани
с престъплението или нарушението;
-------------
Проверка на превозно
средство и на вещите, превозвани в него, може да бъде извършена, когато:
1. има данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред;
2. има сигнал вШИС за извършване на специфичен контрол.
И най-важното ако куките ви кажат отворете си багажника за проверка им кажете "отворете го вие", защото отворите ли го вие самите те нямат основание да ви издават този протокол за обиск. Общо взето с 2 думи ще го кажа така. Автомобилът ви е частна собственост, отварянето на вратите, багажника, жабката става само с заповед или по горния закон, но в 99% от случаите те нямат "данни за извършено престъпление", а просто си гледат кво имате в колата...
Цялото това горе важи и за обиск на улицата....ако ви кажат извадете си всичко от джобовете кажете извадете ги вие...ако ви кажат че ше те арестуват им кажете добре няма проблем но като не намерите нищо ще подам жалба срещу вас двамата за превишаване на полицейските правомощия.
Надявам се че това ще ви помогне...
А ако ви се заядат куките при положение че вие се заядете просто им кажете да си погледнат чл.68 и чл.69 от закона за МВР.
bum_bum написа:Здравейте, за нарушение по чл. 36 ал. 1 намерих, че наказанието е глоба 20лв. Актуално ли е това и ако да при това положение глобатта с фиш ли се налага или с акт?
Относно втората част на въпроса.
чл. 186 от ЗДвП.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
BMW120 написа:Веселин|Василев написа:bau.bg написа:Веселин|Василев написа:Има ли закон който да задължава КАТ при наличието на затъмнени предни стъкла да го измерят и тогава да пишат акт, а не на око да преценяват? Някъде упоменато ли е каква е процедурата при измерване, смисъл от вътре на вън или обратното, тъй като в закона пише, че е забранено ограничаването на видимостта на водача към пътя пък има фолио което от вътре на вън си е с 99% пропускливост, но от вън на вътре е примерно с 50% пропускливост?
Закона е изричен - нямаш право да намаляваш видимостта дори с 1%.... в случая полицая може да каже - аз така прецених, съответно има свидетел по акта......а ти ще трябва да докажеш че не си ги затъмнил...... но първо трябва да минеш на преглед , за да пуснеш колата в движение, съответно да свалиш фолиото - ако има такова....
Ако представя сертификат издаден от пройзводителя, че стъклата са фабрични и отговярят на всички изисквания за безопасност и бъде показан в момента на проверката, това променя ли нещата?
Aко е фабрично не могат да те бутнат
Да не го превръщаме в дискусия тъй като темата е с друга насоченост, но защо питам дали трябва задължително да мерят с уред. Имам стъклопакет и в горната му част двете стъкла са покрити с тънък слой силикон (запечатка някаква)! Това което ще направя е да ходя да си взема сертификат, че стъклата са оригинални (проверил съм го и издават сертификати) след което слагам фолиото което ще е на Llumar и издържа да надраскване и пропуска 99% от вътре на вън, а от вън на вътре по малко, пляскат му пак по ръба в горната част от същия силикон при стъкларите с което приключвам. Следното питане ми е ако му покажа сертификата дали ще промени нещата?
п.п За съжаление такова фолио с такъв тип пропускливост не съществува, но въпроса ми за сертификата остава!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
BMW120 написа:bau.bg написа:Веселин|Василев написа:Има ли закон който да задължава КАТ при наличието на затъмнени предни стъкла да го измерят и тогава да пишат акт, а не на око да преценяват? Някъде упоменато ли е каква е процедурата при измерване, смисъл от вътре на вън или обратното, тъй като в закона пише, че е забранено ограничаването на видимостта на водача към пътя пък има фолио което от вътре на вън си е с 99% пропускливост, но от вън на вътре е примерно с 50% пропускливост?
Добре де да кажем затъмнение са ми предните стъкла, спират ме съставят ми акт. Аз се прибирам свалям фолиото и на другия ден отивам и обжалвам и казвам че нямам фолио.....какво се случва тогава? И като цяло нали в закона пише че нямат право да спрат колата от движение освен ако няма подписана заповед от шефовете на патрулите....
Дали може да разясните точно как седят нещата, защото и аз вече започвам да се замислям дали да не си лепна на мойте прозорци фолио. Ебах ги у глупавите куки...ше се разправяме щом трябва...
Иначе относно колегата който са го спрели и са го тарашали само да му кажа, както и на всички останали, че по закона на МВР при извършен обиск трябва да ви се представи протокол за него и ако не намерят нищо имате право да подадете жалба, защото полицаите са си превишили правата...ето го закона:
Чл. 68. (1) Полицейските органи извършват обиск на лице:
1. задържано при условията на чл. 63, ал. 1;
2. за което съществуват данни, че носи опасни или забранени за притежаване
предмети;
3. заварено на място, където е извършено престъпление или нарушение на
обществения ред, когато има достатъчно данни, че у него се намират вещи, които са свързани
с престъплението или нарушението;
-------------
Проверка на превозно
средство и на вещите, превозвани в него, може да бъде извършена, когато:
1. има данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред;
2. има сигнал вШИС за извършване на специфичен контрол.
И най-важното ако куките ви кажат отворете си багажника за проверка им кажете "отворете го вие", защото отворите ли го вие самите те нямат основание да ви издават този протокол за обиск. Общо взето с 2 думи ще го кажа така. Автомобилът ви е частна собственост, отварянето на вратите, багажника, жабката става само с заповед или по горния закон, но в 99% от случаите те нямат "данни за извършено престъпление", а просто си гледат кво имате в колата...
Цялото това горе важи и за обиск на улицата....ако ви кажат извадете си всичко от джобовете кажете извадете ги вие...ако ви кажат че ше те арестуват им кажете добре няма проблем но като не намерите нищо ще подам жалба срещу вас двамата за превишаване на полицейските правомощия.
Надявам се че това ще ви помогне...
А ако ви се заядат куките при положение че вие се заядете просто им кажете да си погледнат чл.68 и чл.69 от закона за МВР.
Тука си прав, но и не си. Аз имам такъв случай, една вечер ме спират на пътя и ми казват ела до патрулката, слизам и отивам като с единия полицай се разминаваме и той без да ми каже отива при моя автомобил и почва да си отваря вратите да правил "обиск" тогава отидох и треснах вратата и като му казах нещо имаш ли заповед ? или протокол да съставиш ? той ми каза "осуетяваш полицейската проверка" и ме закараха в районното и ме задържаха за 24ч. Защото през нощта нямали групи за огледи и чаках до сутринта да дойде група и да направи оглед на колата. Задържането ми беше на основание чл.63, ал.1, т.1 от ЗМВР.
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
Хахахаха е за тва става въпрос....и кво кви данни имаше за извършено престъпление? Ти предполагам и не подаде жалба...
Общо взето ако не ги стреснеш че ако не намерат нищо ше подадеш жалба срещу тях ше си прават квото си искат...
То няма нужда да чакат групи, те и те могат да ти направат обиска просто после трябва да пишат 1 час че са ти направили обиск...
Чакам бау.бг да отговори на въпроса ми ако не е проблем, че наистина ми е интересно за тея джамове...на няколко пъти в предишни въпроси е зачеквана темата но никога не е приключвана
Общо взето ако не ги стреснеш че ако не намерат нищо ше подадеш жалба срещу тях ше си прават квото си искат...
То няма нужда да чакат групи, те и те могат да ти направат обиска просто после трябва да пишат 1 час че са ти направили обиск...
Чакам бау.бг да отговори на въпроса ми ако не е проблем, че наистина ми е интересно за тея джамове...на няколко пъти в предишни въпроси е зачеквана темата но никога не е приключвана

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Снощи имах пак интересен случай с мой приятел сме той кара Мерцедес CLS 55 AMG и сме на околовръстното и си правим кръгчета към 01ч.
ама кръгчета с 200-250км.ч.
и три-четри път се опитват да ни спрат ама се или не успяват да ни стигнат или докато пуснат лампите ние сме на 2-3км. от тях и после някъде 40мин. след случката на бул.Черни Връх направо пред нас спря един патрул и се оказва същия от околовръстното и щял да пише АКТ заради това, че не сме се подчинили
и естествено идва репликата докажете, че сме били там тогава и ни държаха над 1 час за да направели някакви справки, но не писаха АКТ щял шофьора да получи призовка да се яви в КАТ да кажел кой е карал колата. В такъв случай какво може да се направи ?

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
BMW120,
bau.bg си е дал мнението на 59 стр. в темата. Отговора на въпроса трябва да си дадеш сам. А той е струва ли си нервите, загубата на време и пари за да карам със затъмнени предни/странични стъкла? Представи си при всяко спиране, опа затъмнени стъкла 20лв. фиш или може би спиране от движение, разправии. Колко време ще издържиш?
Всичко е ясно! Въпрос на личен избор
bau.bg си е дал мнението на 59 стр. в темата. Отговора на въпроса трябва да си дадеш сам. А той е струва ли си нервите, загубата на време и пари за да карам със затъмнени предни/странични стъкла? Представи си при всяко спиране, опа затъмнени стъкла 20лв. фиш или може би спиране от движение, разправии. Колко време ще издържиш?
Всичко е ясно! Въпрос на личен избор

Не може да няма някаква врътка бе пич.
Винаги има хехех
Ето преди мен колега казва че има вариант да си изкарап сертификат че са ти такива стъклата...
Винаги има хехех
Ето преди мен колега казва че има вариант да си изкарап сертификат че са ти такива стъклата...
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
BMW120 написа:Не може да няма някаква врътка бе пич.
Винаги има хехех
Да поясня, че сертификата е за това, че стъклата са заводски и не са сменяни с други, а не, че са фабрично затъмнени!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Нещо не разбрах колега, но както и да е...като българи съм сигурен че скоро някой ше измисли врътката 
Иначе да питам бау.бг като зех книжката преди 7 години на талона ми беше задраскано 39 точки и написано 27 и досега не съм се занимавал с това но тогава си спомням че просто на новите шофьори се даваха по-малко точки. Мога ли сега да отида и да си изкарам талон с цялостния брой точки. Откакто съм взел книжка имам един акт за знам Г4 и той беше 20лв и без точки....

Иначе да питам бау.бг като зех книжката преди 7 години на талона ми беше задраскано 39 точки и написано 27 и досега не съм се занимавал с това но тогава си спомням че просто на новите шофьори се даваха по-малко точки. Мога ли сега да отида и да си изкарам талон с цялостния брой точки. Откакто съм взел книжка имам един акт за знам Г4 и той беше 20лв и без точки....
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
BMW120 написа:Нещо не разбрах колега, но както и да е...като българи съм сигурен че скоро някой ше измисли врътката
Ще ти дам пример колега:
В момента на моята Е39-ка стъклата са двойни (стъклопакет) без затъмняване с фолио (прозрачни на 100%)! Писах на BMW Custom Service, че возя човек който има "слънчева алергия" ( така се казва) и, че трябва стъклата на колата да са с намалена светлинна пропускливост и на UV лъчи и тн, но тъй като е забранено в БГ предните да са тъмни, ги питах дали могат по VIN да ми издадат сертификат за стъклата, че са фабрични без затъмняване. След което си правя сметка, че издадат ли ми сертификат от производителя ще сложа фолио и ще минавам с издадения документ! От BMW ме насочиха към представители на фирмата в България. Там потвърдиха, че такъв сертификат (за фабрични стъкла) може да се издаде от Камор Ауто, след като закарам колата там, за да проверят стъклата дали наистина са фабрични и не са сменяни с други през годините от производството на колата до момента (сертификата е безплатен по последна информация). Издават сертификата от Камор след което отивам да сложа фолио на стъклата. Фолиото е на Llumar и е защитено от надраскване. Поставям фолиото и отивам в сервиз за автостъкла, за да сложат запечатка от силикон по ръбовете на стъклото, при което куките да не могат да чоплят по ъглите и предвид защитата да не драскат с ключове. Това е идеята като цяло!
Един ден ме спряха за проверка и между другото ги питах за тъмните стъкла ако има сертификат от производителя какво се случва и те ми казаха, че няма какво да направят при наличието на документ, но все пак исках да се консултирам с Бау.бг. Също ми е интересно дали ако се заядат и ми напишат акт или ми спрат колата от движение при наличие на документ, при завеждане на дело и представяне на документа дали ще отпадне наказателното постановление?! Вярно е, че ще ме спират през 200м както се казва ама едното за сметка на другото.
Мойте въпроси са следните :
1.
На 21.11 ми писаха акт в кв.Дружба защото от лентата за направо под моста за летището , завих наляво към Цариградско оттам всичко точно . Отидох на 20.12 да си платя акта , обаче не беше излезнал и ми го пуснаха до 21.01 , но няколко дни след това си счупих ръката и не съм ходил да го оправя.От това може ли да има някакви последствия ?
2.
На адреса на които живеех едно време , на 14.12 ми е изпратено писмо от КАТ ( за камера 100%) , но баба ми понеже е кукавица и въобще не е гледала пощата и вчера разбирам , че имам такова писмо и че са минали 2 месеца ??
Може ли да ми обясните какви са последствията ?
1.
На 21.11 ми писаха акт в кв.Дружба защото от лентата за направо под моста за летището , завих наляво към Цариградско оттам всичко точно . Отидох на 20.12 да си платя акта , обаче не беше излезнал и ми го пуснаха до 21.01 , но няколко дни след това си счупих ръката и не съм ходил да го оправя.От това може ли да има някакви последствия ?
2.
На адреса на които живеех едно време , на 14.12 ми е изпратено писмо от КАТ ( за камера 100%) , но баба ми понеже е кукавица и въобще не е гледала пощата и вчера разбирам , че имам такова писмо и че са минали 2 месеца ??
Може ли да ми обясните какви са последствията ?
BMW120 написа:Общо взето ако не ги стреснеш че ако не намерат нищо ше подадеш жалба срещу тях ше си прават квото си искат.
А какво ще стане, ако намерят нещо? Примерно, "подхвърлено" пликче в колата?
kiki-t написа:BMW120 написа:Общо взето ако не ги стреснеш че ако не намерат нищо ше подадеш жалба срещу тях ше си прават квото си искат.
А какво ще стане, ако намерят нещо? Примерно, "подхвърлено" пликче в колата?
Ееее пич.....тогава вече е друго

Като собственик на колата носиш отговорност за всичко в колата ти ако не се лъжа...
Но ако имаш разни "пакетчета"

Има и друг момент, ако те проверат и си регистриран я за притежание я за нещо друго, наистина може да те прероват, но ако си чист бори се докрай!!!
- pits
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: е30
- Детайли за колата: е39
Здравейте, не успях да си помогна с търсачката затова пиша:
Карам си аз полузаспал към университета и слизам от околовръстното по Симеоновско шосе посока Студентски Град. И си правя ляв завой от дясното платно там. Значи гледал съм го специално, на сфетофара няма никакъв знак, пътната маркировка е изтрита за нормален знак не съм сигурен. И са ми написали следните нарушения
чл.36(1), чл.6т.1, чл.13(1) над 18/01
Също така след знака има изход, който не е бозначен с нищо, т.е. мога да го смятам за кръстовище напълно спокойно.
Въпросът ми е имам ли шанс да обжалвам и евентуално да стигнем до съд, защото ми е ПИСНАЛО от техните "опасни" места където седят в неделя сутрин. И ние сме една от малкото държави който полицията въплъщава бандитизъм, дребно моженничество и шкембета по 250кила.
П.С. Имам приятел който е много доволен от вашите услуги. Но реших първо да пиша във форума. Пък в Понеделник ще се раздвижа
Карам си аз полузаспал към университета и слизам от околовръстното по Симеоновско шосе посока Студентски Град. И си правя ляв завой от дясното платно там. Значи гледал съм го специално, на сфетофара няма никакъв знак, пътната маркировка е изтрита за нормален знак не съм сигурен. И са ми написали следните нарушения
чл.36(1), чл.6т.1, чл.13(1) над 18/01
Също така след знака има изход, който не е бозначен с нищо, т.е. мога да го смятам за кръстовище напълно спокойно.
Въпросът ми е имам ли шанс да обжалвам и евентуално да стигнем до съд, защото ми е ПИСНАЛО от техните "опасни" места където седят в неделя сутрин. И ние сме една от малкото държави който полицията въплъщава бандитизъм, дребно моженничество и шкембета по 250кила.
П.С. Имам приятел който е много доволен от вашите услуги. Но реших първо да пиша във форума. Пък в Понеделник ще се раздвижа