ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВОТО

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Искате ли да се включите в Протеста срещу цените на горивата

Анкетата свършва на 25 Май 2008, 13:14

Да ,ще се включа на всяка цена
234
76%
Да ,ще се включа само ако другите отидат
50
16%
Едва ли ,не хараесвам такива мероприатия
13
4%
Не бих отишъл ,не ми харесва идеята
11
4%

Общо гласове : 308

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 19 Май 2008, 15:18

айде вече се събрахме достатъчно народ за да пусна и другата си идея и молба

Опитайте се да формулирате крато и ясно няколко основни искания ,но нека са реални и постижими ,след това ще ги формулирам и когато отидем на протест ще ги искажем гласно ,като покажем и всички други разпечатки с фактите.
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от Shondy » 19 Май 2008, 15:24

айде вече се събрахме достатъчно народ за да пусна и другата си идея и молба

Опитайте се да формулирате крато и ясно няколко основни искания ,но нека са реални и постижими ,след това ще ги формулирам и когато отидем на протест ще ги искажем гласно ,като покажем и всички други разпечатки с фактите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pandev22 » 19 Май 2008, 15:32

ми по добри пътища и размера на акциза да върви по план,а не с 2 години на пред

п.п даите да е по скоро 4е заминавам на 4.06 а 100% искам да доида
Последна промяна pandev22 на 19 Май 2008, 15:42, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 19 Май 2008, 15:37

Давайте дата по скоро, че трябва да ме режат докторите и нямам много време. Управия няма да има в тая държава, трябва им /на депутатските дупета/ по един калашник, мамицата им мръсна.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 19 Май 2008, 15:49

Акцизът го вдигат по рано за да ни приемат в Еврозоната. За за влезем в нея трябва да се подържа определен максимум на инфлацията и определен минимум на годишният ръст. Тъй като покачването на акциза неминуемно води до промяна на тези показатели, правителството иска да го качи предварително за да може когато настъпи момента за приемането ни в Еврозоната (най-рано 2011 г), гледаните параметри да са стабилни. Поне нещо такова им е оправданието. Друг е въпросът дали въобще е възможно да влезем в Еврозоната някога. Аз смятам, че трябва да протестираме за неща, които са им реално във възможностите за промяна. И нека е отделно от тираджиите. Те гонят съвсем друг и интерес и не смятам за редно ние да им помагаме. Без това достатъчно дразнят по пътищата. Ето моето предложение:
1. Генерален ремонт и подмяна на настилката на всички пътища от републиканската мрежа
2. Правилен разчет и разполагане на пътни знаци и маркировка.
3. По-добро сигнализиране при проблеми на пътя - катастрофи, ремонти, задръствания и осигуряване на шапкари за регулиране и отклоняване на трафика.
4. Към общинските власти - цялостен ремонт на пътищата в градовете. Ако трябва няма да ходим с коли 1 месец на определени места, но да се оправят.
5. Към общинските власти - смяна на малоумната светофарна система с електронна такава и създаване на център за контрол на трафика.

Има и още, ама който иска да допълва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 19 Май 2008, 15:49

Твърдо "ЗА".

Пуснал съм и тема във форума на HardwareBG. Колкото повече - толкова повече!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 19 Май 2008, 15:49

AHTuBuPyC написа:
Към исканията си трябва да прибавим, качествен контрол за бензина и дизела, ежемесечен, и на всяка бензиностанция да има изнесени данни за последния месец от проверката на качеството на горивото. Да са подредени в таблица в текущи стойности и препоръчителни данни!

Хора с Газови уредби, без лепенка на задното стъкло ДА НЕ БЪДАТ обслужвани!

Аз настоявам за послените 3 години, да се изготви доклад, за парите които се влезли от акциз, данъци и винетки. И да се покаже колко от тях и къде са изразходени по пътищата и къде по-дяволите е остатъка!?

Тези пари са наши, имаме пълното право ДА ЗНАЕМ!!!! Коя фирма колко пари е взела, закакво и колко е гаранцията за ремонта. По този начин за некачествен ремонт, ще може да се внесът граждански искове!

Строг контрол на застрахователните компании! Да се задължът да се изплащат откраднати неща! При доказан грабеж от полицията!

Строг контрол за техническия преглед на автомобили. Архив със снимки, за часа и датата на проверка на автомобила. Изключително много морги преминават тех. преглед само по документи!!!!

Крайни срокове за довършване на сторителството на магистралите в България. Проекти за нови пътища и магистрали!

Изцяло нова и информативна система от пътни знаци и табели, изготвени от материяли, неподходящи за крадене. Маркировки!
bmw

Потребител
Аватар

Мнение от jotev » 19 Май 2008, 17:19

даваите дата и час , и да видиат те че има хора в тази страна !

Аватар

Мнение от Shondy » 19 Май 2008, 17:37

някой има ли познати в общината (конкретно за софия) за да задействаме въпроса с офицялното известяване на властите и другите органи за да бъде всичко законно ,защото аз съм много ангажиран през деня и няма как да отида утре .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boro » 19 Май 2008, 17:57

Задължително трябва да има и нещо в тази насока:

http://www.investor.bg/?id=64019

Не може дизелът да е по-скъп от бензина! Представям си какви печалби правят на наш гръб, на база повишеното потребление на нафта..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 19 Май 2008, 18:34

АЗ СЪМ ЗА ПРОТЕСТА! С КОЛА ИЛИ БЕЗ (счупена е в момента) ЩЕ ПРОТЕСТИРАМ МАМИЧКАТА ИМ. Oтдавна искам да се направи такъв протест и явно на никой не му стиска. Време е да покажем, че не сме овце!

Предлагам масово ЛС от модераторите до всички тук участващи с дата и час за да можем да се включим всички желаещи.

А на тези които са скептично настроени искам да кажа:

До кога ще си гледате само своето да е добре??? И мислите ли, че е нормално да ни тъпчат непрекъснато? Вземете и помислете печалби се правят от оборот, а не от надценки. Това трябва да се набие във всички дебели глави.

А според мен най-добрия протест е да не сипваме 1 месец гориво в цялата страна на автомобилите. Все си мисля, че можем да изкараме и без коли 1 месец. Бабите и дядовците ни са се оправяли и ние можем. Има градски транспорт и маршрутки. Просто си оставяме колите пред къщи (дали на газ, нафта, бензин или метан все едно) и да видим какво ще стане след 1 месец като няма кой да ги напсува по бензиностанциите.
Последна промяна Zubcho на 19 Май 2008, 18:35, променена общо 1 път
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 19 Май 2008, 18:34

Опел клуба не участва ли в протеста.Гледам само те липсват!? :lol: :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 19 Май 2008, 19:10

Zubcho написа:
А според мен най-добрия протест е да не сипваме 1 месец гориво в цялата страна на автомобилите. Все си мисля, че можем да изкараме и без коли 1 месец. Бабите и дядовците ни са се оправяли и ние можем. Има градски транспорт и маршрутки. Просто си оставяме колите пред къщи (дали на газ, нафта, бензин или метан все едно) и да видим какво ще стане след 1 месец като няма кой да ги напсува по бензиностанциите.

Колега това неможе да се случи. Много хора взимат заплата именно от шофирането. Неказвам че другите 90% които се возим по-сами неможем да го направим, но ще видиш че някой е с колата, и ще си кажеш аз що чакам скапания автобус вече 30мин. и се потя на тая жега и на др. ден и ти ще си с кола.

Другото е че ако си на газ меко казано, докато не вдигнат газ-та двойно, никой няма да му направи впечатление че му е скъпо.
Както и да е, аз другата седмица мисля да пробвам пак с градския, може пък да ми хареса. каките са излезнали полу-голи :mhihi:

Navi_Bmw написа:Опел клуба не участва ли в протеста.Гледам само те липсват!? :lol: :roll:

предполагам че тази тема е стигнала и до тях, но форума им е затворен за гости на форума, т.е. трябва да си регистриран. Ако има някой регистрация там, може да постне темата тук. 8)
Последна промяна AHTuBuPyC на 19 Май 2008, 20:33, променена общо 1 път
bmw

Аватар

Мнение от Shondy » 19 Май 2008, 19:21

Navi_Bmw написа:Опел клуба не участва ли в протеста.Гледам само те липсват!? :lol: :roll:

след като ми изтриха множество теми се отказах завинаги от него. Ако някой друг го пусне ,аз желание имам ,но понякога при тях разбирането липсва.

Аватар

Мнение от Shondy » 19 Май 2008, 19:25

AHTuBuPyC написа: :mhihi:
Последна промяна Shondy на 19 Май 2008, 21:45, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум