Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nitro^ » 15 Юни 2007, 11:30

E-24 написа:един въпрос - почти всеки ден четем в страхотните истории как некой тип от форума не знам си с колко и къде е карал, вместо да толерираме това или само да цъкаме с език, защо не направим нещо, че поне нас си да променим ??????????

това е единственият смисъл на тази тема, защото това, че хората са си отишли, не може да го върнем, но ако вече във форума има нещо подобно на ФИЛОСОФИЯ, която да изповядваме всички и тя да е - Внимателно шофиране и не като някой каже, че с е36-та си е карал с 180 на Цариградско и да търсим кой е бил другия герой от форума с Е23-та, който го е преследвал, може администраторът да направи нещото по въпроса. какъв е шибания смисъл ако ние самите тук се правим на големи и недосегаеми и плюем по пича с БМВ-то, който, без да се лъжем, има мноооого последователи и тук във форума

Подкрепям! Подобни истории не бива да се разпространяват в този форум.Най-малкото в устава на клуба пише,че организацията се стреми да не толерира нарушаването ЗДП.

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 15 Юни 2007, 11:44

mangini написа:Гледах репортажите по новините, дадоха интервю с мъж и жена, пътували в микробус, който се е опитал да изпревари, но бмв-то му е присвернало да се дръпне. Точно това казваха в интервюто-"аз тръгвам да задминавам, гледам зад мен някой ми присветка, веднага се дръпнах, ама тоя вече беше прехвърлил мантинелата..."..Мисълта ми е, може да се е получила типичната ситуация-караш сравнително бързо и някой решава , че ще изпреварва, без да погледне назад...Малко странно ми изглежда как една 7ца (нали е 7ца??) може толкова лесно да излезе извън контрол, дори и при скорост над 200...така че нищо чудно микробуса да е засякъл бмв-то, което да е направило опит едновременно да спре и да го заобиколи и резултата е ясен...

Да ти кажа - доста лесно се излиза извън контрол при скорости от над 200км/ч. Налагало ми се е да правя екстремно спиране от 290км/ч до 120км/ч в Германия и ей богу, не го пожелавам на никой! Нямаш никакъв контрол, освен ако не се движиш по права линия. АКо е било малко мокро, БМВ-ро наистина се е движело с над 200км/ч, просто нещата стават за секунди... Тръгне ли кораба - удържане няма!

А за типичната ситуация, че е бил засечен или от буса или от циганите с кадета. Стават такива работи и шофьорът на БМВ-то е длъжен да ги предвиди. Това отличава добрия шофьор от келемето... Не може да караш с такава скорост на 2-лентова магистрала. Други колеги дават пример с Германия и качествата на магистралите там. Абсолютно съм съгласен, а бих добавил, че никога не съм ги виждал да карат по-бързо от 160-180км/ч когато магистралата е двулентова, като Тракия. Просто онези хора си правят сметката, че винаги може някой да те изненада от бавната лента и място за бягане няма... Нашите бабаити обаче...

Мир на праха на жертвите!
Power is Nothing Without Insanity

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 15 Юни 2007, 11:46

Доста хора 4етат та3и тема и може би наистина 6те е добре да стане ясна ра3ликата между магистралите в Германия и те3и в БГ.
От доста време живея в Германия и дневно пътувам над 100км магистрала. Скорости над 200км действително не се усе6тат дори в 3авои, 250 и нагоре на правите съ6то. Естествено има отсе4ки с по ло6а и по добра настилка, но като цяло ка4еството е ок zа поне 200.

В БГ като карам със съ6тата кола с която в Германия карам с 240 много пъти се хва6там, 4е просто не натискам пове4е от 160, 180 рядко. 200 НИКОГА. Просто няма баzа zа сравнение настилката, zавоите (по остри, с друг наклон и видимост са в БГ) и усе6тането.
В БГ е колкото нераzумно толкова и беzмислено да се набира6 над 180 по иzмислената магистрала.

По важното е, 4е в БГ (както и Сърбия, Унгария, Австрия примерно) не си сам на пътя и хората не о4акват да видят кола с 150, камо ли с над 200 край тях, както е в Германия.
Да се преценя инцидентна ситуация е отговорност на кара6тия над ограни4ението, а не на те3и спа3ва6ти го.

Много писано, проста идея ... имайте предвид, 4е на6та магистрала е ора3мерявана по времето, когато се караха 6коди и москви4и и няма об6то е немските.
И уважавайте те3и, който имат силата да спа3ват ограни4енията...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 15 Юни 2007, 12:16

освен високата скорост и загубата на контрол над автомобила има и една друга ,скрита причина за такава зверска катастрофа .. причина ,която никой не засегна .. и тя е МАНТИНЕЛАТА .. мантинелите в БГ не отговарят на никакви стандарти ,а отдавна е установено в белите държави че най тежките катастрофи стават на аутобан с висока скорост ,когато автомобила прескочи мантинелата и се удари челно в насрещното платно .. там мантинелите не се прескачат толкова лесно и минават множество тестове( гледал съм такива тестове по Дискавъри ,там изпитваха някаква гумена мантинела която удържа камион 5 тона удрящ я почти челно) ... ако мантинелата го беше спряла щеше да се отъркаля в собственото си платно ,без челен удар и най вероятно без жертви ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 15 Юни 2007, 12:20

Безумното в случая не е скоростта на БМВ-то - всеки надува понякога.
Безумното не е и настилката само, защото сме свикнали с нея...
Безумното е факта, че този човек е тръгнал да задминава със скорост, която те оставя изцяло в ръцете на движещия в дясната лента... Аз лично такова нещо никога не съм си позволявал и не мисля да го правя :!:
На Тракия с малко мерак се развиват и 300км/ч, но единствено ако в далечината няма никой... Много пъти съм се заглеждал по колите, които изпреварвам на магистралата в БГ - един говори по телефон, друг прегърнал гаджето, трети отворил прозореца и си кара с 60км/ч... Всички са толкова лежерни, че аз на тях няма как да разчитам :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 15 Юни 2007, 12:23

Alexi написа:......

Много си прав тук.И аз се замислих точно за това-МАНТИНЕЛАТА!!?
Ако е била по здрва...

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 15 Юни 2007, 12:39

В тунинг.бг има снимки раздел пловдив подгалерия големи катастрофи само 4е нямам време да ги пост ако някои има време 6те е добре да се види какво остава след високата скорост..

кандидат ентусиаст
Аватар

:(

Мнение от Angel eyes » 15 Юни 2007, 12:40

Гледах репортажа в късната емисия снощи по НТВ....направо настръхнах когато видях колата на парченца! :( Всеки ден почти за съжаление гледаме подобни репортажи! :confused: :help:
Има значение дали колата е нова,по-сигурна е да,но това не означава,че можеш да хвърчиш с 300!Когато не си сигурен много много в колата си казаваш,по-добре да не прекалявам със скоростта....все пак този който може да плува се дави!не бива да се тръгва с голяма самочувствие и сигурност!Никой не е застрахован от собствени грешки или още по-лошо грешки на участниците на пътя,които понякога поставят ситуации от които няма измъкване,а високата скорост съкращава времето за реакции,както в конкретния случай сигурно буса е засякъл БМВто или просто не е могъл да даде път толкова бързо! :dunno: Съгласна съм българските пътища не позволяват висока скорост изобщо и поемането на риска си е чисто самоубийство!
Относно толерирането на форума към безрасъдното каране примерно по Цариградско с 180,не мисля че е така!Вярно че доста често четем такива разкази в Страхотни истории,но основната идея е култа към марката БМВ,а всичко друго е въпрос на личен избор!Който иска ще го прави и без да чете в този форум,защото скоростта е страст,която не подлежи на овладяване!Тази страст трябва да се компресира чрез разумната преценка,а не да си мислим на нас точно няма да се случи и да правим безрасъдни избори :dummy: ,защото много млади и здрави хора свършват по този начин,което е наистина жалко и трагично! :( :cry:
Карайте внимателно,не като за последно,за да имате възможност да се радвате дълго на свободата,която Ви дава шофирането на БМВ!... :!:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 15 Юни 2007, 12:42

причината и резултата за подобна катастрофа едва ли е колата че е БМВ или че мантинелата не е качествена.
Тук става въпрос за това че малоумни комплексари са тръгнали да се доказват на ляво и на дясно, аз също не сум от хората които карат с ограничението на тракия, ни и не карам с 200.
Съвсем на скоро точно на това място прибирайки се от Стара Загора карах със 160 и покрай мен прелетя над 10 годишно пежо мисля че 206 което мина толкова бързо че поми9слих че съм спрял, вероятно беше с около 220, не знам какво имаше в това пежо под капака не ме и интересува, но в този момент беше започнал проливен дъжд и аз понамалих, а онзи подскачаше като гумирано кубче между ляво и дясно платно. Честно да ви кажа незнам какво малоумие е нужно за да караш така, но очаквах след няколко километра да го застигна размазан някъде и да трябва да вадя този психопат от колата му.
В момента приеха новия закон за движение по пътищата и какво от това, както казаха и 1000 глоба да има, всеки минаващ с 200 по магистралата след 2 мин и 20лв ще продалжи пак с толкова. Каде е смисъла във всичко това? Ще ви кажа не в намаляване на катастрофите по пътищата, а в събираемостта на глобите, въпреки че сега твърдят че това е коригирано съм сигурен че не е така и е въпрос на време да се докаже.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Юни 2007, 12:43

Alexi написа:...МАНТИНЕЛАТА...

мда и аз за тоша си мислех и как хората не могат да проумеят, че самолетните писти на магистралата не са място където трябва да настъпват.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: :(

Мнение от Feanor » 15 Юни 2007, 12:47

Angel eyes написа:Когато не си сигурен много много в колата си казаваш,по-добре да не прекалявам със скоростта....

Адски съм сигурен, че шофьорът е БИЛ сигурен в колата си. Ако не си сигурен и нямаш твърдото намерение да се самоубиваш, просто не караш така. Понякога прекалената сигурност подвежда... виж случая с "Титаник". :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от ruvanov » 15 Юни 2007, 12:52

съгласен съм с всичко, което казвате и за пътната настилка, и за мантинелата, и за високата скорост, и за това, че е голяма трагедия да загинат толкова хора и то по нелеп начин, но обърнете внимание колко нелогична е реакцията на държавата, имам предвид на институциите. Като стане нещо такова всички умници в парламента, правителството и подопечните им агенции обвиняват безразсъдните шофьори и се чудят какви изменения да правят в законодателството, за да ги наказват, само дето не става така. Като живееш в кочина ще имаш съзнание на свиня и ще се държиш така!нека да кажат как и кога ще се направят нормални пътища, без такива не може да има нормални шофьори, и да наказва държавата ама да си е свършила работата, иначе не е честно. Не може в 21 век да ме карат да се движа със скоростта, с която дядо ми се движил преди 50 години.
Мир на праха на починалите

кандидат ентусиаст
Аватар

...

Мнение от Angel eyes » 15 Юни 2007, 12:54

Точно така прекалената сигурност в една машина,те карат да правиш неправилни избори,като си казваш няма проблем ще издържи,защо да не я напънем докрай,тя е сигурна! :no:
Както се казва в поговорката:"Който умее да плува добре,той се дави,защото тези които ги е страх не влизат просто!" :confused:
Наистина трябва да уважаваме тези които имат силата да спазват ограниченията! :roll:
Естествено и условията са причина,ако очакваме държавата да се погрижи за подобряването на условията ще остареем направо,затова ако няма такава безрасъдност на моменти шанса за повече оцелели ще бъде по-голям!Защото дори и държавата да е виновна с нехайството си,умират обикновенните хора и тях ги няма вече,независимо от това дали е установено кой е виновният!Мислете за собствения си живот,защото ако Вие не го направите няма кой друг :!: :!: :!:
Последна промяна Angel eyes на 15 Юни 2007, 12:58, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 15 Юни 2007, 12:58

Angel eyes, ако ограниченията бяха смислени щях да ги спазвам. Те обаче не са.
ruvanov - абсолютно подкрепям!
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 15 Юни 2007, 13:03

mangini написа:...

Никой не му е крив, че шофьора пред него си кара в нормите и си изпреварва по правилник! Защото всеки който седне зад волана, пък било то и на Панда 800 куб. трябва да знае какво може да му поднесе пътната обстановка и да преценя ситуацията! Това е като да караш по междуселски път без да си дадеш сметка, че там изникват изневиделица говеда, каруци, трактори и т.н. препятствия! И като след завоя се натресеш в нормално кретащия към селото трактор, да го обвиниш, че се движел бавно! Признавам, че много от тях се появяват на пътя без изобщо да се огледат и стават причина за доста беди, но ни е такъв манталитета и точно затова всеки един на пътя е длъжен да мисли!
Няма значение колко е ограничението на скоростта! Дори и да е 90км/ч. ако ситуацията го изисква ще караш с 50...

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум