Едно изоставено БМВ ...
Модератор: Общи модератори
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Re: Едно изоставено БМВ ...
BadAngel написа:М1 има една единствена бройка, като тя дори не е пригодна за каране по улиците

не е за каране по улиците прав си,за по пистите е

raddy написа:
не е за каране по улиците прав си,за по пистите е![]()
![]()
![]()
колега, имах предвид М8, а не М1

както и да е, тая тема е малко като "тримата на масата" - всеки си говори неговото си
все пак аз оставам зад мнението, че безсънните ви нощи заради 8-цата в бизнеспарка са неоснователни

No bling at the Ring
BadAngel написа:Витанов написа:няма кой знае какво да обяснявам, достатъчно показателно, е че 850CSI се комплектова само с ръчна ск. кутия / не помня точната спецификация/ иначе за обикновените модели може би автомата е по удачен на и без това адски тежкото купе.. точно този автоматик е много надежден и лесно се прави. При 850 и 840 има и 5 степенни автомати и също ръчна 6 степенна ск кутия и за двата модела като за 840 са по редки от М1 сигурнота спокойно можем да кажем 99% от 8ците са автомати.
М1 има една единствена бройка, като тя дори не е пригодна за каране по улиците
ако става дума за редки 8-ци.. през 92ра са пуснали 830и, но така като гледам не буди големи апетити
аз не разбрах с какво е ценна 8-цата с ръчни скорости да ти кажа честно.. с това че е рядка ли?
завиването на гумите го екзагарирах умишлено, пределно ясно ми е, че завиват по 5% примерно или нещо в този дух
тази мода със завиващите задни колела по принцип идва от японските производители, понеже шаситата са им били дървета и са искали да ги направят по-каруеми
днес се завръща тази мода, все повече и по-малко премиум марки започват да правят коли с 4 завиващи колела..
5та и 7ма серия го имат.. както и рено лагуна
Не с това че е рядка колега, а с това че мога сам да си избирам предавките. Мисля че за повечето фенове на този модел и принципно на по спортните автомобили биха предпочели ръчка пред мудния 4/5 степенен автоматик.
830 /М60Б30/ идва слаб за автомата и купето и са произведени много малко бройки преди да бъде спрян- така съм чел но колко е вярно не мога да кажа.
Така като казваш, че тази екстра идва от Япония кажи и кои модели и изобщо някаква информация, щото обикновено повечето крадат или купуват технологий и патенти от БМВ. Имай предвид, че това е мислено 80те..
да не обръщаме темата в грешна посока, мисля че беше за варела на Наско Сираков дето кой знае през колко ниви е минал

и още нещо да кажа на мераклийте, че такива автомобили не се заебават без причина

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
Витанов написа:Не с това че е рядка колега, а с това че мога сам да си избирам предавките. Мисля че за повечето фенове на този модел и принципно на по спортните автомобили биха предпочели ръчка пред мудния 4/5 степенен автоматик.
тук вече нещата придобиват различен отенък и по този начин ти приемам мнението, защото в предишните си постове изтъкваше ръчните скорости като някакво нечувано преимущество, а не въпрос на личен избор
моя личен избор е ясен, автоматик
не знам кой е прокарал системата с 4те завиващи колела, но повечето японски спортни автомобили (хонда, нисан, мицубиши, мазда.. май даже и неква тойота имаше там), които излизат началото на 90те години.. т.е. инженирани средата на 80те имат такива системи
предполагам, че е некво военно изобретение за няква голяма техника, което е намерило приложение при спортните модели
No bling at the Ring
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Витанов написа:Така като казваш, че тази екстра идва от Япония кажи и кои модели и изобщо някаква информация, щото обикновено повечето крадат или купуват технологий и патенти от БМВ. Имай предвид, че това е мислено 80те..
Аз веднага щи дам пример от тия години - Nissan 300zx twin turbo версията завиват и задните колела. Кой от кого е крал немога да ти кажа ама наистина има такива японски коли от 90те.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BadAngel написа:това с данъците си е проблем, наистина, годишно сумата не е непоносима, но както е писал колегата, ако се съберат 4-5 години на един път си е сума
а без платени данъци колата нито може да се прехвърли, нито заведе в данъчното на купувача, нито да мине тех. преглед и т.н.
май живеем в различни държави

хората тука минават на преглед без дори колата да е в БГ, ти ми говориш за едното прехвърляне

Bavarcho написа:BadAngel написа:това с данъците си е проблем, наистина, годишно сумата не е непоносима, но както е писал колегата, ако се съберат 4-5 години на един път си е сума
а без платени данъци колата нито може да се прехвърли, нито заведе в данъчното на купувача, нито да мине тех. преглед и т.н.
май живеем в различни държави![]()
хората тука минават на преглед без дори колата да е в БГ, ти ми говориш за едното прехвърляне
това е ставало преди година примерно
сега не е така, всички пунктове за технически прегледи са сертифицирани по ТУВ, имат камери и в изпитателния протокол се прилагат сканирани копия на платения данък и големия талон..
No bling at the Ring
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Bavarcho написа:BadAngel написа:това с данъците си е проблем, наистина, годишно сумата не е непоносима, но както е писал колегата, ако се съберат 4-5 години на един път си е сума
Къде го има това с минаването без кола че ми стана интересно?
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
Александър Георгиев написа:Bavarcho написа:BadAngel написа:това с данъците си е проблем, наистина, годишно сумата не е непоносима, но както е писал колегата, ако се съберат 4-5 години на един път си е сума
Къде го има това с минаването без кола че ми стана интересно?
няма кой да се навие на това
последния път като минавах на преглед преди около месец преди мен мина една е65-ца от служебните на НСО
а щом те карат колите, явно е че нещата не стават..
No bling at the Ring
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
От нова година вече незнам кои луд ще се навие на преглед без колата..
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Абе намират се, дори номерата дадоха без да ходи колата в кат, щот неа двигател
приятели де, не аз

приятели де, не аз

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
Кат е друга бира..там все още може с връзки..
Като си 24часа онлайн на камера как ще направиш преглед на кола като самата кола я няма? Камерите снимат задния номер заради нита от Кат..
Дори и да сложиш други номера по технологична карта се гледа дали отговаря номера на шасито и на мотора и се вписват в портокола и в талоните на прегледа ..Видеозаписа от камерата се съхранява в министерството..Във всеки даден момент може да се направи справка коя кола къде и как е минала на преглед..
Сещаш се какви може да са последствията..Вярно че народа е изперкал ама чак пък толко??
Като си 24часа онлайн на камера как ще направиш преглед на кола като самата кола я няма? Камерите снимат задния номер заради нита от Кат..
Дори и да сложиш други номера по технологична карта се гледа дали отговаря номера на шасито и на мотора и се вписват в портокола и в талоните на прегледа ..Видеозаписа от камерата се съхранява в министерството..Във всеки даден момент може да се направи справка коя кола къде и как е минала на преглед..
Сещаш се какви може да са последствията..Вярно че народа е изперкал ама чак пък толко??
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Има го това колата да минава преглед без дори да е ходила в дадения пункт
аз съм един от тях ... давам си документите сутринта и вечерта ми носят документите ,а колата си седи в гаража
така че ...........

- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
Еми живи и здрави..щом има толко смели хора нека си работят така..
Макар че според мен е пълна глупост цялата работа с документите..Какво лошо има в това да си пробваш спирачките и всичко останало по колата..
Макар че според мен е пълна глупост цялата работа с документите..Какво лошо има в това да си пробваш спирачките и всичко останало по колата..
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BadAngel написа:Bavarcho написа:BadAngel написа:това с данъците си е проблем, наистина, годишно сумата не е непоносима, но както е писал колегата, ако се съберат 4-5 години на един път си е сума
това е ставало преди година примерно
Като има желание има и начини, е и с пари става де... има си вратички и т.н. и е правено не веднъж.
И за това с прехврлянето и данъка...
Не е мястото където да си говориме.
Изгубих на една кола от Австрия малкия талон и званя на хора в КАТ София и ми казват няма шанс за регистриране, казват извади си го, хубаво в момента го вадя но отнема време, онзи ден си говоря с човек от монтана дето има автовоз и кара коли и ми казва "няма да се притесняваш, ако се прецака нещо, ние в монтана колкот такива сме регистрирали без никакви документи"