BMW M5 - 2012 г.
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: BMW M5 - 2012 г.
Zagy написа:BadAngel написа:acho.rs написа:Не ти ли писна да ми даваш линк към прословутата ти тема![]()
Всичко ми е ясно . Според теб всичко производители лъжат последните години - това звучи поне малко по-правдободно . Някой ден ще се разбере че никой за нищо не лъже , но както и да е ...
лъжат, това е факт
+1.
Лъжат и за коне, и за времето до 100 - на никой няма да му хареса, ако си е купил кола, която по каталог ускорява до 100 за 5 секунди, а той да го прави за 5.5 .....
Заги , може да се каже че съм прегледал тестове на почти всичко което е излязло последните 5-6 години от Киа Рио до Вейрон СС и с изключение на Порше Турбо никой не дава по-добро ускорение от заводските данни , даже напротив - почти винаги е по-слабо .
Вече ако тестват на някакви "лепливи" настилки това е друго .
А да , за М6 АМС упорито твърдяха , че ускорява до 100км/ч за 4,2

Американците , май мотортренд дават данни за ускорение на драгстрип май му казваха разбирателите а и често се бърка 0-60 мили (96,5км/ч) със 0-100 км/ч което са няколко десети от секундата .
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
acho.rs написа:а и често се бърка 0-60 мили (96,5км/ч) със 0-100 км/ч което са няколко десети от секундата .
мдааа 2-ра --> 3-та!
демек до 96 сме бръзи ма после 3-та

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vicho написа:acho.rs написа:а и често се бърка 0-60 мили (96,5км/ч) със 0-100 км/ч което са няколко десети от секундата .
мдааа 2-ра --> 3-та!
демек до 96 сме бръзи ма после 3-та![]()
Има го тоя момент . За това някои мерят през 20км/ч и става интересно . Турбо С до 80км/ч е за 2.0 сек , а Х3 30Д прави 40 км/ч за 1,3 сек

Всички дават по добри времена от фабричните. Вика му се managing customer expectations. повечето тестери са журналисти и след това пилоти а и колите са прес карс и са доста тормозени и с проблеми. Затовс като го тестват дават по- слаби времена.
Относно разликите до 60 мили и 100 км.. Може ... Има ги . Ама при ръждивите вектри и другите кашони дето са 7-10 сек до 100. За колите за които говориме 100км/60 мили се случват толкова бързо, че ако има .1 секунда разлика пак е много.
Относно разликите до 60 мили и 100 км.. Може ... Има ги . Ама при ръждивите вектри и другите кашони дето са 7-10 сек до 100. За колите за които говориме 100км/60 мили се случват толкова бързо, че ако има .1 секунда разлика пак е много.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Всички дават по добри времена от фабричните. Вика му се managing customer expectations. повечето тестери са журналисти и след това пилоти а и колите са прес карс и са доста тормозени и с проблеми. Затовс като го тестват дават по- слаби времена.
да не би някоя вектра да ти е надула шушоните и за това така да си се комплексирал от ръждите

иначе за прес колите си абсолютно прав

No bling at the Ring
- vicho
- старши ентусиаст
-
alx написа:Всички дават по добри времена от фабричните. Вика му се managing customer expectations. повечето тестери са журналисти и след това пилоти а и колите са прес карс и са доста тормозени и с проблеми. Затовс като го тестват дават по- слаби времена.
айде бе ...
Средното време за смяна на предавки при ръчна скоростна кутия е 0.5 секундии то ако си бРъз! Да не кажа 0.7-8. Айде сега пак да видим дали е по-добре да правим 100 км/ч на втора или на трета предавка?

за тия дето сменят за 50 милисекунди не говорим (ISR ли там кво беше)

vicho написа:alx написа:Всички дават по добри времена от фабричните. Вика му се managing customer expectations. повечето тестери са журналисти и след това пилоти а и колите са прес карс и са доста тормозени и с проблеми. Затовс като го тестват дават по- слаби времена.
айде бе ...
Средното време за смяна на предавки при ръчна скоростна кутия е 0.5 секундии то ако си бРъз! Да не кажа 0.7-8. Айде сега пак да видим дали е по-добре да правим 100 км/ч на втора или на трета предавка?![]()
за тия дето сменят за 50 милисекунди не говорим (ISR ли там кво беше)![]()
![]()
така и така при повечето тупалки 100 км/ч са на 3та, както и 60 мили, защо търсиш под вола теле

No bling at the Ring
- vicho
- старши ентусиаст
-
BadAngel написа:така и така при повечето тупалки 100 км/ч са на 3та, както и 60 мили, защо търсиш под вола теле
най-яката тупалка е36 325i 2-ра и свършва на 97 км/ч

най-по-яката-ултра-гига-мега-турбо-ненормална e36 328i втора и свършва на 103 км/ч, от което 0 - 100 км/ч --> 7.3 секунди
не ми се търси да видя другите коли , но M5 F10 слага 3-та и тоя някъде там на 102-5 км/ч за тва и времето му е ненормално

http://www.youtube.com/watch?v=wx-7UJKAhFI
това го поствам еспешали фор мистър ачо
човека си го казва в прав текст, колата прави 560-570 коня
обявената номинална мощност е най-ниската възможна
шегичката накрая ми хареса
това го поствам еспешали фор мистър ачо
човека си го казва в прав текст, колата прави 560-570 коня
обявената номинална мощност е най-ниската възможна
шегичката накрая ми хареса

No bling at the Ring
Вие нали знаете че колите за които говорите - особено поршетата правят 100 на първа? Аз така на ум не мога да се сетя една кола която прави 60 мили на 1ва ама 100км на 2ра.
Ма аз кво знам...
Ма аз кво знам...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Вие нали знаете че колите за които говорите - особено поршетата правят 100 на първа? Аз така на ум не мога да се сетя една кола която прави 60 мили на 1ва ама 100км на 2ра.
Ма аз кво знам...
Шумахер ги прави, гледай:
http://www.youtube.com/watch?v=E7Qnoz_HyK8
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
alx написа:Вие нали знаете че колите за които говорите - особено поршетата правят 100 на първа? Аз така на ум не мога да се сетя една кола която прави 60 мили на 1ва ама 100км на 2ра.
Ма аз кво знам...
Това малко на изуст нали?

6speedonline.com написа:TIPTRONIC S / MANUAL
Gear
1. 3.59 / 3.82
2. 2.19 / 2.14
3. 1.41 / 1.48
4. 1.00 / 1.18
5. 0.83 / 0.97
6. ---- / 0.79
Gear to Speed km/mph
Tiptronic S
Gear km / mph
1. 75km / 47mph
2. 124km / 77mph
3. 192km /120mph
4. 271km /169mph
5. 326km / 204mph
http://www.6speedonline.com/forums/997- ... -info.html
Това само на първо четене... Мога да извадя още от така по-бързите сток коли на пазара в момента

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
И аз не се сещам за много коли дето правят 100 на първа, ама от спортните почти всичките минават 100 на втора, така ,че разлика между 0-60 мили и 0-100км заради превключване.....нещо няма смисъл.
Относно заводските времена - да наистина даже ги и подобряват, но на мощна кола на задно, особено пък ако е ръчка, в нормални условия да речем от светофар до светофар, почти никой неможе да бие заводските времена, да не говорим ,че при доса от собствениците времето се разминава доста.
Относно заводските времена - да наистина даже ги и подобряват, но на мощна кола на задно, особено пък ако е ръчка, в нормални условия да речем от светофар до светофар, почти никой неможе да бие заводските времена, да не говорим ,че при доса от собствениците времето се разминава доста.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Определено Поршетата не правят 100 на първа. Нормално е М5 като повечето турбо коли да прави повече от написаните коне за да компенсира разни външни променливи като температура, надморска височина, замърсеност на въздушните филтри и т.н. Вейрона дава 1000 коня по стандартите на VAG - 40 градуса външна температура.
Часът на истината идва като направят ролинг старт М5 vs. E63 PP vs. Panamera Turbo S...(от място другите нямат шанс срещу Поршето до 200). Сигурен съм, че BMW са се напънали да надбягат Панамерата на право с много малко, което им прави чест предвид отличната цена на М5. Жалко, че я оставиха със задно и конете отиват на кино в реалния свят...
Часът на истината идва като направят ролинг старт М5 vs. E63 PP vs. Panamera Turbo S...(от място другите нямат шанс срещу Поршето до 200). Сигурен съм, че BMW са се напънали да надбягат Панамерата на право с много малко, което им прави чест предвид отличната цена на М5. Жалко, че я оставиха със задно и конете отиват на кино в реалния свят...
BMW_RIDER написа:И аз не се сещам за много коли дето правят 100 на първа, ама от спортните почти всичките минават 100 на втора, така ,че разлика между 0-60 мили и 0-100км заради превключване.....нещо няма смисъл.
Не се сещаш защото на книга дори мисля, че няма с изключение на з06, зр1 и 2008 ацр. Ако има ще са я някое порше я някое ламбо (така наизуст) освен гореизброените. Но особено с ръчно предавки като ускорението на първа е обикновено достатъчно с малко вкарване в червеното да си на 100 и отгоре. Повечето коли от този калибър обикновено разрешават повече обороти от написаните на първа а понякога и на втора (overrev in 1st and second)... Сега- ако първа ти свършва на 75 няма да стане, но ако ти свършва по документи на 85-90 се добутва

.. Има и друг момент- че особено за колите за които говориме ако колата не е 4x4 можеш просто да тръгнеш на втора.... няма особено значение.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила