Американските VS Европейските спортисти

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: „Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW

Мнение от Bavarcho » 23 Авг 2011, 15:08

... с тея сухи цифри дето ги глдате и спорите, нищо няма да излезне!
... пък и не е темата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 23 Авг 2011, 15:19

DrivinGGoD написа:Може би говориш за това, а не за Top Gear:
http://www.youtube.com/watch?v=uOwSPccbzl4

И нали не смяташ наистина, че този Мустанг е по-добър от М3 :roll:

може да не е по добър но не е и много по лош,остава фактора цена

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 23 Авг 2011, 15:22

Наистина няма да се разберем... просто не говорим за едно и също нещо... явно и не гледаме едно и също нещо в колите...

Не се опитвайте да ме убедите в качествата на коли като ZR1, Z06 или GTR... аз много добре съм запознат с тях... знам колко са бързи... знам колко са евтини... знам какви са времената им до 100км./ч., на 400м, на Ринга и т.н.... супер е... наистина... много яка кола... много ми харесва... ама това не го прави най-добрата супер кола бе хора!!! и още по-малко не прави по-скъпите и също толкова бързи коли по-лоши и безмислено скъпи :!: има още много неща правещи една съвкупност специална... и точно тук е момента да кажем, че за парите си той е специален точно като за 130 000 евро... докато за 300 000 Евро едно 599 ще бъде точно толкова по-специално колкото е по-висока цената му... и идете обяснявайте на някой каращ Ferrari, че Corvette-a му е по-бърз (или също толкова бърз)... ще му направите впечатление точно толкова колкото на мен (каращ BMW) ми прави впечатление някой, който ми се пъчи, че излиза на 400м. с Астрата си за 12 сек...

Ето още един пример - хубаво Митсу Ево (някое там, няма значение) е по-бързо и по-евтино от М3 (някое там от Е36 нагоре), на Калояново например е кантар работата при стандартни коли... при направени също (доказано)... но това няма да свали усмивката от лицето ми като карам М3 по пътищата или на пистата... и тази усмивка не би била същата в Ево...

И Хюндай Соната е в класа на 3та серия и е 4 пъти по-евтин... има си климатик, върви, свири музика, има 4 седалки, двигател и багажник... сигурно харчи също толкова и ще стигнете за същото време до морето... защо тогава да си купуваме BMWта, като ще спестим пари като за една къща от Хюндая, или пък така ще го тунинговаме, че в миг ще спечелим 24ч. на Нюрбургринг :mhihi:

Та такива са мислите ми... такава е идеята ми... евала на Шеви за Z06 и ZR1, евала на Nissan за GTR... супер коли са... ама това, че са евтини не обезмисля другите също толкова бързи коли... ни най-малко...

Усещане приятели... усещане... за това говоря аз... нищо друго няма значение :twisted: Не говорим за коли служещи за придвижване от точка А до точка Б, а за скъпи мъжки играчки създадени с цел да ни гъделичкат по топките... безмислени коли без особено друго предназначение... т.е. целта им е да са специални и да ни карат да се чувстваме така от момента преди да сме ги отключили и да сме седнали в тях докато заспим след поредните часове прекарани зад волана :twisted: Това е нещото, което в коли като Z06/ZR1 и GTR по никакъв начин не може да се сравни с Ferrari, Porsche и тем подобни...

И по темата... това е нещото, което би трябвало да има една М кола... но то ще липсва на кола като М550d xDrive... въпреки, че ще е М кола... а не би трябвало да се допуска такова нещо от компания като BMW и нейното подразделение М...
Последна промяна DrivinGGoD на 23 Авг 2011, 15:40, променена общо 3 пъти
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Авг 2011, 15:29

:yes:

споко има и хора дето разбират какво искаш да кажеш
макар да не пишат толкова колкото защитниците на практичните решения :mhihi:

той Алекси понеже разсъждава инак кара '06 2.2d ма не е написал какво :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Авг 2011, 15:34

DrivinGGoD написа:...........

:yes: :bchug:

Така е - аз затова се кефя на БМВ - съвкупността от качествата му е уникална :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Авг 2011, 15:45

K_Ilkov написа:той Алекси понеже разсъждава инак кара '06 2.2d ма не е написал какво :winky:

щото го е срам да напише Форд Мондео :mhihi:

DrivinGGoD написа:Наистина няма да се разберем... просто не говорим за едно и също нещо... явно и не гледаме едно и също нещо в колите...

Съгласен с написаното- спор няма, че цената не е всичко... Ама ти почна да ми сравняваш Вет за 130к с Фиорано за 300+к, не съм почнал аз с цените... просто американеца е решил да заложи на зверски бърз автомобил, лишен от много неща дето ги има във Ферари, Порше и т.н.- това им е начина да постигат ниска цена с която да са конкурент... щото другото- субективното усещане е трудно за постигане, че и струва доста и тогава няма да се отличават с нищо... а сега всеки който питаш ще ти каже, че Корвет е зверски бърз, по-бърз от Ферари и Порше, и в бонус струва много по-малко от тях- ако Вета е пак толкова бърз, но някак успеят да постигнат това което дават като усещане другите спортисти + същото ниво на лукс в салона, тогава Вета ще е поредният супер спортист с перфектни данни и висока цена съизмерима с преките конкуренти... и тогава избора ще се определя от онова, субективното усещане което ти дава колата- явно не искат да се борят в нея територия и са си харесали сегашното положение на по-бързи и много по-евтини от другите... Което не прави един Корвет по-малко добра спортна кола от едно Ф430 или ГТ2- просто е различна и за друг тип клиенти...
Изображение
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 23 Авг 2011, 15:56

ms написа:... Ама ти почна да ми сравняваш Вет за 130к с Фиорано за 300+к, не съм почнал аз с цените...

Всъщност от къде тръгна и до къде стигна темата... започнахме с традициите на BMW и дали е редно да слагат М означение на дизелова кола... минахме през сравнение на всички дизелови коли на пазара и стигнахме до супер коли :mhihi: В интерес на истината Адаша (alx) хвърли бомбата, за това, че Porsche-тата не си стрували парите и ни остави да се хапем тук :bchug: Та в крайна сметка се залутахме в посока да говорим за какво ли не, имащо почти никакво отношение с "дизеловата Мка"... може би само до някъде в това отношение има връзка:

DrivinGGoD написа:И по темата... това е нещото, което би трябвало да има една М кола... но то ще липсва на кола като М550d xDrive... въпреки, че ще е М кола... а не би трябвало да се допуска такова нещо от компания като BMW и нейното подразделение М...

:oops:

Както и да е... беше забавно :winky:
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 23 Авг 2011, 16:00

ОФФ:не ме е срам ,щеше да е малко нагло в БМВ форум за това не съм го споменал .. мондеото е също толкова близо до Е46 примерно ,колкото мустанга до Е90 М3 - върви си ,завива си ,здрав е икономичен е произведен е в германия ,половината техники под капака са еднакви ,та така .. аз на марки не робувам вече ... и ако искам да ме забелязват бих си взел мустанг пред М3 - според мен е много маниашка кола след която всеки се обръща .. а М3 си е Е90 ,за тълпата няма разлика ...

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 23 Авг 2011, 16:03

Alexi написа:аз на марки не робувам вече ... и ако искам да ме забелязват бих си взел мустанг пред М3 - според мен е много маниашка кола след която всеки се обръща .. а М3 си е Е90 ,за тълпата няма разлика ...

Ти за тълпата ли си купуваш колите?

Alexi написа:... мондеото е също толкова близо до Е46 примерно ,колкото мустанга до Е90 М3 - върви си ,завива си ,здрав е икономичен е произведен е в германия ,половината техники под капака са еднакви ,та така ...

Това другаде недей да го казваш :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 23 Авг 2011, 16:12

Alexi написа:и ако искам да ме забелязват бих си взел мустанг пред М3 - според мен е много маниашка кола след която всеки се обръща .. а М3 си е Е90 ,за тълпата няма разлика ...

Едно от нещата, които винаги съм харесвал в М колите е тяхната дискретност. Изглеждат почти като нормално BMW и тълпата не знае какво означават разликите. Зад волана обаче няма съмнение какви коли са всъщност. Та... аз бих взел М3... ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 23 Авг 2011, 16:17

DrivinGGoD написа:
Alexi написа:аз на марки не робувам вече ... и ако искам да ме забелязват бих си взел мустанг пред М3 - според мен е много маниашка кола след която всеки се обръща .. а М3 си е Е90 ,за тълпата няма разлика ...

Ти за тълпата ли си купуваш колите?

Alexi написа:... мондеото е също толкова близо до Е46 примерно ,колкото мустанга до Е90 М3 - върви си ,завива си ,здрав е икономичен е произведен е в германия ,половината техники под капака са еднакви ,та така ...

Това другаде недей да го казваш :winky:

според мен още не проумяваш на къде отиват нещата .. ще ти дам 1-2 жокера - предно предаване ,принудително пълнене ,липса на шестак по малък от 3.0 ,липса на атмосферни мотори изобщо ,поява на 3 цилиндров мотор ,дизелово М5 ... БМВ не е това което беше ... та сравнението ми е уместно .. между другото мотора 1.6т ще е еднакъв във форд ситроен пежо и бмв :bchug:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Авг 2011, 16:20

аз лично ако трябва да избирам между е92 м3 и новия мустанг бос 302- със две ръце скачам на мустанга...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Авг 2011, 16:22

Alexi написа:според мен още не проумяваш на къде отиват нещата .. ще ти дам 1-2 жокера - предно предаване ,принудително пълнене ,липса на шестак по малък от 3.0 ,липса на атмосферни мотори изобщо ,поява на 3 цилиндров мотор ,дизелово М5 ... БМВ не е това което беше ... та сравнението ми е уместно .. между другото мотора 1.6т ще е еднакъв във форд ситроен пежо и бмв :bchug:

ама въпроса не е в това на къде отиват нещата, а в това кое е истинско
щото мен на там на където отиват нещата хич не ме влече да ходя ...

за останалото няма да спориме всеки избира сам за себе си, ама
не ни убеждавай за неща с това кое как изглежда на тълпата ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 23 Авг 2011, 16:25

Alexi написа:според мен още не проумяваш на къде отиват нещата .. ще ти дам 1-2 жокера - предно предаване ,принудително пълнене ,липса на шестак по малък от 3.0 ,липса на атмосферни мотори изобщо ,поява на 3 цилиндров мотор ,дизелово М5 ... БМВ не е това което беше ... та сравнението ми е уместно .. между другото мотора 1.6т ще е еднакъв във форд ситроен пежо и бмв :bchug:

Абе аз проумявам... първо с предното предаване недей да бързаш... а за времето, за което говориш BMW си беше каквото трябва да бъде (както всъщност беше и до много скоро, дори и с Е92 М3)... и е много неуместно да го сравняваш с Мондео ;)

А мотора, за който говориш вече го има в Mini и в Peugeot RCZ :winky: ;)

alx написа:аз лично ако трябва да избирам между е92 м3 и новия мустанг бос 302- със две ръце скачам на мустанга...

Няма никакъв шанс да ми се случи такова нещо :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 23 Авг 2011, 16:29

говориш наизуст :mhihi: само предполагаш ,че е неуместно а аз като карал и 2те машини ти казвам че е съвсем уместно сравнението :mhihi: мотора го има и в новия Фокус ,ще отида да го пробвам като остане време да видим 182 коня от 1.6 как са .
и alx е на моето мнение за мустанга :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум