BMW новини: 6-та серия и Х6 !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Велко » 14 Юни 2008, 22:20

Новото Infiniti FX ще е пряк конкурент на Х6. А този SsangYong не може да се сравнява с първите две, защото нито им има моторите, нито екстрите, нито качестватат. Той просто е нещо като масово показване на екстравагантен дизайн, който за добро или лошо даде идеята за цял нов сегмент SAC (Sports Activity Coupe), където в момента има само два модела - FX и X6 ;)

Ето го новото FX за непросветените ;) :arrow: Изображение

Изображение

Лично на мен японеца ми допада повече, защото е някак си...извънземен... и не прилича на друг модел от марката. Докато Х6 има доста еднакви неща с Х5, особено в интериора. :roll:

Още не сме го карали за да споделя впечатления от вървежа, но честно казано ме съмнява да е по-добър от Х6... :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от RZA » 14 Юни 2008, 23:11

Снимки:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Юни 2008, 23:53

Велко написа:.
Лично на мен японеца ми допада повече, защото е някак си...извънземен... и не прилича на друг модел от марката. Докато Х6 има доста еднакви неща с Х5, особено в интериора. :roll:
.

Пич ше извиняваш ама по грозен автомобил от тоя няма просто.
Няма такава издумчена разкривена кола просто :help: :help:
А Х6 си е просто брутално :twisted:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Велко » 15 Юни 2008, 15:04

zAcK написа:.....

Въпрос на вкус и останалото за маймуната и гъза се сещаш сам ;) А и трябва да ти кажа, че по отношение на чупки и безсмислени криви Х6 бие в пъти повече ;)

А това, че на тебе Х6 ти харесва повече е разбираемо :mhihi:
Изображение

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Мнение от BMW-X5 » 15 Юни 2008, 21:10

Велко написа:А това, че на тебе Х6 ти харесва повече е разбираемо :mhihi:

А какво трябва да харесва според теб ?! И все пак ми се струва, че се опитваш да сравняваш Х6 с този японски кош и другите "невероятни" модели на същия производител, които ако някъде в света се провеждаше състезание за анти дизайн щяха да оберат първите места ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Велко » 16 Юни 2008, 2:04

BMW-X5 написа:...

Значи ще ти обясня мойта скромна гледна точка относно т.нар. SAC, което е съкратено от Sports Activity Coupe. Целта е да се направи петврато купе с висок клиренс, нещо като мелез между спортно купе, нормален седан и SUV.

Ако вземем предвит фактът, че по принцип GT-купетата имат ясно изразен или по-точно огромен преден капак (под който по принцип се крие някой дзвер), а назад започва висок покрив, който се скосява под остър ъгъл с багажника...та се получава купе.

Извинявай, но Х6 на пръв поглед си е "смачкан" Х5. Нито има голям капак, нито има особено добър завършек на задницата. Аз съм висок 175 см и трябва да ти кажа, че като седнах на задната седалка нямаше особено много място за главата ми (предната беше нагласена за човек с височина около 190 см.). После Х6 има една екстра, която е рожба на очевидно тъпия дизайн на задната врата. Амортисьорите, които я държат имат две степени на регулиране. Понеже задната врата е толкова голяма, че няма вариант да я отвориш до горе в нормален гараж (защото ще се удари в тавана), хората от БМВ са измислили да направят амортисьорите с ограничители - можеш да я направиш да се отвори наполовина. Но искам да ти кажа, че това е най-голямата тъпотия, правена някога. Аз лично си ударих 5 пъти главата във вратата, а мястото да сложиш каквото и да било в багажника е оскъдно. И то не заради обема на самия багажник (той е наистина огромен), а заради мижавата дупчица, която се получава при полу-отворена задна врата.

После идва момента с видимостта. Повярвай ми ако си човек, който гледа по-често вътрешното огледало за задно виждане вместо страничните искам да ти кажа, че катастрофата ти е сигурна. Особено ако зад теб има по-ниска кола. Първо задният прозорец е ужасно малък. Второ е под много остър ъгъл и така видимостта през него се ограничава още повече. Трето е на доста висока позиция и малкото, което се вижда през него определено не е всичко. Практически е неизползваем. И това пак е заради дизайна ;)

Една подробност - Infiniti FX няма нито един от тези проблеми ;) Искам да подчертая, че по принцип не съм привърженик на японските автомобили, а на немските ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 16 Юни 2008, 10:23

Велко,тръгнал си да ни убеждаваш колкое гадно X6,колко лошо е измислено ,какви недостатъци имало,как не било нито GT нито незнам какво си.Такива хейтъри и разбирачи като тебе много.Има ги в политиката,има ги в спорта ....... и т.н .
За купувача на BMW е важна преди всичко емоцията.Знаеш че седнеш ли зад волана на този автомобил ти не караш просто някаква си кола,чувстваш се специален.Знаеш че двигатела не е като другите-ТОЙ ПРОСТО Е ПО ДОБЪР,знаеш че в технологично автомобилът е с класи над сругите....... но преди всичко е емоция. Аз лично съм фен на купетата.Не харесвам тези така наречени SUV,SAV,SAC и т.н. ,но мога да оценя доброто и искам да кажа че X6 е първия автомобил от този клас за който почнах да се замислям..... За мен автомобила е уникален не само защото е BMW ,просто както съм писал и малко по горе той е позициониран точно там където има дупка в автомобилния пазар. И ти както казваш че си фен на немските автомобили и да кажем икаш да си купиш SUV но определено имаш спортен начин на шофиране и т.н. какво би си купил тая каравана Q7 или тоя зил-GL..........Другия вариант е да си вземеш най-добрия в този клас ;) :mhihi: X5 и всеки път когато на светофара застане спортен автомобил да се замисляш какво ли би било сега да си в него.......Ето всичко това ти дава X6,искаш "джип"- имаш го,искаш спортен автомобил -имаш го ,искаш представителен автомобил -имаш го,ИСКАШ BMW -ИМАШ ГО!!!!!! Какво повече ?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Велко » 16 Юни 2008, 10:49

jorkata3 написа:Велко,тръгнал си да ни убеждаваш колкое гадно X6,колко лошо е измислено ,какви недостатъци имало,как не било нито GT нито незнам какво си.Такива хейтъри и разбирачи като тебе много.Има ги в политиката,има ги в спорта ....... и т.н .

Извинявай, ти четеш ли какво пиша или просто реши да се направиш на интересен? Случайно да прочете, че колата ме кефи адски много откъм вървеж (ускорение, завиване най-вече и спиране)? Май не си... Случайно да прочете някъде написано от мен, че колата е тъпа и не става за нищо? Аз хейтър на БМВ никога не съм бил, няма и да бъда. Просто изразих ЛИЧНОТО си възмущение от ужасно грозният и НЕпрактичен дизайн (обясних по-горе защо) на автомобил, струващ между 120 и 150 000 лв. Не съм убеждавал който и да било в каквото и било, всичко, което написах си е лично мое мнение по въпроса и се базира на известният ми опит с Х6 (какъвто ти най-вероятно нямаш). За това хайде моля ти се следващия път вземи прочети, помисли и си махни капаците преди да ми отговориш ;) Макарче нямам намерение да пиша каквото и да било повече по темата, защото очевидно няма смисъл.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Юни 2008, 11:08

малко не съм съгласен с колегите,че дизайна и интериора са непрактични!
задните седалки и мястото на тях със сигурност дават повече,отколкото очаквах! мислух,че тоя скосен назад покрив ще е нисък и ще е доста сгърчено отзад ,но се оказва ,че не е. отделно двете места са си напълно нормални -верно ,че по средата е колоната на пода и няма място за трети човек ,но нека каже някой от нас колко пъти качва пет човека в колата си. багажника за мен си е напълно достатъчен и като сложим изрудските мотори и вървене и стабилност на пътя се получава една много добра кола...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 16 Юни 2008, 11:19

Велко,всичко което съм написал е лично мое мнение по въпроса и се базира на известният ми опит с X6 (какъвто най-вероятно аз имам,разбира се без да се правя на AUTO BILD и да отварям багажници и т.н.).Затова следващия път като имаш щастието да си един от първите докоснали се до нов модел на BMW ,помисли и си махни капаците и разбери че не във всички коли трябва да има по 1000литра обем в багажника и на задните седалки да се сяда като в ROLLS (същото е положението със задните седалки на CLS но на кой му пука....).
П.С. Пожелавам ти някой ден да иамш едно такова недомислено,грозно и непрактично возило-BMW.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Юни 2008, 11:26

Велко, Х6 отзад не е толкова ниско. Днес специално седнах отзад. А не съм от най-ниските, нито от най-високите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Велко » 16 Юни 2008, 12:29

jorkata3 написа:Велко,всичко което съм написал е лично мое мнение по въпроса и се базира на известният ми опит с X6 (какъвто най-вероятно аз имам,разбира се без да се правя на AUTO BILD и да отварям багажници и т.н.).Затова следващия път като имаш щастието да си един от първите докоснали се до нов модел на BMW ,помисли и си махни капаците и разбери че не във всички коли трябва да има по 1000литра обем в багажника и на задните седалки да се сяда като в ROLLS (същото е положението със задните седалки на CLS но на кой му пука....).
П.С. Пожелавам ти някой ден да иамш едно такова недомислено,грозно и непрактично возило-BMW.

Абе човече ти май наистина отказваш да възприемеш какво се опитвам да ти кажа????? :shock: :help:

Първо аз нямам нищо общо с Auto Bild, работя в Top Gear ;) И тук имаме малко по-различни виждания към колите. Очевидно.

Второ за разлика от тебе аз капаци нямам и гледам на всеки нов модел възможно най-обективно. И не загърбвам недостатъците му само, защото съм в "сектата".

Трето ако пак си беше направил труда да прочетеш какво написах щеше да ти стане ясно, че Х6 все пак има ужасно голям багажник. :mhihi: :mhihi:

Четвърто когато излезе изцяло нов модел на някоя марка (особено на БМВ) точно моята работа и тази на колегите ми е да намерим и най-малкия косур, защото нали БМВ претендира да е една от най-сериозните марки??? Тя е, но трябва да си затвърждава името с всеки един нов модел. И когато направят толкова голям автомобил, който завива по уникално добър начин, но изглежда противно и не е особено практичен въпреки огромните си размери трезвомислещ човек сяда и се замисля дали да даде 150 000 лева за него. Извинявай, но да имам нещо подобно и да не мога да си отворя багажника и да си блъскам главата в него всеки път ми се струва малко тъпо. Ама ти сега ше кажеш, че тая кола (Х6) не я взимаш за да й отваряш багажника, всичко било за чувствата, емоциите и всичките там тъпотии :lol: :lol: :lol: Не, че нещо ама ако искам да изпитвам рязко свиване на ректума в БМВ ще си взема.... М3 например :mhihi: Аз вече наистина спирам да ти отговарям, защото от сега знам какво ще ми напишеш и някак си вече наистина не виждам смисъл в цялата работа. :roll:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Юни 2008, 12:43

Велко написа:....

Само не разбрах как реши, че въшния вид на Х6 не е ОК, като сравнявайки го
с тая кошница Х6 има супер завършена цялостна линия, ама карай. Няма да
спорим щом си казал, сме предубедени сектанти ;)
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 17 Юни 2008, 0:46

Изображение - това видях аз :)))
Изображение
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 17 Юни 2008, 11:29

Вчера разтовариха няколко чисто новички в Камор :mhihi: :mhihi: :mhihi: Иначе хейтърите
нека си пишат глупости :mhihi: :mhihi: пък те будалите да ги купуват :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум