BMW новини: 6-та серия и Х6 !
Модератор: Общи модератори
Новото Infiniti FX ще е пряк конкурент на Х6. А този SsangYong не може да се сравнява с първите две, защото нито им има моторите, нито екстрите, нито качестватат. Той просто е нещо като масово показване на екстравагантен дизайн, който за добро или лошо даде идеята за цял нов сегмент SAC (Sports Activity Coupe), където в момента има само два модела - FX и X6
Ето го новото FX за непросветените
Лично на мен японеца ми допада повече, защото е някак си...извънземен... и не прилича на друг модел от марката. Докато Х6 има доста еднакви неща с Х5, особено в интериора.
Още не сме го карали за да споделя впечатления от вървежа, но честно казано ме съмнява да е по-добър от Х6...

Ето го новото FX за непросветените

Лично на мен японеца ми допада повече, защото е някак си...извънземен... и не прилича на друг модел от марката. Докато Х6 има доста еднакви неща с Х5, особено в интериора.

Още не сме го карали за да споделя впечатления от вървежа, но честно казано ме съмнява да е по-добър от Х6...

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Велко написа:.
.
Пич ше извиняваш ама по грозен автомобил от тоя няма просто.
Няма такава издумчена разкривена кола просто

А Х6 си е просто брутално

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
Велко написа:А това, че на тебе Х6 ти харесва повече е разбираемо
А какво трябва да харесва според теб ?! И все пак ми се струва, че се опитваш да сравняваш Х6 с този японски кош и другите "невероятни" модели на същия производител, които ако някъде в света се провеждаше състезание за анти дизайн щяха да оберат първите места ...
BMW-X5 написа:...
Значи ще ти обясня мойта скромна гледна точка относно т.нар. SAC, което е съкратено от Sports Activity Coupe. Целта е да се направи петврато купе с висок клиренс, нещо като мелез между спортно купе, нормален седан и SUV.
Ако вземем предвит фактът, че по принцип GT-купетата имат ясно изразен или по-точно огромен преден капак (под който по принцип се крие някой дзвер), а назад започва висок покрив, който се скосява под остър ъгъл с багажника...та се получава купе.
Извинявай, но Х6 на пръв поглед си е "смачкан" Х5. Нито има голям капак, нито има особено добър завършек на задницата. Аз съм висок 175 см и трябва да ти кажа, че като седнах на задната седалка нямаше особено много място за главата ми (предната беше нагласена за човек с височина около 190 см.). После Х6 има една екстра, която е рожба на очевидно тъпия дизайн на задната врата. Амортисьорите, които я държат имат две степени на регулиране. Понеже задната врата е толкова голяма, че няма вариант да я отвориш до горе в нормален гараж (защото ще се удари в тавана), хората от БМВ са измислили да направят амортисьорите с ограничители - можеш да я направиш да се отвори наполовина. Но искам да ти кажа, че това е най-голямата тъпотия, правена някога. Аз лично си ударих 5 пъти главата във вратата, а мястото да сложиш каквото и да било в багажника е оскъдно. И то не заради обема на самия багажник (той е наистина огромен), а заради мижавата дупчица, която се получава при полу-отворена задна врата.
После идва момента с видимостта. Повярвай ми ако си човек, който гледа по-често вътрешното огледало за задно виждане вместо страничните искам да ти кажа, че катастрофата ти е сигурна. Особено ако зад теб има по-ниска кола. Първо задният прозорец е ужасно малък. Второ е под много остър ъгъл и така видимостта през него се ограничава още повече. Трето е на доста висока позиция и малкото, което се вижда през него определено не е всичко. Практически е неизползваем. И това пак е заради дизайна

Една подробност - Infiniti FX няма нито един от тези проблеми

- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
Велко,тръгнал си да ни убеждаваш колкое гадно X6,колко лошо е измислено ,какви недостатъци имало,как не било нито GT нито незнам какво си.Такива хейтъри и разбирачи като тебе много.Има ги в политиката,има ги в спорта ....... и т.н .
За купувача на BMW е важна преди всичко емоцията.Знаеш че седнеш ли зад волана на този автомобил ти не караш просто някаква си кола,чувстваш се специален.Знаеш че двигатела не е като другите-ТОЙ ПРОСТО Е ПО ДОБЪР,знаеш че в технологично автомобилът е с класи над сругите....... но преди всичко е емоция. Аз лично съм фен на купетата.Не харесвам тези така наречени SUV,SAV,SAC и т.н. ,но мога да оценя доброто и искам да кажа че X6 е първия автомобил от този клас за който почнах да се замислям..... За мен автомобила е уникален не само защото е BMW ,просто както съм писал и малко по горе той е позициониран точно там където има дупка в автомобилния пазар. И ти както казваш че си фен на немските автомобили и да кажем икаш да си купиш SUV но определено имаш спортен начин на шофиране и т.н. какво би си купил тая каравана Q7 или тоя зил-GL..........Другия вариант е да си вземеш най-добрия в този клас
X5 и всеки път когато на светофара застане спортен автомобил да се замисляш какво ли би било сега да си в него.......Ето всичко това ти дава X6,искаш "джип"- имаш го,искаш спортен автомобил -имаш го ,искаш представителен автомобил -имаш го,ИСКАШ BMW -ИМАШ ГО!!!!!! Какво повече ?!
За купувача на BMW е важна преди всичко емоцията.Знаеш че седнеш ли зад волана на този автомобил ти не караш просто някаква си кола,чувстваш се специален.Знаеш че двигатела не е като другите-ТОЙ ПРОСТО Е ПО ДОБЪР,знаеш че в технологично автомобилът е с класи над сругите....... но преди всичко е емоция. Аз лично съм фен на купетата.Не харесвам тези така наречени SUV,SAV,SAC и т.н. ,но мога да оценя доброто и искам да кажа че X6 е първия автомобил от този клас за който почнах да се замислям..... За мен автомобила е уникален не само защото е BMW ,просто както съм писал и малко по горе той е позициониран точно там където има дупка в автомобилния пазар. И ти както казваш че си фен на немските автомобили и да кажем икаш да си купиш SUV но определено имаш спортен начин на шофиране и т.н. какво би си купил тая каравана Q7 или тоя зил-GL..........Другия вариант е да си вземеш най-добрия в този клас

jorkata3 написа:Велко,тръгнал си да ни убеждаваш колкое гадно X6,колко лошо е измислено ,какви недостатъци имало,как не било нито GT нито незнам какво си.Такива хейтъри и разбирачи като тебе много.Има ги в политиката,има ги в спорта ....... и т.н .
Извинявай, ти четеш ли какво пиша или просто реши да се направиш на интересен? Случайно да прочете, че колата ме кефи адски много откъм вървеж (ускорение, завиване най-вече и спиране)? Май не си... Случайно да прочете някъде написано от мен, че колата е тъпа и не става за нищо? Аз хейтър на БМВ никога не съм бил, няма и да бъда. Просто изразих ЛИЧНОТО си възмущение от ужасно грозният и НЕпрактичен дизайн (обясних по-горе защо) на автомобил, струващ между 120 и 150 000 лв. Не съм убеждавал който и да било в каквото и било, всичко, което написах си е лично мое мнение по въпроса и се базира на известният ми опит с Х6 (какъвто ти най-вероятно нямаш). За това хайде моля ти се следващия път вземи прочети, помисли и си махни капаците преди да ми отговориш

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
малко не съм съгласен с колегите,че дизайна и интериора са непрактични!
задните седалки и мястото на тях със сигурност дават повече,отколкото очаквах! мислух,че тоя скосен назад покрив ще е нисък и ще е доста сгърчено отзад ,но се оказва ,че не е. отделно двете места са си напълно нормални -верно ,че по средата е колоната на пода и няма място за трети човек ,но нека каже някой от нас колко пъти качва пет човека в колата си. багажника за мен си е напълно достатъчен и като сложим изрудските мотори и вървене и стабилност на пътя се получава една много добра кола...
задните седалки и мястото на тях със сигурност дават повече,отколкото очаквах! мислух,че тоя скосен назад покрив ще е нисък и ще е доста сгърчено отзад ,но се оказва ,че не е. отделно двете места са си напълно нормални -верно ,че по средата е колоната на пода и няма място за трети човек ,но нека каже някой от нас колко пъти качва пет човека в колата си. багажника за мен си е напълно достатъчен и като сложим изрудските мотори и вървене и стабилност на пътя се получава една много добра кола...
- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
Велко,всичко което съм написал е лично мое мнение по въпроса и се базира на известният ми опит с X6 (какъвто най-вероятно аз имам,разбира се без да се правя на AUTO BILD и да отварям багажници и т.н.).Затова следващия път като имаш щастието да си един от първите докоснали се до нов модел на BMW ,помисли и си махни капаците и разбери че не във всички коли трябва да има по 1000литра обем в багажника и на задните седалки да се сяда като в ROLLS (същото е положението със задните седалки на CLS но на кой му пука....).
П.С. Пожелавам ти някой ден да иамш едно такова недомислено,грозно и непрактично возило-BMW.
П.С. Пожелавам ти някой ден да иамш едно такова недомислено,грозно и непрактично возило-BMW.
jorkata3 написа:Велко,всичко което съм написал е лично мое мнение по въпроса и се базира на известният ми опит с X6 (какъвто най-вероятно аз имам,разбира се без да се правя на AUTO BILD и да отварям багажници и т.н.).Затова следващия път като имаш щастието да си един от първите докоснали се до нов модел на BMW ,помисли и си махни капаците и разбери че не във всички коли трябва да има по 1000литра обем в багажника и на задните седалки да се сяда като в ROLLS (същото е положението със задните седалки на CLS но на кой му пука....).
Абе човече ти май наистина отказваш да възприемеш какво се опитвам да ти кажа?????

Първо аз нямам нищо общо с Auto Bild, работя в Top Gear

Второ за разлика от тебе аз капаци нямам и гледам на всеки нов модел възможно най-обективно. И не загърбвам недостатъците му само, защото съм в "сектата".
Трето ако пак си беше направил труда да прочетеш какво написах щеше да ти стане ясно, че Х6 все пак има ужасно голям багажник.

Четвърто когато излезе изцяло нов модел на някоя марка (особено на БМВ) точно моята работа и тази на колегите ми е да намерим и най-малкия косур, защото нали БМВ претендира да е една от най-сериозните марки??? Тя е, но трябва да си затвърждава името с всеки един нов модел. И когато направят толкова голям автомобил, който завива по уникално добър начин, но изглежда противно и не е особено практичен въпреки огромните си размери трезвомислещ човек сяда и се замисля дали да даде 150 000 лева за него. Извинявай, но да имам нещо подобно и да не мога да си отворя багажника и да си блъскам главата в него всеки път ми се струва малко тъпо. Ама ти сега ше кажеш, че тая кола (Х6) не я взимаш за да й отваряш багажника, всичко било за чувствата, емоциите и всичките там тъпотии

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Велко написа:....
Само не разбрах как реши, че въшния вид на Х6 не е ОК, като сравнявайки го
с тая кошница Х6 има супер завършена цялостна линия, ама карай. Няма да
спорим щом си казал, сме предубедени сектанти

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Вчера разтовариха няколко чисто новички в Камор
Иначе хейтърите
нека си пишат глупости
пък те будалите да ги купуват

нека си пишат глупости