Човека си личи когато е на път...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 07 Апр 2008, 18:55

Винаги съм благодарил като ми дават предимство,доста често и аз самият давам.Едно такова хубаво ти става като видиш,че има благодарност.Голяма рядкост е да ти благодари някой младеж..(не че аз не съм такъв разбира се) ..гледате тъпо и си пердаши.
Карал съм доста колици,обаче ми направо едно впечатление защо когато карам Ладата много рядко някой ме пуска...а като съм с БМВ ме пускат???? не бива да има такава дискриминация.Познавам доста хора които имат и бмв-та и лади... и при тях е същата работа.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: е32

Мнение от BeXTMaN » 07 Апр 2008, 19:15

наистина смислен пост и аз сам на абсолютно същотот мнение и въпреки че съм само от 4 месеца с книжка карам всеки ден по бая КМ навъртам и съм пуснал наистина много хора и много се радвам като видя някой как ми махва и се усмихва щотото в тва движение си е кеф да те пусне някой ( особенно ако е от БМв сектата ).Но въпреки това хората са много изнервени и егоизма нараства постоянно така че не очаквайте подобрение по пътя :( просто нека всеки който е благодарен и пуска другите да продалжи да го прави :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м10б18,е36 м52б20

Мнение от тъчи » 08 Апр 2008, 11:02

BeXTMaN написа:....Но въпреки това хората са много изнервени и егоизма нараства постоянно така че не очаквайте подобрение по пътя... :ok:

Еее колега бъди малко оптимист,вярвай в добрата кауза и ще се получи.Който не се научи ще се поучи.Аз съм ЗА :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 08 Апр 2008, 12:50

Totogada написа: Карал съм доста колици,обаче ми направо едно впечатление защо когато карам Ладата много рядко някой ме пуска...а като съм с БМВ ме пускат???? не бива да има такава дискриминация.Познавам доста хора които имат и бмв-та и лади... и при тях е същата работа.

Абсолютната истина е това, аз тука от две седмици ползвам на жената корсата когато ми се наложи.... ами е** му м***та :twisted: , все едно ме няма на пътя, не ме виждат, всеки тарикат - най-дразнят тия с разни подобни кошници, обаче по-големи на габарити или тия дето са си купили някоя новичка я испанска, я италианска жигула на лизинг.........
кво като караш хлопел.... утре съм си с БМВ-то - това променя ли ме като човек - не....
...но СЪЩИТЕ тия пендели дето сега ми отнемат предимството и ми се врат отдясно и ми натискат вече клаксона като диви, съм УБЕДЕН че след три-четири дена няма да смеят.....
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 09 Апр 2008, 14:29

И аз съм ЗА - естественно!!!! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 09 Апр 2008, 15:31

АЗ съм ЗА инициативата.От година и половина имам книжка и винаги пускам колегите да минат пред мен.А те дори не ти благодарят с някакъв жест.Когато на мен ми се наложи някъде да ме пуснат никой не те пуска.Много са рядко случаите в който ме пускат и съответно винаги им вдигам ръка и аварийки за 1-2 секунди.
Другото което съм забелязал е , че когато някъде по път засека катаджии и уведомя насреща идващите коли с пресвяткане те вместо да ти благодарят те гледат злобно.Обаче бързат да си сложат колана.Има и такива който поздравяват , но по моите наблюдения това са колеги с БМВ-та (нищо против другите марки) но явно колегите с БМВ-та сме по-възпитани. И докато има Svetlio.Angelov водачите на БМВ ще бъдат по-възпитани и по-дисциплинирани.

P.S Имам едно предложение към Svetlio.Angelov да поемем инициативата за шофирането със предпазен колан.

Поздрави !
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от smocheto » 09 Апр 2008, 19:29

Здравейте баварци!!!
Темата е много полезна и има подкрепата на VWclub-bg.
Винаги когато се налага и аз давам предимство! ;) ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от DiDi » 10 Апр 2008, 12:24

Родителите ми от малка ми повтаряха, че така трябва да се прави, когато някой ти направи път. Аз това го възприемам като нещо задължително. Пешеходец съм,но когато ми направят път да мина винаги им вдигам ръка за "Благодаря". :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от Vladsman » 10 Апр 2008, 14:53

:clap: :clap: :clap:
Старая се да съм толерантен. Давам предимство и на мен са ми давали. Винаги благодаря кога с ръка, кога с авариики, кога с премигване на дълги. И спирам на пешеходни пътеки. Смятам че с по-малко нерви по пътищата ще се пътува по-спокойно и по-безопасно.

ПП: темата добавена и в сеат форума

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 10 Апр 2008, 17:08

Аз така тая вечер в едно задръстване никой не спира да завия наляво и така 1 минута кибича. После кат почнах да им светя с дългите веднага един се усети и спря да ме пусне. Махнах му с ръка и си минах.

Подкрепям инициативата, аз винаги, когато имам възможност спирам, за да отстъпя предимството си за някой, който не се знае дали ще се вреди скоро. Правете го и вие. Няма да закъснеете за там, накъдето сте тръгнали!
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: е32

Мнение от BeXTMaN » 10 Апр 2008, 18:17

вчера съм чакал 5 минути и никой не пуска да еб# тяхна мама и най-накрая нагло се изпарзулих и им се разсвирих и минах де
а днес си чакам лъскави коли минават никой не пуска и 1 чичо с трабантче ми махна някаф накефен и аз махам доволен и ме пусна човека :roll: :dunno: евала на тия дето пускат и благодарят

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 12 Апр 2008, 1:07

ами мога да кажа само евала на колегите софиянци!!!аз всеки ден патувам до София и там сам забелязал 4е са много толерантни шофиори няма нищо общо с другите градове!просто са толерантни сас другите у4астници на патя! :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivodivo » 06 Май 2008, 2:09

jArGoN_LaDy написа:Родителите ми от малка ми повтаряха, че така трябва да се прави, когато някой ти направи път. Аз това го възприемам като нещо задължително. Пешеходец съм,но когато ми направят път да мина винаги им вдигам ръка за "Благодаря". :roll:

Да, права си, но наблюдавам и една тенденция това да се прави и на пешеходна пътека, където пресичането си е наше право. Проблемът идва от това че например на пешеходната пътека в студентски град където аз живея е невъзможно някой автомобил да те пусне да преминеш след 11 часа, освен ако не си камикадзе. Ако пресичам на друго място и ме пуснат задължително вдигам ръка :D
П.С Честито на всички именници :) !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 11 Май 2008, 23:05

Подкрепям инициативата на 100 процента ! :bgflag:
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 14 Май 2008, 20:57

Подкрепям идеята ти на пално и е изпалнявам от доста години.Този благодарствен жест го знам отдавна,преди патувах всяка седмица кам Девин през Михалково там патя е ужасен настигнеш ли камьон ако не те пусне няма каде да го изпревариш,заставах зад камьоните и само се подвах леко да ме видят че сам отзад,при парва вазможност ме пускаха напред после пусках авариините и им благодарих,а те ми пресветкаха с фаровете, за 'моля'.Благодаря на всички може и да има от тези хора вав форума.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум