Акция "Светлина"

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Ное 2007, 18:17

нещо интересно... като бях в командировка в минесота/уса и тия не знаеха, че летните гуми съществуват (питах сума ти хора). всички караха със зимни в 35 градусовата жега... не може да си представите за какво скърцане по завоите ставаше дума :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morales » 03 Ное 2007, 0:04

ДА БЕЕ ......РЕД НЕКС
Машината обича ласка, грижливо ползване и смазка!

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 03 Ное 2007, 14:02

абе тва е прекалено бе! до кога ще го търпим тоо комунист глупав да ни прави на луди... абе дайте да се съберем и да блокираме няколко магистрали докъто не отпаднат всички остроумия на тоя малоумник... абе 1О точки за колан бе хора :shock: абе живота си е мой ще си го пазя както искам бе.. 6 точки за зимни гуми!! ми ако нямам пари да си купя зимни гуми кво да права! ей писна ми от тия малоумници ще ги взривя вече :mhihi:

сериозно дайте да измислим нещо за да покажем кой е шефа... аз не съм маймуна за да ме правят на маймуна... вие маймуни ли сте ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 03 Ное 2007, 14:11

Ogi написа:абе тва е прекалено бе! до кога ще го търпим тоо комунист глупав да ни прави на луди... абе дайте да се съберем и да блокираме няколко магистрали докъто не отпаднат всички остроумия на тоя малоумник... абе 1О точки за колан бе хора :shock: абе живота си е мой ще си го пазя както искам бе.. 6 точки за зимни гуми!! ми ако нямам пари да си купя зимни гуми кво да права! ей писна ми от тия малоумници ще ги взривя вече :mhihi:

сериозно дайте да измислим нещо за да покажем кой е шефа... аз не съм маймуна за да ме правят на маймуна... вие маймуни ли сте ?

Ти хубаво знаеш как да си пазиш живота, обаче не дай си боже стане катастрофа, по твоя вина примерно... и ти стане нещо на другия човек ще му е много приятно, че си бил без колан...

А за гумите... Да притежаваш автомобил е лукс, ако ме разбираш какво искам да кажа.
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар

Мнение от Ogi » 03 Ное 2007, 14:16

MaXimal написа:
Ogi написа:абе тва е прекалено бе! до кога ще го търпим тоо комунист глупав да ни прави на луди... абе дайте да се съберем и да блокираме няколко магистрали докъто не отпаднат всички остроумия на тоя малоумник... абе 1О точки за колан бе хора :shock: абе живота си е мой ще си го пазя както искам бе.. 6 точки за зимни гуми!! ми ако нямам пари да си купя зимни гуми кво да права! ей писна ми от тия малоумници ще ги взривя вече :mhihi:

Ти хубаво знаеш как да си пазиш живота, обаче не дай си боже стане катастрофа, по твоя вина примерно... и ти стане нещо на другия човек ще му е много приятно, че си бил без колан...

А за гумите... Да притежаваш автомобил е лукс, ако ме разбираш какво искам да кажа.

аз те разбирам и удобрявам това да има глоби за тези нарушения... ама не и толкова големи! а и хубаво зимни гуми... имам 6 на тавана... ама защо да ги слагам сега като няма снежинка даже ?? да сложат по нормални срокове... те са максималисти и така с тези огромни глоби ( говортя за точките по специално ) угаждат само на пенсионерите... как може всички да се радвате че ви вдигат глобите??? на вас актове не ви ли пишат ?? с вас полицаи не се ли заяждат ??

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар

Мнение от Ogi » 03 Ное 2007, 14:22

а и другото... защо мислите че тези промени в ЗДП са за общото благо ? толкова ли сме глупави и си мислим че като ни слагат по големи глоби другите шофьори ще станат по примерни и нещата ще се оправят.... ? ами нали ние сме тези шофьори които глобяват постоянно... нали тези големи глоби се отразяват и на нас... а и не си мислете че налагането на големи глоби е за общо благо.. не то е за пълнене на държавната хазна... съответно пълнене на разни гуши...
защо мислите наслагаха такива глоби за точки... защото като ти напишат 3 акта и книжката ти заминава... после за да си извадиш нова книжка... не стига че минаваш през 12 изпита... ами и си плащаш всички задължения към кат и т.н. всичко се прави за да ни прибират парите.. аз не съм доволен ! не искам да продължава повече това нещо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 03 Ное 2007, 21:41

Като чета кво пишеш, май нещо си редовен посетител на гишето в КАТ където висиш да си видиш решението след поредния акт и сега си притеснен, че по-дълбоко ще ти бъркат в джоба :mhihi:
Глобите са си хубаво нещо, стига да не се пишат с цел лична облага - считай превишаване правата на куките по време на служба с цел лично облагодетелстване! Всяка една напреднала и цивилизована нация е изградена с наказания! Глобите са като боя, т.е. изграждат! Дисциплината за където и да се сетиш в повечето случаи е наложена - с глоби! Или по-точно казано със страха от солени глоби, които за твоя случай, както се опасяваш е отнемане на книжката и последствията от това ;)
Така че не се оплаквай точно от тези глоби за светлините и гумите, ами си промени манталитета на мислене!
И последно! Зимната гума не е само за сняг - дано го знаеш! Просто е доста по мека от лятната и сцеплението с пътя ти е много по-голямо, а с това и стабилността ти при спиране и завои! Лятната гума при по-ниски температури се втвърдява! Затова са тези изисквания!
Лично съм го усещал как при 8-10 градуса като взимам завой с лятна гума и леко поднася, докато при същата температура и със същата скорост, но със зимни гуми, колата си е залепена за пътя!
Сам се сещай защо искат да си свалиш зимните гуми от тавана и да си ги сложиш сега :winky:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар

Мнение от Ogi » 08 Ное 2007, 12:54

Diavolo написа:Като чета кво пишеш, май нещо си редовен посетител на гишето в КАТ където висиш да си видиш решението след поредния акт и сега си притеснен, че по-дълбоко ще ти бъркат в джоба :mhihi:
Глобите са си хубаво нещо, стига да не се пишат с цел лична облага - считай превишаване правата на куките по време на служба с цел лично облагодетелстване! Всяка една напреднала и цивилизована нация е изградена с наказания! Глобите са като боя, т.е. изграждат! Дисциплината за където и да се сетиш в повечето случаи е наложена - с глоби! Или по-точно казано със страха от солени глоби, които за твоя случай, както се опасяваш е отнемане на книжката и последствията от това ;)
Така че не се оплаквай точно от тези глоби за светлините и гумите, ами си промени манталитета на мислене!
И последно! Зимната гума не е само за сняг - дано го знаеш! Просто е доста по мека от лятната и сцеплението с пътя ти е много по-голямо, а с това и стабилността ти при спиране и завои! Лятната гума при по-ниски температури се втвърдява! Затова са тези изисквания!
Лично съм го усещал как при 8-10 градуса като взимам завой с лятна гума и леко поднася, докато при същата температура и със същата скорост, но със зимни гуми, колата си е залепена за пътя!
Сам се сещай защо искат да си свалиш зимните гуми от тавана и да си ги сложиш сега :winky:

ти си комунист :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 09 Ное 2007, 0:12

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Баце, само до пионерче стигнах... за комсомолец и за книжка в компартията не стигнаха годините :mhihi: :mhihi: :mhihi:
п.с. То като Дедо Тошо, който не успя да направи цели проводници и си остана само с полупроводници :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 09 Ное 2007, 11:22

Ogi написа:
ти си комунист :)

:mhihi: :mhihi: тва заключение беше трепач :mhihi: :mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар

Мнение от Ogi » 10 Ное 2007, 14:47

Ogi написа:
Diavolo написа:Като чета кво пишеш, май нещо си редовен посетител на гишето в КАТ където висиш да си видиш решението след поредния акт и сега си притеснен, че по-дълбоко ще ти бъркат в джоба :mhihi:

вчера успях да надникна и да видя колко акта имам...

36 :mhihi:
м/у другото това ми е 2-ра книжка.. а и тя вече е на -5 точки :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Ное 2007, 18:30

Ogi написа:... вчера успях да надникна и да видя колко акта имам...

36 :mhihi:
м/у другото това ми е 2-ра книжка.. а и тя вече е на -5 точки :)

Може да имаш 136 акта и 102 книжки ама имаш 1 живот и това не можеш да го промениш нито с пари, нито с връзки :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 11 Ное 2007, 3:57

tsb, бате има актове и актове ... и аз съм с 2 точки, ама я имам 2 смислени акта, я не .. :evil: И да ги има ще са за няква мършава превишена скорост и то много преди промените в закона ..
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 11 Ное 2007, 13:57

Space написа:tsb, бате има актове и актове ... и аз съм с 2 точки, ама я имам 2 смислени акта, я не .. :evil: И да ги има ще са за няква мършава превишена скорост и то много преди промените в закона ..

Верно е, че има актове и актове
Но ако приемем, че колегата се е сдобил с тях за 6 години това прави всеки 2-ри месец акт :!:
А като се има предвид, че доста често се минава само с фиш, а понякога и без фиш и че не се забелязва всяко нарушение (освен ако не караш катаджията с теб) как кара колегата :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 11 Ное 2007, 14:53

tsb, така е, ама на мен пък ми ги забелязваха около година и половина всичките, че даже и повечето си ги измисляха. :evil: А, фишове почти не са ми писали. Може би 2-3 за всичките години от както карам, които не са много де - 6.
_!_

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум