Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Юни 2007, 22:28

[FF]GODFLESH написа:честно казано страх ме е да карам по наще пътища... :(

:idea: абсолютно... в същност от известно време насам си карам предимно по подбалканския, просто нямам нерви по магистралата. както и цариградско в софия гледам да го избягвам :shock:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

crash

Мнение от KPETEH » 14 Юни 2007, 22:42

Според мен БМВ-то е Е38, това предположение произхожа от вида на джантата - защото друго от тази кола не е останало. Малко се възмутих от вида на шофиора - къси гащи и фанелка. Не е карал нормално, то е ясно, мисля си, че е искал да се изфука. Жалко за пътниците, не мога да си представя как са го приели техните роднини. Смъртта им е пряко следствие от действията на шофьора. Доста нелепо и безрасъдно. Манталитет...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_batko » 14 Юни 2007, 22:43

Мир на прахта им
колта направо се е размазала
дано всичко е свършило за секунди и не са се мъчили
и пак остава мъката за близките. Едно от нещата което ме възпира да правя глупости е точно страданието което ще причиня на близките до мен хора.
Силно се надявам повече да не пиша по такива теми
What comes around goes around

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от toyo_BMW » 14 Юни 2007, 23:01

Жалко за смъртта на тримата. Мир на праха им.
Според мен тоя долен мангал дето го даваха по бтв е засякал пътя на БМВ-то, дори и с 180 -200 да е карал в тия коли 5-та или 7-ма серия не се усещат, но удара в насрещно движещ се автобус с 100 -140 км се е оказал фатален ,няма начин тая кола да занесе рязко с тая скорост на суха магистрала, циганина е виновен.
АУДИ А6 '06, BMW 530i '90 M30 , SUPRA 3.0 turbo+

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 14 Юни 2007, 23:02

Сони писа правилно, че нащта "магистрала" е само минала край магистрала и не е правена за скорости над 180 дори на правите.

Явно човек трябва да преживее нещо такова или да види свят, че да осъзнае, че Тракия е просто първокачествен път. В Германия магистралите са ДРУГИ.
Страшно съжалявам за невинните, който страдат когато такива малоумници се набиват в тях. Цели семейства умират, заради пъпчиви стърчипишковци, решили да клецат хипнотизирани пички... примерно.
Един СТРАХОТЕН късмет е, че в рейса има само ранени НЕВИННИ.

Помните ли когато напукаха неколко платени войници в Ирак, обучавани да убиват, колко сълзи сополи и празни приказки се издрънкаха?
В рейса можеше да умрат повече напълно невинни в напълно мирно време и напълно незаслужено. Без да го знаят и очакват.
И щеше да е чудо за една вечер и утре щяха да са забравени. Баси и ежедневието в мирна България, "част от Европа, доста пред Румъния и Словения като развитие" (цитати от днешната БГ преса).

П.С. А тези в колата ако не са научили къде живеят за поне 18 години (тогава се взима книжка най - рано) и какви отговорности имат към обитателите и законите на тая планета, то явно не са били за нея - поели са си по пътя, където ще са по щастливи от тук.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Юни 2007, 23:12

toyo_BMW написа:Жалко за смъртта на тримата. Мир на праха им.
Според мен тоя долен мангал дето го даваха по бтв е засякал пътя на БМВ-то, дори и с 180 -200 да е карал в тия коли 5-та или 7-ма серия не се усещат, но удара в насрещно движещ се автобус с 100 -140 км се е оказал фатален ,няма начин тая кола да занесе рязко с тая скорост на суха магистрала, циганина е виновен.

Ти нормален ли си? Суха магистрала след тия дъждове???? Новините поне не ги ли гледа??? Циганина му бил виновен.... и как???? При положение, че тоя е карал с над 200 (в което съм почти сигурен)... дори и циганина да е решил да изпреварва, пича с BMW-то си е виновен... карал е с над 70км/ч над позволеното, и то на мокро... точка... виновен.

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от Krassi_kn » 14 Юни 2007, 23:18

Според мен няма значение каква е колата а кой я кара защото нали всички знаем-важно е задкормилното устройство-може и с жигула да загинеш!Важното в случая е че човека(мир на праха му) не е преценил че не може така!Не може да качиш две момичета и да показваш колко ти върви колата!!!

серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 14 Юни 2007, 23:53

Много критики, много нещо ама не забравяйте, че никой не е застрахован! ако става въпрос и с 60км/ч може да се очистим. Пази боже!

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 14 Юни 2007, 23:56

^Joreto написа:Много критики, много нещо ама не забравяйте, че никой не е застрахован! ако става въпрос и с 60км/ч може да се очистим. Пази боже!

Е то може и метеор да те удари докато си ходиш в парка, нали ;) ! Въпросът е в вероятността и в това да не се настъпва дявола по опашката ;) !

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 14 Юни 2007, 23:58

Лично мен 150км ме притесняват, пък над 200 незнам, хора научете се че дори и малко дъжд дори и за 1 минута пътя става като пързалка от смесването на праха и водата. Карайте като белите хора не се правете на богове каквито не сте, осъзнайте се помислете, че една такава постъпка може да коства живота не само на вас, но и на други хора, карайте нормално и безопасно. През тези дни двама мой приятели единия с Астра дори не GSI, а другия с Ланчия претърпяха катастрофа, живи са, здрави са, но неразумното им каране води до такива последствия. Пича с Астра го удари Камаз по точно мина през него с 70км в час, вътре са били трима човека за щастия са се разминали с охлузвания и уплах. Другия с Ланчията (мой колега) се правил на гъзарче, газ спичка газ спирачка и последвало удар, той също е возел още 3-ма души, 3 момичета (мой колежки), 2 от тях са невредими 3-тото ходи с шина на врата и има сътресение. Най-малкото което може да ви се случи е това, а пък вие си представете, с по голяма скорост какво може да стане!!!! Карайте внимателно
Мир на праха им.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 15 Юни 2007, 0:42

Бог да прости загиналите.
Представете си какво е на близките им в момента.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 15 Юни 2007, 1:46

Казаха че е поднесла задницата на БМВ-то
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 15 Юни 2007, 5:47

sonny написа:както повечето от вас знаят, карам е32 и то с бая големи баници и то в добро състояние. Смея да твърдя, че с тази кола, се чувствам спокойно при скорост до 170км/ч. По същата тази магистрала, със същата тази кола съм вдигал и 200, но не ми е гот с тази скорост, неусещам колата, както аз искам, не се чувствам нито спокоен, нито комфортно. БА и наща магистрала си е до 170-180км макс. Просто нестава за повече.

подкрепям

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от тодор » 15 Юни 2007, 6:03

по бтв казаха че колата е била бмв 750
http://www.dailymotion.com/SashoSasho/video/8595526
Изображение
Пази си душата, а не гумите!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 406HDI

Мнение от ivokaza » 15 Юни 2007, 6:46

toyo_BMW написа:Жалко за смъртта на тримата. Мир на праха им.

Пич, вземи спри да пишеш глупости!

Ако аз задминавах друг автомобил и се движа със 130 км/ч, а някой ми налети с 240+ - дори с лек автомобил няма да мога да издърпам, камо ли с микробус. А по въпроса със занасянето - при такава скорост колата буквално лети над пътя и дори малки неравности могат да причинят загуба на контрол.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум