ОМРЪЗНА МИ ДА УМИРАМ
Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
На тилдата (~), точно под бутона Esc. Това, разбира се, ако използваш фонетична.
По темата, бих добавил още една категория, тази на дребните тарикатчета. "Аз сега ще си карам в лентата за направо, че по-бързо върви, пък после ще свия пред колоната." Честно, следващият кретен, който има нахалството да го направи това пред мен, ще има дяволски късмет, ако не му се наложи да си търси ключовете някъде. В областта на дебелото черво, да речем.

По темата, бих добавил още една категория, тази на дребните тарикатчета. "Аз сега ще си карам в лентата за направо, че по-бързо върви, пък после ще свия пред колоната." Честно, следващият кретен, който има нахалството да го направи това пред мен, ще има дяволски късмет, ако не му се наложи да си търси ключовете някъде. В областта на дебелото черво, да речем.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
До копчето 1 отляво
1 примера:
Миналото лято, вечерта карам към Бургас с буса. По едно време в тъмното някаква сянка .... вглеждам се ... Баууууу .. некъв пич решил да се прибере от полето набързо по главния път с Газката .... ама няма грам светлина или светлоотразител
... само една тъмна сянка по пътя ... тоя се е помисли за стелт
... и аз държа дистанция колкото да го виждам ... в тоя момент кола ме застига и ме изпреварва и ест. тръгва да влиза пред мен (ама там е Стелта) и познай .. спирачки .. луда работа.
2 пример:
Пътувам за София. И точно вече влизам и идва първия светофар. Свети червено. Спирам чакам. Отсреща една кола ще завива на ляво. Гледам обаче не тръгва .. и в следващия момент един двуетажен автобус премина покрай мен от ляво с около 100 на червено
.. и аз почвам се чудя, дали не са променили нещо светофарите .. на червено минаваш, на зелено спираш.
Баууу .. и тва как дразни. Има лента за наляво, има лента за направо има и лента за надясно. Неква маршрутка минава от дясно (щото нема никой) накрая минава пред всичко и като сверва зелено, завива на ляво *като преди тва е блокирал за един цикъл червено-зелено-червено тия в най-дясна лента. Такъв с палката да му трошиш ръцете... ди еба и тарикатите

1 примера:
Миналото лято, вечерта карам към Бургас с буса. По едно време в тъмното някаква сянка .... вглеждам се ... Баууууу .. некъв пич решил да се прибере от полето набързо по главния път с Газката .... ама няма грам светлина или светлоотразител

2 пример:
Пътувам за София. И точно вече влизам и идва първия светофар. Свети червено. Спирам чакам. Отсреща една кола ще завива на ляво. Гледам обаче не тръгва .. и в следващия момент един двуетажен автобус премина покрай мен от ляво с около 100 на червено

Баууу .. и тва как дразни. Има лента за наляво, има лента за направо има и лента за надясно. Неква маршрутка минава от дясно (щото нема никой) накрая минава пред всичко и като сверва зелено, завива на ляво *като преди тва е блокирал за един цикъл червено-зелено-червено тия в най-дясна лента. Такъв с палката да му трошиш ръцете... ди еба и тарикатите
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- lyubo_di
- Потребител
-
- Кара: Opel Vectra-B; Audi A4 B5
Първо, да кажа този път "Здравейте на всички", че миналия пропуснах.
Добре заварили.
И сега отново по темата. Рядко слизам в центъра с кола, ако не е по работа, но днес ми се наложи. Имам книжка от 4 г., известно време бях даже и шофьор в една фирма. Не съм супер шофьор, но се справям прилично. Та какво става днес.
На слизане по бул. Черни връх, посока НДК. Пуснал съм колата по инерция, червено е на сфетофара на х-л Хумус. Когато съм вече близо светва зелено, включвам си културно втора и подавам леко газ. Поглеждам огледалото - в ляво от мен се набира един Ровер 75. Мисля си "или е за наляво, или за направо, но има място и за двамата". Грешка. В средата на кръстовището онзи с Ровера, както е от ляво (аз съм в лентата за направо) и вече е малко пред мен бие мигач и прави десен заво по св. Наум. Аз съм на зелено, карам с 35 - 40 и съм си в лентата направо, но скачам с двата крака на спирачката и.... на косъм.
На връщане, на първия сфетофар веднага след автомивката в посока Лозенец, пак по Черни връх (или Фритоф Нансен е там
). Пак съм в лентата за направо. Зад мен една Ес-класа, сива, новичка - свети. "Кога ли ще съм в такава и аз", мисля си. До мен, в дясно една мома с Поло, симпатична, руса, гледа си нещо по грима. Зелено, тръгвам си плавничко (то с Вектра 1,6 и не мога да тръгна по друг начин, де
), поглеждам в огледалото - мацката все още се прави красива, пускам лека усмивка..... В следващия момент, веднага щом се отвори достатъчно място, Ес-ката се изнесе в лентата до мен, от там ме засече като мина през мойта лента докато излезе в областта където се прави ляв завой към стадиона, изпревари колата пред мен в този участък, като влизайки пред него, засече и него. После, когато вече влезе в участъка след отбивката за Хилтън - мръсна газ по трамвайните релси..... Отново сфетофара при х-л Хумус, като пълен балък пак си чакам чинно в лентата за направо по Черни връх. Зелено, тръгвам с леко ускорение, че да набере колата за баира. 50 - 60 - хоп, до там, има катаджии, училище ...... Един колега с БМВ 5-ица комби, сива, ме изпреварва от дясно, виждам го, пускам газта и давам малко в ляво - успява да мине. От там той окрилен от успеха набива мръсна газ и със солидна доза пушек зад него (дизел) изпреварва и буса пред мен през трамвайните релси, и това пред погледа на катаджия, който изгледа всичко тъпо. 100 м. по-нагоре, на завоя за Кемпински още едни катаджии, и те го бяха пропуснали.
Всичко това защо го пиша? За да стане ясно, че поне за мен това са убииците по пътищата - които си мислят, че карат последен модел совалка и могат да летят по пътищата, и че могат да засичат всички, да ги притискат и тн. Които си мислят, че са великите карачи/играчи и на улицата, особено в града, трябва да покажат колко им върви колата и какви са тарикати, и как всичко ще им се размине. Разсеяната мацка в Полото, освен за една усмивка, друго не ми е виновна.

И сега отново по темата. Рядко слизам в центъра с кола, ако не е по работа, но днес ми се наложи. Имам книжка от 4 г., известно време бях даже и шофьор в една фирма. Не съм супер шофьор, но се справям прилично. Та какво става днес.
На слизане по бул. Черни връх, посока НДК. Пуснал съм колата по инерция, червено е на сфетофара на х-л Хумус. Когато съм вече близо светва зелено, включвам си културно втора и подавам леко газ. Поглеждам огледалото - в ляво от мен се набира един Ровер 75. Мисля си "или е за наляво, или за направо, но има място и за двамата". Грешка. В средата на кръстовището онзи с Ровера, както е от ляво (аз съм в лентата за направо) и вече е малко пред мен бие мигач и прави десен заво по св. Наум. Аз съм на зелено, карам с 35 - 40 и съм си в лентата направо, но скачам с двата крака на спирачката и.... на косъм.
На връщане, на първия сфетофар веднага след автомивката в посока Лозенец, пак по Черни връх (или Фритоф Нансен е там

Всичко това защо го пиша? За да стане ясно, че поне за мен това са убииците по пътищата - които си мислят, че карат последен модел совалка и могат да летят по пътищата, и че могат да засичат всички, да ги притискат и тн. Които си мислят, че са великите карачи/играчи и на улицата, особено в града, трябва да покажат колко им върви колата и какви са тарикати, и как всичко ще им се размине. Разсеяната мацка в Полото, освен за една усмивка, друго не ми е виновна.
Моторите спират ДОСТА по бавно от колите и тва е при4ината да се снимат при ря3ки спирания в 3адрастванията.
Спира4ното усилие е пропорционално на масата, това е фи3ика от 6ти клас.
Ама това не променя ни6то в темата ми напротив. Най гадното е когато невинни семейства гинат по улиците 3аради пубери бе3 или сас книжки пи6ки путки и т.н.
П.С. Най ебано е да пи6е6 на фонети4на сас немски настройки
Спира4ното усилие е пропорционално на масата, това е фи3ика от 6ти клас.
Ама това не променя ни6то в темата ми напротив. Най гадното е когато невинни семейства гинат по улиците 3аради пубери бе3 или сас книжки пи6ки путки и т.н.
П.С. Най ебано е да пи6е6 на фонети4на сас немски настройки

- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Преди 2 години се пребирам към БГ и разбирам, че сестричката (14 год.) на една моя аверка я отрепали некви тинейджари. В града с Лада Самара влизат в някакъв завой с над 100
... от удара момичето отхвърча 3-4 метра и се удря в един метален стълб. На място. ... Шофьора бил на 18 и тъкмо взел книжка
П.С. За немската клавиатура .. не се оплаквам .. трябва само се свикне.

П.С. За немската клавиатура .. не се оплаквам .. трябва само се свикне.
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
Според мен пък младите шофьори не са свръх проблема по улиците. От месец имам книжка и си карам бая разумно и нищо че не съм в София пак съм видял много простотии и макар и да нямам опит, се старая да си го наваксам с внимание (което ми е спестило няколко катастрофи по чужда вина досега)
да не говорим, че освен мен не съм виждал други да подават мигач при престрояване
Всичко е до това да си знаеш възможностите и да караш много под тях, като оставяш пълният капацитет за екстремни ситуации
и много да се внимава, просто като караш трябва да караш, не да се занимаваш с други неща. Поне до тези изводи стигнах за 1 месец 

- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
G-Force, много точно казано ако си стигнал до тези изводи за един
месец имаш моите поздравления, това е и моята концепция за
движението по пътищата.
Въпреки, че последния път като си смятах километрите преди две
години (почти бях достигнал 1 млн. км.) все още установявам че има
какво да се учи и подобрява в процеса на каране и избягване на
ситуации, така че процесът е безкраен и всеки трябва да кара
малко под възможностите си, а не като повечето млади "карачи"
да се мислят че са безсмъртни (моля за извинение тези които не
са от тази категория).
Съветвам всеки начинаеш да се усамоти на някое място тип полигон
или писта и да разучи възможностите на автомобила си както и
своите собствени и след това да прецени сам, дали и доколко
може да се прави на рацер (ако има реална самопреценка).
месец имаш моите поздравления, това е и моята концепция за
движението по пътищата.
Въпреки, че последния път като си смятах километрите преди две
години (почти бях достигнал 1 млн. км.) все още установявам че има
какво да се учи и подобрява в процеса на каране и избягване на
ситуации, така че процесът е безкраен и всеки трябва да кара
малко под възможностите си, а не като повечето млади "карачи"
да се мислят че са безсмъртни (моля за извинение тези които не
са от тази категория).
Съветвам всеки начинаеш да се усамоти на някое място тип полигон
или писта и да разучи възможностите на автомобила си както и
своите собствени и след това да прецени сам, дали и доколко
може да се прави на рацер (ако има реална самопреценка).
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
...личи си че опита ти е толко, и за това не знаеш, че докато караш може : да се напудриш, да се начервиш,да се гримираш, да се срешиш, да пиеш кафе с цигара, да говориш минимум по един телефон, да се преоблечеш, и бая други работи, като че най-бързото платно е най-дясното и че най-свободното е насрешното...
а специално в софиа без тия работи не може да се кара... 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
полигоните ги купиха и станаха паркинги...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
vutov написа:interlagos, като си с мотора даваш ли мигачи? Какво растояние пазиш от колите?
аве аз си давам ... ама проблема е че няма кой да види че ги пускам тия мигачи ... почти в 90% от случайите

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
M3CSL написа:Те повечето пешеходците не пазят пък вие за мотористите говорите.
Страшни цигани сме на пътя.И това едвали ще се оправи...
И те(пеш.) са едни фоги...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!