Е46 или Е39 ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 09 Окт 2006, 20:22

Избери шестака бензин ;) Ако можеш да вземеш Е46 320/325 би било супер, но ще дадеш повечечко пари отколкото за Е39, но ще получиш и повече удоволствие от карането! Та - твой избор!
BMW only!

Потребител
Аватар

Мнение от martjo » 09 Окт 2006, 20:49

Моля за извинение! Станала е грешка:(Не съм видял правилно, наистина става дума за Е39. Съжалявам! Абе те сякаш не се различават много по външен вид, имам предвид Е36 и Е39, май?

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 12 Окт 2006, 13:49

Батка, колко ме е яд че не съм в БГ да ти купя Е36цата. . . немаш си представа . . . Всъщност я провери колко ше ми излезе транспорта до тук . . . за Е36 комби съм готов и с обратен волан да я карам.

Иначе по темата. . . пак ли ще си купуваш комби и бензин или дизел мислиш да взимаш?

Ако ще зимаш дизелак задължително Е46, ако ще е комби, пак задължително Е46, ако ще е седан, може и Е39. 8)

Други въпроси? :mhihi:
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 12 Окт 2006, 15:22

martjo написа:Абе те сякаш не се различават много по външен вид, имам предвид Е36 и Е39, май?

Аха. Все са с синьо бяла емблема отпред :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo gazcom » 15 Окт 2006, 20:04

абе комбито е много хубава работа ама сега като си имам бус не ми е необходимо и май няма да копувам пак комби

ентусиаст
Аватар

а

Мнение от ian190 » 13 Ное 2006, 19:24

реши ли какво ще зимаш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 13 Ное 2006, 19:29

absix написа:
GECATA BMW написа:Е46 8)

:ok:

Agree :!: :yes:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Май 2008, 11:56

Колеги, дали бихте потвърдили това, което сте писали преди 2 години? :lol:

Аз сега съм изправен пред същата дилема. Определено съм млад, спортен дух, гъзария, ала-бала или с 2 думи всичко сочи на 3-та серия ;)

Само ми се ще за едно нещо да разпитам - не видях коментари за него. Разходите за гориво и поддръжка как са при двата модела? Приятел ми каза, че частите за 3-ката били много по-евтини от тези за 5-цата, ама знам ли дали е истина... :confused: За горивото също ми е много важно, защото правя няколко хиляди км месечно и при тия цени на бензина се замислям за един газов инжекцион - какво ще кажете? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 19 Май 2008, 11:59

Georgieff написа:Понеже имам опит и с двете, ще опиша някои по-значителни разлики, които са ми направили впечатление, но принципът за втора употреба Е46 или Е39 е - което от двете намериш в по-добро състояние.

- Возия: Е39 вози доста по-добре поради по-дългата база и особената конструкция на задния мост, доста по-стабилна е в завой по същите причини, а може би и понеже е с 200 кг по-тежка.

- Комфорт: Стандартните седалки на Е46 са по-къси и наклона на долната част не се регулира, за разлика от стандартните на Е39 - при добре настроена шофьорска седалка се чувстваш като във фотьойла пред телевизора у вас. Проблема се решава със спортните седалки, но рядко попадат такива Е46-ки. Ако си с къси крака може и въобще да не ти е проблем това, но при мен има значение.
Подлакътникът съшо се води екстра в Е46, докато в Е39 е стандартен.
Пространството за задните пътници също е повече, но теб това надали те засяга.

По отношение на размерите на колата можеш и сам да се досетиш коя е по-подходяща за града и за паркиране, но мога да ти кажа, че проблем да паркирам досега не съм имал - след като й свикнеш не се замисляш.
По принцип Е39 е по-подходяща за дълъг път и си струва да вземеш такава, ако често пътуваш извън града.

:yes:

Предишна

Назад към Основен Форум