Е46 или Е39 ?
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Избери шестака бензин
Ако можеш да вземеш Е46 320/325 би било супер, но ще дадеш повечечко пари отколкото за Е39, но ще получиш и повече удоволствие от карането! Та - твой избор!

BMW only!
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Батка, колко ме е яд че не съм в БГ да ти купя Е36цата. . . немаш си представа . . . Всъщност я провери колко ше ми излезе транспорта до тук . . . за Е36 комби съм готов и с обратен волан да я карам.
Иначе по темата. . . пак ли ще си купуваш комби и бензин или дизел мислиш да взимаш?
Ако ще зимаш дизелак задължително Е46, ако ще е комби, пак задължително Е46, ако ще е седан, може и Е39.
Други въпроси?
Иначе по темата. . . пак ли ще си купуваш комби и бензин или дизел мислиш да взимаш?
Ако ще зимаш дизелак задължително Е46, ако ще е комби, пак задължително Е46, ако ще е седан, може и Е39.

Други въпроси?

БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
martjo написа:Абе те сякаш не се различават много по външен вид, имам предвид Е36 и Е39, май?
Аха. Все са с синьо бяла емблема отпред

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- ivo gazcom
- кандидат ентусиаст
-
абе комбито е много хубава работа ама сега като си имам бус не ми е необходимо и май няма да копувам пак комби
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Колеги, дали бихте потвърдили това, което сте писали преди 2 години?
Аз сега съм изправен пред същата дилема. Определено съм млад, спортен дух, гъзария, ала-бала или с 2 думи всичко сочи на 3-та серия
Само ми се ще за едно нещо да разпитам - не видях коментари за него. Разходите за гориво и поддръжка как са при двата модела? Приятел ми каза, че частите за 3-ката били много по-евтини от тези за 5-цата, ама знам ли дали е истина...
За горивото също ми е много важно, защото правя няколко хиляди км месечно и при тия цени на бензина се замислям за един газов инжекцион - какво ще кажете? 

Аз сега съм изправен пред същата дилема. Определено съм млад, спортен дух, гъзария, ала-бала или с 2 думи всичко сочи на 3-та серия

Само ми се ще за едно нещо да разпитам - не видях коментари за него. Разходите за гориво и поддръжка как са при двата модела? Приятел ми каза, че частите за 3-ката били много по-евтини от тези за 5-цата, ама знам ли дали е истина...

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Georgieff написа:Понеже имам опит и с двете, ще опиша някои по-значителни разлики, които са ми направили впечатление, но принципът за втора употреба Е46 или Е39 е - което от двете намериш в по-добро състояние.
- Возия: Е39 вози доста по-добре поради по-дългата база и особената конструкция на задния мост, доста по-стабилна е в завой по същите причини, а може би и понеже е с 200 кг по-тежка.
- Комфорт: Стандартните седалки на Е46 са по-къси и наклона на долната част не се регулира, за разлика от стандартните на Е39 - при добре настроена шофьорска седалка се чувстваш като във фотьойла пред телевизора у вас. Проблема се решава със спортните седалки, но рядко попадат такива Е46-ки. Ако си с къси крака може и въобще да не ти е проблем това, но при мен има значение.
Подлакътникът съшо се води екстра в Е46, докато в Е39 е стандартен.
Пространството за задните пътници също е повече, но теб това надали те засяга.
По отношение на размерите на колата можеш и сам да се досетиш коя е по-подходяща за града и за паркиране, но мога да ти кажа, че проблем да паркирам досега не съм имал - след като й свикнеш не се замисляш.
По принцип Е39 е по-подходяща за дълъг път и си струва да вземеш такава, ако често пътуваш извън града.

69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5