BMW се у4и от...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 24 Юни 2003, 19:56

Тука нещо говорим на Патагонски човече... :D 1) има един тон модели на ///М с 5 скорости. 2) Повечето спортни коли са с директна предавка на последната скорост. Сетих се например, че Viper-a достига максимална скорост на 5-а, не на 6-а. Ако говорим за наистина расови спортни автомобили , ТVR, Lambo, Ferrai, Porsche etc. повечето са с 5 скорости, защото ти имаш толкова мощност и въртящ момент почти в целия работен диапазон на двигателя, че не ти дреме на коя скорост караш образно казано.

Аз претендирам да карам много расова кола и мога да ти кажа, че с 400Nm i 320Ps тя поддържа 55 мили в час на 1100 оборота на 4-а, която е директна, без особен проблем. Също поддържа и 160 мили в час на 4-а... Баирите не ги усещам с тези цифри под капака...

6-а скорост е за икономия и нищо друго при нормалните автомобили. Все едно да ми кажеш, че на Peugeot 306 GTi-6 тая 6-а скорост му помага с нещо...

На моята ако има ускоряваща предавка теоретично мога да стигна и 230 мили в час, ама някак си не става. Защо ли? Да те подсетя - ти вземаш ли в предвид предавателното число на главното предаване?
Power is Nothing Without Insanity

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 25 Юни 2003, 14:28

Alex 320i Cabrio написа:Тука нещо говорим на Патагонски човече... :D 1) има един тон модели на ///М с 5 скорости.

Предполагам имаШ предвид //М модели от преди блиzо 10 години... не мога да се сетя неЩо zа ново М3 или М5 с 5 скорости. Но ако все пак твърдиШ обратното, така да бъде!

Alex 320i Cabrio написа:Ако говорим за наистина расови спортни автомобили , ТVR, Lambo, Ferrai, Porsche etc. повечето са с 5 скорости, защото ти имаш толкова мощност и въртящ момент почти в целия работен диапазон на двигателя, че не ти дреме на коя скорост караш образно казано.

Това да не ми дреме на коя скорост съм е //M5 style и неговите прекрасни 500Нм. При вси4ки други иzброени от теб автомобили се среЩат само 6 предавки... Евентуално Porsche-то ако не е S може да е с 5. Ако ми дадеШ пример zа Ферари или оЩе по-спортните Ламбо с 5 скорости Ще те приzная, честно :wink:

Alex 320i Cabrio написа:Аз претендирам да карам много расова кола и мога да ти кажа, че с 400Nm i 320Ps тя поддържа 55 мили в час на 1100 оборота на 4-а, която е директна, без особен проблем. Също поддържа и 160 мили в час на 4-а... Баирите не ги усещам с тези цифри под капака...

Respect zа въртяЩия ти момент, zнам точно какво имаШ предвид. Какво имаШ предвид под "директна", 1:1 предавателно число ли?

Alex 320i Cabrio написа:6-а скорост е за икономия и нищо друго при нормалните автомобили. Все едно да ми кажеш, че на Peugeot 306 GTi-6 тая 6-а скорост му помага с нещо...

Ехххх, доста по-трудна работа се окаzа от колкото си мислех. ОК, колега, Ще ти дамм примери и ако това не те убеди в думите ми спирам да плямпам.
ЗаЩо в WRC Шампионата всички коли са с 6 скорости? Правят икономия, предполагам или неЩо бъркам? Ами Ф1? Там е оЩе по-zле, имат си и една седма предавка и като видят права карат само на нея... пак zа икономия :lol: че в бокса са скъндzави яко :lol:
МислиШ ли, че и в двата случая има недосиг на въртяЩ момент??? Едва ли... всичко е борба zа части от секундата и точно тук е от ОГРОМНО zначение да имаШ по-богат иzбор на предавателни числа и от там да си направиШ опрималния иzбор.

Alex 320i Cabrio написа:На моята ако има ускоряваща предавка теоретично мога да стигна и 230 мили в час, ама някак си не става. Защо ли? Да те подсетя - ти вземаш ли в предвид предавателното число на главното предаване?

Хахахахахахахахахах, а ти вzимаШ ли в предвид коефициента на съпротивление, примерно?
За да направиШ 320 МИЛИ в час с твойта кола трябва да е или на стенд където нямаШ въzдуШно съпротивление, + съответната предавка както каzа, или евентуално свободно падане. Друг вариант аz лично не виждам... В противен случай Ферарита и Ламбо бече да са литнали иz облаците 8)

Stay cool

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 25 Юни 2003, 16:50

Пич,

Изкривихме темата на дебата...

аз имам в предвид, че 6-те скорости на обикновена кола са изгъзица. Ха сменяй 6-скорости, да те видя. Карал съм 540-ка с ръчка :lol: Можеше и с 5 да бъде...

А при спортните това се прави с електромеханика или хидравлика, та е по-лесно...За там си прав :!:

Моята кола е с 4 скорости и 4-та е с предавателно число 1 = директна. Нали тези с по-малко от 1 са "ускоряващи"... Липсата на още 2 скорости не ме притеснява особенно, како Алпината може да разкаже, защото мотора има толкова плоски криви на мощността и въртящия момент. че няма накъде....

Lambo, Ferrari i Porsche и другите до скоро правеха 5-степени механични скоростни кутии...
Power is Nothing Without Insanity

ентусиаст
Аватар

Re: BMW се у4и от...

Мнение от PARADOX_sf » 25 Юни 2003, 17:51

Alex 320i Cabrio написа:
Първият изцяло изработен от алуминий автомобил е Honda NSX! Първият такъв се е появил още през 89-та, а производството му започва през 90-та! Тва са 13 години!

Paradox_sf-льо, вземи прочети постинга за Porsche 928 в Други Модели и тогава пак да си говорим за алуминий. Само ще ти кажа, че годината е 1971.... А във връзка с постингите за 7-степенни скоростни кутии...За какво са ви 6 скорости - полет до Марс? Ами 7? Обикновено на спортните модели 5 е директна и си е напълно достатъчна...А-а-а, може би за икономия на бензин :oops: Вие да не сте луди бря! Ако мога да дам ЕUR 70,000 за М3 да не би да го гледам колко гори :?: :wink:

Ако обичаш по-полека! :roll:
Не казвам че NSX е първия в света автомобил с вложен в него алумнии, а имах предвид, че е серийния автомобил с най-много Al2 вложен в него. Например дори и окачването е от Al2! Не си спомням много пордробности. Ако държиш ще се опитам да намера въпросното инфо и да ти го сканирам.

А относно предавките... За в бъдеще ти гарантирам, че ще стават все повече и повече!
Също така ти гарантирам, че ще има и М модели с по 7 преадвки, Ламбота, Ферарита и т.н.!!! 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

E30-kaaa

Мнение от BiTurbo » 25 Юни 2003, 20:32

Абе хора, тая тема много се проточи и се събраха в нея много неща (Turing,Automatic gerbox..........).Ама все пак нека не забравяме за най-голямата МАШИНА !!!!

:bowdown: Е30 :bowdown:

И .................. Enjoy !!!!

:shock: http://www.m3bmw.com/ :shock:

:wink:

BMW - Ferrari KILLER !
Изображение

Предишна

Назад към Основен Форум