Бъдещето на BMW - предно задвижване с 3-цил. двигател.

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Re: Бъдещето на BMW - предно задвижване с 3-цил. двигател.

Мнение от Toneloker » 23 Мар 2010, 18:15

The7omahawk написа:
Toneloker написа:
sexpodmosta написа:Според мен няма какво толкова да се притесняват BMW от резултатите, защото зверски много хора приемат единичката за кола с предно. И за да не съм голословен: 80% от собствениците на BMW 1-ва серия си мислят, че колата е с предно задвижване :dunno:

Защото никога не са спирали тракшана и ASC-то. :roll:

Какво значение има, след като така и така никога няма да го спрат? Хората, които наистина държат на задното и знаят преимуществата му така и така не биха се насочили към такъв тип кола.Нека правят и продават!

И айде да ми обясниш защо не биха се насочили? Или викаш само 30-ки щото частите са евтини. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 23 Мар 2010, 18:52

Не се притеснявайте Баварците са го мислили мнооого преди да я пуснат тая количка няма да се изложат пак ще са сред отличниците .Ей го на и четох ,че ще правят и интериор за самолетите от които м/у впрочем са и тръгнали,така че не ги мислете тях ами си събирайте левчета и някой ден като поостаре тая машинка да и се радваме. :driving: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 23 Мар 2010, 22:42

Toneloker написа:
The7omahawk написа:Какво значение има, след като така и така никога няма да го спрат? Хората, които наистина държат на задното и знаят преимуществата му така и така не биха се насочили към такъв тип кола.Нека правят и продават!

И айде да ми обясниш защо не биха се насочили? Или викаш само 30-ки щото частите са евтини. :mhihi:

Защото хората, които държат на задното предаване рядко са хора, които изобщо се насочват към хеч.Или викаш, освен BMW 1 има стотици други хечове със задно и са предпочитана покупка? Малко не ми се връзва човек, търсещ малка и икономична кола да иска задно предаване, което няма да донесе особени преимущества в конкретния случай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 24 Мар 2010, 1:32

Не виждам никакъв проблем колата да бъде малка, лека, хетчбег и със задно (1-серия нито е малка, нито е лека). Все пак говорим за >160 к.с. ако' и да е 3-цилиндров дизел, не за Izetta. Според мен единствената причина да предложат модел с предно е съкращаването на разходите, защото предното предаване е по-евтино за реализация. И защо да не го направят, като огромна част от потенциалните клиенти на тази кола, няма да им дреме кои за задвижващите колела. И на мен също не ми пука, просто няма да си я купя никога, щото аз на марки не робувам и специално в тоя клас - избор има голям и обикновенно на цени по-изгодни от BMW. Това не значи обаче, че модела няма да бъде успешен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Мар 2010, 10:45

sexpodmosta написа:Според мен няма какво толкова да се притесняват BMW от резултатите, защото зверски много хора приемат единичката за кола с предно. И за да не съм голословен: 80% от собствениците на BMW 1-ва серия си мислят, че колата е с предно задвижване :dunno:

И до момента се намират разбирачи, които спорят с мен, че 1 серия е с предно.

А тази кола е в класа на опел корса, форд фиеста и т.н., какъв голф и астра набъркахте, там е 1 серия...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 24 Мар 2010, 21:57

Няма лошо да сложат предно в така наречената си 0-серия.Става въпрос както каза колегата преди мен за коли от типа на Опел Корса и т.н.... там задното ще е излишно.И едва ли някой заклет фен на марката и още по-заклет на задното предаването ще си купи подобна кола за да си удоволетвори желанията за динамичен автомобил :D Представям си такава кола с задно.... и то със 'сърце' на БМВ ..... бъдещия най-масов автомобил по драг пистити на България :D Та няма само хондичките да са леки яяя :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 28 Мар 2010, 22:59

Hydrogen Hybrid Concept – Серия 1 на водород с предно предаване

Последни информации гласят, че производителят от Мюнхен е в процес на разработка на хибрид, който има за главна цел да събере на едно място 4-цилиндров бензинов двигател, водородни горивни клетки, електрически мотор и акумулаторни батерии (по всяка вероятност литиево-йонни). ...

Изображение

Аватар

Мнение от yo. » 29 Мар 2010, 0:07

много симпатична количка, идеална за градски условия, НО ЗАЩО С ПРЕДНО ПРЕДАВАНЕ :cry:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 29 Мар 2010, 9:06

yo. написа:много симпатична количка, идеална за градски условия, НО ЗАЩО С ПРЕДНО ПРЕДАВАНЕ :cry:

Защото е ПО-ЕВТИНО за производство, а и за малки автомобили е далеч по-удачен вариант!
Още ли има хора, които не го разбират? :)
Не виждам какъв е проблема, ако BMW започнат да правят FWD автомобили - ще спомогне за продажбите им и за това, да влязат в още някой и друг сегмент.
Време за рев ще има, ако решат всичките им коли да са FWD, ама това не виждам как ще стане, така че споко. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от vanko_xe » 30 Мар 2010, 2:09

acho.rs написа:Кво да плюем , тоя 3 цилиндров дизел ако е 161кс , ще ни прави смешни 70% колите от форума :winky:
Като дизайн , много повече ми харесва от 1чка хечбек ...

Не знам за вас,ама мене нема да ме прай смешен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ferrari
Мечтае да кара: bmw
Детайли за колата: Бегачка

Мнение от tosheto28 » 08 Апр 2010, 19:07

От екологична гледна точка, идеята за 3-ри цилиндровото БМВ е много добра и то ако бъде хибрид :)

А за конете няма спор, 100% бърза и удобна кола за града!
38616

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Апр 2010, 16:56

vanko_xe написа:
acho.rs написа:Кво да плюем , тоя 3 цилиндров дизел ако е 161кс , ще ни прави смешни 70% колите от форума :winky:

Браво на тебе . Но имай в предвид че 160кс дизел 2011-2012 година в 1000 кила кола си е сериозна хапка ;)

Потребител
Аватар

Мнение от kompota » 16 Апр 2010, 17:30

Fear написа:Време за рев ще има, ако решат всичките им коли да са FWD, ама това не виждам как ще стане, така че споко. ;)

И мене това ме притеснява :confused: Ако нещо им се хареса и тръгнат и на големите модели да слагат предно лоша работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 17 Апр 2010, 20:36

BMW Megacity няма да бъде поредната скучна електрическа кола

Производителя официално потвърди, че ще пусне на пазара компактния модел Megacity Vehicle, посредством нова търговска марка в рамките на следващите пет години. Електромобила, описван като „ново превозно средство за градската мобилност”, ще се произвежда в Лайпциг. Наскоро BMW потвърди, че строи завод за производство на карбон заедно със своя съдружник SGL Automotive Carbon Fibers LLC в Мозес Лейк, Вашингтон.

Съоръжението, на практика ще осигурява нужните материали за бъдещите автомобили на BMW, като включва задължително Megacity. Новият завод ще струва около $100 мнл. и ще използва екологично чисти източници на енергия.

„Леката конструкция е основен елемент за устойчивата мобилност, като подобрява значително разхода на гориво и вредните емисии CO2. Това са двата основни елемента при стратегията на EfficientDynamics.”, коментира един от главните шефове на BMW, Фридрих Айхинер.

„С използването на CFRP елементи (въглеродни влакна с подсиелн полимер) в постройката на Megacity, ние правим една крачка напред в областта на устойчивата мобилност. За пръв път ще произвеждаме карбонови компоненти в големи количества на конкурентни цени. Това ще бъде от особено значение за предстоящите електрически коли.” ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 17 Апр 2010, 21:45

acho.rs написа:
vanko_xe написа:

Браво на тебе . Но имай в предвид че 160кс дизел 2011-2012 година в 1000 кила кола си е сериозна хапка ;)

1000 кила друг път , то вече фиеста/корса/ поло са по 1100-1200 кг , колкото 1-чката не в класа на астра , новата астра е по-голяма от 3-та серия :mrgreen:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум