BMW 760Li M-Sports Package vs. Mercedes S63 AMG
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: BMW 760Li M-Sports Package vs. Mercedes S63 AMG
alx написа:...
да, малко е постно(скучно може би е правилната дума

добре, щом лсд-то не е толкова съществено за средния потребител... за какви хора тогава е 7цата? след твоето описание си представям същите тези бизнесмени, но с нещо като неизживяно детство...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- steppenwolf
- Потребител
-
Новото А8 излиза на 30 Ноември и ще има и мотор W12 6.3
А глупостите, които е написал Пенчев за S-Classe.....имат и изобщо нужда от коментар????
Точно БМВ загърбиха традицията и се опитват да отхапят парче от баницата в този престижен клас, но от доста време са си на 3-то място. Откакто вкараха новата линия на 7-ма серия.За каква традиция става въпрос въобще??? Къде е формата, къде са атмосферните мотори, къде е традицията???
А глупостите, които е написал Пенчев за S-Classe.....имат и изобщо нужда от коментар????
Точно БМВ загърбиха традицията и се опитват да отхапят парче от баницата в този престижен клас, но от доста време са си на 3-то място. Откакто вкараха новата линия на 7-ма серия.За каква традиция става въпрос въобще??? Къде е формата, къде са атмосферните мотори, къде е традицията???
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Поста на alx ме накара да се замисля... И наистина всички чужденци, които познавам с Е500+ и S500 нагоре са точно категорията хора, различно е само нивото на мениджмънт, в което плуват
. Пътуват много, спокойни и уравновесени, но обичат да настъпват на магистралите. И като пътуват по работа в района, гледат да са с колите... Питах един такъв приятен господин от Монако защо бие толкова път, а отговора беше "Обичам да шофирам, а и от Сърбия нататък мога да карам бързо и да не ми струва скъпо" 

Never mistake motion for action...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
steppenwolf написа:За каква традиция става въпрос въобще??? Къде е формата, къде са атмосферните мотори, къде е традицията???
Това ми звучи малко като "абе какви са тия глупости, ще правят кораб от желязо... ми къде са му платната?!". Приеми, че светът и технологиите се развиват... и оцеляват както винаги онези, които успеят най-добре да се приспособят. Сляпото придържане към традициите е един от най-сигурните начини да се закопаеш.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- steppenwolf
- Потребител
-
Абсолютно съм съгласен. Просто питам, защото започна да се говори за традиций.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
steppenwolf , аз мисля написах ,че това е мое лично мнение и на никого не го налагам ,нали ?!
Тенденциите в автомобилостроенето ги следя от не малко години , ако и да съм относително млад човек.
Към аудиторията въобще :
Моля бъдете поне малко по-толерантни към мнението на вашите събеседници
Георги Пенчев
Тенденциите в автомобилостроенето ги следя от не малко години , ако и да съм относително млад човек.
Към аудиторията въобще :
Моля бъдете поне малко по-толерантни към мнението на вашите събеседници

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Я все пак да поизбистрим тази тема ...
Заговори се за традиции , защото този автомобилен клас "се обляга" именно на традициите.Тези продукти струват много пари ,защото винаги в брошурите им намира място/страничка част от историята - те с това се гордеят и това в крайна сметка е част от стойноста на автомобила.Не може просто така изведнъж например Ситроен да извадят "супер луксозна лимузина" в точно този клас и да гонят Мерцедес,БМВ,Ауди,Джагуар,Кадилак,Лексус ! Няма да ги стигнат ако ще и да продават своя продукт дори на 50% процента от цената на някой от горе посочените аналози.Тук най-вече на първо място са традициите.
При БМВ след 50-те години на миналия век , след толкова силен модел като "бароковия ангел" и роудстъра 507 всички те с 8 цилиндровите двигатели следва малко затихване по отношение на лукс класа през 60-те години.По в края на 60-те години мисля започва техният последователен път и така до ден днешен като модела е Е3.Следват Е23, Е32 , Е38 ,Е65/66 и сега F01.През всичките тези години Баварците спазваха един строго фиксиран курс по отношение на политиката по развоя и производството на този моделен клас а именно ,че никога не са се изхърляли със спортни модели и/или кой знае колко мощни моторизации.Според фирмената максима за автомобил ,който дава максимално високо удоволствие от шофирането те си произвеждаха предходните платформи и смея да кажа от средата на 80-те години "забиха" най-големия нож в гърба на Мерцедес именно с тази генерация 7-ма серия :

Сега колега ,много те моля разгледай отново детайлно снимките по-горе и се замисли над моята теория ,че те не стъпват сега за пръв път в този клас с 7-ма серия F01
Правят го както казах преди доста повече от 55 години ,но да кажем последователно от 1966-та насам уверено вървят и градят успешен продукт и най-новият модел е толкова по-добър и благодарение на този опит и сдържаност през десетилетията. Ако реално трябва да се сравни цената на всичкия труд вложен в последните модели на трите Немски компании спрямо финансовия стандарт в момента аз лично съм 95% сигурен ,че никой днес не е вложил толкова средства ,както през средата на 80-те години с Е32 (доста над 1 млрд. дойче марки от зараждането на идеята до слизането на първия Е32 автомобил от конвейра)
Няма смисъл и да коментираме какво се е случило тогава с продажбите на престижната лимузина на Мецедес ...
В традициите БМВ да предлагат супер лукс на клиентите ,които все пак купуват автомобила си да бъдат возени от личен шофьор от Е32 насам ТЕ винаги си имаха Highline изпълнение ,нещо абсолютно нормално , без почти никакъв ексклузивитет ,така както аналогично Мерцедес продаваха Пулманите ,но вече силно удължени каросерии.
Такива луксове ,като тези в 12 цилиндровата седмица по-горе не можеш да срещнеш до излизането на купе 220 през 99 година. Винаги са ги "ядяли" и са предлагали по-високи технологии - казвам го с ясното съзнание ,че все пак не могат да се умаловажават и автомобилите на Мерцедес
Аз си мисля ,че именно с купе 220 Мерцедес се втурнаха в разните посоки , вероятно именно за това те и последният им модел не ми харесват и не мога да ги приема тежко и на мястото си.
Георги Пенчев
steppenwolf написа:Абсолютно съм съгласен. Просто питам, защото започна да се говори за традиций.
Заговори се за традиции , защото този автомобилен клас "се обляга" именно на традициите.Тези продукти струват много пари ,защото винаги в брошурите им намира място/страничка част от историята - те с това се гордеят и това в крайна сметка е част от стойноста на автомобила.Не може просто така изведнъж например Ситроен да извадят "супер луксозна лимузина" в точно този клас и да гонят Мерцедес,БМВ,Ауди,Джагуар,Кадилак,Лексус ! Няма да ги стигнат ако ще и да продават своя продукт дори на 50% процента от цената на някой от горе посочените аналози.Тук най-вече на първо място са традициите.
При БМВ след 50-те години на миналия век , след толкова силен модел като "бароковия ангел" и роудстъра 507 всички те с 8 цилиндровите двигатели следва малко затихване по отношение на лукс класа през 60-те години.По в края на 60-те години мисля започва техният последователен път и така до ден днешен като модела е Е3.Следват Е23, Е32 , Е38 ,Е65/66 и сега F01.През всичките тези години Баварците спазваха един строго фиксиран курс по отношение на политиката по развоя и производството на този моделен клас а именно ,че никога не са се изхърляли със спортни модели и/или кой знае колко мощни моторизации.Според фирмената максима за автомобил ,който дава максимално високо удоволствие от шофирането те си произвеждаха предходните платформи и смея да кажа от средата на 80-те години "забиха" най-големия нож в гърба на Мерцедес именно с тази генерация 7-ма серия :

steppenwolf написа:...
Точно БМВ загърбиха традицията и се опитват да отхапят парче от баницата в този престижен клас, но от доста време са си на 3-то място. Откакто вкараха новата линия на 7-ма серия...
Сега колега ,много те моля разгледай отново детайлно снимките по-горе и се замисли над моята теория ,че те не стъпват сега за пръв път в този клас с 7-ма серия F01

Няма смисъл и да коментираме какво се е случило тогава с продажбите на престижната лимузина на Мецедес ...
В традициите БМВ да предлагат супер лукс на клиентите ,които все пак купуват автомобила си да бъдат возени от личен шофьор от Е32 насам ТЕ винаги си имаха Highline изпълнение ,нещо абсолютно нормално , без почти никакъв ексклузивитет ,така както аналогично Мерцедес продаваха Пулманите ,но вече силно удължени каросерии.
Такива луксове ,като тези в 12 цилиндровата седмица по-горе не можеш да срещнеш до излизането на купе 220 през 99 година. Винаги са ги "ядяли" и са предлагали по-високи технологии - казвам го с ясното съзнание ,че все пак не могат да се умаловажават и автомобилите на Мерцедес

Аз си мисля ,че именно с купе 220 Мерцедес се втурнаха в разните посоки , вероятно именно за това те и последният им модел не ми харесват и не мога да ги приема тежко и на мястото си.
Георги Пенчев

ХАхахаха ква черга са му сложили тна това отзад....!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
GaD написа::OT:
ХАхахаха ква черга са му сложили тна това отзад....!
Ти кой мислиш, че си го е поръчвал по онова време?

Never mistake motion for action...
63ката е май 512кончета и 2006г модел а 760ката е 544к.с и 2009г модел
има ли няква разлика !!!!
BMW e28 4.0 V8 Turbo 600k.c.
Всъщност, 63-каъа от клипа е модел 2009 г. (фейслифт) 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
////|PINE написа:63ката е май 512кончета и 2006г модел а 760ката е 544к.с и 2009г модел

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Абе 512 кончета не беше ли S600 V12 biturbo(между другото тази кола трябваше да е в двубоя със седмицата) ,а S63ката май беше 525- по спомени де?
- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
Точно 525кс е АМГ 6.3