Автосалон 2004
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Е малко или много автосалона си е пазар...по начало предполагам това си е бил замисъла...лошо няма
Аз не мога да разбера какъв точно ви е проблема. Да му се не види и пропадналия български манталитет. :x Да не отивате на изложението с мисълта, че ще направите тест драйв на всичко наред и ще гледат само във вас...няма шанс. Изглежда туртурело се старае много, 100% съм сигурен, че знае как точно се чустват хората дошли от другия край на България от чист ентусиазъм...така че, не мисля някой изобщо да има правото да се обижда и т.н. Парите си играят много ясно, все пак сме хора и то българи...парите са си най-важното и когато се говори за тях всичко става сериозно, знаете как е... Пък и ми е смешно да сравняваме например изложенията в Париж и София, ама сигурно аз съм сбъркан нещо...

Аз не мога да разбера какъв точно ви е проблема. Да му се не види и пропадналия български манталитет. :x Да не отивате на изложението с мисълта, че ще направите тест драйв на всичко наред и ще гледат само във вас...няма шанс. Изглежда туртурело се старае много, 100% съм сигурен, че знае как точно се чустват хората дошли от другия край на България от чист ентусиазъм...така че, не мисля някой изобщо да има правото да се обижда и т.н. Парите си играят много ясно, все пак сме хора и то българи...парите са си най-важното и когато се говори за тях всичко става сериозно, знаете как е... Пък и ми е смешно да сравняваме например изложенията в Париж и София, ама сигурно аз съм сбъркан нещо...

Последна промяна wazzz на 15 Юни 2004, 13:06, променена общо 2 пъти
Това не е салон а бит-пазар...с малката разлика, че не ти дават да пипаш освен ако не изглеждаш като мутра.
На нормалните автосалони на които съм ходил из Северна Америка, нещата са съвсем различни (ОК никой не иска да сравнява нашия пазар с техния) всеки ти дава да пипнеш всички коли с изключение на тези който са лична собственост, но дори и в тях можеш да влезнеш ако попиташ ( не помолиш). В крайна сметка в това е смисела на изложението, хора да дойдат да видя да пипнат да се зарибат и да заприказват за дадене кола. Това е реклама и той най-добрата.
Викате, значи чапало се вътре, ами един лек въпрос? Като реша да дам 50 000лв. та и пивече или дори 10 000лв. за Лада...естествено, че ще пипна и дори ще карам колата преди да я купя. Всеки хваща волана с лявата и скоростния лост с дясната и почва да го мести. ОК я ми кажете ви като си карате колите как точно го правите ако не по-този начин! или ако не сте в Англия и тем подобни.
Някой от вас си били тръгнали щастливи, защото сте познавали Тurturelo. Е до кога в тази държава всичко трябва да става с връзки?
Отивам до щанда на Ауди, и исках да разгледам тоест да ми по-обяснат за А3...(защото имаме намерине да взимаме нова кола за фирмата)...чаках аз около 10мин...някой от някуде да се появи. Дойде една госпожица и я питам аз с кой да говоря за колата. Тя ми вика а ми изчакайте малко сега ще ви отворят колата и да питам еди кой си господин. ОК питам аз човека той казва че сега ще дойде и че колата била отключена вече (от него където беше и ключа). Отивам аз в колата взех си ценовата листа и почвам да си я чета вътре в колата. Чакам аз 5-10мин...темперетурата в колата взе да ми става малко по-висока от необходимата, та ресих да излезна и да видя какво става. Отивам при човека, той дори май беше забравил за какво става въпрос...от очевидната му незаинтересованост (сигурно беше решил че един човек и то мъж в БГ на около 25 не може да си купи такава кола, ако е момиче там нали спонсори тиу ониу) аз естествено си тръгнах....сору ама няма да се моля на някой за да му дам 50 000лв. или повече. Като изключим мото-пфое, промобил, ТМ-Ауто и Балкан Стар, всичките ни дилъри са такива. Надявам се Камор Ауто да се присъедини към тяхната група а не към останалите.
Както и да е...Аз ако не други мога да твърдя че съм един от най-щастливите късметлий при покупка на нова кола в БГ. Нито я чаках да идва от някъде а и всичко което си бях намислил като опций си имаше в нея...пожелавам на всеки който е решил да си купува нова колата да има същия късмет като моя.
Айде със здраве...и надявам се някой да не се засегне лично. В нормалните страни приеме всеки като потенциален купувач, и дори започват да ги зарибяват от деца, защото спомента който оставиш в едно дете му оставя за цял живот...а един ден той може да стане клиент на дадената марка
На нормалните автосалони на които съм ходил из Северна Америка, нещата са съвсем различни (ОК никой не иска да сравнява нашия пазар с техния) всеки ти дава да пипнеш всички коли с изключение на тези който са лична собственост, но дори и в тях можеш да влезнеш ако попиташ ( не помолиш). В крайна сметка в това е смисела на изложението, хора да дойдат да видя да пипнат да се зарибат и да заприказват за дадене кола. Това е реклама и той най-добрата.
Викате, значи чапало се вътре, ами един лек въпрос? Като реша да дам 50 000лв. та и пивече или дори 10 000лв. за Лада...естествено, че ще пипна и дори ще карам колата преди да я купя. Всеки хваща волана с лявата и скоростния лост с дясната и почва да го мести. ОК я ми кажете ви като си карате колите как точно го правите ако не по-този начин! или ако не сте в Англия и тем подобни.
Някой от вас си били тръгнали щастливи, защото сте познавали Тurturelo. Е до кога в тази държава всичко трябва да става с връзки?
Отивам до щанда на Ауди, и исках да разгледам тоест да ми по-обяснат за А3...(защото имаме намерине да взимаме нова кола за фирмата)...чаках аз около 10мин...някой от някуде да се появи. Дойде една госпожица и я питам аз с кой да говоря за колата. Тя ми вика а ми изчакайте малко сега ще ви отворят колата и да питам еди кой си господин. ОК питам аз човека той казва че сега ще дойде и че колата била отключена вече (от него където беше и ключа). Отивам аз в колата взех си ценовата листа и почвам да си я чета вътре в колата. Чакам аз 5-10мин...темперетурата в колата взе да ми става малко по-висока от необходимата, та ресих да излезна и да видя какво става. Отивам при човека, той дори май беше забравил за какво става въпрос...от очевидната му незаинтересованост (сигурно беше решил че един човек и то мъж в БГ на около 25 не може да си купи такава кола, ако е момиче там нали спонсори тиу ониу) аз естествено си тръгнах....сору ама няма да се моля на някой за да му дам 50 000лв. или повече. Като изключим мото-пфое, промобил, ТМ-Ауто и Балкан Стар, всичките ни дилъри са такива. Надявам се Камор Ауто да се присъедини към тяхната група а не към останалите.
Както и да е...Аз ако не други мога да твърдя че съм един от най-щастливите късметлий при покупка на нова кола в БГ. Нито я чаках да идва от някъде а и всичко което си бях намислил като опций си имаше в нея...пожелавам на всеки който е решил да си купува нова колата да има същия късмет като моя.
Айде със здраве...и надявам се някой да не се засегне лично. В нормалните страни приеме всеки като потенциален купувач, и дори започват да ги зарибяват от деца, защото спомента който оставиш в едно дете му оставя за цял живот...а един ден той може да стане клиент на дадената марка

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Днес ходих и общо взето ми хареса. За тези които ще ходят , ще ги посъветвам задължитолно да огледат мацките на ситроен
Ааааааааа и на един щанд имаше безплатна бира и аз се наредих 4 пъти
Па може и затова да са ми харесали мацките.

Ааааааааа и на един щанд имаше безплатна бира и аз се наредих 4 пъти

Па може и затова да са ми харесали мацките.

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Я колко интересно, тва съм го пропуснал, значи бира а? Ми аз така и така мисля да хода пак в събота, ще взема и аз да се нареда, може и на мен да ми харесат после мацките на СИтроен, ама за тая дето беше на щанда на Тойота бира нема да ми трябва! 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Flat 6 написа:crazy-M написа:преди известно време имах възможноста да посетя едно престижно авто изложение в чуждбина където единствената заключена и оградена кола беше ферари ензо.дори с вида на един обикновен турист никой не ме спря да се кача в коли струващи далеч повече от тези на нашия авто салон и да получа подробен отговор на всеки въпрос.май идеята на тези авто салони е точно достъпа до колите,защото кола не се купува с гледане от страни,това мага да го правя и на улицата
Абсолютно съм съгласен с теб, защото и моите впечатления са същите... На международните автосалони(вкл. и в братска Гърция) отношението е съвсем друго.
Тука всичко се заключва, пази, лъска, загражда-абе само СОТ където нямаИ после се оплакват-ниски били продажбите, беден бил българина, предпочитал коли втора употреба, бла,бла,бла....Нищо подобно, просто хората се научиха, че като отидат в някоя силна автокъща ще получат желаната кола до 24часа още преди в представителството да са разбрали, че е в производство
![]()
![]()
![]()
И си карат хората и си пеят, а за представителството какво остава? Да продължават да "лъскат"- само че вече няма кой да ги изцапа даже
Mи какво се чудиш нали видя как разсъждава "представителя"- "закво да пускам някой да ми цапа колата след като очевидно няма пари да я купи".... че за какво въобще са ги докарали на салона тия коли, ще вземат да се изцапат и какво правим ... пък някой като влезе вътре и хваща скоростния лост, после пипа кожата ... ми кво да прави, резервната гума ли да провери??? или щом няма да я купува за какво му е да гледа скоростния лост и кожата?
Лошо е, когато се набуташ между големите пари да започнеш да си фантазираш, че и ти ги притежаваш и държанието ти и манталитета ти да станат такива ... или пък в някои автомобилни представителства в БГ работят само милионери...?
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
На щанда с безплатната бира беше изложен черен голф 4 много наточен. На същия щандимаше и кючекини,
така де 3 мацки танцуваха самба.

Вчера и аз минах през този прословут автосалон с един колега и какво да ви кажа; селянията и смехурията струеше от всякъде:) Не съм си и правил труда да разглеждам колите обстойно, първо защото нямах време и второ защото ми е под достойнството да гоня някакви костюмирани смехурковци за да ми покажат една кола... Според мен тяхната работа е сами да идват при потенциалния клиент...
Но се забавлявах от сърце, като гледах как се гонят посетители като мухи върху мед...Заслужаваше да се види:)
П.С. Държа да подчертая, че говоря като цяло за автосалона; не искам да обиждам никой конкретно и не познавам този Туртурело и начина му на работа...А и не държа.
Но се забавлявах от сърце, като гледах как се гонят посетители като мухи върху мед...Заслужаваше да се види:)
П.С. Държа да подчертая, че говоря като цяло за автосалона; не искам да обиждам никой конкретно и не познавам този Туртурело и начина му на работа...А и не държа.
bum_bum написа:Mи какво се чудиш нали видя как разсъждава "представителя"- "
Пожелавам ти да бъдеш в моето положение един ден, да имаш приятели, които искаш да уважиш с цялото внимание, което заслужават и от другата страна да ти е работодателя, който изришно държи да не пускаш никого в колата, защото собствениците са му вдигнали скандал ... Е?
bum_bum написа:закво да пускам някой да ми цапа колата след като очевидно няма пари да я купи
Всичките коли са продадени! Това е основната причина!
bum_bum написа:".... че за какво въобще са ги докарали на салона тия коли, ще вземат да се изцапат и какво правим ...
Не правете грешката да слагате под един знаменател Peugeot и BMW... Примерно?! Дано дойде момента, в който "ние" като фирма да можем да си позволим да прежалим коли за 800 000лв. Затова съм извадил и запалки, аптечки, телефони и всичко каквото може да се отмъкне ... явно не бях обаче достатъчно далновиден да се сетя, че някой ще открадне капачките на мокета на пода (под стелките) на червената X3-ка Точно затова ще ги заключваме и ще ги пазим .. Кажете ми що за малоумник и за какъв "..." ще му трябват две кръгли пластмасички???
bum_bum написа:Лошо е, когато се набуташ между големите пари да започнеш да си фантазираш, че и ти ги притежаваш и държанието ти и манталитета ти да станат такива ... или пък в някои автомобилни представителства в БГ работят само милионери...?
Става ми доста криво като чета такива неща ... За разлика от теб (може би) мога да си позволя цял живот да не правя нищо, имам достатъчно наследство оставено от пра-дядо ми във формата на земи и имоти, че да не си мръдна пръста и да обикалям кафетата докато съм жив. Зарязъл съм си голямата къща и наредения живот, за да се боря сам, да докажа на себе си, че мога да тръгна от нулата и да постигна всичко в живота си сам! Вместо в голямата ми къща в Русе, живея на квартира и телевизора ми стои на кашона, с който го купих, нямам време да си купя маса и вечерям на един стол... Заплатата, която получавам ми стига да си платя наема, телефоните и да си сипя бензин! Ако нямах странични доходи щях да мизерствам.. Така, че приятелю не работя за пари в момента, правя го заради страстта си към марката и автомобилите като цяло. Скъсвам си задника от работа, несъм имал почивен ден от 1 месец и работя по 12-14ч. на ден и не го правя, за да слушам тъпотиите на някой като теб, а го правя заради себе си - да си легна удовлетворен вечер! Знам, че няма да разбереш това, което ти говоря, но ми стана много криво и реших да го напиша!
bum_bum написа:или пък в някои автомобилни представителства в БГ работят само милионери...?
Да, мога да си позволя да си купя изложените автомобили и не мисля, че финансовите ми възможности НЯКОГА са били демонстрирани, също и отношението към вас.. Избрал съм трудният път, да карам стара кола, да се блъскам с живота, да постигна всичко сам и си много далеч от истината специално за мен! Няма да вземам повече отношение по тази тема ... писна ми!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
И ние (аз, Plague, Гьорцето, жена му) се размотахме до автосалона в понеделник.. разгледахме повечето там изложени колички и си оставихме за накрая посещението на БМВ.Отидохме, Туртурело беше там, дойде при нас поговорихме си, раздаде каталози обясни ни много интересни неща (за което благодаря от мое и на другите име)
Както всяка година се заричам да не ходя повече на салона защото не можеш да видиш нищо което не се движи по улиците по малко от 1 месец преди него (както каза някои преди мен и е много прав), а и другата основна глупост (все още нейзбежна за БГ) това, че всички коли са продадени преди или по време на салона.. нооо това е БГ реалноста

Както всяка година се заричам да не ходя повече на салона защото не можеш да видиш нищо което не се движи по улиците по малко от 1 месец преди него (както каза някои преди мен и е много прав), а и другата основна глупост (все още нейзбежна за БГ) това, че всички коли са продадени преди или по време на салона.. нооо това е БГ реалноста

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 17:40, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5