3 ЮНИ АКО ИСКАТЕ ПО ЕВТИНО ГОРИВО
Модератор: Общи модератори
- Гост
-
Anthony_J написа:А защо не спомена, че по производителност на труда сме на последно място в ЕС? Искаме да работим като българи, а да печелим като германци. Е, няма как да стане. Доходите са ни ниски, ама и ние сме си мърлячи. Не случайно имаме много популярна поговорка: Колкото и малко да ми плащат, пак ще е повече отколкото работя.
Българите сме царе на претенциите. Винаги сме най-недооценените, всеки ни е длъжен да ни даде нещо, правителството трябва да ни даде пари (заплати), не трябва да плащаме никакви данъци, но пътища, полиция, здравеоопазване трябва да са перфектни. Я да видя колко от вас с ръка на сърцето ще си признаят, че си плащат съвестно всички данъци, че не кръшкат в работата, че не гледат все далаверката? Тези неща не са познати на един германец. В Швейцари преди няколко години на поредният им референдум хората гласуваха за увеличаване на голяма част от данъците, защото искат повече сигурност и услуги от държавата. Ние искам обратното. Правителството е боклук - спор няма. Нека го изритаме, ама после какво? Бойко ще промени ли нещо? Съмнявам се. Трябва да си променим манталитета първо, да се научим да даваме, а не само да искаме, да се образоваме, да четем, да не завиждаме за всичко на всеки, да не се мислим за най-умните и най-великите, но най-неразбраните и най-преебаните от живота. Разберете, че всичко е в наши ръце, а не в ръцете на правителството. Те са част от нас, не идват от Луната. Затова всеки докоснал се до властта става лайно, защото по принцип голяма част от населението гледаме само себе си и не ни пука за нищо друго. Този протест пак е един вид егоизъм. Защо никой не направи протест за мизерията и смъртта в домовете за сираци, за пенсионерите превърнати в клошари и т.н.? Защото нас това не ни касае. Ние си гледаме себе си и джоба си. Съжалявам за дългият пост, може би не съм прав, но това чувствам. Може да почвате да ме псувате.
Баш си прав, но погледа ти над нещата и действителността ни (много верен наистина) не измества и на йота нуждата от протест...все от някъде трябва да се започне...така се формира гражданското общество...
А за Швейцария - там парите от данъци, такси и акцизи наистина отиват по предназначение, а тук знаеш как е... Да не говорим, че ако в момента се направи нещо като ревизия на държавния ни резерв имам големи съмнения всичко да е ок...мисълта ми е, че примери с Швейцария и Германия не са уместни...а за Германия ако не знаеш, в момента най-модерния "бизнес" е укриването на данъци...припомни си и няколкото големи разсмърдели се концерна, начело със Сименс - подкупи, укриване на данъци, нелоялна конкуренция и т.н....това го има навсякъде, просто тук нашите както се казва от 10 ще окраднат 11, а там хората от 10 крадат 1 и вършат 9...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ами след като го приемаш лично, значи се разпознаваш в описанието. Аз съм постигнал всичко в живота си абсолютно сам, моето момче. Никой не ми е помагал с нищо. И съм го направил в България, а не някъде другаде. Не съм мрънкал, работил съм като магаре по 16-18 часа на ден и сега мога да кажа, че съм успял донякъде човек. Имам жилище, кола и семейство, както и скромен бизнес. Плащам доста сериозни данъци, за да може разни плужеци да паразитират без да си мръднат пръста за нищо. Дал съм за тази държава предостатъчно без да съм получил нищо в замяна. Всичко, което имам е плод на моите усилия и въпреки всички пречки не съм се предавал. Това не пречи да съм недоволен от много неща, но най-много ме дразни завистта. Веднага почна да се оглеждаш в моето канче. Ами не се ли замисли, че хората не се раждат равни? Много е вероятно причината за твоите неудачи да се корени в самият теб, а не в правителството, а още по-малко в баровците с Е39-ки на по 10 години. Отивай да протестираш и съм убеден, че след това с магическа пръчка ще ти изчезнат проблемите. И аз те мислих за по-умен.
П.С.: Примерите с Германия и Швейцария ги дадох само защото всички искат да си сравняват доходите с тях. Тук колко взимали, а пък немеца колко взима. Иначе съм съгласен, че е неуместно. Освен това продавачът в супермаркет в Германия дори и за Е36 не си мечтае.
Никъде не съм казал, че съм против протест. Казах, че исканията са безумни и в този си вид протестът е безсмислен. Предложих разумни искания, но не - ще сваляме цената на горивата.
П.С.: Примерите с Германия и Швейцария ги дадох само защото всички искат да си сравняват доходите с тях. Тук колко взимали, а пък немеца колко взима. Иначе съм съгласен, че е неуместно. Освен това продавачът в супермаркет в Германия дори и за Е36 не си мечтае.
Никъде не съм казал, че съм против протест. Казах, че исканията са безумни и в този си вид протестът е безсмислен. Предложих разумни искания, но не - ще сваляме цената на горивата.
Последна промяна Anthony_J на 23 Май 2008, 11:48, променена общо 1 път

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз съм много по-гневен от теб, пич, защото на мен държавата ми взима много повече от колкото на теб, а нищо не получвам в замяна. А ти не се приравнявай с целия форум. Нали виждаш колко хора подкрепят протестът? Форумът не е 200 души. Останалите са наясно, че е безсмислен. Да не говорим, че от тези 200 души ще дойдат не повече от 40 накрая. А хората са равни само в комунизма. Иначе има по-способни, по-умни, по-работливи и съответните им противоположности. Аз давам работа на няколко души и съм видял всякакви. Извинявай, но не може да се заплаща еднакво и на работливията и способен човек, и на мързеливеца и некадърник. Явно ти си на мнение, че в България всички са способни, умни, кадърни и недооценени. С изключение на парламента и правителството. Само там са некадърнците.
- valery
- кандидат ентусиаст
-
Дръжте се братя! Само заедно можем да постигнем нещо значимо!
Цените ще паднат при всички положения, дори и да не излезнем на протест, но това ще е временно за 1-2 месеца, а ние не искаме да стане така, затова трябва да вървим заедно, клкото повече толкова по-голям успех ще имаме.
97-ма година правителството беше свалено от хората (не целим това за сега), а не от интелигенцията, така че кой ще преговаря има значение, но е по важно да привлечем повече хора да се организираме, време има стига да го използваме както трябва, началото е сложено!
Тези които ни управляват искат само да ни доят и да ни стрижат, така е от много време. Почти всички държавни високопоставени служители са във власта само за собствена изгода, но дойде време да променим това!
Не не е нормално цените да са такива на фона на заплащането. Как можем да изравним стандарите като си даваме всичките пари за храна и продукти от първа необходимост. С такава политика сама на зад ще вървим а не напред. Независимо от изискванията на ЕС, държавата трябва да ни усигори поне минимален комфорт, за да можем да се развиваме. За всички страни от Западна Европа ,в които съм бил мога да кажа, че нещат са много по логични и нормални (вярно работят повече, но и почиват повече), такива опити за живот като при нас няма (вдигат ти заплатата с 100лв.
и след два месеца вдигат водата, тока, електричеството с 20%
).
А за тези които обвиняват, че съм си купил неикономично и скъпо за поддръжка БМВ, ще им кажа да се засрамят. Тази кола е една малка свещичка коята топли моята душа и неможе да се сравнява и с 0.000000000001% от парите които са откраднати за последните 20 години от България или с годишните заплати в Западна Европа, то е нищо, незначимо, втора ръка, толкова ли не можете да разберете, че и ние искаме да сме като нормалните хора!
Съединението прави силата! - това е единствения ни шанс, от спорове само 500 години робство
ако ли не
Разделяй и владей! - ама не е оферта и без това ни го прилагат
Цените ще паднат при всички положения, дори и да не излезнем на протест, но това ще е временно за 1-2 месеца, а ние не искаме да стане така, затова трябва да вървим заедно, клкото повече толкова по-голям успех ще имаме.
97-ма година правителството беше свалено от хората (не целим това за сега), а не от интелигенцията, така че кой ще преговаря има значение, но е по важно да привлечем повече хора да се организираме, време има стига да го използваме както трябва, началото е сложено!
Тези които ни управляват искат само да ни доят и да ни стрижат, така е от много време. Почти всички държавни високопоставени служители са във власта само за собствена изгода, но дойде време да променим това!
Не не е нормално цените да са такива на фона на заплащането. Как можем да изравним стандарите като си даваме всичките пари за храна и продукти от първа необходимост. С такава политика сама на зад ще вървим а не напред. Независимо от изискванията на ЕС, държавата трябва да ни усигори поне минимален комфорт, за да можем да се развиваме. За всички страни от Западна Европа ,в които съм бил мога да кажа, че нещат са много по логични и нормални (вярно работят повече, но и почиват повече), такива опити за живот като при нас няма (вдигат ти заплатата с 100лв.

А за тези които обвиняват, че съм си купил неикономично и скъпо за поддръжка БМВ, ще им кажа да се засрамят. Тази кола е една малка свещичка коята топли моята душа и неможе да се сравнява и с 0.000000000001% от парите които са откраднати за последните 20 години от България или с годишните заплати в Западна Европа, то е нищо, незначимо, втора ръка, толкова ли не можете да разберете, че и ние искаме да сме като нормалните хора!
Съединението прави силата! - това е единствения ни шанс, от спорове само 500 години робство
ако ли не
Разделяй и владей! - ама не е оферта и без това ни го прилагат
Мисля да се включа. Не ми харесват исканията , не че са лоши, но са трудни за изпълнение. Аз по-скоро бих протестирал, срещу състоянието на пътищата, срещу корупцията и присвояване на средства от управляващите и фирмите им . Това бих казал аз . Ако някой ме попита за нещо конкретно едва ли ще мога да му отговоря, мисля че не е нужно да си най-големия професор за да протестираш, стига да си убеден, че това срещу което протестираш е реално. Има ли някой, който мисли, че парите за пътищата отиват за оправяне на пътищата ?? Всички грешим или всички сме прави ?? Ако някой е убеден, че данъците и таксите, които плащаме отиват по предназначение, ще си направя труда да потърся няколко новини по сайтовете.
Колеги не му мислете толкова и не се оставяйте да ви тъпчат и да ви казват, че сте прости щом протестирате. Аз работя като програмист и мисля, че имам мозък в главата. От политика не разбирам много, но незнам как става така, че всеки път щом почна да чета новини свързани с политика си развалям настроението за 2-3 часа.
Само да си пооправим исканията и сме готови !!
Колеги не му мислете толкова и не се оставяйте да ви тъпчат и да ви казват, че сте прости щом протестирате. Аз работя като програмист и мисля, че имам мозък в главата. От политика не разбирам много, но незнам как става така, че всеки път щом почна да чета новини свързани с политика си развалям настроението за 2-3 часа.
Само да си пооправим исканията и сме готови !!
[quote="Anthony_J"][/quote]
Мъка.. мъка... Ти изкара всички който ще протестират некадърници, защото не работели, а само се оплаквали... аре бегай в ДПС бе!! Ти да не си мислиш че България е, София и всичко останало а ? Има още към 30-тина града в който хората разбираш ли още си бачкат за 200-300 лв и хранят семейства.
Вземи докарай един шотландец или германец в Ямбол, Шумен, Смолян и др, да мъкне бетон по 8-10 часа на ден за 10-15 евро на ден. После го питай защо не му се плащали данъци, защо всички цени му се струват високи! Това даже и в Германия няма да го видиш, германеца да не е луд да се трепе там, пък ако ще да е и за 100 евро на ден. Ей там от Азия, виетнамци разни ходят и бачкат! Във Англия, англичанина ще тръгне да прибира на ръка реколтата за 1 к паунда на месец ? ТОЙ ДА НЕ Е ЛУД! Като има българи и румънци! Във Германия да бачкаш тежка работа и да счупиш кутрето, ще ти дадат обезщетение за което тук бачкаш 5 месеца! То не става да приватизираме всичко и да казваме "народа го мързи да бачка", ама върви ти бачкай за 300 лв заплата и си купувай, кренвирши 5 лв килото. Знаеш ли колко процента е безработицата в България ? Онези в парламента си мислят всяка година, като се бият в гърдите колко стотни паднала безработицата, ами то народа намаля, не безработицата! Върви кажи на ония с 30-40-50 години стаж, де взима 150 лв пенсия, който сам си е виновен че взима такава пенсия.
Като допълнение да ти кажа, ИНФОРМАТИВНО, че е НЕВЪЗМОЖНО всички да имат собствен бизнес! След като на тебе ти харесват тези цени - ок, но недей да пречиш като не помагаш и можеше да прескочиш, онази част в която ти излизаш светец, а ние мършата.
Нямало да стане нищо от протеста, е па да видим, ако няма протест какво ще стане тогава! Защото помня, че на 2-рия ден от учителската стачки, всички викаха риваха, как е било абсурдно, как нямало пари за нищо, ама на след 1 месец, излезе че има пари!
Със ниски заплати, Е НЕВЪЗМОЖНО да се иска голяма производителност, абсолютно невъзможно, освен след война! Така че прескочи и частта с производителността.
Мъка.. мъка... Ти изкара всички който ще протестират некадърници, защото не работели, а само се оплаквали... аре бегай в ДПС бе!! Ти да не си мислиш че България е, София и всичко останало а ? Има още към 30-тина града в който хората разбираш ли още си бачкат за 200-300 лв и хранят семейства.
Вземи докарай един шотландец или германец в Ямбол, Шумен, Смолян и др, да мъкне бетон по 8-10 часа на ден за 10-15 евро на ден. После го питай защо не му се плащали данъци, защо всички цени му се струват високи! Това даже и в Германия няма да го видиш, германеца да не е луд да се трепе там, пък ако ще да е и за 100 евро на ден. Ей там от Азия, виетнамци разни ходят и бачкат! Във Англия, англичанина ще тръгне да прибира на ръка реколтата за 1 к паунда на месец ? ТОЙ ДА НЕ Е ЛУД! Като има българи и румънци! Във Германия да бачкаш тежка работа и да счупиш кутрето, ще ти дадат обезщетение за което тук бачкаш 5 месеца! То не става да приватизираме всичко и да казваме "народа го мързи да бачка", ама върви ти бачкай за 300 лв заплата и си купувай, кренвирши 5 лв килото. Знаеш ли колко процента е безработицата в България ? Онези в парламента си мислят всяка година, като се бият в гърдите колко стотни паднала безработицата, ами то народа намаля, не безработицата! Върви кажи на ония с 30-40-50 години стаж, де взима 150 лв пенсия, който сам си е виновен че взима такава пенсия.
Като допълнение да ти кажа, ИНФОРМАТИВНО, че е НЕВЪЗМОЖНО всички да имат собствен бизнес! След като на тебе ти харесват тези цени - ок, но недей да пречиш като не помагаш и можеше да прескочиш, онази част в която ти излизаш светец, а ние мършата.
Нямало да стане нищо от протеста, е па да видим, ако няма протест какво ще стане тогава! Защото помня, че на 2-рия ден от учителската стачки, всички викаха риваха, как е било абсурдно, как нямало пари за нищо, ама на след 1 месец, излезе че има пари!
Със ниски заплати, Е НЕВЪЗМОЖНО да се иска голяма производителност, абсолютно невъзможно, освен след война! Така че прескочи и частта с производителността.
rever написа:Мъка.. мъка...
колко си прав ,не искам чудеса ,дори не се и мъча да оправдая факта че взимам толкова пари ,но много хора сме натова дередже и немога да си представя че още мълчим ,иска ми се да не е така ,иска ми се да протестирам срещу всичко ,но сме членове на авто форум и като такива имаме шанса да представим нашия конкретен и ъпсурден проблем ,а именно цената на скапаните горива ,затова пак ви моля ,нека си помогнем всички заедно.....

- shuttle
- кандидат ентусиаст
-
И според мен протест трябва и дори да няма голям ефект след него трябва да има втори,трети........... на десетия няма как да не обърнат внимание господата управляващи.За да има ефект трябва всички да протестират не само хората с ниски доходи а и тези с по добри защото ако за момента на някои им е добре и си трайкат ще дойде време когато и за тях ще стане скъп живота.
П.С. въпрос към колегата Anthony_J колко ако не е тайна е най високата заплата на твоите работници
П.С. въпрос към колегата Anthony_J колко ако не е тайна е най високата заплата на твоите работници
когато медиите отразят събитието ,ще стигне информация до всички ,че някой си се бонтува ,така когато обявим втори протест и медиите го обявят предварително като новина, ще се включат много повече хора ,защото няма да сме само тези от форумите , но за сега сме първите и сме инициатори ,за което ви благодаря и на всички който ще се включат предварително ,и на всички които показват и ще покажат съпричастност и подкрепа към идеята ни.

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
twin spark написа:Акциза в момента е ПОД МИНИМАЛНИЯ ЗА ЕС.
а защо тогава сме 10тата държава с най скъпи горива

Консултантската компания AIRINC публикува сравнителни данни за цените на бензина през март т.г. в редица страни по света и се оказва, че не сме далече от 10-те държави с най-скъпо гориво. Това пише в новия си брой столичният вестник „Фактор”.
За България приблизителната цена за галон е около 7,20 щатски долара. Последна по скъп бензин в челната десетка е Белгия с 8,22 долара за галон. Пред нея с малка преднина са Исландия, Монако, Холандия, Великобритания. Начело е Сиера Леоне с астрономическите дори за нас българите 18,42 долара за галон. Защо се стигна и до рязкото и очертаващо се трайно поскъпване на дизела? Според експерта от Центъра за изследване на демокрацията Петкан Илиев възможно е скокът да се дължи не само на сезонния фактор, т.е. на настъпването на пролетта, когато нараства търсенето на този вид гориво за селското стопанство. Напълно възможно е това да е съгласувана практика на монополиста производител и държавата. Например експерти от Германското дружество за техническо сътрудничество (GTZ) са изчислили, че всяко допълнително повишаване на данъците върху горивата с 10 цента за литър ще вкара допълнително в българската държавна хазна 386 млн. долара. /БГНЕС