Ужасен ужас!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 30 Яну 2008, 17:55

Много ми е интересно защо се пускат в продажба коли с максимална скорост 400км, а ограниченията са 130 в повечето случаи.Като искат да спрат катастрофите, да затегнат обучението, контрола и да задължат производителя да слага електронни ограничители в зависимост от държавата, а защо не и от пътя.Естествено, че да дадеш на един идиот мощна кола е по опасно отколкото да му дадеш зареден пистолет.Ако можеше да се разчита на съвестта на хората нямаше да има закони, затвори и хора в тях.По важна е печалбата на големите корпорации, а не колко хора умират и е наивно да се смята, че проблема ще се реши с клипове.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 31 Яну 2008, 13:31

Повече човещина... дали с 10 минути по-рано/по-късно няма да спечелите медал.
Аз си взех поуката и без жертви преди като се правих на гъзе един рейс как щеше да ме отнесе, а и аз една жена... Имах ангел над мен онзи ден след тоя ден 4 месеца подред имах кошмари.
Ако ме беше отнесъл рейса? Майната му на моя живот ами на жената?
Кой съм аз че да я погребвам? От онзи ден слезнах на земята има си място за бързо каране - пистите.
Призовавам всички хора каращи от лади до поршета независимо дали карате от 1 година или от 20 карайте разумно бъдете по-добри хора, само това ще оправи тая държава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 01 Фев 2008, 17:21

acer написа:Повече човещина... дали с 10 минути по-рано/по-късно няма да спечелите медал.
Аз си взех поуката и без жертви преди като се правих на гъзе един рейс как щеше да ме отнесе, а и аз една жена... Имах ангел над мен онзи ден след тоя ден 4 месеца подред имах кошмари.
Кой съм аз че да я погребвам? От онзи ден слезнах на земята има си място за бързо каране - пистите.
Призовавам всички хора каращи от лади до поршета независимо дали карате от 1 година или от 20 карайте разумно бъдете по-добри хора, само това ще оправи тая държава.

Евала!
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dan4o_ » 01 Фев 2008, 17:37

7878 написа:
acer написа:Повече човещина... дали с 10 минути по-рано/по-късно няма да спечелите медал.

Евала!

като гледам тези филмчета и като чета мнения като тези , направо настръхвам
кефя се на мъже

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 03 Фев 2008, 19:39

ivan1590 написа:Много ми е интересно защо се пускат в продажба коли с максимална скорост 400км, а ограниченията са 130 в повечето случаи.Като искат да спрат катастрофите, да затегнат обучението, контрола и да задължат производителя да слага електронни ограничители в зависимост от държавата, а защо не и от пътя.Естествено, че да дадеш на един идиот мощна кола е по опасно отколкото да му дадеш зареден пистолет.Ако можеше да се разчита на съвестта на хората нямаше да има закони, затвори и хора в тях.По важна е печалбата на големите корпорации, а не колко хора умират и е наивно да се смята, че проблема ще се реши с клипове.

Дали караш с 130 или 60, пак може да се убиеш, както и някой друг. Примерно може на един път 70 или 80км/ч да е безопастна скорост през лятото, но дори и 40км/ч да са прекалено много през зимата. В тези ситуации е нужна преценка от разумен шофьор, не електронен ограничител да ни казва че максимума е 60.

От друга страна историята на света е доказала че не може да се забрани (или ограничиш) едно нещо ако хората не са съгласни то да се забрани. Това просто превръща добри, честни, разумни хора в престъпници, единствено и само защото някой е решил че еди какво си трябва да е забранено.

Въпроса не е какво праителството или Евро Съюза или КАТ могат да направят 'за да ни спасят', въпроса е какво може всеки един от нас да прави за да подпомогне на ситуацията.

На този въпрос всеки от нас сам може да си отговори!
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 03 Фев 2008, 20:26

WeiSTD написа:Дали караш с 130 или 60, пак може да се убиеш, както и някой друг. Примерно може на един път 70 или 80км/ч да е безопастна скорост през лятото, но дори и 40км/ч да са прекалено много през зимата. В тези ситуации е нужна преценка от разумен шофьор, не електронен ограничител да ни казва че максимума е 60.

От друга страна историята на света е доказала че не може да се забрани (или ограничиш) едно нещо ако хората не са съгласни то да се забрани. Това просто превръща добри, честни, разумни хора в престъпници, единствено и само защото някой е решил че еди какво си трябва да е забранено.

Въпроса не е какво праителството или Евро Съюза или КАТ могат да направят 'за да ни спасят', въпроса е какво може всеки един от нас да прави за да подпомогне на ситуацията.

На този въпрос всеки от нас сам може да си отговори!

По тази логика трябва да раздават оръжие без разрешително и всеки да преценява как го ползва.Закони се правят да се регулират взаимоотношенията между хората.Съвеста и мирогледа на всички са различни и е утопия да се смята, че всички могат да станат добри граждани от гледане на клипове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 03 Фев 2008, 21:09

КОлеги, като чета тук мненията и гледам всяка вечер новините -само за катастрофи и убийства...Започвам да се замислям дали няма да дойде времето ,в което вместо да растем по численост ,ние да намаляваме поради високата смъртност на населението . Хайде да направим нещо по въпроса! Не мога да ги разбера някой - като настъпят педала на газ-та и всички трябва да им правят път ,а че ще стигнат с 3 или 4 минути по-рано ? Какво са 4 минути ? Дори едно кафе не може човек да изпие за това време ,но е достатъчно за да се случи непоправимото...
Ето, онзи ден тук някакъв от Бургас с E46 решил да се прави на газар ,а е на 40 години - човек на тази възраст уж му идвал акъла ..Понастоящем живея в Царево . И този решил да си пробва колата колко вдига и на абсолютно равен път между Китен и Лозенец и направо картинката беше страшна -имаше черва разпиляни по платното , трупът му беше изхвърлен на 30 метра от колата ,а самата кола се търкаляла по таван близо 70 метра......СЪбираха го в три чувала......След тази гледка ,която по стечение на обстоятелствата видях , сънувах цяла седмица кошмари ..Кажете ми хора, как е възможно сами да си причиняваме такива неща? Казват,че кой каквото си направи никой друг не може да му го направи и е вярно ,че всичко е въпрос на култура и всеки си казва ''на мен няма да ми се случи'', да но се случва и в повечето случай крайният резултат е фатален ..
Днес пак някакъв в Бургас не усял да вземе завоя на един светофар и беше изхвърчал на 40 метра в тревата -малко му останало да падне в морето ..... Как е възможно да има толкова безотговорни шофьори ? Аз, който имам книжка от близо 14 години и карам автомобил , напоследък винаги като сядам в колата преди да тръгна на път примерно от морето до Пловдив или някъде другаде и все започва да ме преследва това странно чуство ,че и при това пътуване ще се нагледам на катастрофи .... Ако ви кажа ,че вече ме е страх да карам из родните пътища, защото не е минало ден през който да тръгна на някъде и да не срещна по пътя размазани ламарини или още по-лошо -човешки жертви. Искам да се обърна към всички с апел -Хора, спрете се! За къде бързате ? Защо е цялата тази агресия , всичките тези нерви -вредите само на себе си .Не забравяйте ,че живота е твърде ценен за да бъде пропиляван по толкова безмислен начин -в бързане на никъде!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 13 Фев 2008, 14:53

Целият настръхнах от това клипче, много трябва да се мисли като се шофира!!! В Германия като работих всеки си кара разумно кача се на аутобана натиска си я колата ама пак няма щуротии всеки си внимава , а пък в събота и неделя всичко живо с мощна кола си ходи на писти за аматьори плащаш си и караш . За съжаление и пътищата ни и манталитета ни са далече от това ниво :( .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 13 Фев 2008, 23:37

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 15:21, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jailbreaker » 13 Фев 2008, 23:52

t060 написа:Бе то и с брат ми сме вадили птица от радиатора на колатa...

Покъртителна история, а и е точно на място !

А относно това от първия пост: според мен държава трябва да плаща да се излъчва в прайм-тайма на всички национални телевизии, да се показва задължително на шофьорските курсове (като мед. обучението) и хората да се подписват, че са го гледали, както и да го има сезонно по билбордовете. По подобие на тази мъртво-родена инициатива с размазаните коли, които се опитаха да накичат на някои места (поне в София).
Не че това ще реши проблемите на гоУфаджийския манталитет, но поне е начало.
Winners never quit. Quitters never win. But those who never quit AND never win are IDIOTS.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jailbreaker » 13 Фев 2008, 23:59

sineok_pi4_ написа:...Започвам да се замислям дали няма да дойде времето ,в което вместо да растем по численост ,ние да намаляваме поради високата смъртност на населението...

Това е факт в България от години (1985). Ама е основно заради ниската раждаемост и застаряващото население. Чак след това поради други фактори.
Winners never quit. Quitters never win. But those who never quit AND never win are IDIOTS.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Фев 2008, 2:32

трябва да сложат 2 билборда на софииския университет на кръстовището да прожектират тоя клип и светофара да е червен докато не мине клипа
иска ми се да видя резултата от спиид камерите по цариградско на хората видели клипа
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 15 Фев 2008, 7:39

_65536_kb_sec_ написа:трябва да сложат 2 билборда на софииския университет на кръстовището да прожектират тоя клип и светофара да е червен докато не мине клипа
иска ми се да видя резултата от спиид камерите по цариградско на хората видели клипа

А на тези които не им понасят такива работи ;)

Потребител
Аватар

ебаси

Мнение от pacik » 16 Фев 2008, 15:02

това го правят само глупавите и самонадеяни хлапетии, дето си мисля, че могат да карат, а в същото време хора умират
ебаси...
Обичам да ям семки и да ми остават шлюпки между зъбите!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: ебаси

Мнение от cod-cdbp » 16 Фев 2008, 16:34

pacik написа:това го правят само глупавите и самонадеяни хлапетии, дето си мисля, че могат да карат, а в същото време хора умират
ебаси...

е не са баш всичките ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум