Китайско копие на BMW

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 15 Мар 2007, 20:14

На мен пък есента ми се случи да работя из КАМОР и в гаража им имаше коли ,които бяха покрити с брезенти,докато БМВ-тата си бяха паркирани в редици без покривала.Та за тея покритите коли някой каза ,че били китайски.Сега съжалявам ,че не ги погледнах,а и нещо снимка да направа.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 15 Мар 2007, 21:01

Я ми кажете че ми стана интересно ако произвеждат в китай е30-ки чисто нови ще си купите ли а :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ISATIS » 16 Мар 2007, 0:00

Leon написа:В Китай нищо не може да е СОБСТВЕНОСТ на чужда фирма. Тя може да има до 49% дял, като изпълнява още куп прищевки на тяхното законодателство, които в общи линии не оставят много поле за съпротива, ако китайския "партньор" реши да си прави каквото иска с твоето ноу-хау ;)

Е добре де, не врат, ами шия... БМВ имат дял в Брилянс, и "краденият" дизайн всъщност е с благословията на немците. Така издържано ли е в достоверна насока? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 16 Мар 2007, 0:33

Абе това китайското БМВ ме докара до една странна идея.Нали костенурките се правеха в мексико до ..хмм допреди няколко годинки.Та, мисля си, ако БМВ възложи на някакви фирмички в тайван, Виетнам или някаква подобна държава с евтина работна ръка да правят някои от старите си култови модели ... хмм хич няма да е лош ход според мен ... говоря за неща като Е24, 2002, Е30 купетата и турингите ..., старите акули.Ако се правят в малки серии от по 200-300 автомобила на гоина и се продават на добра цена, мисял че ще има голям успех.Даже ... май бях чел за нещо подобно, но май ставаше въпрос за кит кари ...
"Провалът не е опция, провалът не е вариант, провалът не е избор - той не може да бъде и решение."

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 16 Мар 2007, 0:56

Когато един модел се спре от пройзводство не съм чувал да го пускат пак.. костенурките просто не са спиали да ги правят до 2003та в Мексико.. така, че това не може да стане. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 16 Мар 2007, 4:49

сега вече всеки ще има бмw за всеки ден. като това от понеделник се строши, караш това за сряда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Мар 2007, 23:01

Kenslay написа:Абе това китайското БМВ ме докара до една странна идея.Нали костенурките се правеха в мексико до ..хмм допреди няколко годинки.Та, мисля си, ако БМВ възложи на някакви фирмички в тайван, Виетнам или някаква подобна държава с евтина работна ръка да правят някои от старите си култови модели ... хмм хич няма да е лош ход според мен ... говоря за неща като Е24, 2002, Е30 купетата и турингите ..., старите акули.Ако се правят в малки серии от по 200-300 автомобила на гоина и се продават на добра цена, мисял че ще има голям успех.Даже ... май бях чел за нещо подобно, но май ставаше въпрос за кит кари ...

мечтиии...то като е китаиско колко ще носи от заряда на е30 бегаи мааниса

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 16 Мар 2007, 23:18

SlipKnoT написа:Когато един модел се спре от пройзводство не съм чувал да го пускат пак.. костенурките просто не са спиали да ги правят до 2003та в Мексико.. така, че това не може да стане. ;)
Имаше един пример по икономика как след като са спрели от производство модела 405 пежо са преместили поточните линии в завод в някаква китаийска провинция и няколко години са ги произвеждали и продавали на техния пазар като нови :mhihi:

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 17 Мар 2007, 9:58

bmw maniqk ivo bmw написа:Я ми кажете че ми стана интересно ако произвеждат в китай е30-ки чисто нови ще си купите ли а :mhihi: :mhihi:

Аааа къде бил ключа за палатката :) Аз бих! :mhihi: Само дето няма да стане, щото съвременните изисквания за безопасност са прекалено стриктни. А пък ако ще я преправят за да мине модерните стандарти, ще я оскъпят дотолкова че никой няма да си я купи. Естествено, ако я произвеждат я някоя назаднала (откъм авто-законодателство) държава, може някак си да я вкарат в производсвто - виж по-долу...

SlipKnoT написа:Когато един модел се спре от пройзводство не съм чувал да го пускат пак.. костенурките просто не са спиали да ги правят до 2003та в Мексико.. така, че това не може да стане. ;)

В Южна Африка все още се произвежда и продава Golf Mk1 под името CitiGolf. Daewooo до скоро правеше Opel Kadett-и под някакво тяхно си име. Не е нечувано. Brilliance са китайския партньор на BMW - те произвеждат BMW-тата за китайския пазар. Ако BMW им позволят да продават същите коли под друго име на световния пазар, не виждам особен проблем с това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Мар 2007, 10:09

Деу-то беше рейсър, а кадет-а всъщност е модел на Понтиак от 70-те години... на това му викам приемственост.
Проблема според мен не е в съвместните производства - така са преценили БМВ, разрешили са... Истинския качамак ше се забърка, когато китайците наберат самочувствие и отрежат напълно западните компании от контрол на производството. Света ще се наводни с китайски евтини, но качествени модели, произведени с ноу-хау на големите компании. Не че БМВ не смукаха от Роувър преди да пуснат Х5, ма това е друга тема. А китайците нямат насита като стане дума за експанзия... и истинските автомибили ще станат екзотика, затова и предния ми пост за уърлд моторс корпорейшън не е съвсем несериозен, макар и малко преувеличен...
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

ми

Мнение от Is. » 18 Мар 2007, 15:25

да бе, те китайчетата цел свет заливат сас всевазможни боклуци,та кво им пречи да си праят и бими,мама им (':censored:')
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: ми

Мнение от Kocil » 20 Мар 2007, 1:07

Is написа:да бе, те китайчетата цел свет заливат сас всевазможни боклуци,та кво им пречи да си праят и бими,мама им (':censored:')
Бе мани ти да правят само боклуци...имам впечатления от комп частите - до преди 2-3 години наистина правеха боклуци в по-голямата си част,ама вече не е така...дори и процесорите започнаха да ги правят там и ги правят добре,не мога да го отрека...и коли ще се научат да правят,и то много бързо...тва азиатците са упорита работа - ние не им разбираме философията и психологията,ама това,което не могат да го постигнат с труд,постигат го с мноого труд...да не говорим,че шпионират здраво... ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: ми

Мнение от acho.rs » 20 Мар 2007, 19:24

Kocil написа:
Is написа:да бе, те китайчетата цел свет заливат сас всевазможни боклуци,та кво им пречи да си праят и бими,мама им (':censored:')
Бе мани ти да правят само боклуци...имам впечатления от комп частите - до преди 2-3 години наистина правеха боклуци в по-голямата си част,ама вече не е така...дори и процесорите започнаха да ги правят там и ги правят добре,не мога да го отрека...и коли ще се научат да правят,и то много бързо...тва азиатците са упорита работа - ние не им разбираме философията и психологията,ама това,което не могат да го постигнат с труд,постигат го с мноого труд...да не говорим,че шпионират здраво... ;)

абе има логика...ама нали се сещаш че като повишат качеството ще повишат и цената :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

..

Мнение от Is. » 21 Мар 2007, 11:33

Логиката ти е желязна,колега,Нема спор че китайчетата може да праят части за комп.,тениски,кецове и секви други жунжурии,но погледни го от тази страна:::: Ти би ли си купил некьв автомобил с името ЧАЙНАБМВ,БМВЧИА???????? :nono: :nono: :nono: ;)
Мани бегай!!!......Пук и доста се сьмнявям.че 6е го докарат от кьм качество :conf:
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: ..

Мнение от Kocil » 22 Мар 2007, 0:17

Is написа:Логиката ти е желязна,колега,Нема спор че китайчетата може да праят части за комп.,тениски,кецове и секви други жунжурии,но погледни го от тази страна:::: Ти би ли си купил некьв автомобил с името ЧАЙНАБМВ,БМВЧИА???????? :nono: :nono: :nono: ;)
Мани бегай!!!......Пук и доста се сьмнявям.че 6е го докарат от кьм качество :conf:
логиката ми беше отговор на твърдението ти,че китайците правят само боклуци...затова дадох примера с комп-частите...а дали колата е боклук,не мога да кажа,преди да имам някакви впечатления от нея...останалото си е приказки наизуст или субективни мнения...предполагам няма да са много хората,които ще вземат кола от някоя непозната досега марка точно по тая причина... 8)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум