Ужасен инцидент БМВ помете чакащи на спирка в столицата
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
..
Съгласен с вас момчета,но в България няма нито пътища,нито поведение на шофъорите по пътищата...Може ли да караш промерно с 120км по околоврасното и да правиш слалом м/у кратерите и единственото до преди 5 месеца Тзариградско здраво шосе вече е почва да става като околоврасното..В USA като бях хората се редят с километри в една задрастена лента вместо да минат в ляво и да отидат най-отпред..До колкото за карането всеки вече сам си предценява..Аз си признавам че не карам осовено примерно ,но до сега нямам инцидент или ПТП...А карам от 6 г..Друго немога да разбера като пият тия хора кво праат зад волана..Полицията се сеща от време на време и праи некви акции и реже всичко наред за колан,за изпреварване,за маркировка,за сфетофар,за тва че не ми свети нещо (фар,или габарит) и т.н ама тва е за 3-4 дена и после пак тия дето трябва да са без книжки си карат а тия дето не им е изгоряла кружка не карат..Абе всеки един трябва да се замисли за неговия начин на шофиране...

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Случката с колегата с БМВ-то е голяма ТРАГЕДИЯ!
Ситуацията е много деликатна. Идеята за стикери и колегиалност на пътя е добра, ама да видим кой би имал нерви за добро поведение на пътя, като видите шибаните ченгета (които уж трябва да са за пример) как се правят на тарикати, минават на червено, засичат, бутат се отвсякъде и т.н. Или още по-зле, седите си на светофара и си чакате за ляв завой и некъв голф, орле или още по-лошо Жигули Рейсинг се мушка от дясната лента пред вас, заставайки по средата на кръстовището. За маршрутките, пък въобще няма да говоря. Тея са за убиване
Иначе съм ЗА!
Ситуацията е много деликатна. Идеята за стикери и колегиалност на пътя е добра, ама да видим кой би имал нерви за добро поведение на пътя, като видите шибаните ченгета (които уж трябва да са за пример) как се правят на тарикати, минават на червено, засичат, бутат се отвсякъде и т.н. Или още по-зле, седите си на светофара и си чакате за ляв завой и некъв голф, орле или още по-лошо Жигули Рейсинг се мушка от дясната лента пред вас, заставайки по средата на кръстовището. За маршрутките, пък въобще няма да говоря. Тея са за убиване

влезте в www.mazdabg.com и ние сме за дайте някакво предложение какво да направим
ANTI GOLF , CALIBRA I 80
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
MOPKOB написа:Айде пак да ме попсувате.....
Искате ли да знаете, кога е най - сигурно да засечете малоумно каращи и изпреварващи от всички страни коли , точно в този участък . Бъдете там с камери точно всеки четвъртък около 22:00 - 23:00. Представителите на Клуб БМВ с абсолютно безразсъдство се отправят към Бояна. Аз съм бил част от шествието и дори съм подкрепял това малоумие. Къде ли ми е бил ъкъла? Само за последните 3 месеца имаме над 4 катастрофи сред редиците ни.
Та прекрасно е да се организираме , но да почнем с тези 100 ина човека в клуба. Тогава ще се разпростираме ....
За съжаление Морков е прав.
Не искам да засягам омръзналата на всички тема "преди - сега", ще изкажа само наблюдения, с които се надявам да съм полезен.
Идеята на този форум бе да се помогне за увеличаването на автомобилната култура, особено на притежатели на БМВ, защото както сами знаем самата кола с нейния характер често изкушава и не-фенове на скоростите да погледнат учудено километража и да възкликнат "я, ние вече сме с 80 - не ги усещам". Но 80 в града са много на доста места - другата кола, колоездач или пешеходец ще ги усети тези 80 км/ч и то фатално. Трябва да респектирате скоростта.
Нека дам пример със себе си - аз обожавам да правя слалом между колите, да минавам на броня разстояние, да сменям рязко лентите, да не се прибирам от насрещното, да се катапултирам от светофар на светофар и пред учудените погледи на всички да показвам вратите си. И не съм престанал да обожавам това, но започнах да мисля.
Няма безгрешен човек, ами ако аз блъсна човек или дете? децата често и с 40 да карате така могат да ви изненадат, че пак да се чудите какво да правите, ами ако сте с 80 на ръба на сцеплението, промушвайки се между два автомобила в завой и изкочи дете? А дали ако само лекичко го докоснете това дете няма да се откажете да карате повече на обществени улици? защото аз бих. Казват ми, че не карам като за БМВ, смеят ми се, че съм (бях) с БМВ и пристигам последен. Но нека майтапа да е на мой гръб, а не скоростта на нечий чужд, невинен.
Нека се загледаме в ситуацията сега. Аз не се чуствам горд да бъда член на този форум и клуб (тук обобщавам, не са всички грешни, който се чуства заговорен обаче, нека се замисли).
Защо?
Нека започнем с форума. Влиза човек и какво вижда? тема "аз карах с 200 на три пръста от тоя пред мен", отговори - "супер", "само така", "мачкай голфовете", "ти луд ли си бе, аз с 200 на три пръста от бронята запсивам, с моята 316 220 ги държа без проблем". Добре, има и интелигентни изказвания на интелигентни хора, но те се губят между тази джунгла от малоумщина. Това е по-малкия дявол. Отиваме на сбирка и какво виждаме ?
Хора, които тръгват заедно, а пристигат поединично на оказаното място, защото са заети с това да фучат по булевардите и да доказват кой е повече мъж.
Ще ви кажа и какво куца според мен - липсва зрялото мислене като цяло. На всеки му се кара бясно (и на мен, много, повярвайте ми). Но истината е във въздържанието. Като видите хубава жена на улицата естествено, че по един или друг начин си представяте как тя пъшка в прегръдките ви, докато я любите, но скачате ли да й разкъсвате дрехите на улицата?
Същото важи и за шофирането.
Нямаме писти и места, където да се налудуваме?
Да, като цяло е така, макар да се намират закътани и забравени дори от бога местенца, където човек с малко мерки за безопастност да се налудува - стари пътища, които се заграждат с две коли на всеки край са всеки случай, полигони, изоставени писти...
Но дори да нямаше - това ли е основанието да рискуваме чужд живот? защото няма къде да караме?
Много ми се иска да фуча по булевардите, както преди. Случайности са ме опазили да не съм смачкал някого, с вас е същото. Но съм се нагледал на трупове по пътищата, може би и защото винаги спирам да видя с какво мога да помогна. И идва момента, когато човек сам си поставя бариера, изградена от разсъдъка, не подчинена на инстинкти и нисши желания.
При нас какво се получава - надъхваме се един друг. Тук Слона като психолог може да обясни по-добре, но нека ви дам пример. Освен маниакалните изнасилвачи-единаци, изнасилвания се срещат най-често в компании от няколко момчета, които са близки приятели. Защо? Защото както общото ниво на ителект пада в група, така и задръжките стават по-слаби и се усилват желания и модели на поведение, които ако сме сами няма да следваме. Момчетата, изналили заедно момиче не са лоши по единично, дори хората се чудят как това кротко и добро момче е направило такова нещо, често самите извършители не са в състояние да кажат защо са го направили.
При нас е същото - докато сам, макар и трудно човек кара спокойно, но като се съберем и ..... Да се пази група да не подпали гумите е много, много трудно и се иска дисциплина от всеки един член, а някой пална гума и всичко лавинообразно се срива и се почва.
Другото. От година - две няма човек, който да може да води колона от автомобили. Водача трябва да не кара нито бързо, нито бавно, действията му трябва да са на 100 % предсказуеми от останалите, той трябва да се грижи за ЦЯЛАТА колона, не само за 3 автомобила зад него.
Марширут - жизненоважен. Трябва да има повече ленти, по-малко светофари с по-голям интервал между светлините.
Преди за водач на колона се дискутираше доста, марширути се мислеха месец назад, за събора и повече. А знаете ли какво впечатление прави колона от БМВ-та с 60? Когато всеки може да огледа каквото му душа поиска. А знаете ли как полицай се втурват да помогнат на тази колона? А като прехвърчите нито ви вижда някой, нито някой като се загуби може да му се помогне.
И без лепенки и надслови преди имаше колона с 60 км./ч и беше просто приятно за каране. Но това беше преди години, от тогава или е бавна колоната и изведнъж преди светофара се забързва, не всеки смогва, спира на червено, другите продължават и изчезват или спират непосредствено след кръстовището, задръствайки една лента. Или пък всички са като на автородео и хвърчат през насрещния бордюр.
Не лепенките и думите ще оправят нещата, всеки един от вас трябва да дава ежедневно своя принос, като не кара безумно, пуска другите, ползва светлините и по този начин намаля напрежението в уличното движение. Тези камикадзета няма да се спрат, освен ако не престанат да дишат, но не бъдете и вие като тях, не бъдете синоним за общоприетия шофьор на БМВ.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
ако някой все още не се е стреснал достатъчно от това, което е прочел по-горе, ще добавя и една ужасна снимка от случката вчера. ние бяхме на място и всички сме адски потресени от видяното. всеки обича да е на ръба, защото тогава адреналина кипи навсякъде из тялото ти, но, ако се замисли реално, това може да струва ПРЕКАЛЕНО МНОГО и то не само на него а и на заобикалящите го хора. всяка малка грешка, всяка неизправност може да ви струва всичко, което имате...

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
bum bum Л.С. ,че много офтопик!
се ми тая кой ми се ядосва и кой не...боли ма *****
изразила съм се ясно и си зная позициите!
Евала!
се ми тая кой ми се ядосва и кой не...боли ма *****
изразила съм се ясно и си зная позициите!
ati написа:Не лепенките и думите ще оправят нещата, всеки един от вас трябва да дава ежедневно своя принос, като не кара безумно, пуска другите, ползва светлините и по този начин намаля напрежението в уличното движение. Тези камикадзета няма да се спрат, освен ако не престанат да дишат, но не бъдете и вие като тях, не бъдете синоним за общоприетия шофьор на БМВ
Евала!
Последна промяна bawarka на 17 Мар 2005, 11:02, променена общо 1 път
Без коментар
За всички които си мислят, че като караш с 80 и не чувстваш скоростта значи си в безопасност... Това е резултата от челен сблъсък между две коли движещи се със 70-80км/ч. Правете си изводи. Някой може да каже да ама БМВ е по-сигурна от Фиат и ще е прав, но надали има разлика дали ще се пребиеш ти или с по-сигурното си БМВ ще убиеш друг. Само ще кажа, че на тия снимки я няма другата кола (джип Мерцедес), защото тя почти не усети удара. Хубавото е, че всички бяха почти невредими.
http://krasi.devel.mochanin.com/temp/snimki/
http://krasi.devel.mochanin.com/temp/snimki/
За феновете на автомобилния спорт тези марки са синоним на успехи и традиции. Kогато те се събират да наблюдават поредната надпревара, се чуват виковете “Форца Ферари, форца ла макина”. Тифозите произнасят техните имена с почит и уважение. Защото те са се превърнали в легенди, в автомобилни икони. Ако питате защо, значи никога няма да разберете.
Собствениците на италиански коли са два вида. Едните случайно са попаднали на италиански автомобил, а другите са хората с бензин в кръвта. За тях колата не е средство за придвижване, а източник на енергия и адреналин.
Собствениците на италиански коли са два вида. Едните случайно са попаднали на италиански автомобил, а другите са хората с бензин в кръвта. За тях колата не е средство за придвижване, а източник на енергия и адреналин.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Днес на Ботев видях готин знак, ако все още някой мисли, че от някакви лепенки ще има смисъл- "Убий скоростта- спаси дете". (като дете може да се замести с "живот или нещо такова".
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ati написа:...
много правилно си го казал приятелю...
Абсолютно всичко!!!
Тези дни просто нямам думи какво да кажа!!! ТОВА ПРОСТО НЕ Е ИСТИНА!!!

ОПИТАЙ ВЕ ХОРА!!! Опитайте да карате по-бавно! Опитайте да се движите с 40-50 км/ч! Пуснете си музика, карайте бавно! Наслаждавайте се на пътя! Пуснете пешеходците да минат пред вас! Усмихнете им се... Дайте път да другите когато са с предимство! И в това да караш в ограниченията и да спазваш ЗДП има удоволствие...
Всички ламтим за скорост и т.н., но се замислете просто като се качите в колата МИСЛЕТЕ!!!
Не знам какво да кажа и как... явно всеки трябва да си прецени сам за себе си. Просто не искам това което се случва да продължава.
Аз лично като се кача в колата се сещам за тези случай и някак се окопитвам да не върша глупости. Като да откажеш алкохола е, или цигарите! Просто не карайте бързо в града. Магистралата 130 ограничение... 140-150 да вдигнеш мисля, че е достатъчно чешане на крастата!
АКО ПОНЕ ЕДИН ЧОВЕК СЪМ НАКАРАЛ ДА СЕ ЗАМИСЛИ и да последва поне малко от това от което казах и да последва това което каза Ати, много ще се радвам!
Желая както се надъхвахме да караме бързо и на дрифт и т.н. Сега да се надъхаме да караме полека, по-бавно и безопастно!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
ето ги и следващите състезатели:
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=704932
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=704932
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Преди малко по новините казаха и за една Е34-ка на Витиня - размазана с висока скорост в мантинелите. Хората не са починали, но са със жестоки наранявания. Явно това е година на БМВ-тата. Ати е напълно прав, че вече трябва да се спре с изпълненията. Нека всеки се замисли какво пише тук и какво прави, защото после 18-20 годишните го повтарят и го смятат за геройство, а нямат и грам опит зад волана. Вижте само какво става с врачанската група (и не само те) - надъхани момчетата се събират и се въртят ли въртят (нищо, че не било с БМВ-та). Само дето на шофьорските курсове никой не ги учи как да излизат от ситуацийте дето сами си ги създават като им кипне адреналина. Всеки вика - ма ние внимаваме бе - да, докато нестане въднъж белята. А след 2-я и 3-я път наистина ще почнете да внимавате, ама ако имате късмет да сте останали живи.
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5