BMW 5 Series Gran Turismo

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: BMW 5 Series Gran Turismo

Мнение от tdrome » 13 Окт 2009, 13:39

Принципно тая система първи я ползват в Хонда, още при Прелюд. Сега видях, че я има в и новата лагуна. И работи точно по обратния начин по който ти си описал. Реално идеята е колата да не поднася в завой и наистина седи почти като закована с тази система, поне така беше с хондата до която съм имал досег.
BMW POWER

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Окт 2009, 10:45

грешиш ,колега! за принципа на действие говоря. при ниска скорост и паркиране завива задната ос обратно на предните колела ,за да се направи по-малък радиус на завой. при висока скорост вече е опасно да не се обърне с толкова остро завиване и за това завиват в една посока и задната ос и предните търкала и колата остава стабилна и държи курса по мостове и гуми ,а купета леко се изнася настрани ,за да не въздейства върху инерционните сили толкова....!!
тва е принципа: ниска скорост-противоположно завиване.висока скорост-еднаква посока на завиване на осите.....!
http://www.youtube.com/watch?v=3BJopRA-524
http://www.bmw.com/bg/bg/newvehicles/5s ... egral.html
http://www.youtube.com/watch?v=J8wt72A9gqs

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tdrome » 14 Окт 2009, 14:52

Странна работа.. да и аз го проверих снощи за БМВ-то верно е на обратно на хондата :shock: :shock: :shock:
BMW POWER

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Оглежда се за някое сносно BMW
Мечтае да кара: М3 Е90

Мнение от sexpodmosta » 26 Окт 2009, 9:28

BMW 5GT с 4-цилиндрови двигатели
Отписват M 5GT

Баварската компания обмисля да добави 4-цилиндрови двигатели към 5-та серия GT, за да бъде по-достъпна. От фирмата се целят в 175-коньовият агрегат от 320d, който спoред BMW има разход от 5.7 литра на 100 км.

Към момента 5-та серия GT стартира на цени от около 44000€, което я прави доста скъп автомобил. И тъй като от BMW искат да променят това и тя да стане по-достъпна за повече клиенти, са започнали да обмислят този ход. Първата крачка ще бъде направена с битурбо дизелов агрегат, а след това по-евтин 4-цилиндров двигател може да бъде пуснат за 5GT.

"Ние гледаме към битурбо дизелите и е много вероятно да ги видите в 5-та серия GT скоро", казва продуктовия мениджър Michelle Roberts. "Нищо не е потвърдено, но 4-цилиндров дизел също е на дневен ред".

Буквата, която свързваме със спортните модели на BMW - "М" няма да краси 5 GT. Източник съобщава на английско списание, че най-големият двигател в цялата гама на модела ще бъде V8 550i.

http://www.autotrend.bg/news/read/240/

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 28 Окт 2009, 13:12

След Х5М... силно подозирам, че ще има и М 5GT - вероятно след някоя и друга година.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 28 Окт 2009, 15:13

Feanor написа:След Х5М... силно подозирам, че ще има и М 5GT - вероятно след някоя и друга година.

И аз съм на същото мнение :mhihi: Дано да има и на Z4 М-версия, въпреки, че от компанията засега не обмислят такъв модел.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от FNC_VeNoM » 02 Ное 2009, 23:58

определено новите модели все повече и повече ме разочароват ( с малки изключения)...жалко... но това е адски грозно.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 03 Ное 2009, 8:33

FNC_VeNoM написа:определено новите модели все повече и повече ме разочароват ( с малки изключения)...жалко... но това е адски грозно.

Ами не си звимай такива тогава :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Ное 2009, 10:46

Ама този модел отваря нова моделна ниша на пазара неминуемо - не го бъркайте с 5 серия туринг и не я отпращайте в историята ако обичате ;) Не всеки човек ще иска да се качи в 5 метра шлеп за сума пари ,който само носи абревиатурата "5" Нищо общо като концпеция няма този автомобил с петата серия , няма и да има.

Аз лично бих предпочел на Иво комбито ,което според мен е далеч по-хармоничен и елегантен автомобил. Не сме се качили на тестдрайв на това нещо :arrow: не сме се убедили ,че усещанията не са много общи с това което сме свикнали и чакаме от строг седан или комби 5 серия :nono:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 04 Ное 2009, 16:34

Хора, кротнете се.BMW са продавали грозотията Е36 туринг, това ли няма да продават, което е най-малкото симпатично :mhihi:

П.с. Да ме прощават собствениците на Е36 комби, ама не мога да я гледам, толкова ми е грозна отзад

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 04 Ное 2009, 17:39

The7omahawk написа:Хора, кротнете се.BMW са продавали грозотията Е36 туринг, това ли няма да продават, което е най-малкото симпатично :mhihi:

П.с. Да ме прощават собствениците на Е36 комби, ама не мога да я гледам, толкова ми е грозна отзад

Няма да те прощаваме, погледни пак:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Ное 2009, 17:56

:OT: ама направо се чудя как човек може да каже ,че Е36 туринг е отвратителна отзад :help:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tdrome » 04 Ное 2009, 18:22

Без да се сърдите като махнеш надписа алпина и онова в дясно и го погледнеш и ако ми кажеш, че не ти прилича на голф3ка... те па на :mrgreen:

Изображение
Изображение
BMW POWER

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 04 Ное 2009, 18:55

:OT: Забрави и Форд Фиеста
Изображение
Извинявам се за спама .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 04 Ное 2009, 19:36

Днес видях 5-а Серия GT в движение.... светло синия 8)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум