Върховaта седмица - БМВ 760i / Li
Модератор: Общи модератори
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
((:BuKcu:)) написа:raduslaf написа:Оня ден пред хотел "Хемус" видях 750Li на живо.Трябва да призная, че да я видиш пред теб и да я гледаш на снимки, са две съвсем, ама съвсем различни неща.!
А когато седнеш вътре и я усетиш си променяш мнението на 360градуса....невероятна кола!!!
Кога се очаква да излезе 760?
Тя излезе, нали за нея е темата

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
sk. написа:Мале мале, това с 2те турбини.. 544к.с + чипче... колко ли ще го добута?!?!![]()
![]()
![]()
А и забележете въртящият момент има максимум при 1500об/м. И те май го даваха към 700НМ. Трябва да се кара само с каска, щото иначе ще ти унищожи прешлените на врата.![]()
![]()
750 са нютоните

Dimo написа:освен това съм впечатлен от динамиката, 0-100 za 4,6 с 544 коня от адски тежка лимузина, срещу 4,5 сек за RS6 и 580 коня + по малко тегло, а и освен това нищо общо между двата класа автомобили
казано иначе докато тоя в ауди е захапал волана с 2 ръце за да изпревари тоя в седмицата ще си пише у форума как некакъв едвам го надбегва(тва в кръга на шегата, но предполагам разбрахте какво имам в предвид), а не ми се мисли колко коня ще е Alpinata.......мноооого болка ще е
Аз лично не те разбрах какво имаш предвид. Но въображението е хубаво нещо, така че давай смело

- Acceleration
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M5
Modulo написа:Dimo написа:освен това съм впечатлен от динамиката, 0-100 za 4,6 с 544 коня от адски тежка лимузина, срещу 4,5 сек за RS6 и 580 коня + по малко тегло, а и освен това нищо общо между двата класа автомобили
казано иначе докато тоя в ауди е захапал волана с 2 ръце за да изпревари тоя в седмицата ще си пише у форума как некакъв едвам го надбегва(тва в кръга на шегата, но предполагам разбрахте какво имам в предвид), а не ми се мисли колко коня ще е Alpinata.......мноооого болка ще е
Аз лично не те разбрах какво имаш предвид. Но въображението е хубаво нещо, така че давай смело
абсолютно вярно Димо

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Поредното доказателство, че с каквато и технология при двигателите да се заеме BMW, винаги създава нещо уникално и непостижимо за другите марки.
BMW имат традиций при турбо моторите, но въпреки това последните 15 години създадоха най-добрите атмосферни двигатели...а в момента смело мога да кажа, че правят най-високотехнологичните и добри турбо мотори.
Преди 1-2 месеца един приятел взе да тества 750i. Като отвори капака и махна кората над двигателя и разкри двете турбини положени между главите на V8-ка...просто останах безмълвен. Адски инженерен и мислен автомобил, цялото пространство под капака беше така организирано, че човек имаше зрителен допир до всяка важна частичка от двигателя...и най-важното (ще се повторя) сгушените турбини...
Мой приятел си купи Е90 преди няколко месеца, а един съсед си докара Е65 730d...и един ден се сетих колко одумван беше дизайна на тия два модела ( и си спомних думите на Валентино Балбони към дизайнера на Lamborghini Murcielago -Luc Donckerwolke "aaa ти си този, който прави обвивката за нашия двигател!" )...а всъщност какво значение има дизайна на черупката, при положение, че в нея се крие най-важното за Нас - двигателя!
BMW имат традиций при турбо моторите, но въпреки това последните 15 години създадоха най-добрите атмосферни двигатели...а в момента смело мога да кажа, че правят най-високотехнологичните и добри турбо мотори.
Преди 1-2 месеца един приятел взе да тества 750i. Като отвори капака и махна кората над двигателя и разкри двете турбини положени между главите на V8-ка...просто останах безмълвен. Адски инженерен и мислен автомобил, цялото пространство под капака беше така организирано, че човек имаше зрителен допир до всяка важна частичка от двигателя...и най-важното (ще се повторя) сгушените турбини...
Мой приятел си купи Е90 преди няколко месеца, а един съсед си докара Е65 730d...и един ден се сетих колко одумван беше дизайна на тия два модела ( и си спомних думите на Валентино Балбони към дизайнера на Lamborghini Murcielago -Luc Donckerwolke "aaa ти си този, който прави обвивката за нашия двигател!" )...а всъщност какво значение има дизайна на черупката, при положение, че в нея се крие най-важното за Нас - двигателя!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
Langata написа:Ако сложат и xdrive ще изкърти всички,щото доколкото знам( но не знам защо?) не слагат 4matic на s-klasse 6.0 bi-turbo v12-512к.с.Ако някой знае да каже!
Колега, на няколко места, например в тази статия :
http://www.bmwblog.com/2009/04/09/bmw-760-li-has-been-revealed/,
както и в официалното изявление от БМВ :
http://www.bmwblog.com/docs/BMW_760i_760Li.pdf
се споменава, макар и съвсем бегло, че 760 ще се предлага и със задвижване към четирите колела.
А относно S-ките: доколкото съм запознат S600 и S65 AMG произвеждат прекалено много въртящ момент за 7G-Tronic скоростната кутия на Мерцедес и поради тази причина се използват старите пет степенни автоматици при тези модели. Мисля, че последното поколение 4Matic се използва за пръв път именно в W221, но то е било тествано само със 7-скоростната кутия и това, може би, е спряло Мерцедес от интегрирането им в споменатите модели. Това са моите предположения, на които не бива да се вярва, преди намирането на по-точна информация. Иначе, наскоро обявиха фейслифта, но мисля, че нямаше нищо споменато за 4Matic.
- vlado_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i/E46 320d
- avalonauto
- Потребител
-
бмв
чудесен автомобил. Кога ли ще го видим в България. може би предпремиерно отново 

[url="http://foxmobilebg.com"]Ксенон, ветробрани, парктроник[/url] | [url="http://rubicon.atspace.com"]Традиционни фолкорни сувенири от дърво[/url] | [url="http://avalon-auto.com"]Немски автоаксесоари от Вюрт (Wurth)[/url] | [url="http://chelebievi-pcheli.com"]Продукти от пчелен мед[/url] | [url="http://thepointstone.com"]Облицовъчни камъни и настилки[/url] | [url="http://avalondesignbg.com"]Уеб дизайн - онлайн магазин[/url]
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И на мен определено ми харесва колата.
Но дали ще е добър конкурент на ЕС 65 АМГ (600++) коня
Естествено тази 7ца не носи спортното означение на марката както мерц-а, но все си мисля че тя е конкуренция точно на този върхов модел.
750и (4.4 битурбо) доста добре се намести в сегмента на ЕС600 , но този В12, дори и свръх модерен агрегат дали ще може да е конкурент на 600 коньовия мерцедес, още повече като се имат предвид традициите на мерцедес в премиум лимузините.
Определено само разискваме тук, но си мисля че 760кта трябваше да е нещо доста по-запомнящо се. Въпреки доброто ускорение, не мисля че ще я предпочетат пред С-класата , а скоро ще излезе и новото А8 и не си мислете че ДУБЪЛ-ВЕ 12ката няма да е толкова мощна (дори може и да е атмосферна) или С8 ще е по-назад ако говорим за динамика.
Ф01 е страхотна машина, но двигателите ...... като изклиючим 4.4 битурбо на 750 .....
Да се надяваме скоро да я видим от близо тази машина и наистина да е толкова добра колкото я описват.
Но дали ще е добър конкурент на ЕС 65 АМГ (600++) коня

Естествено тази 7ца не носи спортното означение на марката както мерц-а, но все си мисля че тя е конкуренция точно на този върхов модел.
750и (4.4 битурбо) доста добре се намести в сегмента на ЕС600 , но този В12, дори и свръх модерен агрегат дали ще може да е конкурент на 600 коньовия мерцедес, още повече като се имат предвид традициите на мерцедес в премиум лимузините.
Определено само разискваме тук, но си мисля че 760кта трябваше да е нещо доста по-запомнящо се. Въпреки доброто ускорение, не мисля че ще я предпочетат пред С-класата , а скоро ще излезе и новото А8 и не си мислете че ДУБЪЛ-ВЕ 12ката няма да е толкова мощна (дори може и да е атмосферна) или С8 ще е по-назад ако говорим за динамика.
Ф01 е страхотна машина, но двигателите ...... като изклиючим 4.4 битурбо на 750 .....
Да се надяваме скоро да я видим от близо тази машина и наистина да е толкова добра колкото я описват.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Pavlinius написа:Страшна е и интериора е невероятен. Само този волан... иде ми да го изтръгна. Все едно са взели волана от 3-ката и са го набучили на таблото. Ами трябва да е дървен или друг цвят !
Това ще е грешка на природата