Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 09 Яну 2008, 19:48

Акциза е налог, който винаги ще плащаме и за отпадането му няма смисъл да се стачкува. Но може да бъде корегиран, така че цените да са по-приемливи. И природният газ е продукт, за който основните разходи са по преноса му, но и при него акциза скочи на няколко пъти! Това като цяло се отразява в бъркане в нашия джоб като купуваме каквато и да е стока. Енегетикато винаги е била манна небесна за пълнене на хазната. Гадното е, че се вдигат цените без да се гледа как ще се отрази на качеството ни на живот. Затова съм ЗА протест относно цените на горивата, колкото и да е малка вероятността да подейства.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Яну 2008, 20:43

тъй кат гледам,само бачкаторите изказват мнения,които имат смисъл...,а на мама синчетата като се събудят по обяд и след като си бръкнат в носа и видят мама колко парички им е оставила,си рекът:брей,ся тряя по-малко да заредя да има за кафенце,цигарки,ама искам и да пообикалям малко,да прая трафик,я да ида и аз на протест..
че така де,таз лавина тръгва от чалмите,дет чрез петрола държат светът,минава през американците,дет не знаят,че и с 2.0л двигател може да водиш децата на у-ще и стига до управниците ни,дет виждат начин да си увеличат далаверката...
аз така ги виждам нещата....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 09 Яну 2008, 23:17

Ами то хубаво ще правиме протест, ама да блокираме центъра на София или там каквото ше праиме без ясни идеи и цел ще е малко нож с две остриета...

Предлагам да се стигне до някакви основни искания, да се проучи по задълбочено как да се постигне дори и минимално спадане на цените (евентуално и държавата да се намеси в задържането на цените а не всеки ден да се събуждаме с различни цени), да се разпитат компетентни хора и тогава да се прави нещо за да ни приемат на сериозно. Иначе само ще ни дават по новините и до там...

Друго за кото се сещам е да искаме качество. Предполагам всички сме наясно, че дори и да постигнеме намаление то няма да е много, за това поне да искаме качествено гориво.
Имаше някъде лаборатории, всеки може да занесе гориво за проба, когато има съмнения и да имаме силни аргументи, когато тръгнеме да дигаме патардия.

Потребител
Аватар

Мнение от COMMON » 10 Яну 2008, 1:27

Изключително съм съгласен с това че бензина е ненормално скъп и цените му не отговарят на това, което получаваме в сравнение с цивилизованите страни,
НО
- цените никак не зависят от българското правителство. В света функционира едно нещо, което в рамките на нормални държави се наказва - нарича се картел. Но тъй като ОПЕК е организация на държави, няма орган стоящ над тях, за да контролира поведението им.
- зависимостта петрол/долар е винаги обратно пропорционална
- евентуален протест не би показал нищо повече от това колко зависима е станала България от петрола и колко жизнен е за хората той, т.е. как хората биха плащали за него въпреки високата му цена.

Накрая излиза че единственият начин да повлияем на ситуацията е да помогнем за засилването на американската икономика, с което бихме повишили цените на долара, а от там ще смъкнем тази на петрола.
:roll:

Друго, за да подобрим положението е да караме 316ки да вървят като 320ки ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 628csi; Brabus Widestar GL

Мнение от chris » 10 Яну 2008, 9:29

за сведение в германия се плащат допълнителни акцизи към горивата и пак са по скъпи с 10 цента от тук.
Просто бензиностанциите работят с 30% печалба и не е ясно тоя акциз върху бензина за какво отива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 10 Яну 2008, 10:33

Ето цените на горивата по Европа

http://www.aaroadwatch.ie/eupetrolprices/default.asp

Нямам против да давам 1 евро за литър, ама при положение че получавам 2000 евро заплата,
а при нас даваш 2,10 а заплатката е 500-600 лв, на месец едно 150 лева само за гориво, и
сумата намаля до 350-450 лева , ей тва е истината.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 10 Яну 2008, 14:32

цялата работа идва от това, че не цените на гориваята са скъпи. Нашите псевдополитици тръгнаха да изравняват цените с тези на ЕС, обаче някъде бях чул че заплатите щели да се изравнят с тези отвън чаяк към 2010г. "може би". И цялата работа каква е? - че ние ще си траем докато ни мачкат с цени 2-3 години, а после ако изравнят заплатите ще сме добре. Но има 23 въпроса при този сценарий 1. Как ще живеем през тези 2-3 години и 2. Дали изобщо заплатите ще се увеличат. Със стачка няма как да стане. Тия отвън които внасят суровините за горивата си определят цената, никоя от нашите бензиджийници няма да си намали цените и да работи без печалба ей тъй за нас. Хора осъзнайте се -> :weed: BG :weed:
:gives: моя живот и това как аз живея? Никой...
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 10 Яну 2008, 15:13

Според мен тук липсва мнение и внимание от съвета на клуба. Ако се смята да се говори от името на някой клуб и неговите членове и интереси, то те са хората които трябва да ни обединят в тази идея. А и какво да чакаме другите форуми да се наканят, нека да изпъкнем и си потърсим правата, а другите ако "са с нас" ще ни подкрепят.

И нестава дума да блокираме София, от това ще си навлечем само проблеми. Нека по културен начин с предварителна заявка в общината, да уговорим местата и дните и да го направим като хората. ДА НЕ ПОЗВОЛИМ никоя политическа сила, да обърне интересите на стачкуващите, към нещо за което не се борим!

Смисъл от стачка има, защото ако малчим като овце, хората ще си правят излишък и ще си го харчат за лични нужди, д следващия път пак ще са на почивка, когато вие чистите колата и пътя си от снега, който все ни изненадва.

Стачката на тъпите шофиьори на градски транспорт беше успешна, заплатите им са по около 900лв. с парите за храна. Стачката на Пироговци също беше успешна, и си смениха ръководството. Стачката на учителите също беше успешна, аз не виждам кой не е видял това. Учителите от 250-300лв. сега ще взимат по 600+ лв. и повечето от тях дори не заслужават. Така че, нека да си спестим изказванията че няма да постигнем нищо.
Мога още да говоря, ама няма смисъл да си хабя нервите. Ако ще правим нещо, да го правим, ако не, поне да не ставаме смешни че искаме да променяме нещата с бездействието си.

ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИ :bgflag:
bmw

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 10 Яну 2008, 17:02

AHTuBuPyC написа:......
ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИ :bgflag:

:yes: Абсолютно прав си колега.Нулева търпимост към простотиите които ни обграждат е нужна.И за най-дребната наглед работа трябва да си търсим правата и да ги отстояваме.Писна ми да гледам мазни физиономии от всички телевизии да ме уверяват, че снега бил изчистен, че никой не бил виновен, че изхарчили рационално излишъка дето ни го вземат от джоба и хиляди още нагли лъжи.Абсолютно гьонсурати са тъй наречените ни "управници".Ако сте забелязали тия дни има доста теми в тоя дух на отвращение от държавата в която живеем.Затова гърч за тях - пишете писма до институции, министерства и тем подобни хрантутници който по някакъв начин ви засягат.Макар и да смятаме , че са глас в пустиня ще дойде момента в който и те ще заработят.Не забравяйте, че НИЕ ги издържаме със НАШИТЕ ЗАПЛАТИ.

И малко по темата :mhihi:
Ако не да свалят цените, поне да си търсим качеството отговарящо на тази цена :!: За пример само ще кажа, че скоро ходих в Румъния и качеството на техните горива е доста над нашето.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 10 Яну 2008, 20:34

Аз съм навит, но трябва да се определи място и часът и въпреки това държавата може да намали бензина, но дали качеството му ще се подобри или ще си остане буза!!!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Потребител
Аватар

Мнение от bat_lyubo » 11 Яну 2008, 18:43

Колеги,

Нямам нищо против цената на горивото такава каквато е в момента.

Обаче - Стойността, която получавам от литър сипан в България не е тази стойност за литър, която бих получил от литър сипан в Германия, а е доста по-малка. Сещате се...

Нека запазят цените, но да оправят горивото. Просто и ясно.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 15 Яну 2008, 15:29

Ако стане "СТАЧКА" и аз съм там.......

Потребител
Аватар

Мнение от 645 » 16 Яну 2008, 23:48

и аз съм за

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 17 Яну 2008, 19:49

Не мислите ли, че ще е по-добре стачката да е за даването на автомагистралата на португалците, за непочистването на улиците и опитите (успешни) постоянно да ни хвърлят прах в очите. За това, че метрото не се строи в срокове, а смс-паркирането и таксите не са решение на проблема, а клатене на ... крака. Което показва незаинтересоваността на управляващите.
За това, че за 3 години сложиха винетки и догодина отново ще ги махат. За данъците (плоския вкл.), за дупките по улиците, въпреки, че ние си плащаме!!!!!!
За това, че за 6 месеца чисто нови шарнири стават дроб заради паважи и дупки по пътищата и за това никой не е отговорен, нали?
За това, че дейност се отчита само с радара в храстите и 20лв за почерпка и това всички го знаеМ!
За всички сделки, които правителството си прави и си оплита кошницата. За закона за забрана на стачките, който мислят да гласуват!

А горивата... Ако доходите ни бяха като на европейците, сега горивото нямаше да ни пречи!

Аз съм "за".

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 17 Яну 2008, 19:56

///M3 написа:Не мислите ли, че ще е по-добре стачката да е за даването на автомагистралата на португалците, за непочистването на улиците и опитите (успешни) постоянно да ни хвърлят прах в очите. За това, че метрото не се строи в срокове, а смс-паркирането и таксите не са решение на проблема, а клатене на ... крака. Което показва незаинтересоваността на управляващите.
За това, че за 3 години сложиха винетки и догодина отново ще ги махат. За данъците (плоския вкл.), за дупките по улиците, въпреки, че ние си плащаме!!!!!!
За това, че за 6 месеца чисто нови шарнири стават дроб заради паважи и дупки по пътищата и за това никой не е отговорен, нали?
За това, че дейност се отчита само с радара в храстите и 20лв за почерпка и това всички го знаеМ!
За всички сделки, които правителството си прави и си оплита кошницата. За закона за забрана на стачките, който мислят да гласуват!

А горивата... Ако доходите ни бяха като на европейците, сега горивото нямаше да ни пречи!

Аз съм "за".

1 по 1 колега!!!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум