Никога не шофираите така че да стигнете до тук!
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Имам книжка от повече от 11 години. почти всеки път като съм се правил на тарикат повече от необходимото (което е абсолютно безмислено) съм си чуквал колата и съм си казвал - защо??, после след година - 2, пак се е случвало. Слава богу - 2-3 фара и калници, брони, нищо. Но правилата за това са написни, за НАШАТА безопастност, а и за околните.
Никога пил не карам. Като карам се съобразявам както с техническото състояние на колата, така и на пътя.
пожелавам безаварийно каране на всички.
Колкото и да са брутални снимките, те казват ТОВА може да се случи и на теб и на мен, МИСЛИ като караш, от нас зависи.
Никога пил не карам. Като карам се съобразявам както с техническото състояние на колата, така и на пътя.
пожелавам безаварийно каране на всички.
Колкото и да са брутални снимките, те казват ТОВА може да се случи и на теб и на мен, МИСЛИ като караш, от нас зависи.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Морис написа:Но правилата за това са написни, за НАШАТА безопастност, а и за околните.
Абе има доста места където правилата (ограниченията) са писани за жигула '78 набор с развалена спирачна система. Там обикновено си има и едни лоши чичковци в храстите.

- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Mдааа доста отрезвително за тези които се мислят за безсмъртни - понякога и аз съм в това число (особено когато съм сам в колата). Но отдавна съм се отказал да се променя на този етап въпреки че съзнавам че е опасно просто ако карам със 50 в града и със 90 извън града ще ме изпреварват по най беззаконния начин всички (и то не защото така им е кеф на хората а защото просто пътните ни услови са такива за съжаление). Опитвал съм един два пъти така да карам - не стана точно на 10тата минута бях изнервен от всичките селяци около мен и ... се превърнах в един от тях (отново). Сега знам че и аз карам като селянин и минавам на червено (разбира се където знам че не създавам опастност за движението) и прескачам всички и се чувствам гузен после
обаче поне не се нервя - а за мен нервите ми са много важни.
Ще ви кажа обаче как ще се оправим. Със контрол и спиране на корупцията. Който и каквото и да ми разправя ако няма контрол всяко нещо рано или късно се превръща в анархия. Така че това е истината, на всяко кръстовище по един полицай и целия център в камери. Всеки трябва да знае че не може да мине на червено - без да си плати после и тогава ще видите как ще се кара. Всички закони ще се спазват. Да няма да спрат убийствата по пътищата но ще намалеят до нормалната цифра за цивилизованите държави!

Ще ви кажа обаче как ще се оправим. Със контрол и спиране на корупцията. Който и каквото и да ми разправя ако няма контрол всяко нещо рано или късно се превръща в анархия. Така че това е истината, на всяко кръстовище по един полицай и целия център в камери. Всеки трябва да знае че не може да мине на червено - без да си плати после и тогава ще видите как ще се кара. Всички закони ще се спазват. Да няма да спрат убийствата по пътищата но ще намалеят до нормалната цифра за цивилизованите държави!
SGV
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
В България има нещо сбъркано и най-вече това е състоянието на пътищата и на контролните органи.Беше необходимо да отида на командировка в така наречения Северозападен район или по-специално триъгълника Монтана-Лом- Видин.Та впечатленията ми от там са следните-първо забравете за Полиция или Кат-просто главната цел на тия органи е да спрат колкото се може повече тирове с чужда регистрация за да ги изцоцат,второ пътищата са под всякаква критика-възрастта на асфалта е между 10 и 20години,а специално второкласния път между Лом и Белоградчик има участък между Динково и Дондуково,който 99,9 е най-лошия участък в републиканската пътна мрежа(естествено знака за винетка седи гордо над очевадно безобразното подобие на път,каращ движещите се по него да се молят за черен такъв).Трето място държи така нареченото циганско малцинство(което като процент варира между 75 и 90%),карането без книжка или с купена такава,в нетрезво състояние с автомобили закупени от близките автоморги без помен от някъв документ и най-вече свръх претоварени е нещо обичайно.Ако недай си боже има опасност да се спре подобен автомобил от някоя патрулка,циганите заебават колата и хукват през нивите.Нощно време пък към споменатите автомобили се появява и тумба каруци без грам светлоотразение,пияни компании ходещи по средата на пътя.Та тези индивиди,които през деня са официално заети в програмата за социално осигуряване,а неофициално се мотаят в търсенето на нещо за крадене,по официален график трябваше да изчистят пътищата в областта от бурени дървета и подобни джунгли,които превземат пътя-сега в момента са между 0 и 1%,а всеки един такъв маймун струва на държавата между 200 и 300 лева-160 лева социални,по 18лева на дете и осигуровки.Четвъртия проблем е лакомията на българите тираджии-масови претоварвания на композиции с от 10 до 20тона.Лично аз съм премервал композиция с общо тегло 68300кг,която първо е смърт за пътя и второ има умопомрачително огромен спирачен път,а и е особено приятна когато бива застигната от лек автомобил при изкачване на някои баир и път със завои.В споменатите условия и при спазване на правилата на движение за 17 дни имаше три сериозни случая за ПТП 

Лощото е,че аз като си карам единичката с 60 км,спазвам си повечето знаци (без някой безсмислен стоп),не се състезавам...и всичко това си върви от близо 2 години от както имам книжка.Но,онзи ден се връщахме с брат ми от Варна и какво мислите стана когато срещу нас (там в планината след Сл.Бряг) излезе Голф 4,мъчейки се да изпревари камион и кола?ами стана това,че скочихме,безнадежни на спирачките, и се молихме тъпия ГОЛФ някак си да успее да изпревари.Какво ми се прииска?Да го убия!Само дето като него много и нищо няма да променим!Просто си карайте внимателно и бавничко и то в население места,защото всичко става!На който му са дърпат ръчни-писта Калояново,на село на къра,където си искате,но не в града!Това е моят съвет!И дано никой не преживее това което аз преживях онзи миг-да виждаш,че нищо не можеш да направиш,че си безсилен!
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Сега се сещам и за един участък на "главния" път перник-дупница.
На един баир пътя е 3 ленти. 2 нагоре и 1 надолу. при което аз си изпреварвам спокойно един камион, пътя леко завива. След което виждам как точно след завоя от 3 ленти стават само 2. И разбира се насреща летеше автобус. Колкото и пъти да се сещам после за това се чудя как успях да се промуша между автобуса и камиона.
Но по знаци и маркировка изобщо не може да предположиш, че 30м по напред пътя ти може да свърши.
На един баир пътя е 3 ленти. 2 нагоре и 1 надолу. при което аз си изпреварвам спокойно един камион, пътя леко завива. След което виждам как точно след завоя от 3 ленти стават само 2. И разбира се насреща летеше автобус. Колкото и пъти да се сещам после за това се чудя как успях да се промуша между автобуса и камиона.
Но по знаци и маркировка изобщо не може да предположиш, че 30м по напред пътя ти може да свърши.
- hyena
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
още една тема в този дух: RIP на хубавия баварец
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=40351

"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3