Поведение на неандерталец С4565..
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Modulo написа:За мен неправилно преустройващите се шофьори от средна в лява лента са най-голения проблем по магистралата. Не казвам по никакъв начин, че в случая е така! Постоянно някой бавно, мазно и нагло без мигач се преустройва с около 100 - 120 и когато се движиш със 160 - 180 става много неприятно. Тези шофьори са много опасни - вози се, яде сладолед и за да не си убие инерцията решава да те засече. Недейте с тия популиски глупости за ограничението от 130.
И отново да подчертая - Марк, по никакъв начин мнението ми не се отнася до твоя конкретен случай!
Точно на теб ти пожелавам да ме настигнеш по магистралата когато съм на кеф и карам със 130. И "бавно, мазно и нагло" да си карам в лявата лента(защото се движа с мах скорост разрешена на магистрала-> следователно изпреварвам). И повярвай ми НЯМА да ти отстъпя и сантиметър. А ти си карай с 160-170 и се насъсквай, че аз съм най-големия проблем. Аз пък смятам, че такива като теб са най-големия проблем. Минал не минал 50-60 хиляди км и вече - учител на Шумахер. То и аз нарушавам, даже сигурно повече и от теб(имам книжка от 1983 год, а има и др. причина, който ме познава я знае), но поне се въздържам от такива, откровенно глупави, мнения.

Следвайте поговорката: БЪРЗАЙ БАВНО!!! 

Последна промяна shenko на 10 Юли 2006, 16:25, променена общо 3 пъти
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
как да се държи човек културно като даже Зидан неможе ...
трябва и ние да си бием глави в ребрата и така
Иначе сериозно, ти и културно да се държиш, пак ще се намери някой който да ти се катери нарочно, оправия няма!

Иначе сериозно, ти и културно да се държиш, пак ще се намери някой който да ти се катери нарочно, оправия няма!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
И какво като ми го пожелаваш? Разчиташ да стане някоя екшън сцена, защото си много опасен? Ти не беше ли този дето си показва пистолета като ходи на безплатен технически преглед? Този манталитет си върви с мазното бавно изпреварване без мигач.
Аз точно за такива като теб говоря, но даже не им присветквам. Простотията не заслужава да и обръщаш такова внимание.
Аз точно за такива като теб говоря, но даже не им присветквам. Простотията не заслужава да и обръщаш такова внимание.
Modulo написа:И какво като ми го пожелаваш? Разчиташ да стане някоя екшън сцена, защото си много опасен? Ти не беше ли този дето си показва пистолета като ходи на безплатен технически преглед? Този манталитет си върви с мазното бавно изпреварване без мигач.
Нещо мноо приказваш без да познаваш човека

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
TheBoss написа:Modulo написа:За мен неправилно преустройващите се шофьори от средна в лява лента са най-голения проблем по магистралата. Не казвам по никакъв начин, че в случая е така! Постоянно някой бавно, мазно и нагло без мигач се преустройва с около 100 - 120 и когато се движиш със 160 - 180 става много неприятно. Тези шофьори са много опасни - вози се, яде сладолед и за да не си убие инерцията решава да те засече. Недейте с тия популиски глупости за ограничението от 130.
И отново да подчертая - Марк, по никакъв начин мнението ми не се отнася до твоя конкретен случай!
Точно на теб ти пожелавам да ме настигнеш по магистралата когато съм на кеф и карам със 130. И "бавно, мазно и нагло" да си карам в лявата лента(защото се движа с мах скорост разрешена на магистрала-> следователно изпреварвам). И повярвай ми НЯМА да ти отстъпя и сантиметър. А ти си карай с 160-170 и се насъсквай, че аз съм най-големия проблем. Аз пък смятам, че такива като теб са най-големия проблем. Минал не минал 50-60 хиляди км и вече - учител на Шумахер. То и аз нарушавам, даже сигурно повече и от теб(имам книжка от 1983 год, а има и др. причина, който ме познава я знае), но поне се въздържам от такива, откровенно глупави, мнения.
Луд? Не!
ПОБЪРКАН!!!

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Loewe
- младши ентусиаст
-
1. Според мен не е правилно това което е направил бързащият. След като колегата ИЗПРЕВАРВА (с мигачи, и преди това е погледнал в огледалото) и после след като е изпреварил се прибира, не виждам онзи за какво ще му присвятква, показва пръсти и тн.
2. И тука, по Европата го има това явление застигаща те бързо кола да ти присветква. Ако се приближи прекалено близо до теб (дистанцията която трябва по принцип да се спазва е половината километраж в метри) и ти мига и бибипка и по този начин те притеснява, е наказуемо! Така може да се причини ПТП. Даже има вече смъртен случай - Тест шофьор на Даймлер кара рано сутрин с около 200 км/ч, млада майка с дете, се шашка от бързо застигащата я кола и губи контрола над колата. Майката и детето почиват.
3. Наистина обаче е много гадно когато си се засилил, някой да ти влезе в лентата без мигач, без дори може би да погледне идва ли кола отзад или не и на всичко отгоре да е със скорост много по-бавна от твойта. И тука не става въпрос само за коли, ами е адски опасно каогато ти го направи камион и зад теб има още сумати засилени с твойта скорост.
4. И аз присветквам (доста рядко обаче), само когато някой се мота в най-лявата лента, а дясната е свободна. Познайте тогава кой е опасния! По принцип когато карам бързо си пускам фаровете (не халогените) и те хората си ме виждат. Тука на аутобана като видиш бързо приближаващи се ксенон светлини е време да смениш лентата (обикновено е БМВ, Ауди, Мерцедес или Порше)
И аз съм правил място при положение, че съм карал със 150 км/ч и на мен са ми правили място.
Най-важното е да не застрашаваш другите !
Колегата пуснал темата е абсолютно прав да се възмущава
Хубаво му е присветнал, дотук добре. Човека като мине после в дясно, защо да се правят такива "селски" номера?!?
2. И тука, по Европата го има това явление застигаща те бързо кола да ти присветква. Ако се приближи прекалено близо до теб (дистанцията която трябва по принцип да се спазва е половината километраж в метри) и ти мига и бибипка и по този начин те притеснява, е наказуемо! Така може да се причини ПТП. Даже има вече смъртен случай - Тест шофьор на Даймлер кара рано сутрин с около 200 км/ч, млада майка с дете, се шашка от бързо застигащата я кола и губи контрола над колата. Майката и детето почиват.
3. Наистина обаче е много гадно когато си се засилил, някой да ти влезе в лентата без мигач, без дори може би да погледне идва ли кола отзад или не и на всичко отгоре да е със скорост много по-бавна от твойта. И тука не става въпрос само за коли, ами е адски опасно каогато ти го направи камион и зад теб има още сумати засилени с твойта скорост.
4. И аз присветквам (доста рядко обаче), само когато някой се мота в най-лявата лента, а дясната е свободна. Познайте тогава кой е опасния! По принцип когато карам бързо си пускам фаровете (не халогените) и те хората си ме виждат. Тука на аутобана като видиш бързо приближаващи се ксенон светлини е време да смениш лентата (обикновено е БМВ, Ауди, Мерцедес или Порше)

Най-важното е да не застрашаваш другите !
Колегата пуснал темата е абсолютно прав да се възмущава

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Най-накрая някой да обесни нещата като хората, това исках да кажа, но не ми достигнаха думи!
колега

You said: "Time will change!" What if it changes you?
марк написа:.......
Брато в тая историйка ако е имали някой киселяк като тебе на пътя нали се сещаш какво е щяло да стане. И стига си плакал като некоя девица.
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
.........
Принципно почти винаги си карам КАКТО СИ ИСКАМ!!!! Ама в някои случаи си минавам незабавно в бавната лента-говориме за магистрала-пример-карам с около 150-160 и изведнъж виждам бързо приближаващи се ксенонови фарове и 99% това се оказва някой кораб(ЕС класа, 7-мица, А-8 от най-големите или некой жип). Е аре кажете ми сега как в такъв случай няма да се дръпнеш та ако ще и с 250 да кара тоя със самолета а скоростта позволената да е 130???
Ми поведението на описания притежател на БМВ е селско и то доста ама не значи, че сега трябва да се оплюят всички дето карат перманентно с над 180 по магистралите и евентуално с това претесняват тия дето карат лекинко-ми бързат момчетата, защото за разлика от повечето нас, те пари правят.......
Ми поведението на описания притежател на БМВ е селско и то доста ама не значи, че сега трябва да се оплюят всички дето карат перманентно с над 180 по магистралите и евентуално с това претесняват тия дето карат лекинко-ми бързат момчетата, защото за разлика от повечето нас, те пари правят.......
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
///sasho написа:марк написа:.......
Брато в тая историйка ако е имали някой киселяк като тебе на пътя нали се сещаш какво е щяло да стане. И стига си плакал като некоя девица.
има ли хора които вярвят на тази простотия????
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
аз мисля че ключовата дума тука е "умисъл".. може да засечеш някои, да му биеш спирачки като си пред него и тн.. но само ако не е със зла умисъл.. случва се на всекиго, всички грешиме на пътя и без да искаме застрашаваме понякога другите участници..
но в момента в които решиш със поведението си на пътя да застрашиш някои от околните умишлено- по каквато и да е причина- това вече е непростимо.
по тази логика това че онзи ти е показвал пръсти и те е псувал е ... ок.. псувай го и ти.. но в момента в които е почнал да ти бие спирачки - вече не е бил прав.
но в момента в които решиш със поведението си на пътя да застрашиш някои от околните умишлено- по каквато и да е причина- това вече е непростимо.
по тази логика това че онзи ти е показвал пръсти и те е псувал е ... ок.. псувай го и ти.. но в момента в които е почнал да ти бие спирачки - вече не е бил прав.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Aбеееей алооооу?!!!
Тука нема ли един нормален бе?!
В БГ ограничението е 130 и като е толкова, който кара над 130 е незаконен! Кви са тия примери с Германия? В Германия ако те хванат с 30 над ограничението ти фръква книжката - в БГ кво?
Освен тва да си бърз и яростен и млад, що не се замислите, че хората си карат малките деца по тия пътища, и като такива са внимателни, та ако и тва да включва бавни! Нека тоя дето се прави на разярен мъж, да се замисли, ако е в колата и си кара децата и некое безсмътно келеме го натиска/засече или притисне, дали няма да помисли в тоя момент за ОРЪЖИЕ в колата!
Айде по полека и се придържайте в рамките на нормалното
.
Тука нема ли един нормален бе?!
В БГ ограничението е 130 и като е толкова, който кара над 130 е незаконен! Кви са тия примери с Германия? В Германия ако те хванат с 30 над ограничението ти фръква книжката - в БГ кво?
Освен тва да си бърз и яростен и млад, що не се замислите, че хората си карат малките деца по тия пътища, и като такива са внимателни, та ако и тва да включва бавни! Нека тоя дето се прави на разярен мъж, да се замисли, ако е в колата и си кара децата и некое безсмътно келеме го натиска/засече или притисне, дали няма да помисли в тоя момент за ОРЪЖИЕ в колата!
Айде по полека и се придържайте в рамките на нормалното

Извинете ме, че внесох толкова много "буреносни облаци" във форума ви. Всъщност истинското ми намерение и тайничко желание беше собственикът на този автомобил да е потребител от форума. И просто да му пожелая НИКОГА когато той си кара децата (или не дай си боже чужди деца) в автомобила да НЕ му се случи подобна случка... (или може би и тогава той пак ще си кара с 200) 

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4