Кампания за транспортна безопасност “Разумният си ти”
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dudeto_sy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: возят ме
- Мечтае да кара: космически кораб, ама надали...
Re: Кампания за транспортна безопасност “Разумният си ти”
Моето лично мнение е, че в драга, дрифта и т.н. няма нищо лошо. Според мен проблемът идва от това, че в България няма място, на което да имаме възможността да се научим например да дрифтим. Лично аз много бих искала да се науча да мога да правя това, този спорт ми е интересен, но нито има кой да ме научи, нито има къде. И това е само едната страна на проблема. Дори и да се намери някой, който да ме научи, то после няма да има къде да прилагам наученото. В допълнение дори и да си намеря такова място, то непременно ще е в разрез с действащия закон за движение по пътищата и колкото и добре да съм се научила винаги ще съществува вероятността да се случи някакъв инцидент, защото на пътя и по време на шофиране възникват хиляди хипотези, възможности и ситуации, които никой не само не би могъл да предвиди, никой дори не може и да ги изброи, а какво остава да ги контролира. Още повече пък когато се опитвам да дрифтя из улиците на градовете.
От една страна ние наистина имаме нужда от място и хора, които не само да ни научат, но и да ни дадат възможност да практикуваме, защото тава е един автомобилен спорт, който набира все по-голяма популярност. От друга страна познанията, които може да ни даде този спорт лично според мен могат да ни бъдат изключително полезни именно в онези хиляди ситуации, за които говореше DrivinGGoD малко по-нагоре.
Да, кампанията са казва "Разумният си ти", защото всичко в крайна сметка опира до личното ни съзнание и до личните ни решения. Пътят е много дълъг и труден и все от някъде трябва да се започне. Тази кампания има за цел да покаже на младите шофьори, кое е разумно, кое може и кое трябва да бъде научено и че не може преди да бъде научено. Това е и една от основните причина да помоля именно Сдружение BMW Клуб България да се присъединят. До момента те бяха единствените, които организираха учебни дни за членовете си и понеже имах възможността сама да се уверя в успеха на тази практика това ме наведе и на идеята, че е една страхотна идея да стартираме национална кампания чрез, която да дадем възможност на повече хора да се научат да шофират и да придобият познания, които биха могли да им бъдат от полза. Също така аз вярвам, че трябва да положим усилия да бъдем по-толерантни, по-разумни и най-малкото по-адекватни на пътя, защото няма нищо по-ценно за нас като нация от човешкия живот.
Ние просто искаме да създадем възможност за онези, които желаят да се научат, да го направят и да получат познания днес, които да ги спасят или да спасят близките им утре.
От една страна ние наистина имаме нужда от място и хора, които не само да ни научат, но и да ни дадат възможност да практикуваме, защото тава е един автомобилен спорт, който набира все по-голяма популярност. От друга страна познанията, които може да ни даде този спорт лично според мен могат да ни бъдат изключително полезни именно в онези хиляди ситуации, за които говореше DrivinGGoD малко по-нагоре.
Да, кампанията са казва "Разумният си ти", защото всичко в крайна сметка опира до личното ни съзнание и до личните ни решения. Пътят е много дълъг и труден и все от някъде трябва да се започне. Тази кампания има за цел да покаже на младите шофьори, кое е разумно, кое може и кое трябва да бъде научено и че не може преди да бъде научено. Това е и една от основните причина да помоля именно Сдружение BMW Клуб България да се присъединят. До момента те бяха единствените, които организираха учебни дни за членовете си и понеже имах възможността сама да се уверя в успеха на тази практика това ме наведе и на идеята, че е една страхотна идея да стартираме национална кампания чрез, която да дадем възможност на повече хора да се научат да шофират и да придобият познания, които биха могли да им бъдат от полза. Също така аз вярвам, че трябва да положим усилия да бъдем по-толерантни, по-разумни и най-малкото по-адекватни на пътя, защото няма нищо по-ценно за нас като нация от човешкия живот.
Ние просто искаме да създадем възможност за онези, които желаят да се научат, да го направят и да получат познания днес, които да ги спасят или да спасят близките им утре.
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
Многода добра кампания сте старирали.Незнам дали сте мислели по въпроса,но видео материалите в часовете биха били много полезни,не тези които показват в КАТ,те са скучни и се помнят точно 5 мин.По добри клипчета с наистина много "тъпи" ПТП-та има в интернет пространството и ще спомена едно което наистина ми се "зъби" трайно в съзнанието.Един от тези готините американски мусколи се готвеше да покаже колко бързо му ускорява автомобила и как направо си запалва гумите при старт,уви след около 150м се вижда как тази кола зави и се паркира в канафката (травми нямаше за щастие).Много се чудех защо този автомобил както си караше в права линия на права отсечка се заби така в канафката без видима прина(за жалост нямаше кой дами обясни че това е заради високото окачване,многото коне/Нм и задното предаване на автомобила) осъзнах това чак като се качих за първи път на моето 2.8 и аз по същия начин (сам без никой даме снима) реших да видя способностите на автомобила си (бях още със гадното заводско окачване и автомобила не беше мн стъбилен).На 1-ва всичко беше ок адреналина до горе и когато буквално нахаках втората се усети как самата предница заради кофтите амортесиори леко се надига задните ми гуми започнаха да боксуват (и тогава незнаех как дасе справя с проблема,а то било просто да пусна газта зада се укроти колата а и малко се и гупсирах това беше нещо наистина много ново за мен все предната ми кола беше 54 к.с. дизел
) и по същия начин като в клипчето което бях гледал автомобила почна да сочи към банкета за мой касмет се отарвах само със сърцебиене и потреперване на краката.Мисалта ми от това което расказах е следната:
По добре да им се пускат видео материали с подобни наистина "тъпи" ПТП-та точно от такива улични състезания или просто тестове и после дасе обеснява защо се е получило така и да се надяваме че много голяма част от хората които са гледали когато попаднат в подобна ситуация да очакват че може да се получи нещо от видяното на самото видео,а то вече инстинктивно по-голямата част от хората няма да го направят или поне ще го очакват и можеби ще реагират по-адекватно.

По добре да им се пускат видео материали с подобни наистина "тъпи" ПТП-та точно от такива улични състезания или просто тестове и после дасе обеснява защо се е получило така и да се надяваме че много голяма част от хората които са гледали когато попаднат в подобна ситуация да очакват че може да се получи нещо от видяното на самото видео,а то вече инстинктивно по-голямата част от хората няма да го направят или поне ще го очакват и можеби ще реагират по-адекватно.
- dudeto_sy
- кандидат ентусиаст
-
Мисля, че се досещам кое е клипчето, за което говори ayaks90, но ако ми го дадеш като линк мисля, че ще бъде много полезно да го използваме. На мен обаче ми е трудно да го намеря. Ще бъда благодарна ако някой ми помогне малко 

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
dudeto_sy написа:Мисля, че се досещам кое е клипчето, за което говори ayaks90, но ако ми го дадеш като линк мисля, че ще бъде много полезно да го използваме. На мен обаче ми е трудно да го намеря. Ще бъда благодарна ако някой ми помогне малко
Неможах да намеря въпросното клипче понеже съм го гледал преди повече от 3 години и за него се сещам само че бяха в няква гора и колата беше оранжева,но намерих едно подобно с автомобил които е с заводско спортно окачване и пак се получава същия ефект дори при добро окачване. http://www.youtube.com/watch?v=AeYsIFmYT6o Още едно подобно клипче кадето шофъора видимо се заиграва и пак отиде в канафката http://www.youtube.com/watch?v=2RZcbyEnqAo
Такъв вид клипчета наистина биха били полезни,ако се обясни защо се е получило това нещо и от на пръв поглед безобидно въртене на гуми как можеш си строшиш врата.
ПП:Съвсем случайно попаднах и на нещо друго http://www.youtube.com/watch?v=PFmXTjNHFoc на 1:10 мин от клипчето е заснето как пешеходец пресича (без да е в нарушение) и за малко да бъде премазан.На мене лично ми се е случвало да си спра автомобила да намеря пешеходеца и даму обеснявам че трябва първо да се огледа преди да реши че ще скочи на пешеходната пътека поради факта че дори и да искам да спра това е 1300 кг желязо неможеш даго спреш просто ей така.От както въведоха закона за пешеходните пътеки много пешеходци буквално скачат на платното без да се огледат дали това е безопасно за тяхното здраве дори и в дадена ситуация да са сигорни че това е безопасно на клипчето което съм дал ясно се вижда че може и да е фатално и другото което е че не всички пешеходци знаят за двата вида пешеходни пътеки: зебра - те са с предимсвто ; и двойно пуктирани само в краищата - не са с предимство.
ПП: http://www.youtube.com/watch?v=_Pfbde9Zs8U на 30-стата секунда искачат деца ученици на платното и шофъора ги забелязва с последния момент заради спрял микробус..... (класическо ПТП) http://www.youtube.com/watch?v=GUhwZmy6zrc на 20-стата секунда подобна ситуация (искачат на платното бягайки без да виждат автомобила нито той тях заради спрял бус).
- dudeto_sy
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за добрата идея, ето малко и от мен 
http://www.vbox7.com/play:62f6083e
http://www.vbox7.com/play:me1cec2df5
http://www.vbox7.com/play:f722f2c1
Още веднъж, благодаря за идеята!

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
dudeto_sy написа:Благодаря за добрата идея, ето малко и от мен
Моля

- dudeto_sy
- кандидат ентусиаст
-
Сега си мисля, че може би е време да обявим конкурси за "снимка на най-смешно паркиране" и май няма да е лоша идея ако обявим конкурс и за презентацията?
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
@2bar написа:
Горе - долу се опитвате да ми кажете, че е по - добре с превишена скорост и с опит, отколкото с макс. разрешената скорост и без опит?
Ами горе-долу да. По-добре със знания кои са най-важните възли по автомобила, как да се поддържат в адекватно състояние, умения за правилно отреагиране в създала се опасна ситуация и в следствие от това адекватно и премерено превишаване на скоростта, където трафика, състоянието на пътя и метеорологичните условия го позволяват, както и каране с по-ниска от разрешената скорост когато се налага, отколкото каране с максималната разрешена скорост, без никакво осъзнаване какво точно се случва, къде точно си на платното и какво правиш там...
В много случаи, карайки точно по правилника и с максималната разрешена скорост, можеш да се утрепеш като куче.
Пример: 140км/ч е максималната разрешена скорост на магистрала. 90км/ч е извън магистралата. И в двата случая, при дъжд, снеговалеж или просто при много студено време (знаеш, все някъде тече вода и същата тази вода замръзва, зимата се топи снега и замръзва и т.н.), карайки с тази скорост може да убиеш и себе си, и други хора. За бруталните локви по родните ни пътища, образуващи се след има-няма 5 минути стабилен дъжд, да не говорим...някои имаме "приятни" спомени от тях.

Това е моето мнение, нямам нищо общо с организаторите, все още, но бих се включил в кампанията.

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Напълно подкрепям това мнение
Трябва да се научим да мислим адекватно и според това да преценяцаме какво и кога да правим, а не като коне с капаци да се съобразяваме, с често напълно неадекватните пътни условия, ограничения, сигнализация и организация на движението 

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Чудесна кампания пожелавам й успех.Аз ще дойда да гледам на полигона (квартала е Велчевци,не Велчовци
тези от гоогле са страшни
)) ),но състоянието на полигона не е много добро,просто да го имате на ум.Кои колеги ще карат,малко информация за това? Ако е нужно нещо мога да съдействам.

- dudeto_sy
- кандидат ентусиаст
-
TsvetanVR написа:@2bar написа:
Горе - долу се опитвате да ми кажете, че е по - добре с превишена скорост и с опит, отколкото с макс. разрешената скорост и без опит?
Ами горе-долу да. По-добре със знания кои са най-важните възли по автомобила, как да се поддържат в адекватно състояние, умения за правилно отреагиране в създала се опасна ситуация и в следствие от това адекватно и премерено превишаване на скоростта, където трафика, състоянието на пътя и метеорологичните условия го позволяват, както и каране с по-ниска от разрешената скорост когато се налага, отколкото каране с максималната разрешена скорост, без никакво осъзнаване какво точно се случва, къде точно си на платното и какво правиш там...
Това мнение е много правилно, поне според мен. Бихме се радвали всеки, която вярва в тази идея да се да се присъедини към кампанията!
- dudeto_sy
- кандидат ентусиаст
-
Включвам се с една добра новина, стартира web страницата на кампанията - http://www.safetyroads.com/NACALO.html. Там можете да се запознаете с подробности около мероприятията, както и с това какво предстои и какво ново се е случило.
Моля да се присъедините и към страницата ни във facebook: https://www.facebook.com/SafetyRoads
По отношение на Интернет страницата искам да изкажа специалните си благодарности на Turbo_Ted и на Zvero Junior, които вложиха почти денонощните си усилия, за да стартира най-после!
Моля да се присъедините и към страницата ни във facebook: https://www.facebook.com/SafetyRoads
По отношение на Интернет страницата искам да изкажа специалните си благодарности на Turbo_Ted и на Zvero Junior, които вложиха почти денонощните си усилия, за да стартира най-после!
- dudeto_sy
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте на всички!
Кампанията "Разумният си ти стартира!" и вече първото голямо мероприятие е факт! Бих искала да споделя с всички, че кампанията беше едно невероятно преживяване и благодарение на високия професионализъм на всички организатори се получи едно наистина много сполучливо събитие. Тук е мястото да изкажа благодарността си за невероятното представяне на Росен Коларов, Васил Коларов, Александър Цветков, Виктор Миленков, Димитър Стойчев, Явор Алексов, Оги Симеонов /Плевен/, Георги Къчев, Мартин Христов, Веселин Радев. Както винаги БМВ Клуб България се представиха на ниво и показаха невероятен професионализъм.
Изказвам и специални благодарности на Владимир Кулев и Мартин Петров от Драйвинг Скилс.
Без невероятната колона от 50 автомобила на Мобилтел нямаше да се справим никога, така че специално благодаря и на тях и най-вече на Георги Панайотов. Спирам да говоря, защото думите са малко изпращам линк за част от репортажа на БНТ. Надявам се всички скептично настроени да се уверят сега, че гази кампания е смислена и успешна!
http://bnt.bg/bg/news/view/99508/kampanijata_za_bezopasnostta_na_dvijenie_po_pytishtata_startira_ot_gabrovo
Скоро ще има и снимков материал, но за съжаление все още не съм се научила как се качват снимки.
Кампанията "Разумният си ти стартира!" и вече първото голямо мероприятие е факт! Бих искала да споделя с всички, че кампанията беше едно невероятно преживяване и благодарение на високия професионализъм на всички организатори се получи едно наистина много сполучливо събитие. Тук е мястото да изкажа благодарността си за невероятното представяне на Росен Коларов, Васил Коларов, Александър Цветков, Виктор Миленков, Димитър Стойчев, Явор Алексов, Оги Симеонов /Плевен/, Георги Къчев, Мартин Христов, Веселин Радев. Както винаги БМВ Клуб България се представиха на ниво и показаха невероятен професионализъм.
Изказвам и специални благодарности на Владимир Кулев и Мартин Петров от Драйвинг Скилс.
Без невероятната колона от 50 автомобила на Мобилтел нямаше да се справим никога, така че специално благодаря и на тях и най-вече на Георги Панайотов. Спирам да говоря, защото думите са малко изпращам линк за част от репортажа на БНТ. Надявам се всички скептично настроени да се уверят сега, че гази кампания е смислена и успешна!
http://bnt.bg/bg/news/view/99508/kampanijata_za_bezopasnostta_na_dvijenie_po_pytishtata_startira_ot_gabrovo
Скоро ще има и снимков материал, но за съжаление все още не съм се научила как се качват снимки.
- dudeto_sy
- кандидат ентусиаст
-
- kristiqndrifta
- Потребител
-
- Кара: e30 touring
Чякам си хубавата снимчица където съм на симулатора!!!!

48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4